جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

بازیگران معروف افغانی تبار در ایران از فرشته حسینی تا مرتضی امینی

تاریخ نشر :پنج‌شنبه 17 نوامبر 2022 اشتراک:
بازیگران افغانی تبار ایران اخبار گوناگون
در این مطلب تصاویری از بازیگران افغانی تبار ایران را مشاهده می کنید که در فیلم و سریال های خوبی بازی کرده اند

سینمای ایران چندین بازیگر دورگه ایرانی خارجی دارد که در این عرصه موفق نیز شده اند. امروز در پرشین وی می خواهیم تصاویری از بازیگران افغانی تبار ایران را برای شما قرار دهیم که در سال های اخیر معروف شده اند

بازیگران افغانی تبار ایران

هنرپیشه ها در سینما و تلویزیون ایران از معروفیت بسیاری برخوردارند. بازیگران در نقش‌های مختلفی بازی می‌کنند. بازیگران دستمزد‌های متفاوتی دریافت می‌کنند. برخی از بازیگران که در ایران ایفای نقش می‌کنند اصالتا ایرانی نیستند. در ادامه بازیگران افغان تبار را در سینما و تلویزیون ایران می‌شناسید.

بازیگران افغانی تبار ایرانعکس بازیگران افغانی تبار ایران
بازیگران افغانی تبار ایرانبازیگران افغانی تبار معروف در ایران

درباره تاریخچه سینما در افغانستان بیشتر بدانید

سینما برای اولین‌بار در اوایل قرن بیستم به افغانستان وارد شد اما با مخالفت‌های حاکمانِ سیاسی و روحانیون مذهبی، زمینۀ خوبی برای رشد آن فراهم نشد. فیلم‌سازی در افغانستان نوساناتِ زیادی داشت و دهه‌های ۴۰ تا ۶۰ خورشیدی اوج گرفت؛ اما در حکومت‌های بعدی افول کرد. فیلم‌های بسیار کمی با کیفت بالا در این کشور ساخته شد. بعد از سقوط طالبان و آزاد شدن رسانه‌ها در افغانستان، سینمای افغانستان دوباره شروع به کار کرد.

سینما در افغانستانسینما در افغانستان

اولین سینمای افغانستان، در قرن بیستم، یعنی در زمان امان‌الله خان، در شهر کهنۀ کابل ایجاد شد که به نامِ سینمای بهزاد یاد می‌شود. برای اولین‌بار، شاه امان‌الله بود که یک پروژکتور سینمایی را وارد افغانستان کرد. اولین فیلم، در پغمان در میان عموم مردم روی اکران رفت. سپس شاه امان‌الله دستور ساخت یک سینما را صادر می‌کند که به اسرع وقت ساخته شد. این سینما همان سینمای بهزاد می‌باشد که در شهر کهنۀ کابل موقعیت دارد. نخستین فیلم سینمایی افغانستان «عشق و دوستی» نام داشت که درولایت لغمان تصویربرداری شده و اثر لطیف رشید می‌باشد. این فیلم در سال ۱۹۴۶ ساخته شد.

سینمای افغانستانسینمای افغانستان

سینمای افغانستان در زمان حکومت‌های مختلف فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده که در زمان ظاهرشاه، داوودخان، ببرک کارمل و غیره سینماهای زیادی در شهر کابل و ولایات کشور فعال بوده و مردم غرض تفریح و دیدن فیلم به آن‌جا مراجعه می‌کردند. با آمدن حکومت مجاهدین، برخی قیودات در عرصه‌های مختلف و از جمله سینما به‌وجود آمد. بعد از آن‌ها در زمان حکومت طالبان، تمام رسانه‌ها به شمول سینما به صورت کامل بسته شد و از فعالیت باز ماند

افکار نیوز

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس