سه شنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

پیری زودرس چه علامت هایی دارد؟

اشتراک:
پیری زودرس پزشکی
برای اینکه به پیری زودرس دچار نشوید بهتر است همین الان در سبک زندگی تان تغییری ایجاد کنید و به سمت زندگی سالم بروید

حتما در کنارتان افرادی را دیده اید که نسبت به سن کمشان اما علائم پیری در آنها نمایان شده است و از سن شان بیشتر نشان می دهند. به این افراد می گویند دچار پیری زودرس شده اند. پیری زودرس دلایل مختلفی دارد که یکی از مهمترین این عوامل تغذیه نادرست افراد است

پیری زودرس

پیری زودرس یک وضعیت بسیار نادر ژنتیکی است که در آن علائم و نشانه‌های پیری و کهولت در سنین بسیار
کم نمایان می شود.

این اختلال که به طور خیلی کم اتفاق میفتد بر اثر بروز یک جهش ژنتیکی جدید رخ می‌دهد که گرچه
به طور معمول به ارث نمی‌رسد، اما در هر حال بصورت ارثی پدید می‌آید.

علائم این بیماری شامل طاسی، پیری پوست، کوتاهی قد و کوچکی جمجمه است.

پیری زودرسجلوگیری از بروز پیری زودرس

کودکانی که به این علائم دچار می‌شوند و همچنین تمام علائم و بیماریهایی را که همراه با پیری به سراغ
یک فرد سالخورده می‌آید دارند، برای مثال دچار ضعف جسمانی، پوکی استخوان و بیماریهای قلبی و عروقی و نیز آرتروز
می‌شوند.

اما لازم به ذکر است که ذهن و روان این کودکان رشدی کاملا عادی دارد.

بهتر است بدانید از هر یک میلیون کودک، یک کودک دچار پیری زودرس می شود که نوعی بیماری ژنتیکی نادر
است که ظاهر کودک را پیر و فرتوت می کند و تا کنون درمانی برای آن وجود نداشته است.

جزئیات بیشتر درباره دلایل پیری زودرس و نشانه های آن

برخی از افراد جامعه دچار پیری زودرس می شوند، پیری زودرس دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که یکی از مهم ترین علل ایجاد آن تغذیه نامناسب می باشد. در این مقاله به دلایل پیری زودرس و نشانه های آن پرداخته ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید تا از پیری زودرس در امان باشید.

افکار سالمند
با وجود افزایش سطح تحصیلات و آگاهی ایرانیان، هنوز افراد متعددی هستند که سالمندی را دوران بیماری و از کارافتادگی می‌دانند. به همین دلیل هیچ برنامه‌ای برای این دوران ندارند.

دکتر احمد دلبری، عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس انجمن علمی سالمند‌شناسی و طب سالمندان ایران درباره این نگرش اشتباه می‌گوید: محاسبه سن براساس تاریخ تولد را از دو زاویه می‌توان مورد توجه قرار داد. یکی از زاویه گذر زمان و عددی که گویای آن است و دیگری عملکرد جسمی و روانی ما در طول دوره زندگی. هر فرد سالم می‌تواند در صورت داشتن زندگی باکیفیت و برخوردار ۱۲۰ سال عمر کند.

متوفق کردن روند پیری زودرس

رئیس انجمن علمی سالمندشناسی و طب سالمندان ایران خاطرنشان می‌کند: هر چه فرد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‎های مزمن، غیرواگیر و پیش رونده باشد، به همان میزان این عوامل بر عمر و کیفیت فرد مبتلا تاثیر می‌گذارد و فرد با افت عملکرد، درد و ناراحتی به اشکال مختلف همچون ناتوانی، وابستگی، فقر، انزوای فردی، ریسک آسیب‌های جسمی، روانی و اجتماعی مواجه می‌شود و در نتیجه فرد پیش از موعد حتی قبل از ۶۴ ـ ۶۰ سالگی و آغاز سن سالمندی، به سالمند تبدیل می‌شود.

وی تأکید می‌کند: وقتی فردی دچار پیری زودرس می‌شود، موجب رنج و ناراحتی هم برای خود و هم برای خانواده، مراقبان، سیستم بهداشتی درمانی، توانبخشی و اجتماعی‌ ـ اقتصادی جامعه می‌شود. اگر روند پیری زودرس متوقف و عملکرد فرد به یک فرآیند طبیعی بازگردانده شود، افراد نه تنها عمر طولانی‎تر بلکه عمر با کیفیت و همراه با سلامت خواهند داشت.

دلایل پیری زودرس

پیری زودرس در سیستم عصبی ـ مرکزی، قلب و عروق، مفاصل، پوست، سیستم گوارش و ایمنی افراد در هر سنی از زندگی می‌تواند خودنمایی کند. مهم‌ترین عوامل ایجاد خطر پیری زودرس، تغذیه نامناسب، کم‌تحرکی، سیگار، چاقی، فشار خون بالا، دیابت و اختلالات چربی خون است.

دکتر دلبری در ادامه اظهارات خود می‌گوید: همه خوب می‌دانیم که ریشه همه این مشکلات در سبک زندگی هر کدام از ماست. مشکلی که اغلب ما گرفتار آن هستیم و می‌توانیم با اصلاح شیوه‌ زندگی و تغییر رفتارهای پرخطر از ابتلا به پیری زودرس تا ۸۰ درصد پیشگیری کنیم.

جلوگیری از بروز پیری زودرس

پیری زودرسدلایل بروز پیری زودرس

اصلاح نگرش،‌ مهم‌ترین گام دوری از پیری زودرس

انجام آزمایش‌های دوره‌ای نقش بسیار زیادی در شناسایی زودهنگام پیری زود رس و جلوگیری از بروز عوارض وخیم بیماری‌ها دارد. توجه به این موضوع گویای آن است که همواره و در هر شرایطی، پیشگیری مهم‌تر از درمان است.

دکتر دلبری می‌گوید: بررسی دوره‌ای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی فرد می‌تواند
تعیین کند که فرد تا چه اندازه در خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن غیرواگیر، اختلالات
روان‌شناختی و مشکلات اجتماعی قرار دارد و براساس آن تیم درمان می‌تواند وارد عمل شود.

وی تأکید می‌کند: اصلاح شیوه نگرش نسبت به زندگی سالم و به تبع آن سالمندی
سالم گام اول خودمراقبتی در آموزش‌های قبل از ابتلای فرد به پیری است.

رعایت سبک زندگی صحیح در طول عمر نظیر دوری از دخانیات، رژیم غذایی مناسب، گیاهی و آنتی‎اکسیدان‌ها، کنترل و مدیریت استرس، انجام فعالیت ورزشی منظم، افزایش مصرف میوه و سبزیجات تازه، پایش و چک‎آپ آزمایشگاهی منظم، رعایت عوامل اجتماعی موثر بر سلامت نظیر حضور و تعامل در اجتماع و حمایت اجتماعی، تاهل و اشتغال از عوامل موثر بر سالمندی سالم هستند که از پیری زودرس جلوگیری می‌کنند.

میزان و نبض ما

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس