راهنمای سفر به آستانه اشرفیه ؛ جایی میان رشت و لاهیجان ؛ بهترین فصل سفر به آستانه اشرفیه
آستانه اشرفیه شهری در استان گیلان است که در ۳۰ کیلومتری رشت قرار دارد. این شهرستان از شمال به دریای خزر، از شرق به لاهیجان، از غرب به رشت و از جنوب به املش محدود میشود. آستانه اشرفیه با جاده ۲۲۲ به بندر کیاشهر و با جاده ۴۹۴ به لشت نشا و خمام متصل میشود. سفر به شهرهای شمال می تواند حال و حوای ما را به شدت تغییر دهد. شهر های شمال بسیار زیادند و هر کدام ویژگی هایی دارند که می تواند شما را برای یک استراحت دل انگیز ترغیب کنند تا چند روزی از حال و هوای کلان شهر و شلوغی و درگیری های روزمره آن دور شوید. امروز می خواهیم یک شهر سرسبز و جذاب را به شما معرفی کنیم. راهنمای سفر به آستانه اشرفیه را در پرشین وی ببینید.
راهنمای سفر به آستانه اشرفیه
اگر برنامه سفر به گیلان دارید پیشنهاد میکنیم شهر آستانه اشرفیه را نیز در برنامه سفر خود جای دهید.
هر گوشه از شمال ایران که پا بگذارید سرزمینی رؤیایی روبروی چشمان شماست. گویی خداوند تکهای از بهشت را در نقطهای از زمین، درست در کنار ما قرار داده است. رؤیا نیست، واقعیتی که با لمس آن روح و جسمتان نوازش مییابد. خیالتان را همراه کنید تا با هم به جاهای دیدنی آستانه اشرفیه یکی از زیباترین شهرهای ایران برویم و با نگاهی دیگر آن را ببینیم. عطر برنج این دیار ردی است که آدرس اینجا را به شما نشان میدهد تا از مسیر منحرف نشوید.
آستانه به معنای درگاه و محل ورود است و اشرفیه نسبت این شهر را به سید جلالالدین اشرف میرساند. اهالی آستانه به این امامزاده ارادت خاصی دارند. مردم این شهر به گویش زیبای گیلکی سخن میگویند و هنوز پیرو آدابورسوم نیاکان خود هستند.
آستانه اشرفیه کجاست؟
جایی میان رشت و لاهیجان، سرزمینی خوش آبوهوا و رویایی جا خوش کرده که آوازه زمینهای چای و شالیزارهایش به گوش همهی دنیا رسیده است! در این شهر زیبا که آستانه اشرفیه نام دارد، عطر و بوی گیاهان تر و تازه مشامتان را پر میکند. لذت شنیدن آواز پرندگان، اقامت در ویلایی ساحلی و نشستن بر لب رودخانهای پرآب را در این شهر گیلانی میتوانید تجربه کنید.
آبوهوای آستانه اشرفیه
احتمالا حالا که میدانیم آستانه اشرفیه کجاست، میتوانیم حدس بزنیم که چه جور آبوهوایی در انتظارمان است. هوایی معتدل با رطوبت بالا! بهار و تابستانی سرسبز و دلانگیز دارد و پاییز و زمستان سوز سرما درختان را به خوابی عمیق میبرد.
بهترین فصل سفر به آستانه اشرفیه
شاید بتوان گفت که بهترین زمان برای سفر به آستانه اشرفیه اوایل بهار است. چراکه در این زمان نه از رطوبت بالای تابستان خبری هست، نه از سوز و سرمای زمستان. همچنین اواخر تابستان و اوایل مهر نیز هوا بسیار معتدل خواهد بود و خنکای دلنشینی انتظارتان را میکشد!
جاهای دیدنی آستانه اشرفیه
گوشه و کنار آستانه اشرفیه سبز و زیباست. اقلیم این منطقه از هر سنگی سبزه میرویاند. چه برسد به جنگل و دشتهایش! کوچه و پسکوچههای آستانه هم جاذبهی دیدنی محسوب میشوند. اما پارکهای جنگلی و اسکلهاش را حتما باید ببینید تا با عمق زیبایی این شهر آشنا شوید.
امامزاده سید جلالالدین اشرف
آستانه اشرفیه همانطور که از نامش پیداست، شهری زیارتی به حساب میآید. این منطقه چهارمین شهر زیارتی ایران است که امامزاده سید جلالالدین اشرف در آن قرار دارد. ایشان فرزند امام موسی کاظم هستند. نام قبلی شهر آستانه، کوچان بود که پس از وفات سید جلالالدین اشرف به نام آستانه اشرفیه تغییر نام داد. این شهر یکی از زیباترین شهرهای زیارتی کشور است که حتما باید آن را از نزدیک ببینید!
