درباره فیلم رها از داستان تا هنرنمایی بازیگران شهاب حسینی و غزل شاکری با ضحا اسماعیلی و آرمان میرزایی

مشکلات طبقه متوسط و پایین جامعه درون مایه فیلمی اجتماعی شده که در حال حاضر بر پرده سینما قرار دارد و شاهد درخشش هنرپیشه های تازه کار در کنار چهره های نام آشنایی سینما در این اثر هستیم. در ادامه عکس های از بازیگران فیلم رها را در پرشین وی مشاهده کنید.
بازیگران فیلم رها
فیلم «رها» به کارگردانی حسام فرهمند، تصویری از چالشهای اقتصادی و اجتماعی جامعه معاصر ارائه میدهد. داستان فیلم حول محور خانوادهای میچرخد که با مشکلات مالی دستبهگریبان است و تلاش میکند در مواجهه با بحرانها، انسجام خود را حفظ کند.
فیلم رها اولین ساخته حسام فرهمند است که در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر رونمایی شد.
در خلاصه داستان فیلم رها آمده است: توحید ۵۵ ساله به همراه همسر و فرزندانش زندگی متوسطی دارند. تا اینکه یک اتفاق، داستان زندگی آنها را بهم می ریزد…
رها را می توان از منظر جامعهشناختی، بازتابی از مشکلات طبقه متوسط و پایین جامعه دانست که تحت فشارهای اقتصادی و اجتماعی، در حال تغییر نقش ها و ارزش های خود هستند. جامعه ای که در آن، اقتصاد بر فرهنگ، هویت، و روابط انسانی تأثیر مخرب گذاشته است.
صحبت های حسام فرهمند کارگردان
فیلم رها تلخ هست اما سیاهنمایی ندارد. بخشی از این تلخی به شرایط قصه و زیست کاراکترها برمیگردد. زمانی که تصمیم گرفتم این فیلم را بسازم، فهمیدم که موضوع را باید بهصورت رمان ببینم و سعی کنم تصویر نشان دهم.
من به سینمای قصهگو علاقهمند هستم و امیدوارم توانسته باشم این تصویر را ترسیم کنم. هدف من این بود که با بازیگرانی کار کنم که شناخته شده نیستند. من به آموزشگاههای هنری بسیاری سر زدم و درنهایت این ترکیب بازیگران را انتخاب کردیم.
فکر هم میکنم ترکیب موفقی شد و من از نتیجه بازی بازیگران راضی هستم. همه موضوعاتی که در فیلم به تصویر کشیده میشود، گرتهبرداری از مجموع اتفاقهای واقعی است.
فیلم مبتنی بر یک رویداد خاص نیست و اما تک تک واقعه ها حقیقی است. اگر سعید خانی، پای این پروژه نمی ایستاد، هیچ وقت نمی توانستیم این اتفاق را رقم بزنیم. ضمن این که جا دارد از مرضیه برومند، تشکر کنم که پای ساخته شدن فیلم ایستاد و ممارست کرد.
این فیلم حاصل جمله ای است که سال ها پیش کیومرث پوراحمد بعد از ساختن یک فیلم کوتاه بد به من گفت: «سعی کن اولین فیلمت، برآمده از دغدغه ات باشد.»
بازیگران فیلم رها و عوامل آن
شهاب حسینی (در نقش توحید)، غزل شاکری (در نقش ثریا)، ضحا اسماعیلی (در نقش رها) و آرمان میرزایی (در نقش سهیل)، سپیده پهلوان زاده، ماهنی مهرپرور، محمدرضا سامیان، بردیا دیانت، محمد اشکان فر و هادی افتخارزاده بازیگران این فیلم هستند.
شهاب حسینی در حال حاضر یکی از بازیگران مهم و البته گران قیمت سینمای ایران است. اما از اواخر دهه ۸۰ و پس از اینکه خودش اولین فیلمش را کارگردانی کرد، شروع به حمایت از فیلمسازان جوان و با استعداد کرد.
او هر فیلمنامه خوبی به دستش برسد، با تهیه کنندگی یا قبول دستمزد کم یا به هر طریقی که بتواند از کارگردانان فیلم اولی حمایت می کند. حالا بازی او در فیلم رها جدیدترین همکاری او با فیلمسازان جوان است. در کنار بازی او میتوان به حضور غزل شاکری در این فیلم اشاره کرد.
عوامل فیلم عبارتند از؛ تهیهکننده: سعید خانی، کارگردان: حسام فرهمند، فیلمنامه: محمدعلی حسینی و حسام فرهمندجو، فیلمبردار: روزبه رایگا، تدوین: مهدی سعدی، طراح صحنه: رسول علیزاده، طراح لباس: آرام موسوی، گریم: هادی هاشمی، مدیر تولید: شهرام شاهرخ، صدا: آرش قاسمی و حامد صمدزاده، جلوه های ویژه: علی جبلی و…
از دیگر نکات این فهرست عوامل می توان به حضور مرضیه برومند در مقام مشاور کارگردان نام برد.
صحبت های شهاب حسینی و غزل شاکری
شهاب حسینی | بازیگر: ما با اثری طرف هستیم که باید تاثیرگذار بودن یا نبودن آن را بررسی کنیم. از این بیت مدد میگیرم که «هرکسی کو دور ماند از اصل خویش باز جوید روزگار وصل خویش»؛ در حرفه ما این اصل فیلمنامه است. متنی که من خواندم، نتیجه سالها زیست و دغدغه شخصی کارگردان و نویسنده است که بدون هیچ حاشیه و با تکلیفی روشن ساخته شد.
غزل شاکری | بازیگر: در جلسه اول مذاکره با آقای فرهمند من مجاب شدم که فیلمی که قرار است ساخته شود، استانداردهایی لازم را دارد. حضور شهاب حسینی هم در کار قطعی شده بود و به من اطمینان میداد. باید از حسام فرهمند هم تشکر کنم که برای من حضوری بسیار کمک کننده داشت.
هنرنمایی بازیگران فیلم رها
نمادهای فیلم «رها»
فیلم رها سرشار از نمادهای بصری و روایی است که هر یک مفاهیم عمیقی درباره وضعیت اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی او بیان میکنند. «لپتاپ» دزدیدهشده نماد آینده و امید از دست رفته است و فراتر از یک وسیله شخصی است. این شیء نماینده پیشرفت، امید و آیندهای روشن برای دختر خانواده است که با دزدیدهشدن آن، احساس ناامیدی و بیپناهی را تجربه میکند.
دزدیده شدن لپتاپ نشاندهنده محدود شدن فرصتهای نسل جوان در جامعهای است که امکانات رشد و پیشرفت را بهراحتی از آنها میگیرد. این اتفاق میتواند تمثیلی از سرقت آرزوها و آینده جوانان در بحرانهای اقتصادی باشد.
«وسایل دستدوم» نماد افول و فروپاشی اقتصادی خانواده است و نشاندهنده نزول طبقه اجتماعی این خانواده است. این اشیا نمادی از زندگیای هستند که قبلاً ارزش داشت اما اکنون مستعمل و بیارزش شده است.
مشتریان او نیز، نمایندگان اقشار آسیبدیده از بحران اقتصادی هستند که مجبورند کالاهای استفادهشده بخرند. این وضعیت نماد ناپایداری معیشت و بیثباتی اقتصادی در طبقه متوسط رو به سقوط است.
«لباس های کهنه و ژولیده پدر» می تواند نماد فروریختن اقتدار مردانه باشد. توحید، که روزی یک مرد مقتدر در خانواده بود، اکنون به مردی با لباس های کهنه و چهرهای درمانده تبدیل شده است. لباس های کهنه او نمادی از فروپاشی جایگاه مرد در خانواده و جامعه است. این تغییر ظاهری نشان می دهد که چگونه ناتوانی اقتصادی به از بین رفتن عزت نفس فردی و اجتماعی منجر میشود.
صحبت های آرمان میرزایی
آرمان میرزایی از بازیگران فیلم رها گفت: شهاب حسینی برای من مثل یک پدر بود، چه در پشت صحنه، چه جلوی دوربین. ایشان در هر پلان کمکم می کرد و روی دیالوگ ها و نقش بسیار تمرکز داشت.
حدود ۱۰ سال است که در سینما فعالیت میکنم. از هشت سالگی وارد این حوزه شدم اما بیشتر در تئاتر کار کردم. حدود ۵ سال پیش بهطور حرفهای وارد حوزه تلویزیون و سینما شدم. در ابتدا در دو سریال حضور داشتم و بعد کمکم تست دادم و برای فیلم «رها» انتخاب شدم. البته معرفی رسول علیزاده، طراح صحنه، هم در این مسیر بی تأثیر نبود.
وی درباره فرآیند انتخاب بازیگران فیلم، اظهار داشت: من و ضحی اسماعیلی فر (نقش رها) اولین نفراتی بودیم که انتخاب شدیم. سایر بازیگران از جمله شهاب حسینی و غزل شاکری هنوز در آن زمان مشخص نشده بودند.
ما چهار نفر در فیلم یک خانواده را تشکیل می دادیم و هرکدام سکانس های جذاب خود را داشتیم. به طور خاص، سکانس آخر من چالش زیادی داشت و برایم جذاب بود. این سکانس در میانه داستان رخ می داد و تأثیر آن در روند فیلم تدریجاً برای مخاطب مشخص میشد.
این بازیگر جوان با اشاره به اینکه اکثرا در خیابان و جاهای مختلف او را با علی شادمان اشتباه می گیرند و می گویند شبیه او هستم، افزود: زمانی که برای این نقش انتخاب شدم، به قدری خوشحال بودم که مسیر یک ساعته با ماشین را در سه ساعت پیاده رفتم.
ایلنا , فیلیموشات , ایسنا , ایرنا , خبرانلاین