بیوگرافی سعید راد بازیگر پیشکسوت ؛ از بازیگری و زندگی شخصی ( ازدواج ها و فرزندان ) تا درگذشت
ستاره بلند بالای سینمای ایران که با صادق کرده و علی خوش دست قبل از انقلاب برای ایفای این دو نقش به اوج شهرت رسید و پس از آن نیز با حضور در دوئل بار دیگر بر پرده سینما ظاهر شد و ایشان ۱ مرداد ماه سال ۱۴۰۳ در یک کلینیک در تهران دار فانی را وداع گفت. در ادامه عکس ها و بیوگرافی سعید راد را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی سعید راد
احمدسعید حق پرست راد که با نام هنری سعید راد شناخته می شود، بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان زاده ۴ آبان ۱۳۲۶ در شهر تهران است. سعید راد دانشجوی رشته انصرافی رشته کشاورزی و دارای مدرک تحصیلی دیپلم است و از سال ۱۳۴۷ فعالیت هنری خود در سینما را آغاز کرد. پدر سعید راد خلبان نیروی هوایی و یکی از اعضای حزب توده و سیاسی بود و پیش از انقلاب ترور شد.
او در جوانی یکی از حرفه های رشته بولینگ و عضو باشگاه بولینگ پرسپولیس بود و جالب است بدانید که موفق به کسب مقام قهرمانی در این رشته هم شد. او علاوه بر بولینگ به دو، پیادهروی و دوچرخه سواری هم علاقه مند است.
اصالت پدر سعید راد
در مورد اصالت پدر سعید راد اطلاعات دقیقی منتشر نشده است اما با توجه به محل تولد سعید راد که شهر تهران می باشد گویا آنها اصالتا اهل تهران هستند. همانطور که در قسمت بالا گفته شد پدر سعید راد خلبان و عضو حزب توده و سیاسی بود که قبل از انقلاب ترور شد.
همسران آقای بازیگر و فرزندانش
سعید راد در دوران جوانی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک دختر به نام نگاه و یک پسر به نام سام شد. در حال حاضر فرزندان او ساکن کانادا هستند. سعید راد و همسرش بعد از مدتی از هم جدا شدند.
دختر سعید راد دندانپزشک و پسرش سام هم وکیل است. نوه های دختری او آریا و آدام همتی هستند که آدام عضو تیم جوانان پرسپولیس است و در زمان مربیگری برانکوو در رده بزرگسال توانست در چند بازی حضور پیدا کند. در مورد نام و وضعیت همسر اول سعید راد اطلاعاتی منتشر نشده است.
سعید راد بعد از جدایی از همسر اولش در سال ۱۳۵۴ و در ۲۸ سالگی برای بار دوم با همکار زن خود نوش آفرین که یکی از بازیگران و خواننده های مطرح آن زمان بود ازدواج کرد. اما زندگی نوش آفرین و سعید راد هم بعد از ۱۷ سال به جدایی ختم شد و نوش آفرین بعد از جدایی ایران را به مقصد هندوستان ترک کرد. در مورد فرزندان سعید راد و نوش آفرین اطلاعاتی در دسترس نیست.
ماجرای ازدواج سعید راد با نوش آفرین
احمد نجفی همراه با بهترین رفیقش سعید راد در برنامه همرفیق، با اجرا و کارگردانی شهاب حسینی حضور پیدا کرد و در این برنامه از عشق دیوانه وار سعید راد به خواننده مطرح نوش آفرین چنین گفت:
سعید عاشق یه خانمی شده بود، پدر ما رو درآورده بود، می گفت زنگ بزن بگو اگه امروز نیای من ببینمت، همین امشب تا فردا خودکشی می کنم، سه بار من رو وادار کرد این کار رو بکنم گفتم چقدر میخوای خودکشی کنی تمومش کن این عشق رو، یک اتاق داشت که تمام سقف و دیوارهاش عکس بود( نمی خوام اسم ببرم از این خانم ولی هنرپیشه بود و یه سابقه تاریخی در مملکت ما داشت) و می رفتی تو این اتاق با عکس ها محاصره و گیج می شدی.
سعید راد و نوش آفرین در سال ۱۳۵۴ زمان ازدواج کرد اما زندگی آنها هم بعد از ۱۷ سال به جدایی ختم شد و نوش آفرین بعد از جدایی از ایران مهاجرت کرد.
همسر سابق سعید راد، نوش آفرین خواننده مقیم آمریکا، درگذشت این هنرمند را در صفحه اینستاگرامش تسلیت گفت و نوشت :
«تسلیت به جامعه هنری، خانواده و دوست دارانش»
نوش آفرین و سعید راد از سال ۱۳۵۴ تا سال ۱۳۷۲ با همدیگر زندگی مشترک داشتند
بیوگرافی سعید راد و شروع فعالیت هنری اش
سعید راد از سال ۱۳۴۷ فعالیت هنری اش را آغاز کرد. او به واسطه دوستی با امیر نادری عکاس فیلم فاتحین صحرا در سال ۱۳۵۰ توانست با بازی در این فیلم اولین تجربه بازیگری اش را بدون هیچ پیش زمینه قبلی بدست بیاورد.
و چشمان آبی و اندام مناسبش در کنار بازی های درخشان باعث ماندگاری او در خاطره ها شد.او پیش از انقلاب ۵۷ در ده ها فیلم بازی کرد. او در سال ۱۳۶۰، بعد از وقفه طولانی فیلم سینمایی مرز به کارگردانی جمشید حیدری در کنار مرحوم داوود رشیدی به هنرنمایی پرداخت.
اما اوج شهرت آقای بازیگر مربوط به فیلم عقابها به کارگردانی ساموئل خاچیکیان در سال ۱۳۶۳ است و بنا بر دلایلی نامعلوم سعید راد بعد از فیلم عقاب ها ممنوع التصویر شد و بعد از تلاش های زیاد برای رفع این ممنوعیت که موفقیت آمیز نبود مجبور شد ایران را ترک کند.
و بعد از سال ها دوری از ایران در سال ۱۳۷۸ به وطن بازگشت و بعد از سال ها دوری از سینما ، در فیلم دوئل به کارگردانی احمدرضا درویش حضور پیدا کرد. او در این سالها در سریال های در چشم باد، ترور خاموش، گیلدخت، فیلم سینمایی چ هم حضور موفقی داشته است.
درخشش در فیلم صادق کرده و تنگنا
سعید راد همراه با عزتالله انتظامی در نمایی از فیلم «صادق کرده» که تنها همکاری این بازیگر با ناصر تقوایی محسوب میشود.
او پس از بازی در هفت فیلم سینمایی که مهمترین آنها «خداحافظ رفیق» و «صبح روز چهارم» بودند، ناصر تقوایی برای فیلم «صادق کرده» او را انتخاب کرد. ماجرا از جای شروع میشود که همسر صادق مورد تجاوز قرار میگیرد و به قتل میرسد.
صادق خودش به تنهایی آستین بالا میزند و سراغ مظنونین این قتل میرود. او کاری به پلیس و قانون ندارد و خودش در طلب انتقام برمیخیزد و سراغ ۹ راننده کامیونی میرود که گمان میکند یکی از آنها قاتل زنش باشند.
مهمترین ویژگی بازی سعید راد در این فیلم نمایش درست این شخصیت در موقعیت خشم و عصیان است. او گرفتار اغراق نمیشود و با بازی به اندازه، موقعیت درست و دقیقی را در فیلم می سازد.
«علی خوشدست» در فیلم «تنگنا» یکی از نقشهای به یادماندنی کارنامه سعید راد است.
دومین همکاری راد با امیر نادری در فیلم «تنگنا» شکل میگیرد. سعید راد که در مدت دو سال در دوازده فیلم سینمایی بازی کرده بود بار دیگر مقابل دوربین نادری میرود. ماجرا از این قرار است که علی در پی درگیری پس از باخت در بیلیارد، ناخواسته مرتکب قتل یکی از سه برادر رقیب میشود و دوستش پا بهفرار میگذارد.
او وضعیتی ناخوشایندی از سرخوردگی و تنهایی را تجربه میکند اما نهایتا عشق است که به دادش میرسد و رهاییاش میدهد.
بیوگرافی سعید راد و فیلم هایش
گرچه بعد از انقلاب او با بازی در نقش یک خلبان در فیلم پرفروش «عقابها» هم در شمایل یک قهرمان ظاهر شد تا پس از سالها مهاجرت اجباری و دوری از سینما در بازگشت به ایران در همکاری با احمد رضا درویش و همبازی شدن با پژمان بازغی و پرویز پرستویی در «دوئل» باز هم در نقش یک قهرمان فیلم جنگی ظاهر شود.
در دوئل دیالوگی بین راد و پرویز پرستویی رد و بدل می شود که ماندگار شده است. سعید راد در نقش اسکندر میپرسد: «اینجا مقامِ مسؤول کیه؟» و پرستویی میگوید: « اینجا مُقام نداره مسؤول منم».
راد بازیگری در سینما را از اوایل دهه ۵۰ و چنان که در بالا اشاره شد با آثاری چون “خداحافظ رفیق” و “فاتحین صحرا” و آغاز کرد.
منش لوطیوار راد در کنار فیزیک بدن و میمیک خاص چهره، وی را خیلی زود به جوان اول سینمای ایران تبدیل کرد بهطوریکه وی در فاصله سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷، در ۳۴ فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخت و از مه مترین این کارها میتوان به کافر، صادقکرده، تنگنا و سفر سنگ اشاره کرد.
او در سال ۸۲ و در بازگشت به ایران با «دوئل» به سینما بازگشت و خیلی ها گمان میکردند که این یک بازگشت باشکوه و مستمر است اما سینمای ایران و ساز و کارهای آن تغییر کرده بود و با ظهور بازیگران جدید که قدرتمندتر از او بودند، سعید راد نتوانست به آن جایگاه و اعتباری بازگردد که قبل از انقلاب داشت.
بیماری و فوت بازیگر مشهور سریال گیلدخت
نام سعید راد برای علاقمندان به فوتبال و سینما یادآور نقشهای به یادماندنی و حضور همیشگی او در بازیهای حساس پرسپولیس در ورزشگاه آزادی است. این بازیگر درحال حاضر به خانه سالمندان منتقل شده و آنطور که دخترش خبر داده شرایط مناسبی ندارد.
به مرور از اواخر سال گذشته، مشکلات دیگری چون عفونت ریه و مثانه نیز به مشکلات راه رفتن ایشان اضافه شد و وی تحت یک عمل جراحی ناموفق قرار گرفت. به طوریکه این هنرمند، حدود ۱۰ ماه در بستر بیماری بود اما طی ۲ ماه اخیر، روند درمان به خوبی پیش نرفت تا اینکه دنیای هنر این هنرمند را از دست داد.
هوشنگ گلمکانی، منتقد سینما و روزنامهنگار در صفحه شخصی خود در اینستاگرام از وضعیت وخیم سعید راد خبر داده و گفته بود:
روز پنجم فروردین که با جواد طوسی به عیادتش رفتیم، بیش از شش ماه از آغاز وضعیت وخیمش میگذشت و تازه رضایت داده بود که دخترش به ما خبر بدهد. بس که مغرور است و دلش نمیخواست کسی او را در آن حال ببیند.
تا پیش از آن، صبحها (سحرخیز بود) روزی یک ساعت میدوید، اهل سیگار و مشروب نیست و میکوشید سلامت و تناسب اندامش را حفظ کند. بهسختی میپذیرفت نقش یک پدر را بازی کند و همیشه به کارگردانها اصرار میکرد یک سکانس اکشن برایش در نظر بگیرند.
مینا اکبری، کارگردان و مستندساز نیز در توئیتی درباره حال و روز سخت و بیماری سعید راد نوشته بود:
هوشنگ گلمکانی از بیماری سعید راد و زندگی در خانه سالمندان خبر داد. یادم میآید آخرین بار، او را در حالی که شق و رق کوه درکه را میرفت بالا، دیدم. دلش پر بود از همکارانش که به اون نقش درست و درمان نمیدهند؛ که فراموش کردن علی خوشدست را با آن کلاه سیاه و نگاه تلخ در تنگنای امیرنادری.
بیوگرافی سعید راد و درگذشت وی
سعید راد که از اواخر سال گذشته، اخبار نگرانکنندهای راجع به سلامتی وی منتشر شده بود، درحالیکه تنها ۳ ماه تا فوت کردن شمع ۸۰ سالگیاش مانده بود، درگذشت.
او شهریور ماه پارسال دچار حادثه شد و به تشخیص پزشک عمل جراحی انجام شد و بعد از یک ماه هم توانست با واکر راه برود اما به گفته دخترش چون پروتز به خوبی در کمر او قرار نگرفته بود، مشکلات بعدی پیش آمد. مراجعه به بیمارستان همان و عمل جراحی دوباره همانا و این بار ۸ هفته فیزیوتراپی مداوم اما فیزیوتراپیها هم کارگر نیفتاد و دیگر توانایی راه رفتن را بازنیافت.
حال و هوای غمانگیز خانه مرحوم سعید راد
فیلمی تلخ از حال و هوای غمانگیز خانه سعید راد در فضای مجازی منتشر شد. سعید راد، بازیگر پیشکسوت سینمای ایران پس از تحمل یک دوره بیماری، صبح دوشنبه اول مردادماه ۱۴۰۳ ساعت ۹:۳۰ در آستانه ۸۰سالگی در بیمارستان درگذشت.
زندگی بازیگری که با استایل راه رفتنش، خود یک روایت دراماتیک بود با زمین خوردنی تراژیک گره خورد تا مرگ او مثل تراژدی یک قهرمان زخمی باشد گرچه او را اغلب در نقش یک ضد قهرمان دوست داشتنی بر پرده سینما می دیدیم.
عکسی که سعید راد قبل فوت؛ پسرش منتشر کرد
سام راد دقایقی پس از فوت پدرش عکسی از دستان پدرش را استوری کرد و با انتشار این عکس تلخ نوشت:
خداحافظ باباجون
عصر ایران , روزیاتو , خبر آنلاین , فیلم نیوز , فرارو