جمعه, ۱۳ مهر , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

بیوگرافی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان ؛ از زندگی شخصی تا سوابق و شهادت

اشتراک:
بیوگرافی سید حسن نصرالله بیوگرافی افراد مشهور
سید حسن نصرالله به عنوان یکی از مدافعان برجسته محور مقاومت در منطقه شناخته می‌شود و حزب‌ الله تحت رهبری وی نقش مهمی در مقابله با اشغالگری اسرائیل و بحران‌ های منطقه‌ ای ایفا کرده است. وی به خاطر سخنرانی‌های کاریزماتیک و توانایی بسیج کردن افکار عمومی در جهان عرب شهرت دارد.

دبیرکل حزب‌الله لبنان و یکی از چهره‌های برجسته و تأثیرگذار سیاسی در جهان عرب و خاورمیانه است. وی در سال ۱۹۶۰ در بیروت متولد شد و در دوران جوانی به جنبش‌های شیعی پیوست و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به سمت حمایت از مقاومت اسلامی حرکت کرد. نصرالله در سال ۱۹۹۲ پس از ترور سید عباس موسوی به عنوان دبیرکل حزب‌الله منصوب شد و از آن زمان رهبری این سازمان را بر عهده دارد. در ادامه عکس ها و بیوگرافی سید حسن نصرالله را در پرشین وی مشاهده کنید.

بیوگرافی سید حسن نصرالله

سید حسن نصرالله در ۳۱ اوت سال ۱۹۶۰ در شهرک البازوریه از محله‌های فقیرنشین شرق صور در جنوب لبنان به دنیا آمد.

نام مادرش «مهدیه صفی الدین» و نام پدرش «سید عبدالکریم» است. در زمان کودکی سید حسن نصرالله، پدرش به شغل سبزی و میوه‌فروشی مشغول بوده‌است.

وی سه برادر و ۵ خواهر دارد و سید حسن نصرالله فرزند ارشد خانواده می‌ باشد و به دلیل فقر اقتصادی و شرایط نامساعد کاری، خانواده وی به منطقه الکرنتینا در جنوب بیروت رفتند. خانواده سید حسن در سال ۱۹۷۵ میلادی، هم‌زمان با آغاز جنگ داخلی لبنان، به البازوریه برگشتند.

بیوگرافی سید حسن نصراللهجوانی سید حسن نصرالله

گفتنی است سید حسن نصر الله پس از صبحی الطفیلی و سیدعباس موسوی، سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان است و همواره یکی از اهداف اصلی سرویس‌های جاسوسی و تروریستی رژیم صهیونیستی به حساب می‌آید. وی در سال ۱۹۹۷ سیدهادی پسر ارشدش را در رویارویی با نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان از دست داد.

تحصیلات دبیرکل حزب الله لبنان

سید حسن نصرالله تحصیلات مقطع ابتدائی را در زادگاهش سپری کرد و دوره راهنمایی را در محله‌ای به نام سن‌الفیل در شرق بیروت گذراند. مقطع دبیرستان را در روستای البازوریه در جنوب لبنان به پایان رسانید و در سال ۱۹۷۶، در سن ۱۶ سالگی برای تحصیلات حوزوی به شهر نجف در عراق رفت

و بعد از ۲ سال اقامت و تحصیل در این شهر، مجدداً به لبنان بازگشت و در مدرسه الامام منتظر در بعلبک مشغول به فراگیری علوم حوزوی شد. مشوق اصلی وی برای عزیمت به نجف و فراگیری علوم اسلامی سید محمد غروی، امام جمعه شهر صور بوده‌است.

فرزندفرزند سید حسن نصرالله

نصرالله در سال ۱۹۸۹ برای تکمیل دروس حوزوی به قم رفت، اما با گذشت یک سال، به دلیل شدت تنش‌ها در لبنان، به درخواست شورای حزب‌الله به بیروت بازگشت.

