جمعه, ۲۳ آذر , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

بیوگرافی ثریا قاسمی بازیگر سوجان ؛ از ازدواج و فرزندان تا بازیگری و حواشی

ثریا قاسمی بیوگرافی افراد مشهور
ثریا قاسمی در طول سال‌ ها فعالیت هنری خود در آثار متعددی بازی کرده است که برخی از آن‌ ها به عنوان ماندگارترین آثار سینمای ایران شناخته می‌ شوند و از جمله این آثار می‌ توان به سریال‌ های گرگ‌ ها و در پناه تو با شب دهم و فیلم‌ هایی مانند باشو غریبه کوچک اشاره کرد.

وی از چهره‌ های ماندگار و پیشکسوتان سینمای ایران با بازی‌ های درخشان خود در دل مخاطبان جای گرفته است و او که دختر حمیده خیرآبادی بازیگر مشهور و لقب گرفته به مادر سینمای ایران است از همان کودکی با دنیای هنر آشنا بود. در ادامه عکس ها و بیوگرافی ثریا قاسمی را در پرشین وی مشاهده کنید.

بیوگرافی ثریا قاسمی

مولود ملاقاسم مشهور به ثریا قاسمی در سال ۱۳۱۹ در شهر تهران متولد شد. او دختر حمیده خیرآبادی و علی ملاقاسم است. حمیده خیرآبادی با نام هنری «نادره»، هنرپیشه مشهور سینما و تلویزیون ایران بود که لقب مادر سینمای ایران را به او داده بودند.

زندگی شخصی خانم بازیگر

ثریا قاسمی از سمت مادری اهل رشت است و به دلیل جدایی پدر و مادر در کودکی گاهی همراه مادر  گاهی همراه پدر بوده‌است. او تا مقطع دیپلم تحصیل کرده‌ است.

بیوگرافی ثریا قاسمیجوانی ثریا قاسمی

وی در مورد مادرش حمیده خیرآبادی چنین می‎ گوید «مادرم تمام عمرش به کار گذشت و یا مشغول فیلم‌ هایش بود و یا در تئاتر فعالت داشت به همین جهت زیاد زندگی نمی‌ کرد و من بیشتر مجبور بودم پیش مادربزرگم بودم. الان که به این سن رسیدم متوجه شدم که همه چیز کار نیست و نباید این طور زندگی کرد. با این حال، مادرم با آثاری که بر جای گذاشت دین خود را به جامعه ادا کرد.»

بیوگرافی ثریا قاسمیعروسی ثریا قاسمی

همسر ثریا قاسمی رحیم برفراز است که در سن ۳۰ سالگی در سال ۱۳۴۹ ازدواج کردند و آن‌ ها صاحب سه فرزند به نام بنفشه و بابک و بهروز هستند.

شروع فعالیت هنری

در ادامه بیوگرافی ثریا قاسمی وی فعالیت هنری ثریا قاسمی فعالیت از گویندگی ارتش شاهنشاهی شروع شد و پس از آن وارد دنیا بازیگری شد و در سال ۱۳۴۰ و در سن ۲۱ سالگی زمانی که رادیو ارتش که نیازمند گوینده بود او امتحان داد و بعد از پذیرفته شدن در رادیو مشغول به کار گویندگی شد.

و در همان سال با هوشنگ لطیف به کار دوبله هم پرداخت و در سریال پرهوادار «بالاتر از خطر» دوبلگی را انجام داد. بعد از گویندگی و دوبلری با بازی در نمایش‌هایی مثل «آنتیگون» و «از پشت شیشه‌ ها» از رکن‌الدین خسروی و «آندورا» از حمید سمندریان روی صحنه رفت و تئاتر را شروع کرد.

بیوگرافی ثریا قاسمیسریال گرگ ها

به جدا از فیلم کتاه «تلفن» او با ایفای یکی از نقش‌های اصلی در فیلم آرامش در حضور دیگران ناصر تقوایی به صورت جدی این پیشه را شروع کرد و به قدری در این فیلم موفق به خوبی درخشید که تا سالیان سال بعد هم با این نقش یاد می‌شود.

این فیلم ناصر تقوایی که به عنوان یکی از فیلم‌های موج نو ایران شناخته می‌شود علاوه بر این که در جریان سینمای تجاری ایران تجربه نامتعارفی بود، تصویر بسیار متفاوتی از شخصیت زن به نمایش گذاشت.

ثریا قاسمی در سال‌های ابتدای فعالیتش در یکی از اولین سریال‌ های تلویزیونی ایرانی با نام «پیوند» از نصرت کریمی بازی کرد. ثریا قاسمی در سال ۱۳۵۲ با سریال قصه عشق وارد تلویزیون شد و تا انقلاب ۱۳۵۷ در چهار مجموعه تلویزیونی و دو فیلم سینمایی ایفای نقش کرد.

اما پس از همه این‌ها بعد از حضور در فیلم ناصر تقوایی که چهار سال پس از ساخت امکان نمایش عمومی پیدا کرد ترجیح داد فعالیت اصلی‌ اش را در رادیو و تئاتر متمرکز کند.

بیوگرافی ثریا قاسمیثریا قاسمی و پسرش

بیوگرافی ثریا قاسمی و درخشش در فیلم و سریال ها

او برخلاف مادرش حمیده خیرآبادی در فیلم‌های کمی بازی کرد و عمده تجربه‌های سینمایی‌اش مربوط به دهه هشتاد است. در اوایل دهه ۷۰، وی در چند برنامه تلویزیونی به عنوان مجری حضور پیدا کرد و به دکلمه اشعار شاعران کلاسیک ایرانی پرداخت. حرفه‌ای که ثریا قاسمی هنوز پس از سالیان سال کار در سینما، خودش را وابسته به آن می‌ داند کارگردانی و بازیگری صداست.

ثریا قاسمی این بازیگر باسابقه سینما، تئاتر، رادیو و تلویزیون بعد از آن که به خاطر بازی در فیلم مارال برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از نوزدهمین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹ شد، توانست فرصت ایفای نقش‌ های متفاوت‌ تری را هم پیدا کندکه از آن می‌ توان به بازی در فیلم شام آخر و دختر شیرینی فروش اشاره کرد.

سریالثریا قاسمی در سریال گیلدخت

بازی کوتاهش در شام آخر جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل را از جشن خانه سینما برای او به ارمغان آورد و پس از دختر شیرینی فروش به بازی در فیلم‌های کمدی گرایش پیدا کرد.

دو سریال تلویزیونی در پناه تو  از حمید لبخنده و شب دهم از حسن فتحی با بازی ثریا قاسمی محبوبیت فراوانی پیدا کرد. در کنار این‌ ها بازی او در تله تئاترهایی مثل «به سوی دمشق» از حمید سمندریان، «نکراسوف» از محمد رحمانیان و «به سوی کعبه» از تاجبخش فناییان موفقیت زیادی را برایش رقم زد.

وی در سال ۱۳۹۵ در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به خاطر بازی در فیلم سینمایی ویلایی‌ ها برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.

مجری گری و دوبلوری خانم بازیگر

ثریا قاسمی مجری‌گری را هم در اوایل دهه ۷۰ با دکلمه اشعار شاعران کلاسیک ایرانی در چند برنامه تلویزیونی تجربه کرد.

او تجربه دوبلوری سریال های تلویزیونی را هم دارد، از جمله در سریال آمریکایی «بالاتر از خطر» که پیش از انقلاب از تلویزیون ملی ایران پخش می شد و همین طور دو سریال ژاپنی پرطرفدار دهه های ۶۰ و ۷۰ یعنی «سال های دور از خانه» معروف به «اوشین» و «داستان زندگی» معروف به «هانیکو».

بازیگرعکس های ثریا قاسمی

گفتنی است بازی در چند سریال مشترک و شباهت ظاهری سبب شده بود در دوره ای شایعه شود لعیا زنگنه و ثریا قاسمی نسبت مادر و دختری دارند، موضوعی که حقیقت ندارد.

سریال های مطرح ثریا قاسمی

در ادامه بیوگرافی ثریا قاسمی وی در شب دهم مجموعهٔ تلویزیونی ایرانی به کارگردانی حسن فتحی است که به مناسبت ماه محرم در نوروز ۱۳۸۱ .پخش شد موسیقی این مجموعه ساخته فردین خلعتبری و خواننده تیتراژ آن علیرضا قربانی است. حسین یاری، کتایون ریاحی، رؤیا تیموریان و ثریا قاسمی از بازیگران آن هستند.این سریال زیبا را بارها از شبکه‌ های مختلف تلویزیون دیده‌ایم.

کلاه پهلوی یک مجموعه تلویزیونی ایرانی در ژانر تاریخی به کارگردانی سید ضیاءالدین دری است که به تهیه‌ کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان برای پخش از شبکه اول سیما تولید شده‌است. بد نیست بدانید که ضبط این سریال یک دهه به طول انجامیده است.

سریالثریا قاسمی در سریال تانک خورها

ثریا قاسمی در سریال تانک خورها نقش خدیجه خانم مادر نرگس و هاشم و حامد را کنار آرش مجیدی، سروش جمشیدی، علیرضا استادی، هادی دیباجی، میلاد میرزایی، احمد نجفی، بهراد خرازی ایفا کرده است. سریال تانک خورها به کارگردانی پرویز شیخ طادی از سریال های ژانر دفاع مقدس می باشد و به اتفاقات رخ داده در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس می پردازد.

بیوگرافی ثریا قاسمی بازیگر سریال سوجان

در ادامه موفقیت سریال‌های عاشقانه تاریخی، از شنبه ۱۹ آبان سریال جدیدی به نام «سوجان» با همین حال‌ و هوا روی آنتن شبکه یک رفته است؛ سریالی با محوریت زندگی دختر جوانی به نام سوجان که در فاصله زمانی سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۳۵۷ روایت می‌ شود و حماسه جنگل را هم دربر می‌ گیرد.

سریال با روایت قصه عاشقانه قدیمی توسط مادربزرگی با بازی ثریا قاسمی شروع می‌ شود و این روایت در جا‌هایی به زندگی نوه‌اش سوجان گره می‌خورد. در قسمت اول «سوجان» با اثری سرگرم‌کننده در خطه سرسبز گیلان روبه‌رو بودیم و باید ببینیم در ادامه به چه سمت‌وسویی خواهد رفت.

سریالثریا قاسمی و غزاله اکرامی در سوجان

داستان به شیوه قصه‌های واقعی با فرم «یکی‌ بود یکی نبود» شروع می‌ شود. مادربزرگ با بازی ثریا قاسمی در نقش بانو، داستان دختر قابله‌ای را روایت می‌کند که در دوران ارباب رعیتی، برای اینکه مجبور به ازدواج با خان نباشد، با نامزدش عقد می‌کند و شبانه به دل جنگل می‌زند. همزمان با روایت این قصه، کم‌کم با نوه‌ی او سوجان آشنا می‌ شویم و به وقایعی می‌ رسیم که در صحنه مرکزی جریان دارد.

از آنجایی که «سوجان» قرار است داستان سه نسل از یک خانواده را روایت کند، دو خط روایی مختلف در کنار هم قرار گرفته‌اند و به لحاظ معنایی باهم گره می‌خورند. شیوه معرفی شخصیت‌ها با ویژگی‌هایشان از ابتدا درست پیش می‌ رود و می‌توانیم بگوییم در پایان قسمت اول، به شمایی کلی درباره سریال پی می‌بریم.

آنطور که اعلام شده، سریال قرار است نگاهی جامعه‌ شناسانه به تحولات سیاسی اجتماعی ایران داشته باشد و حالا در نقطه شروع همین مسیر قرار دارد.

بازیگران سریال سوجان

فریدون حسن‌پور که پیش‌تر سریال‌های پرمخاطب «از یاد رفته»، «گذر از رنج‌ها»، «کوبار» و … را کارگردانی کرده بود، حالا فیلمنامه این سریال را هم نوشته است؛ فیلمنامه‌ای که البته توسط حسین تبریزی، سیدعلی حسینی و هدیه رضایی بازنویسی شده است.

داستان به شیوه قصه‌ های واقعی با فرم «یکی‌بود یکی نبود» شروع می‌ شود. مادربزرگ با بازی ثریا قاسمی، داستان دختر قابله‌ ای را روایت می‌کند که در دوران ارباب رعیتی، برای این که مجبور به ازدواج با خان نباشد، با نامزدش عقد می‌ کند و شبانه به دل جنگل می‌ زند. همزمان با روایت این قصه، کم‌کم با نوه‌ی او سوجان آشنا می‌ شویم و به وقایعی می‌ رسیم که در صحنه مرکزی جریان دارد.

سریالبازیگران سریال سوجان

از آنجایی که «سوجان» قرار است داستان سه نسل از یک خانواده را روایت کند، دو خط روایی مختلف در کنار هم قرار گرفته‌اند و به لحاظ معنایی باهم گره می‌خورند. شیوه معرفی شخصیت‌ها با ویژگی‌ هایشان از ابتدا درست پیش می‌ رود و می‌ توانیم بگوییم در پایان قسمت اول، به شمایی کلی درباره سریال پی می‌ بریم.

آنطور که اعلام شده، سریال قرار است نگاهی جامعه‌ شناسانه به تحولات سیاسی اجتماعی ایران داشته باشد و حالا در نقطه شروع همین مسیر قرار دارد. فریدون حسن‌ پور که پیش‌تر سریال‌ های پرمخاطب «از یاد رفته»، «گذر از رنج‌ها»، «کوبار» و … را کارگردانی کرده بود، حالا فیلمنامه این سریال را هم نوشته است؛ فیلمنامه‌ ای که البته توسط حسین تبریزی، سیدعلی حسینی و هدیه رضایی بازنویسی شده است.

بیوگرافی ثریا قاسمی و چکیده ای از زندگی وی

در همان کودکی آخر هفته‌ها همراه با مادر به تئاتر می‌ رفت و پیش از ورود به مدرسه با این هنر آشنا شد اما نخستین حضورش در فضای هنر به اوایل جوانی باز می‌ گردد.

پیش از آن کسی نگفته بود صدای خوبی دارد اما می‌دید که وقتی در زنگ انشا، انشایش را می‌خواند، بچه‌ها برایش کف می‌زنند، او که شیفته درس ادبیات بود و ولع  مجله خواندن داشت، هم خوب می‌نوشت و هم خوب می‌خواند.

دوره دبیرستان را در مدرسه شاهدخت در خیابان شاه‌آباد گذراند و در آنجا با گیتی پاشایی هم‌مدرسه‌ای شد. دختری که او هم خوش صدا بود و بعدها خواننده مشهوری هم شد.

بیوگرافی ثریا قاسمیثریا قاسمی در کنار مادر مرحومش و دخترش بنفشه

در ۲۰ سالگی وارد رادیو ارتش شد و در کنار محمد نوری که او نیز نوآموز دیگری در کار هنر بود، فعالیت خود را آغاز کرد. در برنامه هفتگی رادیو، نامه‌ های یک سرباز را به مادرش می‌خواند. سرپرست رادیو ارتش سرگرد حسینی، نمایشنامه‌ های کوتاهی می‌ نوشت و ترانه‌ های محمد نوری هم دو هفته یک بار از این برنامه که مدت زمانش ۳۰ دقیقه بود، پخش می‌ شد.

در بیست سالگی او، مادرش حمیده خیرآبادی همراه با فهیمه راستکار از تئاتر به دوبله هم آمدند و در کنار هنرمندانی چون ژاله علو، مهین دیهیم، توران مهرزاد و … مشغول به کار شدند. دختر جوان این بخت را داشت که کنار هریک از آنان چیزی بیاموزد.

حقایق پنهان خانم بازیگر

هیچ ملاکی ندارم

در ادامه بیوگرافی ثریا قاسمی : من هیچ متر و ملاکی برای انتخاب نقش ندارم و هیچ معیاری در حال حاضر برایم مهم نیست اگر کاری پیشنهاد شود انجام می‌دهم، اگر هم کاری نباشد خونه نشین می‌شوم. چون نمی‌توانم نقش‌هایم را انتخاب کنم، پس اولویتی هم باقی نمی‌ماند.

بیوگرافی ثریا قاسمیثریا قاسمی و مادر مرحومش

از حاشیه‌ها به دورم

اگر روند تولید فیلمی حرفه‌ای و منطقی باشد هنوزم هم از بازی کردن لذت می‌برم، بازیگری حرفه‌‌ای است که جزو زندگیم شده و نمی‌‌توانم از آن به دور بمانم.

سکانسی که فیلمنامه‌ خوبی داشته و کارگردان برایش میزانسن فوق‌العاده‌ای نوشته باشد را با هر چه در توان دارد، بازی خواهم کرد. من از کار کردن مدام خسته نمی‌‌شوم اما از حاشیه‌‌ها ناراحت می‌‌شوم.

نقش‌هایی که دوست‌شان داشتم

بطور قطع بیشتر نقش‌هایم را دوست دارم چون برای آنها زحمت کشیده‌ ام اما فیلم «خواستگاری» ۱۳۹۷ و فیلم «دختر شیرینی فروش» ۱۳۸۰ بیشتر در ذهن مردم باقی مانده است.

پس از مرگ هنرمندان

ده سال است عضو هیات داوری خانه سینما بودم اما دریغ که حتی اسمی از ما برده نشد ، حرف زدن بعد از مرگ  از هنرمندان من را بسیار عصبانی می‌کند، چرا که وقتی کسی هست او را نمی ‌بینیم؟ به همین دلیل هم در هیچکدام از مراسمشان شرکت نکرده‌ ام

معتقدم هر فردی در هر شغلی باید ورزش و تقویت روح و تن را کنار هم داشته باشد، منم هنوزم تمرین می‌کنم که به ورزیده شدن تقویت حافظه‌ام کمک کند، برای همین است که خوشبختانه هنوز حافظه‌ام را از دست نداده‌ام.

روزیاتو , عصر ایران , پلازا , فرارو , فیلم نیوز , ایسنا , مهر , اینستاگرام

گردآوری:

اخبار مرتبط: