چهارشنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

همه چیز درباره فیلم موسی کلیم‌ الله با بازی مریلا زارعی و بهنام تشکر تا بهاره کیان افشار و علیرضا کمالی

چهره ها
فیلم سینمایی موسی کلیم الله جدیدترین اثر ابراهیم حاتمی کیا یکی از بزرگترین پروژه‌ های سینمایی ایران در سال‌ های اخیر است و این فیلم که به زندگی حضرت موسی (ع) می‌ پردازد و در دو نسخه سینمایی و سریال تلویزیونی ساخته شده و به تازگی اکران شده است.

این اثر در ژانر تاریخی مذهبی به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا است که در سال ۱۴۰۳ اکران شده است و به داستان زندگی حضرت موسی (ع) از تولد تا بعثت و دعوت فرعون به یکتاپرستی می‌ پردازد. در ادامه جزئیات بیشتر درباره فیلم موسی کلیم الله را در پرشین وی مشاهده کنید.

فیلم موسی کلیم‌ الله

اخیراً از پوستر فیلم موسی کلیم‌الله در آستانه اکران در سینماهای سراسر کشور رونمایی شد. موسی کلیم‌الله جدیدترین اثر ابراهیم حاتمی‌کیا است که در جشنواره فیلم فجر با استقبال چشمگیری مواجه شد و توانست بیشترین تعداد جوایز سیمرغ بلورین و همچنین مخاطب را به خود اختصاص دهد.

ابراهیم حاتمی‌کیا با فیلم موسی کلیم الله که از دل سریال آن بیرون کشیده شده است و «به وقت طلوع» نام دارد، پس از حضور موفق در جشنواره فیلم فجر، به سینما آماده است.

به وقت طلوع به خلاصه داستان چندانی نیاز ندارد؛ فیلم روایتگر تولد و به آب انداختن حضرت موسی است و به همین دلیل وقت طلوع نام دارد…

فیلم موسی کلیم اللهپوستر فیلم موسی کلیم الله

این فیلم/سریال اثری پربازیگر است؛ مریلا زارعی (در نقش مادر حضرت موسی)، علیرضا کمالی (در نقش پدر حضرت موسی)، بهنام تشکر (در نقش فرعون)، بهاره کیان افشار (در نقش آسیه)، با حضور فرهاد آئیش؛ همچنین شکیب شجره، مریم سرمدی، طوفان مهردادیان، مسعود رحیم‌پور، کامبیز امینی، بهار نوحیان و بازیگران کودک گندم شیخی و دلسا محمدی از بازیگران این بخش از سریال و فیلم هستند.

بقیه عوامل فیلم موسی کلیم الله هم از این قرار است؛ نویسنده و کارگردان: ابراهیم حاتمی‌ کیا، تهیه‌کننده: سیدمحمود رضوی، مجری طرح و مدیر تولید: بهزاد هاشمی، مدیر فیلمبرداری: تورج منصوری، تدوین: پیمان علیزاده و ابراهیم حاتمی‌ کیا، موسیقی متن: کارن همایونفر، مدیر هنری: کیوان مقدم، جلوه‌ های بصری (ویرچوال/ ویژوال): علیرضا واعظ، طراح چهره‌ پردازی: شهرام خلج، طراح لباس: آذر محمدی، سرپرست گروه کارگردانی: علیرضا صالحی، صدابردار: امیر نوبخت حقیقی، صداگذار: بهمن بنی‌اردلان، جلوه‌ های ویژه میدانی: آرش آقابیک، فیلمبردار: علی لقمانی، جانشین تولید: فرامرز رضائی، دستیار تهیه: امیرعلی مجلسی‌ راد، منشی صحنه: محسن بهاری و عکاس: مجید طالبی و ریحانه زنگنه. فیلم موسی محصول سیما فیلم است.

فیلم موسی کلیم اللهپشت صحنه موسی کلیم‌ الله

درباره ابراهیم حاتمی کیا

حضور ابراهیم حاتمی‌ کیا در جشنواره ۱۴۰۳، قطعا یکی از نکات برجسته این رویداد است. حاتمی‌کیا که ۵ سال پیش با «خروج»، بزرگ‌ترین ناکامی خود در تمام ادوار این رویداد را تجربه کرد برای امسال احتمالا غافلگیری‌ های بسیاری دارد. او بالاخره توانست پروژه پرسروصدای «موسی» را پس از حدود ۲ دهه به سرانجام برساند و حالا نسخه سینمایی این اثر را روانه جشنواره کند.

فیلمی که با فناوری تولید مجازی به سرانجام رسیده و از این پس، تولیدات بیشتری با این فرمول عملیاتی خواهند شد. تعدد وقایع تاریخی بازه‌ های مختلف زندگی حضرت موسی در کنار باز گذاشتن دست ابتکارات به مدد هوش مصنوعی، آن هم برای فیلم یک کارگردان خلاق، می‌تواند مهم‌ترین کنجکاوی مخاطب برای تماشای یکی از مهمترین آثار جشنواره امسال باشد.

ابراهیم حاتمی‌ کیاابراهیم حاتمی‌ کیا

وی از شناخته‌ شده‌ ترین و باسابقه‌ترین کارگردان‌ هایی است که در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر حضور داشته و آثارش مورد توجه هیئت داوران نیز قرار گرفته. فیلم موسی کلیم‌ الله جدیدترین ساخته او، مثل دیگر دوره‌ هایی که فیلم‌های این کارگردان در جشنواره حضور داشته، از کنجکاوی‌برانگیزترین فیلم‌هایی است که اهالی رسانه و منتقدان مشتاق تماشای آن هستند.

ابراهیم حاتمی‌کیا | کارگردان: چیزی که می‌توانم با صراحت بگویم این است که فیلم‌ هایی با گروه‌های مختلف و حرفه‌ای ساختم و این فیلم به‌خصوص ساخته نمی‌ شد اگر سید محمود رضوی، تورج منصوری، کیوان مقدم و علیرضا واعظ در آن حضور نداشتند.

همیشه فیلم‌ هایی که ساخته‌ ام باید نفس زمانه به آن می‌خورد و بخشی از فیلم حضرت موسی انتظار و تعریفی بود که در فیلم گفته می‌ شود. قرآن به‌ صراحت می‌ گوید که به این بانو وحی شده است و تصمیم شخصی من نبوده و صرفاً آن را به تصویر کشیده‌ ام.

جوایز و افتخارت فیلم موسی کلیم الله

فرهاد آییش | سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد | چهل و سومین جشنواره فیلم فجر – ۱۴۰۳

علیرضا واعظ | سیمرغ بلورین دستاورد فنی | چهل و سومین جشنواره فیلم فجر – ۱۴۰۳

شهرام خلج | سیمرغ بلورین چهره‌پردازی | چهل و سومین جشنواره فیلم فجر – ۱۴۰۳

آذر محمدی | سیمرغ بلورین طراحی لباس | چهل و سومین جشنواره فیلم فجر – ۱۴۰۳

کیوان مقدم | سیمرغ بلورین طراحی صحنه | چهل و سومین جشنواره فیلم فجر – ۱۴۰۳

این فیلم از چهارشنبه ۸ اسفند ماه به روی پرده رفته است و بازیگرانی چون مریلا زارعی، علیرضا کمالی، بهنام تشکر، بهاره کیان افشار و فرهاد آئیش در فیلم موسی کلیم‌الله به ایفای نقش پرداخته‌اند. همچنین شکیب شجره، مریم سرمدی، طوفان مهردادیان، مسعود رحیم‌پور، کامبیز امینی، بهار نوحیان و بازیگران کودک گندم شیخی و دلسا محمدی نیز در این اثر حضور دارند.

فیلم موسی کلیم اللهنمایی از فیلم موسی کلیم‌ الله

حواشی سریال با تکنولوژی جدید

ابتدا فرج الله سلحشور شروع به ساخت این فیلم کرد، اما با مرگش پروژه به جمال شورجه و سید احمد میرعلایی رسید. آنها شروع به جذب سرمایه گذار کردند، اما موفق نشدند تا در نهایت ابراهیم حاتمی کیا مامور ساخت این سریال شود.

ابراهیم حاتمی کیا در اولین اقدام شروع به بازنویسی فیلم نامه کرد در عین حال سید محمود رضوی نیز تهیه کنندگی را به عهده گرفت.حاتمی کیا با تغییر فیلمنامه، سریال را با سه بخش کودکی، میانسالی و پیری حضرت موسی تبدیل کرد که به دلیل سنگین بودن پروژه بیش ازسه سال مراحل پیش تولید به طول انجامید.

محمود رضوی در یادداشتی درباره استفاده از تکنولوژی “Virtual Production” نوشته بود: «تقریباً دو سال از ارائه ایده تغییر فناوری تولید «سریال موسی کلیم الله» از روش سنتی به “تولید مجازی” می‌گذرد.

فیلم موسی کلیم اللهمریلا زارعی در نمایی از فیلم موسی کلیم الله

در واقع، شجاعت و جسارت ابراهیم حاتمی کیا موجب شده است که از این تکنولوژی بهره‌ برداری شود. استفاده از این تکنولوژی باعث صرفه جویی در هزینه‌ های ساخت و نگهداری دکور در فیلم به سبب گستردگی پروژه شده است.

ساخت استودیوی تولید مجازی برای سریال

موسی کلیم الله سریال طولانی و پردردسری در دوره پیش‌ تولید بود. چراکه تیم تولید تصمیم گرفتند ایده‌ تغییر فناوری تولید سریال را از روش سنتی به تولید مجازی (VirtualProduction) را اجرا کنند. محمود رضوی در گفت‌‌وگو با ایسنا درباره تولید مجازی سریال/فیلم موسی توضیح داده است که خلاصه‌ای از آن را اینجا می‌ خوانید؛

فیلم موسی کلیم اللهفیلم سینمایی موسی کلیم‌ الله

بزرگ‌ترین استودیوی تولید مجازی (Virtual Production) آسیا و سومین مدل این استودیو در جهان در ایران و برای این پروژه به بهره‌برداری رسیده است.

حالا در تولید محتوای تولید مجازی و در آینده نه چندان دور در زیر ساخت آن شاهد اتفاقی خواهیم بود که همه‌ اهالی صنعت تصویر کشور می‌توانند در عرصه جهانی افتخار کنند که ایران در صنعت تصویر نیز حرف جدیدی برای گفتن دارد.

تکنولوژی تولید مجازی (Virtual Production) تکنیکی جدیدی است که در چندسال اخیر توسط استودیوهای بزرگ فیلمسازی بین‌المللی استفاده می‌ شود.

قرار بود دکورهای و فضاهای میدانی عظیمی برای فصل اول و دوم فیلم موسی کلیم الله ساخته شود که علاوه بر ساخت، نگهداری و تعمیرات آن در آینده نیز هزینه بسیار زیادی را به پروژه تحمیل می‌ کرد که با این تکنولوژی، فقط در دو فصل نخست سریال «موسی کلیم‌الله (ع)»، هزینه و زمان ساخت ۱۱۰ هکتار (معادل یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع) دکور و فضاهای عمومی صرفه‌ جویی می‌ شود و همچنین هزینه‌ های پس از تولید، یعنی نگهداری و تعمیر دکور در سال‌ های بعد نیز از پروژه حذف می‌ شود.

بازیگران در فیلم موسی کلیم‌ الله در نشست خبری جشنواره فیلم فجر

مریلا زارعی | بازیگر: تمام صحنه‌ هایی که دیدید افراد زیادی درگیر ساخت آن بودند و از همه عزیزان تشکر می‌ کنم که همراه ما بودند. برای این نقش حرف‌ های بسیاری دارم و در فرصتی مفصل صحبت خواهم کرد. برای من بازی در نقش «یوکابد» مثل طی‌ کردن صفا و مروه بود.

مریلا زارعیمریلا زارعی

من فیلم‌ های سخت بسیاری کار کرده‌ام، ولی تنها فیلمی است که بعد از پلان آخر کار احساس کردم بخشی از وجودم کنده شده است. به‌ دست‌ آوردن این نقش برای من چیزی شبیه معجزه بود و خدا کمک کرد تا بتوانم از پس آن بربیایم.

فرهاد آئیش | بازیگر: درعین‌حال که در کار بودم فیلم را دیدم و در تمام مدت از نظر حسی با مادر موسی همراه بودم و فکر می‌کنم همه از نظر بازیگری فوق‌ العاده بودند. اصل این اتفاق هم به دلیل بستری بود که برای ما فراهم کرده بودند.

اولین بستر متن و دیگر کارگردانی بود. تعامل آقای حاتمی‌کیا با بازیگران بسیار ظریف و هماهنگ بود. بازی‌کردن دو نقش جذاب بود و خیلی از این اتفاق خوشحال بوده و هستم. چالشی برای من ایجاد شد.

فرهاد آئیشفرهاد آئیش و بهنام تشکر

بهنام تشکر | بازیگر  نقش «فرعون»: نقشی بود که چالش‌برانگیز و ترسناک بود و از آقای حاتمی‌کیا بابت این نقش تشکر می‌کنم؛ شاید اگر فرد دیگری بود باتجربه طنزی که من دارم، چنین نقشی را به من پیشنهاد نمی‌داد. اولین‌بار بود که با این تکنولوژی کار می‌کردیم و همه گروه بسیار درجه یک بود.

بازیگران در نشست خبرینشست خبری موسی کلیم الله

بهاره کیان افشار | بازیگر نقش «آسیه»: از تمام گروه فیلم موسی بسیار سپاسگزارم که زحمت‌های بسیاری کشیدند. چند سال پیش شانس همکاری با آقای حاتمی‌کیا به من رو کرد که متأسفانه آن را از دست دادم، اما این بار با تمام وجودم در پروژه بودم. از لحظه‌ ای که انتخاب شدم تمام آگاهی و قلب خود را همراه داشتم و نمی‌ دانم اگر حضرت آسیه شاهد این بازی بودند، نظرشان چه بود؛ ولی با تمام قلب و جانم بازی کردم.

صحبت های بازیگران فیلم موسی کلیم الله

شکیب شجره | بازیگر: بازیگری برای من مسیر مقدسی است و اینکه بتوانم با آقای حاتمی‌کیا کار کنم برایم بسیار ارزشمند است. این همکاری باری را بر دوش من می‌گذاشت تا بتوانم بهترین نسخه خودم را ارائه بدهم.

شکیب شجرهشکیب شجره

نقش، ابعاد مختلفی داشت و نزدیک شصت ساعت مستندهای مصر باستان را دیدم و رفتار و آداب آن‌ها را تحقیق کردم. تلاش کردم چنین چیزهایی را در خود پرورش بدهم.

کارن همایون‌ فر | آهنگساز: از آقای حاتمی‌کیا سپاسگزارم که برای چندمین بار من را لایق همکاری دانستند و هرگز چنین تجربه باشکوهی نداشتم و این کار یک اتفاق و نقطه عطف به‌ حساب می‌ آید.

نقطه آغازی است برای اینکه سینما به سمت نزدیک‌ شدن به سینمای جهانی برود و بدون این گروه حرفه‌ای چنین چیزی محال بود. معمولاً در پروژه‌های بزرگ از بیرون از ایران آهنگ‌ ساز می‌ آوردند و قبل‌تر هم گفتم سینمای ما به هرچه نیاز داشته باشد به آهنگساز نیاز ندارد و باتوجه‌به جغرافیای خود آهنگ‌سازانی داریم که واقعاً برند هستند.

کارن همایون‌ فرکارن همایون‌ فر

کیوان مقدم | مدیر هنری و طراح صحنه: برای دومین بار با آقای حاتمی‌ کیا همکاری می‌ کردم و برای اولین‌بار با طراحی صحنه به این شکل آشنا شدم و یکی از مقدس‌ترین کارها در حرفه خود تجربه ساخت فیلم موسی کلیم الله بود. تکنیک مهم نیست و خلق این اثر مهم است که توسط آقای ابراهیم حاتمی‌کیا محقق شده است.

ایسنا , فیلیموشات , فرارو , خبرانلاین

گردآوری:

اخبار مرتبط:
رئالیتی شو الکلاسیکو
سریال مرز
بازیگران فیلم عینک قرمز
سریال بلیط یک طرفه
بازیگران سریال چسب زخم
مجتبی شفیعی
صادق بوقی
المیرا شریفی مقدم
محمد علیزاده
نیکبخت واحدی
چهره ها
بیشتر >