نصرالله با اتمام دوره دبیرستان و هم‌زمان با آغاز جنگ داخلی لبنان وارد جنبش امل شد و به عنوان مسئول سازمانی جنبش شیعی امل در روستای البازوریه به فعالیت پرداخت. وی در زمان تحصیل در حوزه امام منتظر نیز به فعالیت سازمانی در جنبش امل می‌پرداخت که در همان زمان، به عنوان عضو دفتر سیاسی آن انتخاب شد.

در دیداری که سید حسن نصرالله در سال ۱۳۶۰ با امام خمینی (ره) در تهران داشت، امام وی را به عنوان نماینده خود در امور حسبیه و اخذ امور شرعیه در لبنان منصوب کرد. سید حسن نصرالله در زمان دریافت این حکم ۲۱ ساله بود و اولین کسی از رهبران حزب‌الله لبنان بود که چنین حکمی را از امام خمینی (ره)  دریافت کرده‌است.

بیوگرافی سید حسن نصراللهسید حسن نصرالله

بیوگرافی سید حسن نصرالله و زندگی شخصی اش

فرزند ارشد سید حسن، یعنی سید هادی نصرالله، قبل از آن که صاحب فرزندی شود، در نبرد رودر رو با ارتش صهیونیستی شربت شهادت نوشید. پس از او، سید محمد جواد، بزرگ ترین فرزند دبیر کل حزب الله لبنان است. سید محمد جواد گرچه شاعری توانمند و خوش قریحه است اما او نیز مانند برادران دیگرش از اعضای فعال مقاومت اسلامی لبنان است.

چند سالی است که ازدواج کرده و اولین فرزند پسر خود را به عشق پدرش، «سید حسن» نامگذاری کرده است. به این ترتیب، نواده ارشد سید حسن نصرالله، در فرهنگ عربی دقیقا به این نام خوانده می شود: «سید حسن محمد جواد نصرالله».

بیوگرافی سید حسن نصراللهدیدار سید حسن نصرالله با رهبر انقلاب

وی سه برادر و ۵ خواهر دارد و سید حسن نصرالله فرزند ارشد خانواده می‌باشد. به دلیل فقر اقتصادی و شرایط نامساعد کاری، خانواده وی به منطقه الکرنتینا در جنوب بیروت رفتند. خانواده سید حسن در سال ۱۹۷۵ میلادی، هم‌زمان با آغاز جنگ داخلی لبنان، به البازوریه برگشتند.

روابط دبیرکل حزب الله لبنان با ایران

معاون سید حسن نصرالله در پاسخ به سؤالی مبنی بر واکنش حزب‌الله در صورت حمله اسرائیل و حامیان آن به ایران گفت: رابطه ما با جمهوری اسلامی ایران مثل پدر و فرزند است و در صورت حمله متجاوزان از ایران دفاع خواهیم کرد، حتی اگر شود خودمان را فدای بقای جمهوری اسلامی بکنیم، این کار را خواهیم کرد و این کار نه از روی تعصب، بلکه به خاطر مصالح حقیقی جهان اسلام است.

وی بار‌ها در سخنرانی‌ها و جلسات خود حمایت‌ های ایران از حزب‌الله را تصریح کرده‌ است و در سخنرانی‌ هایش از ایران دفاع می‌ کند و آن را وظیفه‌ ای بر اساس قانون وفاداری می‌داند.

بیوگرافی سید حسن نصراللهعکس های سید حسن نصرالله

تاسیس حزب‌الله لبنان

در سال ۱۹۸۲ هم‌زمان با حملات اسرائیل به جنوب لبنان و پس از ربوده شدن امام موسی صدر، به علت اختلافات سیاسی-نظامی میان رهبران جنبش امل، سید حسن همراه برخی دیگر از مقامات جنبش امل به رهبری سید عباس موسوی -که تمایلاتی به انقلاب ایران داشتند- از این گروه خارج شدند که در واقع این خروج مقدمه‌ای برای تأسیس حزب‌الله شد.

