شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

دکوراسیون و معماری زیبای خانه ی موتمن الاطبا ، پزشک ناصرالدین شاه در تهران

اشتراک:
خانه پزشک ناصرالدین شاه دکوراسیون منزل
خانهٔ موتمن الاطبا با دکوراسیون منحصر به فرد و معماری زیبا، با جزئیات فراوان از هنر اسلامی، نقوش هندسی زیبا، و استفاده از رنگ‌های آرامش‌بخش، فضاهای شیک و مناسبی را فراهم کرده است. همچنین، با تلفیق مدرنیته و عناصر سنتی، احساس یکپارچگی فراهم شده و این خانه به عنوان نمونه‌ای از هماهنگی بین معماری و دکوراسیون مورد توجه قرار گرفته است.

خانه پزشک ناصرالدین شاه در تهران، خانه موتمن الاطبا نام دارد. این خانه در محله عودلاجان تهران قرار دارد و یکی از آثار ملی ایران است. خانه موتمن الاطبا در اواخر دوره قاجار ساخته شده و دارای معماری خاصبه‌فردی است. این خانه در سه طبقه ساخته شده و دارای تزئینات و گچبری های زیبایی است.

خانه موتمن الاطبا در سال ۱۳۸۳ توسط آقای موسوی از بازماندگان موتمن الاطبا خریداری و تبدیل به محلی برای ساخت فیلم و سریال شد. این خانه لوکیشن فیلم و سریال از جمله خانه پدری و شهرزاد بوده است. در سال ۱۳۹۸ نیز درب های این خانه برای بازدید عموم گشایش پیدا کرد.

خانه پزشک ناصرالدین شاه

خانه موتمن الاطبا یکی از جاذبه‌های گردشگری تهران است و گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند. این خانه یادگاری از دوران قاجار است و نشان‌دهنده سبک زندگی مردم آن دوره است.

مسیر دسترسی به خانه موتمن الاطبا

برای رسیدن به خانه موتمن الاطبا می‌توان از وسایل نقلیه عمومی یا شخصی استفاده کرد.

با وسایل نقلیه عمومی

از طریق مترو:نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به خانه موتمن الاطبا، ایستگاه امام خمینی (ره) است.از این ایستگاه می‌توانید با تاکسی یا اتوبوس به سمت خیابان پامنار بروید.

از طریق اتوبوس:اتوبوس‌های خط میدان امام خمینی (ره) – میدان هفت تیر از نزدیکی خانه موتمن الاطبا عبور می‌کنند.

با وسایل نقلیه شخصی

اگر از سمت شمال تهران به سمت خانه موتمن الاطبا می‌روید، باید از خیابان انقلاب به سمت امام خمینی (ره) بروید.از میدان امام خمینی (ره) وارد خیابان پامنار شوید و به سمت کوچه موتمن الاطبا بروید.

اگر از سمت جنوب تهران به سمت خانه موتمن الاطبا می‌روید، باید از خیابان ولیعصر به سمت میدان امام خمینی (ره) بروید.از میدان امام خمینی (ره) وارد خیابان پامنار شوید و به سمت کوچه موتمن الاطبا بروید.

اگر از سمت غرب تهران به سمت خانه موتمن الاطبا می‌روید، باید از خیابان آزادی به سمت امام خمینی (ره) بروید.از میدان امام خمینی (ره) وارد خیابان پامنار شوید و به سمت کوچه موتمن الاطبا بروید.

آدرس دقیق خانه موتمن الاطبا:

تهران، محله عودلاجان، خیابان پامنار، کوچه موتمن الاطبا، پلاک ۱

ساعت بازدید:

خانه موتمن الاطبا همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ بعدازظهر پذیرای بازدیدکنندگان است.


صفحه اینستاگرام خانه موتمن الاطبا

درباره موتمن الاطبا ، پزشک ناصرلدین شاه بیشتر بدانید

میرزا زین‌العابدین خان دنبلی ضرابی معروف به موتمن الاطبا، اولین فارغ‌التحصیل مدرسه دارالفنون و از پزشکان نامی ایران در دوران قاجار به‌شمار می‌رود. وی در سال ۱۲۲۷ هجری شمسی در تهران متولد شد. پدرش میرزا محمدحسن خان دنبلی ضرابی از شاعران و نویسندگان دوره قاجار بود.

موتمن الاطبا در سال ۱۲۴۸ هجری شمسی وارد دارالفنون شد و در رشته پزشکی تحصیل کرد. وی در سال ۱۲۵۷ هجری شمسی با درجه اول از دارالفنون فارغ‌التحصیل شد.

موتمن الاطبا پس از فارغ‌التحصیلی از دارالفنون، به استخدام دربار ناصرالدین شاه درآمد و پزشک مخصوص شاه شد. وی همچنین به تدریس در دارالفنون پرداخت و شاگردان بسیاری از تربیت کرد.

موتمن الاطبا از بزرگ‌ترین جراحان زمان خود بود و از تخصص و مهارت بالای وی در بیرون آوردن سنگ از مثانه در کتب و مقاله های متعددی سخنی به میان آمده است. وی همچنین در زمینه‌های دیگر پزشکی مانند چشم‌پزشکی، گوش‌پزشکی، دندانپزشکی و زنان و زایمان نیز مهارت داشت.

موتمن الاطبا در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی در تهران درگذشت.

همسر موتمن الاطبا، خانمی به نام زینت الملوک بود که از خاندان قاجار بود. وی دختر میرزا محمدخان قاجار دنبلی، از شاهزادگان قاجار بود. زینت الملوک از زنان تحصیلکرده و باهوش بود و به زبانهای فرانسه و انگلیسی مسلط بود. وی همچنین در زمینه شعر و ادب نیز دستی داشت.

موتمن الاطبا و زینت الملوک صاحب پنج فرزند بودند که عبارتند از:

میرزا نصرالله خان دنبلی ضرابی، که پزشک و جراح بود.

میرزا محمدخان دنبلی ضرابی، که مهندس بود.

میرزا حسن خان دنبلی ضرابی، که معلم و نویسنده بود.

میرزا علی خان دنبلی ضرابی، که تاجر بود.

خانم زینب خانم دنبلی ضرابی، که همسر میرزا حسن خان دنبلی ضرابی، از شاهزادگان قاجار بود.

زینت الملوک در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی در تهران درگذشت.

موتمن الاطبا و زینت الملوک زندگی مشترکی پر از عشق و علاقه دارند. آنها در کنار هم، فرزندانی تربیت کردند که هر کدام در زمینه‌های مختلف به موفقیت‌های بسیاری دست یافتند.

از جمله آثار موتمن الاطبا می توانم به کتابهای زیر اشاره کنیم:

تحفه الاطباء

ترجمه کتاب وظائف الاطباء

ترجمه کتاب تحفه حکیم مومن

رساله در تشخیص بیماریهای زنان و زایمان

موتمن الاطبا علاوه بر پزشکی، به ادبیات و شعر نیز علاقه دارد. وی دیوان شعری به زبان فارسی دارد.

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس