مجله اینترنتی پرشین وی؛ سبک زندگی، سرگرمی و خانواده
تبلیغات
امروز:
بیوگرافی

بیوگرافی کارن همایونفر؛ همسر و فرزندان، آثار و پنج سیمرغ موسیقی

بیوگرافی کارن همایونفر؛ همسر و فرزندان، آثار و پنج سیمرغ موسیقی

کارن همایونفر از آهنگسازان شناخته‌شده سینما و تلویزیون ایران است؛ هنرمندی که بخشی از مخاطبان او را با موسیقی فیلم «جرم» می‌شناسند و عده‌ای هم با داوری در «عصر جدید». در این مطلب پرشین‌وی، زندگی، خانواده، آلبوم‌ها و مهم‌ترین جایزه‌های او را مرور می‌کنیم.

تازه‌ترین سیمرغ او تا زمان تنظیم این مطلب، جایزه موسیقی فیلم «زنده‌شور» در چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر است. این جایزه در بهمن ۱۴۰۴ به کارنامه او اضافه شد و تعداد سیمرغ‌های موسیقی‌اش را به پنج رساند.

بیوگرافی کارن همایونفر؛ از کودکی تا آموزش موسیقی

کارن همایونفر در سال ۱۳۴۷ در تهران به دنیا آمده است. مجله هنر و اطلاعات آنلاین، تاریخ تولد او را اول فروردین نوشته‌اند؛ بر پایه این تاریخ، او در آبان ۱۴۰۵، ۵۸ سال دارد.

پیانو از کودکی وارد زندگی او شد. گزارش خبرگزاری مهر درباره مسیر حرفه‌ای‌اش می‌گوید که از هفت‌سالگی پیانو و تئوری موسیقی را فراگرفت. در ادامه نیز برای تحصیل موسیقی به انگلستان و ترکیه رفت و آموزش موسیقی کلاسیک و نوازندگی پیانو را دنبال کرد.

در معرفی‌های منتشرشده، از آموزش او در آنکارا و یادگیری مباحثی مانند هارمونی و فرم نام برده شده است. هارمونی به زبان ساده، شیوه کنار هم قرار گرفتن صداهاست و فرم، به چگونگی شکل گرفتن بخش‌های یک قطعه مربوط می‌شود. نام مراکز آموزشی و جزئیات مدرک او در گزارش‌ها با دقت یکسانی ثبت نشده؛ بنابراین نمی‌توان درباره عنوان دقیق مدرک تحصیلی‌اش با قطعیت نوشت.

نمای نزدیک کارن همایونفر با عینک و کت تیره مقابل میکروفن
نمای نزدیک کارن همایونفر در یک نشست سینمایی؛ منبع: خبرگزاری مهر

همسر و فرزندان کارن همایونفر

اطلاعات آنلاین در گزارشی به تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۳، راما دواچی را همسر کارن همایونفر معرفی کرده و نوشته است که او در زمینه حقوق فعالیت دارد. این گزارش از دو دختر و یک پسر به نام‌های ماهور، ماهنوش و امیرماهان نیز نام می‌برد.

در همان گزارش، از فعالیت دختران او در نوازندگی ویولن و ویولنسل گفته شده است. او در گفت‌وگوی فروردین ۱۳۹۲ با مهر هم از مشغله طولانی کار در استودیو و گذشت سال‌های بزرگ شدن فرزندانش صحبت کرده بود.

شروع آهنگسازی و ورود به سینما

فعالیت حرفه‌ای همایونفر در آهنگسازی فیلم، از دهه ۱۳۷۰ شکل گرفت. مهر، سال ۱۳۷۳ را آغاز کار جدی او در این زمینه معرفی کرده است. مسیر کاری او به ساخت موسیقی برای فیلم‌ها و سریال‌های گوناگون رسید؛ از داستان‌های خانوادگی تلویزیون تا فیلم‌هایی با فضای پرتنش و پرحادثه.

همکاری با مسعود کیمیایی بخش مهمی از این کارنامه است. موسیقی «جرم» یکی از نمونه‌های شناخته‌شده این همکاری به شمار می‌رود و در سال ۱۳۸۹ برای او سیمرغ بهترین موسیقی متن به همراه آورد. «زادبوم» ساخته ابوالحسن داوودی نیز پیش از آن، نخستین سیمرغ او را در سال ۱۳۸۷ رقم زده بود.

موسیقی متن، برخلاف یک ترانه مستقل، باید با زمان‌بندی صحنه، ریتم تدوین و احساس شخصیت‌ها هماهنگ باشد. عنوان گفت‌وگوی اختصاصی همایونفر با آی‌فیلم در شهریور ۱۳۹۶ نیز به همین موضوع اشاره دارد: وابستگی آهنگسازی فیلم و تدوین به یکدیگر.

کارن همایونفر با عینک و کت مشکی در گفت‌وگوی آلبوم خاطرات مبهم
کارن همایونفر در گفت‌وگوی آلبوم «خاطرات مبهم»؛ منبع: مهر، عکس محمدرضا عباسی

موسیقی سریال‌ها و همکاری با خوانندگان

بخشی از آثار همایونفر از راه تلویزیون به گوش مخاطبان رسیده است. موسیقی سریال‌های «سفر سبز»، «مدینه»، «نفس گرم» و «تنهایی لیلا» در معرفی آثار و مجموعه‌های منتشرشده او دیده می‌شود. تیتراژ پایانی «تنهایی لیلا» نیز با آهنگسازی او و صدای علیرضا قربانی ساخته شده است؛ ایران‌صدا، حسین منزوی را شاعر این اثر معرفی می‌کند.