در همان سال ۱۹۸۲ به رهبری موسوی، هسته اولیه حزب‌الله شکل گرفت.

بیوگرافی سید حسن نصرالله و مسئولیت‌ هایش

سید حسن نصرالله از ابتدای شکل‌گیری حزب‌الله در آن به فعالیت پراخت، در سال ۱۹۸۵ وی با انتقال به بیروت مسئولیت‌های سنگین‌تری را عهده‌دار شد.

نخستین مسئولیت جدی نصرالله آماده‌سازی نیرو‌های مقاومت و تأسیس هسته‌های نظامی و در عین حال معاون ابراهیم امین از نمایندگان حزب‌الله در پارلمان لبنان بود. در سال ۱۹۸۷ و هم‌زمان با تشکیل کمیته اجرایی حزب‌الله، نصرالله به ریاست کمیته انتخاب شد. در عین حال او در شورای تصمیم‌گیری حزب‌الله نیز وارد شد و مسئول اجرایی آن نیز بود.

بیوگرافی سید حسن نصراللهسید حسن نصرالله

دبیرکل حزب الله لبنان

پس از ترور سید عباس موسوی به وسیله بالگرد‌های اسرائیلی در ۱۶ فوریه سال ۱۹۹۲ (۲۷ بهمن ۱۳۷۰)، با اجماع شورای تصمیم‌گیری حزب‌الله، حسن نصرالله برای دبیرکلی حزب‌الله انتخاب شد

فعالیت‌های مبارزاتی علیه اسرائیل

سید حسن نصرالله از همان آغاز هدایت حزب‌الله لبنان موضعی تهاجمی علیه اسرائیل اتخاذ کرد. یک سال پس از دبیرکلی وی در حزب‌الله در سال ۱۹۹۳، تعداد ۲۶ سرباز اسرائیلی در نزاع طرفین توسط حزب‌الله کشته شدند.

جنگ حزب‌الله علیه اسرائیل برای عقب راندن اسرائیل از جنوب لبنان ادامه پیدا کرد. تعداد کشته‌های سربازان اسرائیلی در سال ۱۹۹۷ به ۴۰ تن رسید. با سخت شدن شرایط اسرائیل مجبور به ترک خاک لبنان در سال ۲۰۰۰ میلادی شد.

پیروزی حزب‌الله در خارج کردن اسرائیل از جنوب لبنان و شهید شدن پسر نصرالله در جنگ در سال ۱۹۹۷، موجب محبوبیت سید حسن نصرالله در جنوب لبنان شد.

سید حسن نصراللهدیدار سید حسن نصرالله با رهبر انقلاب و شهید سردار سلیمانی

تثبیت قدرت حزب الله زیر سایه دبیر کلی وی

در ادامه بیوگرافی سید حسن نصرالله در سال ۱۳۸۷ بعد از ماه‌ها کشمکش سیاسی، دولت لبنان تصویب کرد که سیستم مخابراتی تحت کنترل «حزب‌الله» برچیده شود و امور مخابراتی تنها در کنترل حکومت باشد. نصرالله نه تنها این تصمیم را نپذیرفت، بلکه در فاصله کوتاهی، شبه‌نظامیان او کنترل بیروت را به شکل کامل در دست گرفتند.

این اقدام نصرالله با انتقاد گسترده کشورهای غربی روبه‌رو شد. اما او موفق شد بعد از مذاکرات سیاسی، قدرت گروهش را در کابینه لبنان افزایش دهد و از آن مهم‌تر، به حق وتو در تصمیمات کابینه دست پیدا کند.

در سال ۸۸ نیز به رغم اینکه از تعداد کرسی‌های «حزب‌الله» در پارلمان لبنان کاسته شد، اما نصرالله موفق شد تا حق وتوو را کماکان در اختیار خود نگاه دارد. در همان سال، کابینه لبنان تصویب کرد که حزب‌الله اجازه دارد تسلیحات خود را نگاه دارد.

در طی سه دهه گذشته حسن نصرالله به شخصیتی تبدیل شد که  نه نخست وزیران لبنان و استعفاهای سیاسی‌شان، نه بن سلمان و دخالت‌هایش برای تضعیف او در لبنان و نه درگیری‌ها با اسرائیل نتوانسته است در موقعیت سیاسی او در لبنان خللی ایجاد کند.

منتقدانش می‌گویند این جایگاه با حمایت ایران برای او مهیا شده است. نصرالله نیز بازها تاکید کرده که رابطه حزب الله و جمهوری اسلامی بسیار عمیق و نوعی رابطه پدر و فرزندی است.

بیوگرافی سید حسن نصراللهسید حسن نصرالله

هشدار صریح رهبر انقلاب به اسرائیل بعد از ادعای ارتش تل آویو درباره شهادت دبیرکل حزب الله

در ادامه بیوگرافی سید حسن نصرالله ؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به قضایای اخیر لبنان، در بخشی از پیام خود تاکید کردند: جنایتکاران صهیونیست بدانند که بسیار کوچکتر از آنند که به ساخت مستحکم حزب‌الله لبنان صدمه‌ی مهمی وارد کنند.

همه‌ی نیروی مقاومت منطقه در کنار حزب‌الله و پشتیبان آن است. سرنوشت این منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزب‌الله سرافراز رقم خواهد زد.

رهبر انقلاب تاکید کردند: مردم لبنان فراموش نکرده‌اند که در روزگاری نظامیان رژیم غاصب تا بیروت را زیر چکمه قرار میدادند، این حزب‌الله بود که پای آنان را قطع کرد و لبنان را عزیز و سربلند ساخت.

امروز هم لبنان به حول و قوه‌ی الهی دشمن متجاوز و خبیث و روسیاه را پشیمان خواهد کرد. بر همه‌ی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند.

سرنوشت سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله و چهره شاخص جبهه مقاومت همچنان در هاله‌ای از ابهام است. اسرائیل از یک سو می‌خواهد بداند عملیاتی که حداقل ۳۰۰ غیرنظامی ساکن ضاحیه را قتل‌عام کرد به ترور دبیرکل حزب‌الله منجر شده یا نه و دوستداران سیدحسن و اهالی محور مقاومت نیز می‌خواهند که خبر سلامتی او را به طور رسمی از سوی حزب‌الله بشوند.

حزب اللهسید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان

بیوگرافی سید حسن نصرالله و آشنایی با جنبش مقاومت حزب‌الله

حزب‌الله لبنان یک سازمان سیاسی-نظامی در لبنان است. حزب‌الله در اوایل سال‌های ۱۹۸۰ در لبنان ظهور کرد.

۱۹۷۵بود که جنگ‌های داخلی لبنان راه‌افتاد. همه، از هر دین و کیش و قبیله‌ای به‌جان هم افتادند.

اعراب که عروس‌شان تکه‌پاره شده‌بود از یک کشور بی‌طرف خواستند که حتی با زور اسلحه هم که‌شده، آرامش را به لبنان برگرداند. این کشور بی‌طرف، البته سوریه بود که سه‌تا جنگ با اسراییل، همسایه دیگر لبنان را تجربه کرده‌بود.

اسراییل، سوریه را در لبنان تحمل نمی‌کرد. به بهانه بیرون‌کردن چریک‌های فلسطینی، دوبار به لبنان حمله کرد که هدفش اخراج سوری‌ها از لبنان بود.

دومین حمله سال ۱۹۸۲ بود. ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب بیروت، جایی به اسم خلده رسیده‌بود که یک گروه کوچک از جوانان شیعه، با اسلحه سبک راه را رویشان بستند.

مقاومت آن‌ها به‌جایی رسید که اشغالگران از تصرف حاشیه جنوبی بیروت که به ضاحیه معروف است، صرف‌نظر کردند. این گروه کوچک که رهبرشان سیدعباس موسوی، ۲۶ساله، بود، هسته اولیه تشکیلاتی شد که «مقاومت اسلامی لبنان، حزب‌الله» نام گرفت.

حزب اللهسید حسن نصرالله

بهار ۱۹۹۲، هلی‌کوپترهای رژیم صهیونیستی، دبیرکل حزب الله، سیدعباس موسوی را در ماشینش، موقعی که از سخنرانی‌اش در جبشیت به خانه برمی‌گشت، زدند. سیدعباس، همسر و فرزندش در ماشین سوختند. اما از این خاکستر، ققنوسی دیگر برخاست؛ سیدحسن نصرالله.

دبیران کل حزب‌ الله لبنان

سال ۲۰۰۰ اسراییل بعد از هیجده سال جنگ، با شکست از لبنان خارج شد. مردم لبنان این پیروزی را دستاورد رزمندگان حزب‌الله می دانستند. به‌این‌ترتیب، دو موضوع حل‌نشده مانده‌بود؛ مزارع شبعا که مقاومت اسلامی، می‌خواست نظامیان صهیونیست از این آخرین قطعه لبنان بیرون بروند و تبادل اسرا.

سال ۲۰۰۴ این مبادله انجام شد، اما بلافاصله مشخص شد سه تن از افراد لیست حزب‌الله در میان آزادشده‌ها نیستند؛ سمیر قنطار، نسیم نسر و یحیی سکاف. مدارک زنده بودن سمیر قنطارو سمیر نسر قطعی بودند.

حزب‌الله برای آزادی این دو، هیچ اهرمی نداشت. سمیر قنطار شیعه نبود. او جزو کمونیست‌های جمعیت خلق برای آزادی فلسطین بود و سیدحسن به او لقب عمیدالاسرا داده‌بود که به معنی سرتیپ و سرسلسله اسراست. این اقدام حزب‌الله نشان داد مقاومت اسلامی نه مختص گروهی شیعه، که متعلق به تمام لبنان و یک مقاومت ملی است.

در تابستان ۲۰۰۶، اسارت دو سرباز اسراییلی، فرصت جدیدی برای حزب‌الله فراهم کرد تا قضیه مبادله اسرا جدی شود. اما اسراییل درعوض، به لبنان حمله کرد.

سیدحسن نصرالله که بنا به اعتراف رسانه‌های صهیونیستی هیچ‌گاه حرفی نزده که بر انجامش ناتوان باشد، دوسال قبل گفته‌بود که آرزو دارد که اسرائیل حماقت کند و به جنوب لبنان حمله کند: «شارون خواب آن‌چه را هم که ما برایش آماده کرده‌ایم، نمی‌بیند». ۳۳روز جنگ واقعیت حرف سیدحسن را نشان داد؛ «خانه اسراییل بسیار سست‌تر از خانه عنکبوت است.»

اسراییل بدجوری زخم خورده‌بود و مغز متفکر عملیاتی حزب‌الله، عماد مغنیه، سال‌ها بود که طراح برنامه‌های حزب‌الله برای خوارکردن اسراییل بود. تا بالاخره باز هم یکی دیگر از فرزندان رشید ملت لبنان در خون غلطید.

تا کنون صبحی طفیلی، سید عباس موسوی و سید حسن نصرالله دبیران کل حزب‌الله بوده‌اند

شهادت سیدحسن نصرالله

اسرائیل هفتم مهرماه ۱۴۰۳ با حمله به محله‌ای در بیروت لبنان و بمباران شدید چندین ساختمان، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله را به شهادت رساند.حزب‌الله لبنان هم با صدور بیانیه‌ای شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل این جنبش در حمله اسرائیل به ضاحیه جنوبی بیروت را تایید کرد./

مکان شهادت شهید سید حسن نصرالله

منیبان , تابناک , روزیاتو , خبرانلاین , فرارو , همشهری آنلاین ، مشرق

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
ترک اعتیاد