از دیگر جاهای مذهبی آستانه اشرفیه میتوان از بقعه آقا سید محمد، بقعه آقا پیر در نیاکو، بقعه آقا سید حسنبنموسی کاظم (ع)، بقعه سید محمدبنرضا (ع) و مسجد دهشال یاد کرد.
روستاهای آستانه اشرفیه
روستاها همیشه از بهترین جاهایی هستند که در شمال میتوانید اقامت کنید و حسابی از حال و هوای آن لذت ببرید. یکی از روستاهای آستانه لسکوکلایه است که در فاصله ۱۸ کیلومتری شمال غرب آن قرار دارد. روستایی زیبا و وسیع که هوای پاک و زمینهای سرسبزش حالتان را جا میآورد.
یکی دیگر از روستاهای این خطه، دستک نام دارد که پر از شالیزار است و پوشش گیاهی انبوه آن چشمتان را نوازش خواهد کرد. از دیگر روستاهای آستانه اشرفیه میتوان به روستای کماچال، فوشا زاده، دهنه سر، درگاه، تجن گوکه، امشل و روستای عسکر آباد دهکا اشاره کرد. اقامت در هر کدام از این روستاها لحظات نابی از ساحلگردی، تماشای شالیکاری، قایق سواری در دریاچه و نفس تازه کردن در پوششهای گیاهی برایتان به ارمغان میآورد. از طریق سایت اتاقک میتوانید تصاویر این اقامتگاهها را ببینید و بلافاصله و بیدردسر یکی از آنها را متناسب با سلیقه و بودجهتان رزرو کنید.
رودخانه حشمت رود
رودبنه شهری در ۶ کیلومتری آستانه اشرفیه است که طبیعت تماشایی آن همه ساله گردشگران بسیاری را راهی این منطقه از گیلان میکند. رودخانهی این شهر حشمت رود نام دارد که از رشته کوههای البرز غربی در شهر دیلمان سرچشمه میگیرد و پس از گذشتن از سیاهکل و لاهیجان از رودبنه گذر میکند. در آخر نیز به دریای خزر میریزد. حتما تماشای رودی که در حال پیوستن به دریاست شما را هم سر ذوق میآورد! پس حتما به رودبنه بروید و در کنار رودخانه حشمت رود چند ساعتی اتراق و تفریح کنید.
پارک ساحلی آستانه اشرفیه
پارک ساحلی آستانه در جوار سفیدرود زیبا ساخته شده است. این پارک پرطرفدار دارای خیابانهای سنگفرششده، انواع کافه و رستورانهای سنتی است و امکان چادر زدن در آن نیز وجود دارد. همچنین این پارک منحصربهفرد دارای اقامتگاهها و سوئیتهایی است که میتوانید یکی از آنها را اجاره کنید و از سفرتان لذت ببرید.
پارک جنگلی صفرا بسته
پارک جنگلی صفرا بسته یکی از دیدنیترین جاهای آستانه اشرفیه است. این پارک در روستایی تاریخی و بکر به همین نام قرار دارد و قدمت آن به ۱۵۰۰ سال پیش میرسد! قدم زدن در میان درختان و شنیدن صدای آواز پرندگان از لحظات بینظیری است که در این جنگل انبوه میتوانید تجربه کنید!
رودخانهی سفیدرود
سفیدرود رودخانهای است که جلگه گیلان را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم میکند. عبور سفیدرود یا به زبان محلی اسپیرود از آستانه اشرفیه سبب شکلگیری جلوههای بکری از طبیعت شده است و طراوت را به زمینهای سرسبز این شهر هدیه میکند. حاصلخیزی خاک آستانه اشرفیه نیز به خاطر وجود این رودخانهی خروشان است. در جوار سفیدرود میتوانید ماهیگیری کنید و آرامشی خوشایند را برای خود به ارمغان آورید. گفتنی است، سفیدرود ۶۵۰ کیلومتر طول دارد!