او در آلبوم «خاطرات مبهم» نیز با رضا یزدانی همکاری کرده است. این آلبوم در سال ۱۳۹۱ منتشر شد و در وب‌سایت رسمی یزدانی، نام همایونفر به عنوان آهنگساز آن آمده است. بیپ‌تونز نیز آهنگسازی مجموعه را به همایونفر و یزدانی نسبت می‌دهد؛ همایونفر در گفت‌وگوی فروردین ۱۳۹۲ با مهر توضیح داده بود که در این آلبوم می‌خواست ظرفیت متفاوتی از صدای یزدانی را نشان دهد؛ برای مثال، به اجرای قطعه «گرامافون» در فضای والس کلاسیک اشاره کرد.

آلبوم‌هایی برای شنیدن موسیقی بیرون از فیلم

«سرانجام» در سال ۱۳۹۰ و «گذشته، حال استمراری» در سال ۱۳۹۲، بخشی از موسیقی‌های سینمایی و تلویزیونی او را در قالب آلبوم در دسترس مخاطبان قرار دادند. برای نمونه، آثاری از فیلم‌های «خاک آشنا»، «سوت پایان»، «برف روی کاج‌ها» و «پل چوبی» در معرفی این مجموعه‌ها آمده است.

روزنامه شرق در بهمن ۱۳۹۵ از انتشار «همه این روزها» به وسیله مؤسسه پیانو هفت خبر داد؛ مجموعه‌ای از موسیقی یازده فیلم، سه سریال و یک تئاتر. همین گزارش از «یک خیابان سهم یک افسانه نیست» با دکلمه اندیشه فولادوند نیز نام می‌برد. آلبوم «دوستت دارم» با شعر و دکلمه زنده‌یاد احمدرضا احمدی، بخش دیگری از همکاری او با دنیای شعر است.

رضا یزدانی در سمت چپ و کارن همایونفر در سمت راست روی مبل نشست موسیقی
رضا یزدانی و کارن همایونفر در نشست «خاطرات مبهم»؛ منبع: مهر، عکس محمدرضا عباسی

کارن همایونفر در عصر جدید

حضور مقابل دوربین برای بعضی مخاطبان، وجه آشناتری از همایونفر ساخت. او در فصل سوم مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» به جمع داوران پیوست. خبر معرفی داوران در اسفند ۱۴۰۰ منتشر شد و فصل سوم در سال ۱۴۰۱ روی آنتن رفت.

در این فصل که با اجرای احسان علیخانی پخش شد، امین حیایی، ژاله صامتی و مجید اسماعیلی دیگر اعضای گروه داوری بودند. سابقه طولانی همایونفر در موسیقی، دلیل اصلی شناخت مخاطبان از او پیش از این مسابقه بود.

پنج سیمرغ کارن همایونفر برای کدام فیلم‌هاست؟

با کنار هم گذاشتن گزارش دوره‌های جشنواره فجر، پنج سیمرغ بهترین موسیقی متن او تا آبان ۱۴۰۵ به این فیلم‌ها مربوط می‌شود. سال‌های جدول، زمان برگزاری جشنواره‌اند و لزوماً سال اکران عمومی فیلم نیستند.

فیلمسال جشنوارهدوره جشنواره فجر
زادبوم۱۳۸۷بیست‌وهفتم
جرم۱۳۸۹بیست‌ونهم
به وقت شام۱۳۹۶سی‌وششم
اسفند۱۴۰۳چهل‌وسوم
زنده‌شور۱۴۰۴چهل‌وچهارم

گزارش اختتامیه جشنواره چهل‌وچهارم، دریافت سیمرغ و دیپلم افتخار موسیقی «زنده‌شور» را تأیید می‌کند. در نتیجه، معرفی‌هایی که تعداد سیمرغ‌های او را سه یا چهار نوشته‌اند، وضعیت کارنامه‌اش را پیش از جوایز تازه نشان می‌دهند.

او همچنین برای «ژانی‌گه‌ل»، «خاک آشنا»، «جرم»، «بادیگارد» و «اروند» تندیس موسیقی جشن خانه سینما را دریافت کرده است. دیپلم افتخار موسیقی «همه چیز برای فروش» در جشنواره فجر ۱۳۹۲ نیز جایزه‌ای جداگانه است و نباید به تعداد سیمرغ‌های بلورین اضافه شود.

کارن همایونفر در سمت چپ و رضا یزدانی در سمت راست در گفت‌وگوی مشترک
گفت‌وگوی مشترک کارن همایونفر و رضا یزدانی درباره «خاطرات مبهم»؛ منبع: خبرگزاری مهر

منابع: خبرگزاری مهر؛ گزارش کارنامه موسیقی کارن همایونفر، نشست آلبوم خاطرات مبهم در فروردین ۱۳۹۲ و گزارش برگزیدگان جشنواره فجر سی‌ودوم. خبرگزاری تسنیم؛ گزارش کارنامه هنری و اختتامیه جشنواره فجر چهل‌وچهارم. آی‌فیلم؛ گفت‌وگوی اختصاصی درباره آهنگسازی و تدوین. اطلاعات آنلاین؛ گزارش شهریور ۱۴۰۳. مجله هنر؛ معرفی زندگی و آثار. روزنامه شرق؛ خبر انتشار «همه این روزها». عصر ایران؛ خبر معرفی داوران فصل سوم عصر جدید. وب‌سایت رسمی رضا یزدانی و بیپ‌تونز؛ معرفی آلبوم خاطرات مبهم. ایران‌صدا؛ شناسنامه تیتراژ تنهایی لیلا.

برچسب‌ها: —
اشتراک‌گذاری:

از دیگر بخش‌های پرشین‌وی

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *