زندگی حمیدرضا آذرنگ ، منوچهر در سریال آفتاب پرست ؛از ازدواج هنری تا شهرت
بازیگر نقش منوچهر در سریال آفتاب پرست یکی از هنرپیشه های مطرح عرصه تئاتر سینما و تلویزیون می باشد که به جز بازیگری در زمینه نویسندگی نیز فعالیت داشته و با همسر کارگردانش زندگی عاشقانه و بی حاشیه ای دارند. در ادامه جزئیات بیشتر درباره زندگی حمیدرضا آذرنگ را در پرشین وی مشاهده کنید.
زندگی حمیدرضا آذرنگ
حمیدرضا آذرنگ متولد ۱۳۵۱ در تهران، نمایشنامهنویس، کارگردان و بازیگر ایرانی است. آذرنگ دانشآموخته کارشناسی در رشته روانشناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن در سال ۱۳۷۶ است.
حمیدرضا آذرنگ می گوید:«پدرم گلپایگانی است. مادرم گلپایگانی است. یک سالم بوده رفتم خوزستان. اونجا بزرگ شدم توی سومار خدمت کردم، دانشگاهم رودهن بوده» وی در ادامه گفت:«به شدت معتقدم در جنوب شکل گرفته ام، من از یک سالگی تا هجده سالگی اندیمشک بودم»
شروع فعالیت هنری
فعالیت حرفهای خود را با تئاتر و در سن ۲۷ سالگی با بازی در نمایش “طلحک بازی” آغاز کرد. وی دو سال پس از اولین حضورش روی صحنه تئاتر به عنوان بازیگر، کارگردانی و نویسندگی را در تئاتر با نمایش برجسته “آخرین مروارید” تجربه نمود. اولین حضور حمیدرضا آذرنگ در تلویزیون در سال ۸۶ و برای بازی در سریال “آن سوی دریا این سوی خاک” رقم خورد.
فعالیت حرفهای خود را با تئاتر و در سن ۲۷ سالگی با بازی در نمایش “طلحک بازی” آغاز کرد. وی دو سال پس از اولین حضورش روی صحنه تئاتر به عنوان بازیگر، کارگردانی و نویسندگی را در تئاتر با نمایش برجسته “آخرین مروارید” تجربه نمود. اولین حضور حمیدرضا آذرنگ در تلویزیون در سال ۸۶ و برای بازی در سریال “آن سوی دریا این سوی خاک” رقم خورد.
کتاب های آقای بازیگر
حمیدرضا آذرنگ در زمینه نویسندگی نیز فعالیت دارد و کتاب های دو متر در دو متر جنگ , مادر مانده و خداحافظی نکردی با نجمه سورچی از کارهایی وی می باشد.
زندگی حمیدرضا آذرنگ و همسرش ساناز بیان
همسر حمیدرضا آذرنگ ساناز بیان، متولد سال ۶۲، نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر است. حاصل ازدواج این زوج هنرمند دو پسر به نام های بامداد و هیراد است.
ساناز بیان (زاده ۱۳۶۲، تهران) نمایشنامهنویس، کارگردان تئاتر ایرانی است. او دارای کارشناسی ادبیات نمایشی از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی است.
حمیدرضا آذرنگ، سابقه حضور در پروژه تولید آثاری همچون روزی روزگاری آبادان، نیمه گمشده، در امتداد شهر، آسمان زرد کم عمق، ملکه، با دیگران، دندون طلا، آباجان، بلوک ۹ خروجی ۲، بیست و یک روز بعد، آذر، دعوتنامه، سمفونی تولد، گیتا، آبجی، قاتل اهلی، آااادت نمیکنیم، چرخ و فلک، شاهگوش، تنگه ابوقریب، نهنگ آبی، پیلوت و غلامرضا تختی را در کارنامه هنری خود دارد. وی در برنامه های همرفیق و دورهمی نیز به عنوان مهمان حضور داشته است.
تئاتر خانه اول و آخر حمیدرضا آذرنگ
حمیدرضا آذرنگ باوجود حضورش در عرصههای مختلف همواره خود را فرزند تئاتر و این هنر را والاترین هنرها میداند. آذرنگ در ستایش هنر تئاتر و کملطفی به آن در ایران چنین میگوید: «من همیشه و همهجا گفتهام، تئاتر تنها هنر به آدم نمیآموزد بلکه راه و رسم چطور زندگی کردن یاد آدم میدهد.
این ویژگی غریبی در تئاتر است که ساعتها باید در موردش حرف زد. اینکه چرا تئاتر زندگی هم به انسان میآموزد. من به هیچ هنر دیگری توهین نمیکنم. فقط در مورد تئاتر صحبت میکنم. هنری که هنوز هم همه جای دنیا اندازه و قدر و بهایش برای همه مشخص است و اصلاً یکی از گرانترین هنرهاست. ولی در جامعه ما همیشه مسیر برای این هنر برعکس بوده و نمیدانم چرا.»
بازیگر نقش منوچهر در سریال آفتاب پرست
کارگردان این سریال برزو نیکنژاد است که سریالهایی مثل «دردسرهای عظیم» و «پنچری» را در کارنامۀ خودش دارد. نویسندگی سریال را هم امیر برادران به عهده دارد که درخشان ترین اثرش فیلمنامۀ فیلم سینمایی «هزارپا» بوده است. بازیگران اصلی سریال هم نامهای آشنا و خوش سابقه ای هستند که از بین آنها میتوان به پژمان جمشیدی، حمیدرضا آذرنگ، باران کوثری و گوهر خیراندیش اشاره کرد.
حمید آذرنگ از جمله بازیگرانی است که بیشتر در زمینه تئاتر فعال است و حدودا ۵۰ سال سن دارد. حمیدرضا آذرنگ تا قبل از حضور در سریال اجتماعی در مسیر زاینده رود شهرت چندانی نداشت.
وی به مرور زمان در سریالهای موفقی مانند طنز نون خ، نهنگ آبی، دندون طلا و شاهگوش، خودش را به مخاطبان معرفی کرد. همچنین با حضور موفق حمیدرضا آذرنگ در سریال های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی، او در بخش سینما هم حضور پر رنگی داشت ودر فیلمهای موفقی مانند عادت نمیکنیم، بیست و یک روز بعد، قاتل اهلی، خائن کشی و آباجان ایفای نقش کرده است.
حمیدرضا آذرنگ بازیگر نقش منوچهر در سریال آفتابپرست است که در زندان به سر می برد تا دوستش به همراه خواهرش بتوانند سرمایه ای برای آزادی و پرداخت بدهی او تامین کنند.
زندگی حمیدرضا آذرنگ در سریال آفتاب پرست
اما ماجرای اصلیتر مربوط به دو رفیق خلافکار و عشق لاتبازی به نامهای جمال (پژمان جمشیدی) و منوچ (حمیدرضا آذرنگ) است که تصمیم گرفتهاند سطح خفتگیریشان را بالاتر ببرند و فقط سراغ آدمهای خیلی پولدار بروند.
به همین خاطر منوچ لباس زنانه میپوشد و کنار خیابان میایستد. برنامۀ آنها در ابتدا خوب پیش میرود و یک پورشه منوچ را سوار میکند. جمال هم با موتور دنبال آنها راه میافتد تا در فرصت مناسب خفتگیریشان را انجام بدهند. اما پلیس سر میرسد و این دو نفر دستگیر میشوند.
یک سال بعد جمال قرار است از زندان آزاد شود. منوچ از جمال میخواهد که بعد از آزادی پیش خواهرش برود و از او بخواهد که برای آزادی منوچ پول جور کند. اما وقتی جمال سراغ خواهر منوچ میرود معلوم میشود که او قبلا هر چیزی را که میتوانسته بفروشد فروخته و خرج کارهای دیگر کرده.
حالا جمال (که به خاطر تلاش برای دزدیدن پورشه به جمال پورشه معروف شده) از یک طرف میخواهد به خواهر منوچ برای آزاد کردن برادرش کمک کند و از طرف دیگر خودش هم هیچ خانه و زندگی درست و حسابیای ندارد و مجبور است شب در مسافرخانه بخوابد.
اما وقتی جمال شناسنامۀ جعلی خودش را با فامیلی «پورشه» به صاحب مسافرخانه نشان میدهد، او جمال را با گریه و شوق در آغوش میگیرد و میگوید که تو پسر حاجآقا پورشه هستی!
مصاحبه خواندنی با بازیگر مشهور
وقتی به کارنامه ی کاری شما نگاه می کنیم وآثار شما را به خاطر می سپاریم متوجه انتخاب های درست و بجا در کارهایتان می شویم. این انتخاب های درست به چه چیزی بستگی دارد؟ شما موقع انتخاب یک اثر به کارگردان یا نویسنده یا همه ی عوامل توجه می کنید؟
– در ابتدای امر بازیگر با یک اثر روبرو می شود و این اثر است که قراردادش را با بازیگر می بندد. البته که آدم های پشت اتفاق هم خیلی مهم هستند. خود من چون گهگاهی می نویسم و دستی بر نوشتن دارد، اثر و نفس اثر برایم مهم است.
اینکه چقدر می تواند برای من پیش برنده باشد و چقدر من می توانم برای اثر پیش برنده باشم. این دغدغه همواره همراه من بوده و امیدوارم که ترکش نکنم.
در بسیاری از کارهای شما ایفای درست لهجه نقش بسزایی دارد. در نمایش کسوف که همین حالا به روی صحنه است با لهجه افغانی، در نقش سرگرد سرخی سریال شاهگوش و … همیشه به درستی لهجه ها راادا کرده اید. آیا برای این چنین نقش هامشاور لهجه دارید و اینکه چرا بیشتر به سمت چنین نقش هایی می روید؟
– من در تئاتر تجربه کردن گویش های متفاوت را داشته ام، اما هرگز به مشاور لهجه فکر نکرده ام. برای نمایش کسوف یک شب دوستی به عنوان مشاور لهجه آمد که البته اصلا پیش برنده نبود.
بخاطر اینکه گویش افغانی به گونه ای است که اگر می خواستیم آن را ادامه دهیم به دلیل تخصصی بودنش مخاطب خیلی چیزها را از دست می داد. در غالب کارهایم سعی می کنم در کوتاهترین زمان با زیر و بم لهجه آشنا شوم و نقش را مال خود کنم. خودم به گویش ها و اقوام مختلف علاقه دارم و تجربه کردن روحیات و ادها و هجاهای متفاوت برای من دلچسب و شیرین است.
زندگی حمیدرضا آذرنگ بازیگر سینما
شما نقشهای مکمل یا بازیگر نقش دوم را خیلی بازی میکنید و حتی جوایزی هم با این نقشها کسب کردهاید. درباره این نوع بازی بگویید.
من هنر سینما، تلویزیون و تئاتر را کار فردی نمیدانم زیرا یک کارگروهی است. بهنظر من کاری موفق است که نتوانیم فقط یک گزینه مثلا بازیگر نقش اول، نقش دوم، نویسنده یا کارگردان را برجسته کنیم. کلیت کار باید ما را متقاعد کند که اثر دلچسبی است.
البته ناگفته نماند من اصلا این تعبیر نقش مکمل یا نقش دوم را قبول ندارم و حس میکنم باور غلطی است که در ذهن ساختهایم. یک فیلم یا نمایش درامی دارد که شخصیت هدف را تعریف میکند و در کنارش انسانهای دیگر هم بازی میکنند.
چرا قرار است فقط یک نفر مکمل نقش اول باشد؟ بهنظر من حتی کسی که کمترین نقش را داشته و مثلا سلامی داده و عبور کرده هم یک نقش است.
از فرزندانتان برایمان بگویید؛ اهل هنر و بازیگری هستند؟
بزرگترین چیز در این دنیا این است که آدم کسی شبیه خودش را به دنیا بیاورد و بزرگ کرده و به فهم برساند. من ۲پسر به نامهای هیراد و بامداد دارم. هیراد من ۲۰ساله است و علاقه و استعداد زیادی در بازیگری دارد.
شما یک نویسندهاید و سالهاست که نمایشنامههای درخور تقدیر نوشتهاید. تاکنون پیش آمده که بهعنوان یک بازیگر به نویسنده یا کارگردان اثر حین کار پیشنهاد اصلاح یا افزودن به بخشی از فیلمنامه را بدهید.
بله. من برای اینکه به فهم بیشتر برسم پیشنهاد میدهم. من تعصب خاصی به درام دارم و این سرسختی من باعث شده گاهی بگویند زندگیگر(بازیگر) سختی هستم.
بازیگری هستم که در بازیام یکسری ویژگی را به نقش اضافه میکنم و این ویژگیها به جنس و شخصیت خودم نزدیک است؛ بهعبارتی تعریفی از وجودم را شامل میشود. تمام تلاشم بر این مسئله متمرکز است که نسبت به نقشی که قرار است ایفا کنم منفعل عمل نکنم. همیشه این چالش در من هست و حس میکنم که باید همواره بهدنبال بهتر شدن باشم.
فرارو , خبرانلاین , سلام سینما , صبا , قدس آنلاین