پل خشتی نیاکو
در آستانه اشرفیه میتوانید جا پای انسانهایی بگذارید که در قرن هشتم هجری میزیستهاند! پل خشتی و تاریخی روستای نیاکو شما را به سفر در زمان دعوت میکند و در اصطلاح محلی خشتپل نامیده میشود. کف سنگفرششده این پل هنوز هم پابرجا مانده و با وجود عبور و مرور وسایل نقلیه مختلف در طول تاریخ از استحکامش کاسته نشده است. خشتپل ۵۰ متر طول و حدود ۶ متر عرض دارد و در گذشته بر سر راه رشت به لاهیجان قرار داشته است.
یکی دیگر از پلهای تاریخی آستانه اشرفیه پل خشتی و تاریخی تجن گوکه است. قدمت این پل به دوره قاجار میرسد و دارای ۶۰ متر طول و ۲۵ متر عرض است.
آرامگاه دکتر محمد معین
دکتر محمد معین یکی از چهرههای ماندگار حوزه فرهنگ زبان فارسی است. او اولین فرد در ایران محسوب میشود که موفق به اخذ دکترای فرهنگ و ادب پارسی شده است! آرامگاه این شخص فرهنگی در آستانه اشرفیه قرار دارد و یکی از دیدنیهای فرهنگی این شهر به شمار میرود.
دکتر محمد معین از همدورهایهای دهخدا بوده و بخشی از فعالیتهایش را در جوار دهخدای ایران انجام داده است. دکتر محمد معین استاد دانشگاه تهران بودند و کتاب ارزشمند فرهنگ معین از آثار ایشان است.
پارک جنگلی کیاشهر
پارک جنگلی کیاشهر یکی از زیباترین جاهای دیدنی نزدیک آستانه اشرفیه محسوب میشود که با درختان سر به فلک کشیده توسکا پوشیده شده است. این پارک زیبا مابین نهالستان کیاشهر و دهکده ساحلی کیاشهر قرار دارد.
تالاب بوجاق و اسکله ماهیگیری کیاشهر
یکی از زیباترین دیدنیهای گیلان تالابهای تماشایی آن هستند. تالاب بوجاق آستانه اشرفیه نیز از زیباترین جاذبههای این شهر به شمار میرود که از نزدیکی بندر کیاشهر تا زیباکنار کشیده شده است. بوجاق را تالاب کیاشهر هم میدانند. این تالاب تا چابکسر ۸۰ کیلومتر فاصله دارد و بخشی از نوار ساحلی دریای مازندران را پوشش داده است.
اسکله ماهیگیری کیاشهر در شمال غربی کیاشهر و در میان تالاب بوجاق قرار دارد. این اسکله متعلق به شیلات بوده و اداره شیلات کیاشهر در قسمت شرقی اسکله قرار گرفته است. سمت غربی اسکله نیز به سفیدرود محدود میشود که زیبایی وصفناپذیری به منطقه بخشیده است!
سوغات و صنایع دستی
شما به شهری شمالی آمدهاید! پس انتظار یافتن بهترین و تازهترین خوراکیها را داشته باشید. اول از همه بادامزمینیهای آستانه اشرفیه را امتحان کنید. در کل ایران این بادامزمینیها شهرت بسیاری دارند! پس از آن به سراغ چای و برنج بینظیر این شهر بروید و مصرف چند ماهتان را از بازارهای محلی آن خریداری کنید. چراکه دیگر همچین اجناس مرغوبی گیرتان نمیآید. دیگر خوراکیهای شمالی مثل زیتون، تخم مرغ محلی، مرغ محلی، ماهی، سبزیجات محلی، کدو حلوایی، ترشی و مربا را نیز میتوانید از این شهر همه چیز تمام خریداری کنید.
از طرفی صنایع دستی آستانه اشرفیه نیز حسابی دلبری میکنند. این سوغاتیهای زیبا شامل لوازم حصیری، قالی، گلیم، دستبافتههای ابریشمی و کنفی میشوند. حال اگر میخواهید بدانید بازارهای آستانه اشرفیه کجاست و از کجا باید این سوغاتیها را تهیه کنید به بخش بعدی سر بزنید.
مراکز خرید آستانه اشرفیه
نمیشود به شهری شمالی رفت و بیخیال بازارهای محلی آن شد. فضاهایی که عطر ماهی و سبزیهای تازه در آنها ادغام شدهاند و روحیهی شاد و صمیمی فروشندگان بومی آن، غم و غصه را از وجودتان پاک میکنند. آستانه اشرفیه نیز دو بازار محلی با نامهای دوشنبهبازار و پنجشنبهبازار دارد که از صبح زود برپا میشوند و سبزیجات تازه، تخممرغ محلی و دیگر محصولات بومی در آن به فروش میرسند. اگر هم دنبال مرکز خرید مدرن هستید به مرکز تجاری و تفریحی پارادایس در خیابان امام خمینی بروید. در این مرکز بزرگ، انواع و اقسام کالاهای موردنیازتان را پیدا خواهید کرد. همچنین رستوران، کافه و پارکینگ نیز برای رفاه حال گردشگران در این مجموعه وجود دارد.
غذاهای محلی آستانه اشرفیه
رسیدیم به بهترین بخش سفر به شمال یعنی غذاهای محلی! کمتر کسی است که تعریف غذاهای شمالی را نشنیده باشد و دستپخت خانمهای شمالی فامیل را تحسین نکرده باشد. این خطه معروف است به داشتن غذاهای متنوع و بسیار خوشمزه. اغلب اوقات هم ماهی پایهی ثابت غذاهای شمالی است. یکی از بهترین غذاهای محلی در آستانه اشرفیه نیز ماهی مالاتا یا ماهی فیویج است. این غذای سنتی را با انواع ماهیهای دریای خزر کفال، کپور، سوف، آمور و… تهیه میکنند. اما در اصل این غذا با ماهی سفید است. از دیگر غذاهای سنتی این دیار میتوان به فسنجان محلی، کال کباب، قوراویج، گمج کباب، لگد بزنه، خورشت شیرین، میرزاقاسمی، باقلا قاتوق و ماهی کولی اشاره کرد.
سوالات متداول درباره سفر به آستانه اشرفیه
۱٫ بهترین زمان برای سفر به آستانه اشرفیه چه زمانی است؟
بهترین زمان برای سفر به آستانه اشرفیه فصل بهار و تابستان است. در این فصول، آب و هوا معتدل و مطبوع است و میتوانید از طبیعت زیبای این منطقه لذت ببرید.
۲٫ جاذبههای گردشگری آستانه اشرفیه چیست؟
آستانه اشرفیه جاذبههای گردشگری متنوعی دارد که از جمله آنها میتوان به آرامگاه سلطان سید جلال الدین اشرف، حشمت رود، بازار سنتی، موزه و سواحل چابکسر اشاره کرد.
۳٫ اقامت در آستانه اشرفیه چگونه است؟
آستانه اشرفیه هتلها و مهمانخانههای متنوعی با امکانات مختلف دارد. از هتلهای لوکس تا مهمانخانههای سنتی، هر سلیقهای را پوشش میدهد.
۴٫ غذاهای محلی آستانه اشرفیه چیست؟
غذاهای محلی آستانه اشرفیه بسیار لذیذ هستند. از جمله غذاهای معروف این منطقه میتوان به باقلاقاتق، مرغ ترش، میرزاقاسمی، فسنجان و انواع کباب اشاره کرد.
۵٫ سوغات آستانه اشرفیه چیست؟
از سوغات آستانه اشرفیه میتوان به صنایع دستی چوبی، سفالی، صنایع دستی حصیری و انواع ترشیجات اشاره کرد.
۶٫ چگونه به آستانه اشرفیه برویم؟
برای سفر به آستانه اشرفیه میتوانید از اتوبوس، قطار یا خودرو شخصی استفاده کنید. همچنین میتوانید از طریق فرودگاه رشت به این شهر سفر کنید.
۷٫ هزینه سفر به آستانه اشرفیه چقدر است؟
هزینه سفر به آستانه اشرفیه به عوامل مختلفی مانند فصل سفر، نوع اقامتگاه، نوع حمل و نقل و میزان خرید شما بستگی دارد.
۸٫ پوشش مناسب برای سفر به آستانه اشرفیه چیست؟
با توجه به اینکه آستانه اشرفیه یک شهر مذهبی است، بهتر است در هنگام بازدید از اماکن مذهبی، پوشش مناسب داشته باشید.
۹٫ چه وسایلی برای سفر به آستانه اشرفیه لازم است؟
برای سفر به آستانه اشرفیه به لباسهای راحت، کفش مناسب پیادهروی، کلاه، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب و لوازم بهداشتی شخصی نیاز دارید.
۱۰٫ چه نکات دیگری برای سفر به آستانه اشرفیه باید بدانیم؟
بهتر است قبل از سفر، نسبت به آب و هوای آستانه اشرفیه اطلاعات کافی کسب کنید.
برای اجاره خودرو یا موتورسیکلت میتوانید به شرکتهای اجاره خودرو مراجعه کنید.
بهتر است هنگام سفر به آستانه اشرفیه، از راهنمایان محلی استفاده کنید.