جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

قبرستان ممنوعه تهران کجاست و خانه ابدی چه کسانی است؟

تاریخ نشر :شنبه 12 اکتبر 2019 اشتراک:
قبرستان ممنوعه تهران اخبار گوناگون
این قبرستان محل دفن افراد خارجی بسیار معروفی است که متاسفانه امکان رفت و آمد به درون این قبرستان وجود ندارد

قبرستان ها همیشه جای مخوف و ترسناکی بوده اند و تصوری که مردم از انها دارند جاهایی است پر از ارواح و اجنه. معمولا قبرستان های ایران در یک فضای باز و در دسترس مردم است. اما امروز ما در پرشین وی می خواهیم قبرستانی به شما معرفی کنیم که به قبرستان ممنوعه تهران معروف است و افراد عادی نمی توانند وارد آن شوند. شما هم اگر می خواهید درباره این قبرستان ممنوعه بیشتر بدانید با ما همراه باشید.

ماجرای قبرستان ممنوعه تهران

اوانس اوهانیانس نخستین کارگردان ایرانی، ولادیسلاو هورودکی معمار لهستانی، آنتوان سوریوگین عکاس گرجی-ارمنی، نیکلای مارکف معمار روس تبار، آلفرد ژان باتیست لومر موسیقی دان فرانسوی و سازنده اولین سرود ملی ایران در دوره قاجار و کنت دومونت فرت مستشار اتریشی و اولین رئیس پلیس ایران از جمله دفن شدگان در قبرستان ارامنه هستند؛ قبرستانی که ورود به آن اکنون به سادگی ممکن نیست و به قبرستان ممنوعه تهران مشهور شده است. این روایت را از فراز و درون این قبرستان می‌بینید.

فیلمی از قبرستان ممنوعه تهران

بد نیست درباره تاریخچه گورستان بیشتر بدانید

تاریخچه گورستان از این حکایت دارد که اولین تجمع ارامنه تهران در حاشیه حصار جنوبی شهر آن زمان یعنی جنوب بازار تهران بود، که قدیمی ترین کلیسای شهر تهران نیز به نام کلیسای سورپ گورک در بازارچه قوام الدوله که در اواخر قاجار بنا شده و هنوز پابرجاست نشان اجتماع ارامنه وقت بود و اولین گورستان آرامستان ارامنه نیز در همان محدوده بنا شده بود که بعدها تخریب و جزء بافت مسکونی شهر تهران شد، بعد از آن ۲ گورستان یکی در ونک که محل تجمع جدید ارامنه بود و دیگری در شرق تهران در سال ۱۳۱۵شمسی ساخته شد.

بنا به نوشته اعتمادالسلطنه در کتاب مرآت البلدان در سال ۱۱۳۷ به دستور کریم خان زند، ارامنه سنگ تراش اصفانی به تهران منتقل و در محله دولاب ساکن شدند و این بهانه ای شد برای احداث گورستان ارامنه در شرق تهران، بعدها گورستان ونک به خاطر ساخت و ساز تخریب و برخی از سنگ های قیمتی آن به گورستان دولاب انتقال یافت، البته مالکیت گورستان ارامنه از آن دولت فرانسه بود که توسط سفارتخانه های فرانسه، ایتالیا و نماینده کلیساهای کاتولیک رم در ایران خریداری شده بود، بخش مربوط به لهستان نیز توسط سفارتخانه لهستان در ایران در سال ۱۹۴۳ خریداری شد.

قبرستان ممنوعه تهرانراز قبرستان ممنوعه تهران

مساحت کل گورستان ۷۵۰۰۰ مترمربع بوده که حدود ۴۴۰۰۰ متر مربع آن متعلق به ارامنه ۱۴۲۰۰ مترمربع
متعلق به کاتولیک ها ، ۳۷۰۰ مترمربع متعلق به ارتودوکس ها و مابقی متعلق به آشوری های کلدانی است.

تاریخچه گورستان ارامنه

نکته دیگر اینکه حدود ۵۰% آرامستان کاتولیک ها متعلق به لهستانی ها و مابقی شامل قبرهای
افراد فرانسوی، ایتالیایی، انگلیسی، چکی، آلمانی و… می باشد.

تمامی آرامستان ها گارد و نگهبانانی جدا داشته و هرکدام برای بازدید نیازمند اخذ مجوزی جداگانه دارد
و در تمامی بخش های گورستان افراد بزرگ و مشاهیر و افراد معروفی دفن هستند، از خفتگان
شهیر بخش ارامنه گریگور می توان به نام های اوانس اوگانیانس ترکمنستانی اولین کارگردان
فیلم ایرانی، وارطان سالاخیان، خانواده تومانیان و… اشاره نمود.

یکی دیگر از قسمت های این آرامستان بخش ارتودکس ها می باشد که در این آرامستان افراد معروفی چون خاندان جهانبانی، دکتر مارکوف گرجی تبار معمار ساختمان های مختلف شهر تهران از جمله موزه پست در میدان امام خمینی (ره)، آنتوان سورگین عکاس گرجستانی دوران قاجار و پهلوی و… دفن شده اند، در این قسمت گورستان نمای یادبود تهی گور کشته شدگان روسیه در جنگ جهانی، نصب شده است.

در بخش گورستان کاتولیک ها افراد مشهور دیگری از قبیل دکتر کلوکه پزشک فرانسوی محمدشاه قاجار
دکتر تولوزان پزشک مخصوص ناصرالدین شاه دکتر جمشید اعلم پزشک مخصوص محمدرضا پهلوی
ولادیمیر گاردایستکی معمار ایستگاه راه آهن تهران و… دفن شده اند.

تابناک و شفاف

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس