جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

ویتامین های مفید برای سلامت چشم

اشتراک:
ویتامین سلامت چشم پزشکی
مصرف برخی ویتامین‌ها و مکمل‌ها برای محافظت از چشم‌های شما بسیار موثر است. تحقیقات نشان می‌دهند که بخشی از نیاز خود را می‌توانید از طریق مصرف مواد غذایی غنی شده از این نوع ویتامین‌ها تامین کنید اما با توجه به زندگی پرمشغله این روزها، پیشنهاد می‌شود که از ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی برای بهبود سلامتی بدن و به خصوص چشم‌های خود استفاده کنید.

یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن، چشم‌ها هستند. چشم‌ها برای این‌که بتوانند عملکرد درستی داشته باشند نیاز به ویتامین و مواد مغذی دارند. بیماری‌ها و مشکلات زیادی مانند دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، رتینوپاتی دیابتی، گلوکوم و آب مروارید بر روی عملکرد و سلامتی چشم‌ها تاثیر می‌گذراند؛ همچنین جالب است بدانید که مصرف برخی ویتامین‌ها تا حدی این مشکلات را برطرف می‌کنند. در این مقاله به معرفی برخی ویتامین‌ها که می‌توانند بر روی سلامت چشم‌های شما موثر باشند، پرداخته‌ایم.

ویتامین های مفید برای سلامت چشم

ویتامین A

این ویتامین، قسمتی از پروتئین موجود در چشم‌های شما را تشکیل می‌دهد که باعث می‌شود در شرایط کم‌نور ببینید. همچنین ویتامین A با حفظ قرنیه چشم، در بهبود بینایی شما بسیار موثر است. در صورتی که کمبود ویتامین A ادامه‌دار شود، مجاری اشک و چشم‌ها خشک می‌شود، قرنیه شما نرم شده و در نهایت باعث بروز کوری غیرقابل بازگشت خواهد شد. به طور کلی کمبود این ویتامین در کشورهای توسعه یافته نادر است اما بی‌توجهی به آن باعث بروز بیماری‌های بسیار جدی خواهد شد. برخی مطالعات نشان می‌دهند که یک رژیم عذایی سرشار از ویتامین A می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به آب مروارید شود.

بهتر است به منظور سلامت چشم‌ها از مواد غذایی غنی از ویتامین A بهره بگیرید؛ ویتامین A در فلفل دلمه‌ای، سیب‌زمینی شیرین، سبزیجات و کدوتنبل به مقدار زیاد وجود دارد. مشغله زیاد باعث شده که مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین A کمتر مورد توجه قرار بگیرد؛ در این شرایط بهتر است با خرید ویتامین A، از چشم‌های خود در برابر بیماری‌ها و کم‌بینی محافظت کنید.

ویتامین C

این احتمال وجود دارد که مصرف ویتامین C، خطر پیشرفت بیماری AMD را کاهش دهد و برای بیماران مبتلا به این بیماری تا اندازه قابل توجهی مفید باشد. ویتامین C، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که از چشمان شما در برابر رادیکال‌های آزاد مضر محافظت می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف ویتامین C به کاهش ابتلا به آب مروارید و جلوگیری از بروز اختلال بینایی کمک می‌کند. همچنین ویتامین C باعث ساخت پروتئین مورد نیاز ساختار چشم خواهد شد که این پروتئین در بینایی شما نقش مهمی دارد. این ویتامین در فلفل دلمه‌ای، مرکبات و میوه‌های استوایی، کلم بروکلی و کلم پیچ به مقدار زیادی وجود دارد و نیاز شما را تامین خواهد کرد.

ویتامین‌های B6، B9 و B12

تحقیقات نشان می‌دهند چندین نوع ویتامین B بر سلامت چشم‌های شما موثر خواهند بود. هموسیستئین، نوعی پروتئین است که باعث بروز بیماری‌های چشمی می‌شود؛ مصرف ویتامین‌های B6، B9 و B12 سطوح این پروتئین را کاهش داده و احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی را کم می‌کند. مطالعات درباره مزایای مصرف ویتامین‌ها B6، B9 و B12 اطلاعات کاملی ارائه داده است اما به طور کلی مشخص نیست که مصرف غذاهای حاوی این نوع ویتامین‌ها بتواند اثرات مشابهی داشته باشد.

ویتامین E

ویتامین E، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که از سلول‌ها به خصوص سلول‌های چشمی در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. مطالعات بسیاری نشان می‌دهند که مصرف ویتامین E و چند مکمل دیگر از آسیب‌های مرتبط با چشم جلوگیری می‌کند و درصد ابتلا به بیماری‌ها را تا درصد قابل توجهی کاهش می‌دهد. همچنین برخی پزشکان معتقدند که مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین E می‌تواند درصد ابتلا به آب مروارید را کاهش دهد اما همچنان در این خصوص به مطالعات بیشتری نیاز است. پیشنهاد ما به شما این است که یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین E را در نظر بگیرید؛ مغزها، ماهی سالمون، آجیل، آووکادو و سبزیجات سرشار از ویتامین E هستند پس بهتر است آنها را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.

ریبوفلاوین

ریبوفلاوین یکی از ویتامین‌های گروه B است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، پتانسیل کاهش استرس اکسیداتیو در بدن شما را دارد. افرادی که به آب مروارید مبتلا می‌شوند، سطح آنتی اکسیدان پایینی دارند پس مصرف ریبوفلاوین می‌تواند در جلوگیری از بروز آب مروارید یا درمان آن موثر باشد. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف ۱٫۱ تا ۱٫۳ میلی‌گرم ریبوفلاوین در روز، خطر ابتلا به آب مروارید و بیماری‌های چشمی را کاهش می‌دهد؛ مصرف مکمل‌های غذایی یا غذاهای سرشار از ریبوفلاوین مانند شیر، جو، ماست، گوشت گاو و غلات غنی شده می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های چشمی موثر واقع شود.

ویتامین سلامت چشمویتامین سلامت چشم

اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ باعث تشکیل سلول‌های چشمی می‌شوند و به دلیل خواص ضدالتهابی خود، در پیشگیری از رتینوپاتی دیابتی نقش مهمی دارند. تحقیقات بسیار زیادی در این زمینه شده است؛ این تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف مکمل‌های غذایی یا غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهی‌های روغنی و غذاهای دریایی می‌تواند در جلوگیری از بروز رتینوپاتی دیابتی موثر باشد. اسیدهای چرب امگا ۳ با کمک به تولید اشک برای درمان بیماری‌های مرتبط با خشکی چشم موثر است. افراد مبتلا به بیماری‌های خشکی چشم به دلیل فقدان اشک، ناراحتی و گاهی تاری دید را تجربه خواهند کرد. با مصرف مکمل‌ اسیدهای چرب امگا ۳ یا غذاهای سرشار از از این نوع اسید چرب مانند بذر کتان، دانه چیا، ماهی، سویا و آجیل می‌توانید از چشم‌های خود را در برابر بیماری‌ها محافظت کنید.

تیامین

برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف تیامین یا ویتامین B1 در کاهش ابتلا به آب مروارید نقش موثری دارد. جالب است بدانید که تیامین در تبدیل غذا به انرژی و عملکرد صحیح سلول‌ها نقش مهمی دارد. محققان معتقدند که مصرف مکمل‌های حاوی تیامین، پروتئین، ویتامین A، نیاسین و ریبوفلاوین ممکن است چشم‌های شما را در برابر ابتلا به آب مروارید محافظت کند. همچنین تیامین به عنوان یک درمان کاربردی و مفید برای مراحل اولیه رتینوپاتی دیابتی تجویز می‌شود. یک مطالعه در این زمینه نشان می‌دهد که مصرف سه بار در روز تیامین ۱۰۰ میلی‌گرمی، میزان آلبومین موجود در ادرار را که نشانه ابتلا به رتینوپاتی دیابتی در دیابت نوع ۲ است، کاهش می‌دهد. به طور کلی مصرف مکمل‌های تیامین و مواد غذایی حاوی این ویتامین مانند غلات کامل، گوشت و ماهی در محافظت از چشم‌های شما موثر است.

کلام پایانی

همان‌طور که در متن اشاره شد، مصرف برخی ویتامین‌ها و مکمل‌ها برای محافظت از چشم‌های شما بسیار موثر است. تحقیقات نشان می‌دهند که بخشی از نیاز خود را می‌توانید از طریق مصرف مواد غذایی غنی شده از این نوع ویتامین‌ها تامین کنید اما با توجه به زندگی پرمشغله این روزها، پیشنهاد می‌شود که از ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی برای بهبود سلامتی بدن و به خصوص چشم‌های خود استفاده کنید. برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف گروهی از ویتامین‌ها و مواد مغذی ممکن است در جلوگیری یا کند کردن پیشرفت بیماری‌های مرتبط با چشم موثر باشند. به طور کلی پیشنهاد ما به شما این است که یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین‌ها را در نظر بگیرید و در کنار آن از مکمل‌ها و ویتامین‌های مجاز استفاده کنید. گاهی برای تشخیص ویتامین مورد نیاز بدن خود لازم است که از آزمایشات کمک بگیرید. ویتامین A، ویتامین C، ویتامین‌های B6، B9 و B12، ویتامین E، ریبوفلاوین، اسیدهای چرب امگا ۳ و تیامین از جمله ویتامین‌هایی هستند که در سلامتی چشم‌های شما نقش مهمی دارند و از بروز بیماری‌های چشمی جلوگیری می‌کنند.

گردآوری:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس