بیوگرافی رضا توکلی مرد خاطره ساز ؛ از نقش آفرینی های به یاد ماندنی تا زندگی و حواشی

وی از بازیگران سینما و تلویزیون ایران با بازی های ماندگار و متنوع خود جایگاه ویژه ای در دل مخاطبان پیدا کرده است و با چهره آشنا و صدایی خاص در بسیاری از فیلم ها و سریال های ایرانی حضور داشته و توانسته است نقش های مختلفی را به خوبی ایفا کند. در ادامه عکس ها و بیوگرافی رضا توکلی را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی رضا توکلی
رضا توکلی در سال ۱۳۳۹ در تهران متولد شد و بدلیل علاقه فراوان خود به هنر در همان دوره تحصیل وارد گروههای نمایشی و موسیقی در منطقه ده آموزش و پرورش تهران شد که در همان زمان چندین نمایش همراه با اجرای موسیقی ارائه کرد.
شروع فعالیت هنری
او در مرکز فیلمبرداری و تئاتر نیروی هوایی ادامه فعالیت داد که حاصل آن ساخت فیلمهای «۱۶ م.م» مستند داستانی، آموزشی، خبری بود. وی در اولین فیلم سینمایی خود بازیگری را بطور حرفهای تجربه کرد.
در سال ۱۳۷۷ سریال «گام آخر» به تهیهکنندگی محمدرضا خالقی را کارگردانی کرد که از شبکه اول سیما (فیلم و سریال) پخش شد. فیلم کوتاه «۱۶ م.م» محصول کانون پرورش فکری کودکان نیز از ساختههای وی میباشد.
این هنرمند در سریال «احضار» به کارگردانی و نویسندگی علیرضا افخمی، در نقش ” حمیدرضا مرادی-پدر ناتنی مائده” حضور داشت. این سریال در ماه رمضان ۱۴۰۰ پخش شد و در خلاصه داستان آن آمده است: مائده، به همراه سه دختر دیگر که از دوستان صمیمی وی هستند، راهی شمال شده و بعد از آمدن خواستگار سابق او به نام محسن، زندگی او دگرگون می شود.
درباره آقای بازیگر
رضا توکلی بازیگری است که بسیاری او را با نقشهای متفاوت به یاد میآورند؛ از نقش چوپانی ساده در سریال «مردان آنجلس» و پدرخواندهای مومن و درستکار در سریال ماورایی «احضار» گرفته تا نقش شیاد و کلاهبردار در سریال «زیرزمین».
توکلی با وجود این که نقشهای مثبت و منفی بسیاری را در آثار جدی بازی کرده است اما با این حال بسیار علاقهمند به ایفای نقش در ژانر کمدی است ولی بیشتر، نقشهای جدی به او پیشنهاد شده که از سر علاقه به بازیگری این مسیر را تاکنون ادامه داده است. این بازیگر که به تازگی در سریال طنز «جادوگر» ایفای نقش کرده، معتقد است این سریال، جنس دیگری از کمدی دارد.
کارگردانی در سینما و تلویزیون و زندگی شخصی وی
تجربه کارگردانی میتواند به بازیگران کمک کند تا درک بهتری از فرایند ساخت فیلم و سریال داشته باشند و به آنها دید وسیعتری نسبت به نقش خود در یک پروژه بدهد. به همین دلیل، تجربه کارگردانی رضا توکلی میتواند بر کیفیت بازیهای او تأثیر مثبت گذاشته باشد.
اگرچه بازیگری عمده فعالیت هنری رضا توکلی را تشکیل میدهد، اما او در چند پروژه به عنوان کارگردان نیز حضور داشته است. از جمله آثار کارگردانی شده توسط ایشان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سریال گام آخر (۱۳۷۷): این سریال یکی از اولین تجربههای کارگردانی رضا توکلی بود که با استقبال نسبی مخاطبان روبرو شد.
فیلم کوتاه روز مریم: این فیلم کوتاه ۱۶ میلیمتری محصول کانون پرورش فکری کودکان است که توسط رضا توکلی کارگردانی شده است.
در کل، رضا توکلی علاوه بر بازیگری، در زمینه کارگردانی نیز تجربههایی داشته است. اگرچه بازیگری عمده فعالیت هنری او را تشکیل میدهد اما تجربه کارگردانی به او دید وسیعتری نسبت به فرایند ساخت فیلم و سریال داده است.
گفتنی است رضا توکلی سال هاست که ازدواج کرده که حاصل آن یک دختر به نام راحله و پسری به نام امیر است.
بیوگرافی رضا توکلی بازیگر سریال احضار
سریال احضار به قلم علیرضا افخمی نگاشته شده، تهیه کنندگی این کار را نیز محمودرضا تخشید انجام داده و افسانه افخمی هم تدوین سریال را برعهده داشته است. رضا توکلی در این سریال در نقش حمید بازی کرده است.
سریال رمضانی احضار دارای فضایی ماورایی است و به نقد عرفان های کاذب نیز می پردازد. داستان کلی این سریال روایتگر ماجرای مسافرت مائده و زهره است که دختر عمه و دختر دایی یکدیگر هستند آن ها قصد دارند تا به همراه ۲ تن از دوستان نزدیک خود که سوسن و شکیبا نام دارند، برای یک سفر تفریحی به شمال کشور بروند. اگر چه به نظر می رسد که چهار نفر آن ها دوستان صمیمی هم هستند.
اما در میان این دوستان به ظاهر صمیمی، یکی از آن ها نسبت به مائده حسادت ورزیده و دل خوشی از او ندارد که این سفر بهانه ای می شود تا کینه ورزی های دوست مائده آشکار شود.
پس از مدتی محسن خواستگار قبلی مائده به جمع آن ها می پیوندد که سبب رقم خوردن حوادثی میشود که سرنوشت مائده و زهره دستخوش تغییراتی قرار می گیرد.
کارگردان احضار در این سریال سعی داشته تا علاوه بر گفتن قصه اشاره هایی نیز به آن دنیا و ماورا داشته باشد. او گفته که «فکر می کنم مرکزیت تقریبا همه ادیان ابراهیمی بیش از هر چیزی انذار دادن انسان ها به وجود دنیای پس از مرگ است، به همین علت در این کار هم روی این قضیه تا حدی تأکید داشتم و فکر می کنم از این جهت دینی ترین رسالت کارهای تصویری همین است که بیننده را به دنیای پس از مرگ و فضایی فراتر از این دنیا جلب کند و این کار نیز همین ویژگی را دارد.
در خصوص بازیگران این سریال هم می شود به چهره هایی مثل آدرینا صادقی، مینو آذرمگین، نازنین هاشمی، دینا هاشمی و میلاد میرزایی، رضا توکلی، نسرین نکیسا، آرش مجیدی، افسانه چهره آزاد، علی دهکردی و… اشاره کرد.
درباره مرد مکمل خاطره ساز
در ادامه بیوگرافی رضا توکلی یکی از چهرههای حذف نشدنی سریال های مناسبتی و شبانه بیست سال گذشته تلویزیون است. بازیگری که همواره در قامت نقش های مکمل خوش درخشیده؛ سریال های «مردان آنجلس»، «او یک فرشته بود»، «زیر زمین»، «پنجمین خورشید»، «فاصله ها» و «کیمیا» از جمله آثار پربیننده این بازیگر پیشکسوت است.
از نکات حائز اهمیت کارنامه توکلی تعادلی است که او در میان انتخاب هایش داشته و هرگز در شمایلی یک نواخت ظاهر نشده است؛ همه طیف نقش در کارنامه او دیده می شود از نقش های مثبت در سریال هایی چون «او یک فرشته بود» و «فاصله ها»، نقش های خاکستری در سریالی مانند «زیر زمین» تا ایفای نقش یک مامور ساواک در سریال «کیمیا» که این اواخر از او بازپخش شده است.
با تغییر شرایط رسانه و تحول سریال سازی در ایران؛ دیگر کمتر شاهد حضور این هنرمدان در آثار تازه هستیم؛ امید که سازندگان به جای استفاده همزمان از برخی چهره ها به صورت پیوسته؛ ساختار شکنی کنند و بار دیگر بازیگران پیشکسوت سریال های محبوب سال های نه چندان دور را در قالبی نو باز تعریف نمایند.
این بازیگر درباره حضور پررنگتر خود در مجموعههای تلویزیونی به نسبت کارهای سینمایی گفت: سالها پیش تجربهای از حضور در یک پروژه سینمایی داشتم و خاطرم هست دوستان همکارم در آن پروژه میگفتند چطور ممکن است با این سطح از توانایی و پتانسیل بازیگری در کارهای سینمایی حضور نداری؟
البته بحثم تعریف از خود نیست بلکه یادآوری این است که تواناییهای نسل من و امثال من در حال از بین رفتن است و نتوانستهایم آن را به نسلهای بعد منتقل کنیم. درباره اینکه چرا در کارهای سینمایی حضور ندارم، واقعاً خودم هم نمیدانم چه اتفاقی افتاده، سادهترین پاسخ این است که ایفای نقش در فیلمهای سینمایی به من پیشنهاد نمیشود.
بیوگرافی رضا توکلی بازیگر سریال جادوگر
درباره نقشتان و ویژگیهای این شخصیت در سریال جادوگر بگویید.
رضا توکلی: نقش من در سریال جادوگر، شخصیتی کلاهبردار و عاشق خوانندگی است که در خیابانها ساز میزند و از طریقی به خانه زنی راه پیدا میکند و جادوگرها هم گذرشان به خانه آنها میافتد و در نهایت اتفاقاتی میان آنها رخ میدهد که دست به کلاهبرداریهای بزرگتر میزنند.
بخشی از بازی من قرار است که در خارج از ایران باشد. در حال حاضر سکانسهای مربوط به تهران را گرفتهایم، ولی هنوز بخشی که مربوط به سکانسهای خارج از ایران است، فیلمبرداری نشده است.
در سریال «مانکن» هم قرار بود که بخشی از بازی من در امارات و دبی باشد که به موضوع گرانی ارز و دلار برخورد کرد و این امکان فراهم نشد که در خارج از ایران فیلمبرداری داشته باشیم.
فکر میکنید تفاوت سریال جادوگر با دیگر فیلمها وسریالهای طنز و کمدی چیست
نظرم این است که باید تحمل و تعمق کنیم و ببینیم این سریال در ادامه به کجا میرسد و چه اتفاقاتی در آن رقم میخورد. برای این سریال بسیار زیاد زحمت کشیده شده است تا اثر متفاوتی باشد و به نظر من مسعود اطیابی در این سریال خط قرمزها را شکسته و آغازگر یک حرکت تازه بوده است. او با سریال جادوگر فصل تازهای را در سریالسازی طنز ایران باز کرده است.
رضا توکلی به نقشهای کمدی بسیار علاقه دارم و طنز موقعیت را خوب میشناسم و با این نوع طنز بزرگ شدم. داستانهای طنز بسیاری هم از اتفاقات زندگیام نوشتهام از جمله «موش در خانه»، «قطار در بیابان»، «زن عمو در بستر» و این را هم بگویم که طرح داستان فیلم «لیلی با من است» ساخته کمال تبریزی در حقیقت داستانی از زندگی من بود.
لب تر کنم همه شروع به خندیدن میکنند اما در بازیگری اشتباهی وارد مسیر دیگری غیر از طنز و کمدی شدم و نقشهای جدی بیشتر به من پیشنهاد میشد، با این حال چون عاشق بازیگری هستم این مسیر را ادامه دادم و در حال حاضر هم اگر بازی در آثار طنز و کمدی به من پیشنهاد کنند قطعا میپذیرم و حتی حاضرم مجانی هم بازی کنم.
گفتگو با بازیگر مشهور تئاتر سینما و تلویزیون
در ادامه بیوگرافی رضا توکلی این بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون با اشاره به شرایط نامناسب عقد قرارداد با بازیگران پیشکسوت، صاحبان پروژهها را غالبا تاجر و کاسب توصیف کرد که بازیگر توان چانهزنی با آنها را ندارد!
رضا توکلی بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون درباره تازهترین فعالیتهای خود گفت: این روزها فیلمنامهای در دست دارم و مشغول مطالعه آن برای تصمیمگیری هستم. تا قبل از آن و در حدفاصل حدود دو سال بعد از سریال «احضار»، کار دیگری در سینما و تلویزیون نداشتم و بیشتر مشغول پرداختن به امورات روزمره زندگی خود بود.
این بازیگر درباره حضور پررنگتر خود در مجموعههای تلویزیونی به نسبت کارهای سینمایی گفت: سالها پیش تجربهای از حضور در یک پروژه سینمایی داشتم و خاطرم هست دوستان همکارم در آن پروژه میگفتند چطور ممکن است با این سطح از توانایی و پتانسیل بازیگری در کارهای سینمایی حضور نداری؟
البته بحثم تعریف از خود نیست بلکه یادآوری این است که تواناییهای نسل من و امثال من در حال از بین رفتن است و نتوانستهایم آن را به نسلهای بعد منتقل کنیم. درباره اینکه چرا در کارهای سینمایی حضور ندارم، واقعاً خودم هم نمیدانم چه اتفاقی افتاده، سادهترین پاسخ این است که ایفای نقش در فیلمهای سینمایی به من پیشنهاد نمیشود.
بیوگرافی رضا توکلی و مصاحبه با وی
برای حضور در برخی پروژهها گول خوردم!
این بازیگر ادامه داد: به تازگی حضور در یک سریال خانگی به من پیشنهاد شد و پیشتر هم برای سریال «مانکن» پیشنهاد داشتم. برخی از این پروژهها برای دعوت به همکاری جملاتی میگویند مثل اینکه این نقش را فقط توکلی میتواند بازی کند!
با نهایت صداقت هم میگویم گاهی برای حضور در این پروژهها گول میخورم و در موقعیتی خاص قرار میگیرم. «برای تو میمیرم» عنوان آخرین تجربهام در شبکه خانگی به کارگردانی عباس مرادیان است که به نظرم در نقطه درستی وارد قصه میشوم و حضور مؤثری در داستان دارم…
توکلی با تأکید بر لزوم گفتگو درباره شرایط حاکم بر بازیگری در سینما، تلویزیون و شبکه خانگی گفت: از این شرایط سخت، دلگیرم و این مختص من هم نیست. خیلی از بچههای همدوره من از این شرایط دلخور هستند چرا که نتوانستهاند و نمیتوانند به حقشان برسند.
هنوز شرایطی که مطلوب همه هنرمندان ما باشد در این عرصه بهوجود نیامده است. راهی را تا به امروز طی کردهایم که به یک ناکجاآباد ختم شده است.
این بازیگر باسابقه درباره واکنشهای مردم در کوچه و خیابان هم گفت: به خدا قسم میخورم که اگر این مردم فداکار و هنردوست نبودند، شاید ما تا به امروز در این عرصه نبودیم. هنوز مردم کوچه و بازار وقتی من را میبینند، سراغ میگیرند که آیا امسال هم ماهرمضان در تلویزیون هستید؟
به دلیل اینکه گویی مردم خاطرات رمضانی خوبی از حضور من در تلویزیون دارند. اما چرا کارگردانها سراغ من نمیآیند فکر میکنم دلیلش روشن باشد. سینما هم که تکلیفش روشن است!
سلام سینما , سینما برتر , ایسنا , فیلیموشات , مهر , اینستاگرام