فیلم زیبا صدایم کن ساخته رسول صدرعاملی با هنرنمایی امین حیایی و ژولیت رضاعی تا مهران غفوریان و ستاره پسیانی

فیلمی به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه کنندگی سید مازیار هاشمی می باشد که این فیلم به بخش مسابقهٔ سودای سیمرغ چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر راه یافته است. در ادامه جزئیات بیشتر درباره فیلم زیبا صدایم کن را در پرشین وی مشاهده کنید.
فیلم زیبا صدایم کن
فیلم زیبا صدایم کن ساخته رسول صدرعاملی یکی از مهمترین فیلمهای جشنواره امسال فجر است. فیلمی در حوزه نوجوانان که اقتباسی از کتابی نوشته فرهاد حسنزاده است.
داستان فیلم زیبا صدایم کن در خیابان ولی عصر تهران و در طول یک روز اتفاق میافتد و در خلاصه داستان رسمی آن آمد است: «خسرو که در آسایشگاه روانی به اجبار بستریست، تمام این سال ها را در فکر دخترش زیبا سپری کرده. امروز، روزِ تولد ۱۶ سالگی زیبا است و خسرو نمی خواهد از این روز ساده بگذرد…».
رسول صدرعاملی، کارگردان برجسته سینمای ایران، پس از دو سال کار روی فیلمنامه، این اثر را برای نمایش در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر آماده کرده است.
در این فیلم، امین حیایی به همراه ژولیت رضاعی (بازیگر نوجوانی که برای نخستین بار جلوی دوربین حاضر می شود) نقش آفرینی می کنند.
فیلم زیبا صدایم کن به کارگردانی رسول صدرعاملی، اقتباسی از رمان نوجوانانه ای به همین نام نوشته فرهاد حسن زاده است.فیلمنامه را آرش صادق بیگی، میلاد صدرعاملی، محمدرضا صدرعاملی نوشته اند و سامان لطفیان مدیر فیلمبرداری بوده است.
این فیلم با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و بنیاد سینمایی فارابی و کمپانی میلادفیلم تولید شده و سیدمازیار هاشمی تهیه کنندگی آن را بر عهده دارد.
درباره رسول صدرعاملی کارگردان
رسول صدرعاملی تا اینجا، مهمترین دلیل برای تماشای این فیلم است. کارگردانی که پس از ۷ سال پشت دوربین فیلمسازی ایستاده است. فیلم اقتباسی از یک رمان موفق است که حول محور نوجوانان می گذرد و این همان دغدغهمندی همیشگی فیلم ساز مولفی چون صدرعاملی است.
اینکه تمام داستان فیلم در خیابان ولیعصر اتفاق میافتد و از میدان راه آهن آغاز می شود و در یک صبح تا شب به تجریش می رسد نیز می تواند برای مخاطب، وسوسه انگیز باشد. صدرعاملی که پیشتر هم فیلم های «من ترانه پانزده سال دارم»، «دختری با کفش های کتانی» و «دیشب باباتو دیدم آیدا» را در باره دختران نوجوان ساخته بود.
داستان کتاب زیبا صدایم کن درباره چیست؟
کتاب زیبا صدایم کن نوشته فرهاد حسن زاده که توسط کانون منتشر شده داستان دختر پانزده سالهای است که در موسسهای زیر نظر بهزیستی زندگی میکند. مادر معتادش ازدواج کرده و پدرش به دلیل بیماری روانی در آسایشگاه بیماران روانی بستری است. زیبا در روز تولدش به پدر کمک میکند تا از آسایشگاه فرار کند.
پدر موتور یکی از کارکنان آسایشگاه را میدزد تا با هم به گردش بروند و تولد زیبا را جشن بگیرند. اما به زودی از همدستی با پدرش پشیمان میشود. پدر تعادل روانی ندارد و هر لحظه به حالی در می آید؛ گاهی خوب است و گاهی بد و گاهی دچار جنون و گاهی دچار توهم می شود. سرانجام زیبا پدر را به بیمارستان برمیگرداند و تولدش را با کسانی که در کنارشان امنیت دارد جشن میگیرد.
زیبا صدایم کن سال ۹۵ برگزیده شورای کتاب کودک و هیجدهمین جشنواره کتاب کانون پرورش فکری شده و در فهرست کتابهای کلاغ سفید کتابخانه بینالمللی مونیخ آلمان ۲۰۱۷ و فهرست افتخار دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان ۲۰۱۸ هم قرار گرفته است.
حرفهای عوامل فیلم در نشست خبری جشنواره فیلم فجر
رسول صدرعاملی | کارگردان: پنج سال پیش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محمدرضا کریمی صارمی کتاب «زیبا صدایم کن» فریدون حسنزاده را به من داد که در کانون منتشر شده بود. وقتی کتاب را خواندم احساس کردم میتوان کاری از آن ساخت و با اجازه نویسنده قصه را بهروز کنم، حدود چند سال درگیر آن موضوع بودیم.
در ابتدا کامبوزیا پرتوی کار را آغاز کرد که متأسفانه او را از دست دادیم. بعد اصغر عبداللهی کار را شروع کرد و باز به نتیجه نرسید تا درنهایت میلاد و محمدرضا و آرش فیلمنامه را نوشتند و این تیم بیش از یک سال زحمت کشید. بعد از آن حامد علامتی بهعنوان مدیرعامل کانون آمد و اعتماد کرد و همهجوره ما را برای ساخت این اثر حمایت کرد.
«شنای پروانه» باب آشنایی من با مازیار هاشمی بود و بهخاطر من پای کار آمد. اراده جمعی کانون پرورش فکری، مازیار هاشمی و بنیاد سینمایی فارابی باعث شد این فیلم ساخته شود و برای من مهم بود که موقعیت کانون دوباره احیا شود و مرغک کانون باز روی پرده سینما بیاید.
کارگردان من ترانه پانزده سال دارم
از قبل نیت نداشتم که «ترانه» دیگری به سینما اضافه کنم. خیلی خوشحالم که بعد از مدتها به بازیگری رسیدم که بسیار دانا و باهوش است. ژولیت دختر کریستف رضاعی است و بعد از ۳۰۰ نفر از او هم تست گرفتم و زیبای قصه خود را پیدا کردم.
این فیلم یکی از سختترین پروژههای ممکن برای من و مازیار هاشمی بود. حدود ۷۰ درصد فیلم خارجی بود. سر «دختری با کفشهای کتانی» هم چنین تجربهای داشتم که بسیار به من کمک کرد. دقیقاً فیلمنامهای که داشتیم به تصویر کشیده شد و این نسخه پاک و بدون دستکاری است. امیدوارم برای اکران هم دچار ممیزی نشویم. تمام نیت من این بود که تجسم و تصور مهربانی را روی پرده ببینید.
از زمان «من ترانه پانزده سال دارم» تلاش کردم از زاویهای به خانواده نگاه کنم که نگاه تازهای باشد. امین حیایی هم سفر است و عذرخواهی کرد که نتوانست اینجا باشد. هنوز بخش قابلتوجهی از تواناییهای او دیده نشده است.
به نظر میآید این دو نسل دهه پنجاه و زد از هم دور افتادهاند؛ ولی اینگونه نیست. اگر رابطه پدر و دختری با رفاقت و همدلی ایجاد شود، مانا خواهد بود. سینما بیش از هر چیزی به تهیهکننده خوب نیاز دارد و خوشحالم که در این پروژه سید مازیار هاشمی را در کنار خود داشتیم.
صحبت های بازیگران فیلم زیبا صدایم کن
سید مازیار هاشمی | تهیهکننده: آشنایی من با آقای صدرعاملی به زمانی برمیگردد که «بچه خور» را کار کردیم و همکاری ما به «شنای پروانه» برمیگردد. بعد از آن پروژه، کتاب «زیبا صدایم کن» را به من دادند و کار از آنجا شروع شد.
آرش صادق بیگی | نویسنده: نیاز بود نوجوان جدید و امروزی را در فیلم ببینیم و آقای حسنزاده نویسنده کتاب هم به ما اجازه دادند که راحت با قصه پیش برویم و دخل و تصرف داشته باشیم.
میلاد صدرعاملی | نویسنده: تفاوت اصلی این بود که ما باید یک مادر را وارد قصه میکردیم. آدمهای جداافتاده که هرکدام در طرفی از شهر پرت شدهاند و باز در کنار هم جمع میشوند. کار بسیار سختی بود که اگر درنمیآمد، قصه تأثیرگذاری خود را از دست میداد.
محمدرضا صدرعاملی | نویسنده: درست است که خسرو بهظاهر از آسایشگاه بیرون میآید، ولی خسرو است که آدم درست قصه است و جامعه با او بهخوبی رفتار نمیکند.
مهران غفوریان | بازیگر: من پدرم و یک دختر دارم. آقای صدرعاملی ممنونم از شما برای نشاندادن چنین رابطه پدر و دختری و ممنونم که به من اعتماد کردید.
ژولیت رضاعی | بازیگر: تشکر میکنم که اجازه دادند چنین تجربهای داشته باشم. وقتی وارد پروژه شدم بسیار شکرگزار بودم که توانستم وارد چنین پروژهای شوم.
کریستف رضاعی | آهنگساز: آنقدر داستان قوی است که غرق آن میشویم و کار من را راحتتر کرد. از همان ابتدا میدانستم که باید به سمت موسیقی ظریف از منظرسازی بروم.
این فیلم با استقبال منتقدین و مخاطبان روبرو شد و توانست نظرات مثبت بسیاری را به خود جلب کند. بازی خوب امین حیایی در نقش خسرو و داستان جذاب فیلم از جمله نقاط قوت آن برشمرده شده است.
فیلم زیبا صدایم کن در جشنواره فجر
رسول صدرعاملی در ساختن فیلم های شهری تازهکار نیست و دستی بر آتش دارد. از «دختری با کفشهای کتانی» که در زمانه خود بیرحمی تهران در مواجه با دختری نوجوان را نقد می کرد، میشد فهمید که صدرعاملی به تصویر کشیدن واقعی شهر را خوب بلد است.
«زیبا صدایم کن»، اما برخلاف آثار گذشته صدرعاملی، شهری مهربان دارد. با آنکه سالها از آن فیلم گذشته و بهواسطه اتفاقات مختلف در جامعه، شهر نیز نامهربانتر شده، اما آنچه در «زیبا صدایم کن» اتفاق میافتد، تصویر شهر به مثابه موجودی زنده و بیخطر است.
طبیعتِ فیلمهایی که در آن کاراکترها در نقش فلانور (پرسه زن) ظاهر میشوند این است که همراه با تحول شخصیتها و با بهرهگرفتن از لوکشینهای گوشه و کنار آنها، روایت برای مخاطب بیشتر جا بیفتد. در «زیبا صدایم کن» که قصه یک روزِ پدر و دختری در شهر تهران است، اما این اتفاق بسیار کمرنگ است.
اساسا کسی مزاحم دختر نوجوان تنها نمیشود و مردی که از آسایشگاه روانی فرار کرده با خیال راحت هر دردسری را برای شهر میآفریند و کسی جلودار او نیست. هر چند با گنجاندن سکانس دزدیدن ونِ گشت ارشاد و ادامه خوشی که دارد، میتوان حدس زد که فیلمساز از اساس شهر و خیابان هایش را برای کاراکترهایش از نو آفریده و منطقی برای واکنش های آنها در شهر قرار نداده، اما از رسول صدرعاملی انتظار بیشتری داریم.
شهر آنقدر برای کاراکترها اذیتکننده نیست که نمی توان گفت علت انتخاب مدرسه با ستون های عظیم و شمایلی که از بیرون دارد، نشانهای برای تصویر ناتوانی پدر و دختر است؛ چرا که اینگونه نیست و هر دو به راحتی از دست پلیس فرار می کنند.
هنرانلاین , فیلیموشات , ایرنا