چهره دیده نشده «امین حیایی» متفاوت با ظاهرش در تلویزیون
بعد از استقبال گرم مردم از موسیقی نمایش طناز طباطبایی و جواد عزتی در سی صد اکنون مردم منتظر حضور امین حیایی و غزل شاکری برای نمایش جدید هستند که به تازگی گریم های آنها وایرال شده است. گریم متفاوت و جالب امین حیایی در نمایش هفت خان اسفندیار را در پرشین وی ببینید.
نمایش هفت خان اسفندیار
امین حیایی گرگسار شد
امین حیایی در موسیقی نمایش «هفت خان اسفندیار» به تهیه کنندگی و کارگردانی حسین پارسایی بازی میکند.
به گزارش مشاور رسانه ای پروژه ، امین حیایی نخستین همکاری خود را در موسیقی نمایش «هفت خان اسفندیار» در نقش «گرگسار» به کارگردانی حسین پارسایی تجربه خواهد کرد.
غزل شاکری در موسیقی-نمایش «هفت خان اسفندیار» به تهیه کنندگی و کارگردانی حسین پارسایی نقش کتایون را ایفا میکند.
«هفت خان اسفندیار» برداشتی آزاد از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی به قلم محمد رضا کوهستانی و محصول سازمان هنری رسانه ای اوج است که با مشارکت بنیاد فرهنگی هنری رودکی پاییز سال جاری در تالار وحدت روی صحنه میبرد.
لوگوی موسیقی نمایش «هفت خان اسفندیار» توسط حامد حکیمی طراحی شده و رامین گرجی هم موشنگرافی آن را به سرانجام رسانده است. «هفتخان اسفندیار» به کارگردانی و تهیهکنندگی حسین پارسایی و نویسندگی محمدرضا کوهستانی است و این روزها آخرین مراحل آمادهسازی خود را پشت سر میگذارد.
این نمایش قرار است در تالار وحدت تهران روی صحنه برود. بازیگران و عوامل اجرایی موسیقی-نمایش «هفت خان اسفندیار» به زودی معرفی میشود.
داستان اسفندیار شاهنامه چه بود
اسفندیار، جهانپهلوان ایران در روایات ملی، نوه لهراسپ و پسر گشتاسپ پادشاه کیانی است. این نام در اوستا «سپنتوداته» است. مطابق قاعده تحول زبانهای ایرانی در فارسی، هم «اسفندیاد» درست است و هم «اسفندیار». این نام از ۲ جزء سپنتو به معنی مقدس و داته به معنی آفریدهشده تشکیل شده و در مجموع «آفریده مقدس» معنی میشود.
از اسفندیار فقط ۲بار در فروردینیشت و وشتاسبیشت یادشده است. در ادبیات پهلوی عموما شایستگیهای اسفندیار در دینگستری مورد توجه قرار گرفته و از پیروزیهای خاصی که حماسهها به او نسبت میدهند. بنا بر روایات متاخر و بهویژه شاهنامه، گشتاسب به سعایت «گرزم» یکی از نزدیکان خود که اسفندیار را به برانداختن گشتاسب متهم کرده بود، به فرزند بدگمان شد و او را به زندان انداخت. او پس از آنکه دربرابر حمله ارجاسپ تورانی شکست خورد اسفندیار را از بند رها کرد.
این شاهزاده ایرانی پس از کشتهشدن زریر، عموی خود، به جنگ ارجاسپ تورانی رفت و بر او غلبه کرد و آیین زرتشت را به اطراف پراکند و با پهلوانیهای خود کاری کرد که جز در کارنامه رستم در کارنامه هیچکسی نیست. زرتشت به پاس خدمات بزرگ، او رارویینتن کرد، طوری که از تمام بدنش تنها چشمها آسیبپذیر بود.
گرشاسب به فرزند حسد ورزید و نقشهای کشید. او ضمن دادن وعده تاج و تخت، او را به جنگ با رستم روانه کرد.
رستم چنان که اسفندیار میخواست نپذیرفت که دستبسته نزد گشتاسب برود و سرانجام با راهنمایی و چارهجویی سیمر، رستم توانست عمر اسفندیار را با تیر گز مخصوصی به سر بیاورد. در این نبرد، ۲پسر اسفندیار نیز کشته شدند. تفصیل جنگها و لشکرکشی اسفندیار به سیستان در شاهنامه آمده است. در شاهنامه به هفتخان اسفندیار اشاره شده که تقلیدی از هفتخان رستم است.
اسفندیار هم شاهزاده است و هم جهانپهلوان؛ ۲صفتی که در شاهنامه جز او در هیچکس جمع نشده است. اسفندیار با «بالدار» و «زیگفروید» و «آخیلوس» -رویینتنان مشهور غربی- مشترکاتی دارد. برازندگی، جوانمرگی، برخورداری از فره ایزدی و گزندپذیری از گیاهی خاص، او را به پهلوانان مذکور همانند میکند.
اینستاگرام ـ همشهری آنلاین