جمعه, ۲۳ شهریور , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

احکام اسلامی مربوط به لباس آقایان و خانم ها

اشتراک:
احکام پوشیدن لباس احکام و مسائل شرعی
انتخاب و نوع پوشش لباس برای هر فردی مخصوصا خانم ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و طبق حکم شرعی هر کس باید پوشش خود را حفظ کند .

پوشیدن لباس برای هر کسی لازمه می باشد و باید به گونه ای باشد که فرد را از هر نگاهی حفظ کند .میزان پوشش هر مرد و زن با هم فرق دارد و اسلام این حد را مشخص کرده است . ما دراین مجموعه احکام پوشیدن لباس چه برای اقایان و چه برای خانم ها بیان کرده ایم .  احکام پوشش مردان و زنان در اسلام را در پرشین وی ببینید.

احکام لباس پوشیدن

احکام مربوط به کفش و لباس را از نظر مراجع تقلید در زیر بخوانید:

احکام مربوط به لباس و کفش

لباس ابریشم

• حکم پوشیدن لباس ابریشم برای زن و مرد چیست ؟همه مراجع : اگرابریشم خالص باشد، پوشیدن آنبرای مرد حرام است؛ ولی برای زن اشکال ندارد.

کراوات

• حکم خریدن و پوشیدن کراوات برای داماد چیست ؟

آیات عظام امام(رحمهالله)، خامنه ای، مکارم شیرازی و نوری همدانی: اگر باعث ترویج فرهنگ غرب شود جایز نیست.

آیات عظام تبریزی ، سیستانی و فاضل لنکرانی: برای مسلمان بهتر است، از لباسی که باعث تشبه به غیر مسلمانانشود اجتناب کند.

آیات عظام بهجت و صافی گلپایگانی: بنابراحتیاط استفاده نکنند.

آیه الله وحید خراسانی: آنچه که باعث تشبه به غیر مسلمان شود جایز نیست.

تبصره: اگردرموردی بر پوشیدن کراوات مفسدهای مترتب شود، پوشیدن آن حرام می شود.

احکام پوشیدن لباسلباس و پوشش

حکم پوشیدن لباس جنس مخالف

آستین کوتاه

• پوشیدن پیراهن آستین کوتاه توسط مردان در مقابل زن نامحرم، چه حکمی دارد ؟ همه مراجع (به جزبهجت، صافی گلپایگانی و نوری همدانی): اگرباعث مفسده نشود اشکال ندارد.

آیات عظام بهجت و صافی گلپایگانی: بنابر احتیاط واجب، باید لباس آستین دار برتن کند.

آیه الله نوری همدانی: اگر مخالف عفت عمومی نباشد و درنظرافراد متشرع منکر محسوب نشود، اشکال ندارد.

لباس زنانه ومردانه

• پوشیدن لباس زنانه برای مردان و بالعکس چه حکمی دارد؟آیات عظام امام(رحمهالله) و بهجت: بنابر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف جایز نیست.

آیات عظام تبریزی، خامنه ای، صافی گلپایگانی، فاضل لنکرانی و وحیدخراسانی: بنابراحتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف در
صورتی که آن را پوشش خود قرار دهد جایز نیست.

آیه الله سیستانی: بنابراحتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف اگر او را به صورت جنس مخالف در بیاورد،جایز نیست.آیه الله مکارم: پوشیدن لباس جنس مخالف، اگر مفسده خاصی بر آن مترتب نشود، اشکال ندارد.

آیه الله نوری همدانی: بنابراحتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف جایز نیست؛ مگر آنکه انگیز عقلایی و مصلحت مهم تری در بین باشد.

لباس مشترک زن و مرد

• لباس مشترک بین زن و مرد چگونه مشخص می شود ؟ لباس شهرت تعریف لباس شهرت

• منظور از لباس شهرت چه نوع لباسی است؟ همه مراجع (به جز سیستانی و مکارم شیرازی): لباس شهرت، لباسی است که پوشیدن آن برای شخص، به جهت جنس پارچه یا رنگ یا کیفیت دوخت یا مندرس بودنش و مانند آن، معمول نبوده و خلاف شأن او به حساب آید؛ به طوری که اگر آن را در برابر مردم بپوشد، توجه آنان را به خود جلب کرده و انگشت نما می شود.

آیه الله سیستانی: لباسی است که مؤمن را بصورتی زشت و نامناسب درآورد.آیه الله مکارم: لباس شهرت، لباسی است که جنبه ریا کاری دارد و شخص می خواهد به وسیله آن مثلا به زهد و ترک دنیا مشهور شود، خواه از جهت پارچه یا رنگ آن باشد ویادوخت آن؛ اما اگر واقعا قصدش ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد، نه تنها جایزاست؛ بلکه عملی است شایسته

.• حکم پوشیدن لباس شهرت را بیان کنید؟ آِیات عظام امام(رحمه الله) ، خامنه ای، فاضل لنکرانی و نوری همدانی: پوشیدن لباسی که موجب شهرت وانگشت نما شود، بنابر احتیاط واجب حرام است.آیات عظام بهجت، صافی گلپایگانی و وحیدخراسانی: پوشیدن لباسی که موجب شهرت و انگشت نما شود، حرام است.آیات عظام تبریزی و سیستانی: پوشیدن آن حرام نیست؛ مگر آنکه موجب هتک حرمت و خواری شود

آیه الله مکارم شیرازی: پوشیدن لباسی که جنبه ریا کاری دارد و شخص می خواهد به وسیله آن مثلا به زهد و ترک دنیا مشهور شود، بنابر احتیاط واجب حرام است خواه از جهت پارچه یا رنگ آن باشد و دوخت آن اما اگر واقعا قصدش ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد، نه تنها جایز نیست بلکه عملی است شایسته.تبصره: پوشیدن هرلباسی که موجب هتک حرمت و خواری شخصی شود.به فتوای همه مراجع حرام است.

لباس موقت • گاهی به مدت کوتاهی و به طور موقت لباس شوهر را در منزل می پوشم آیا این کار جایز است؟همه مراجع(به جز امام رحمه الله و بهجت): خیر، اشکالی ندارد.آیات عظام امام(رحمهالله) و بهجت: بنابراحتیاط واجب، جایز نیست.

پوشیدن لباس نا محرملباس شهرت و احکام پوشش

فروش لباس زنانه

• فروش لباس زیر زنانه به وسیله مردان چه حکمی دارد؟ همه مراجع: اگر ترس افتادن به گناه و یا مفسده اجتماعی به دنبال داشته باشد، جایز نیست.لباس روشن و نازک • آیا پوشیدن چادر و لباس هایی با رنگ روشن در میهمانی ها و در برابر نامحرم – نه به قصد جذب نگاه مرد نامحرم – حرام است ؟ همه مراجع: اگر باعث جلب توجه نا محرم و مفسده نشود اشکال ندارد.تبصره: اگر لباس به گونه ای بدن نما باشد و یا زینت محسوب شود، پوشاندن آن واجب است.جوراب نازک • پوشیدن جوراب نازک چه حکمی دارد؟

همه مراجع: اگر ظاهر پا در آن پیدا باشد، پوشیدن آن جایز نیست.تبصره: به فتوای آیه الله مکارم شیرازی، پوشاندن روی پا واجب نیست.لباس های تنگ • پوشیدن مانتو هایی که برجستگی های بدن (مانند سینه و باسن) را نمایان می کند، چگونه است ؟همه مراجع: اگر باعث تهییج شهوت باشد، جایز نیست.پوشش مشکی • چرا پوشش بانوان مشکی است؛ با اینکه پوشیدن لباس مشکی در اسلام مکروه است ؟آیات عظام امام(رحمه الله)، بهجت، تبریزی، صافی گلپایگانی، فاضل لنکرانی، نوری همدانی ووحیدخراسانی: پوشیدن لباس سیاه، هرچند مکروه است؛

ولی عبا از آن استثنا شده و چادر مشکی نیز داخل عنوان عبا است و مکروه نیست.آیات عظام سیستانی و مکارم: به طور کلی پوشیدن لباس سیاه مکروه نیست؛ افزون بر آنکه چادر مشکی داخل عنوان عبا است و عبا استثنا شده است.برتری چادر • چادر بهتر است یا مانتو ؟همه مراجع : برای زن کافی است که حجاب کامل( شرعی) را با هر لباس مناسبی، در برابر مرد نامحرم رعایت کند.ولی بی شک چادر به عنوان حجاب برتر( به ویژه در اماکن مذهبی ) از ارزش والایی برخوردار است .پوشش نزد محارم • آیا دختران می توانند با لباس آستین حلقه ای، در برابر پدر و یا برادرشان ظاهر شوند؟همه مراجع : اگر باعث مفسده نشود، اشکال ندارد.

بانو نت

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی