سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲
درخواست تبلیغات

خشونت علیه زنان خطری وحشتناک بیخ گوش بانوان

اشتراک:
خشونت علیه زنان یادداشت روز
زنان همواره در طول تاریخ مورد ظلم و خشونت قرار گرفته اند. نه تنها از سوی همسر بلکه از سوی پدر و برادر نیز گاها مورد ظلم قرار گرفته اند

خشونت خانگی معضل جدی این روزها محسوب می شود که نسبت به هر عضوی از خانواده می تواند صورت بگیرد ولی آمارها نشان می دهد بیشترین آسیب خشونت خانگی را زنان جامعه متحمل می شوند. خشونت علیه زنان مسئله جدی است که باید بیشتر به آن توجه کرد.

خشونت علیه زنان

کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: خشونت خانگی در برخی از خانواده‌ها مشاهده می‌شود که با رعایت راهکارهایی می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.
شکوفه اویارحسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره خشونت خانگی اظهار کرد: خشونت خانگی به معنای رفتار خشونت آمیز یا سلطه‌گرایانه یک عضو خانواده علیه عضو یا اعضای دیگر خانواده است.

خشونت علیه زنانانواع خشونت خانگی

انواع خشونت خانگی

وی درباره انواع خشونت خانگی بیان کرد: خشونت خانگی شامل خشونت فیزیکی مانند تنبیه بدنی، قطع عضو و قتل، خشونت جنسی، خشونت روانی مانند پرخاشگری‌های کلامی از جنس تحقیر، تهدید، توهین، شک، حسادت و باج‌گیری است؛ محرومیت و محدودیت‌هایی که به حقوق طبیعی فرد آسیب وارد می‌کند؛ مصادره اموال و از بین بردن استقلال مالی و شخصیتی هم جزو خشونت‌های خانگی محسوب می شود.

بیشترین قربانیان خشونت خانگی

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره بیشترین قربانیان خشونت خانگی گفت: زنان و کودکان بیشتر مورد خشونت قرار می‌گیرند.

چرخه خشونت خانگی

خشونت علیه زنانچرخه خشونت خانگی

اویارحسینی درباره چرخه خشونت خانگی افزود: خشونت خانگی یک چرخه تکرار شونده بوده؛ فاز اول این چرخه تنش است؛ چرخه خشونت خانگی با برافروختگی فرد سلطه‌گر در یک موقعیت آغاز می‌شود به این صورت که این شخص شروع به تهدید می‌کند، قربانی هم سکوت و در رفتار و گفتارش دقت می‌کند تا فرد مهاجم را عصبانی‌تر نکند.

وی تأکید کرد: فاز دوم چرخه خشونت خانگی بحران است؛ در این فاز فرد سلطه‌گر خشونتش را از نظر جسمی، مالی، جنسی و علیه حق و حقوق طبیعی طرف مقابل اعمال می‌کند که در شرایط ناعادلانه‌ای گیر کرده است و دچار احساس طرد و تهدید می‌شود.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره فاز سوم چرخه خشونت خانگی تصریح کرد: فاز سوم این چرخه احساس گناه و توجیه است؛ فرد سلطه‌گر در این فاز دچار احساس گناه و عذاب وجدان می‌شود و شروع به توجیه کردن می‌کند؛ قربانی هم نسبت به خود و اعمالش دچار شک می‌شود و نمی‌داند که چه کار باید بکند.

اویارحسینی گفت: فاز چهارم چرخه خشونت خانگی ماه عسل است؛ در این فاز فرد سلطه گر پس از توجیه در صدد جبران برمی‌آید؛ این جبران کردن کوتاه مدت و گذرا بوده و از جنس ترحم برانگیختن یا خدمات دادن است؛ قربانی هم فکر می‌کند فرد سلطه‌گر متوجه اشتباه خود شده است، بنابراین تسلیم می‌شود.

نحوه شناسایی و مقابله با خشونت‌های خانگی جسمی

خشونت علیه زنانخشونت علیه زنان در خانه

وی درباره نحوه شناسایی و مقابله با خشونت‌های خانگی جسمی اظهار کرد:
راهکار‌های مقابله با خشونت خانگی به دو دسته تدابیر پیش‌گیراننده و اورژانسی
دسته بندی می‌شوند؛ در خشونت‌های خانگی جسمی وقتی نخستین بار فرد
مورد خشونت قرار می‌گیرد این نشان‌دهنده یک هشدار جدی است و باید از
مشاوران و متخصصان کمک گرفته شود.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره تدابیر اورژانسی مقابله با خشونت‌های خانگی جسمی بیان کرد: فرد قربانی نباید اجازه دهد که چرخه خشونت خانگی کامل شود؛ این شخص باید چرخه را بشکند، بنابراین باید ساکی از البسه، مدارک مهم، پول و شماره تلفن‌های نزدیکانش را آماده داشته باشد تا هنگامی که فرد سلطه‌گر به سمت او حمله می‌کند بتواند در اسرع وقت از آن موقعیت و محیط خانه خارج شود؛ قربانی نباید اجازه بدهد، فرد سلطه گر خشمش را علیه او اعمال کند؛ همچنین در مواردی هم لازم است که قربانی، همسایه‌ها، پلیس ۱۱۰ و سایر اعضای خانواده را مطلع کند.

اویارحسینی یادآور شد: با شکستن چرخه خشونت خانگی می‌توان از صدماتی
مانند قطع عضو، قتل و اسیدپاشی پیشگیری کرد؛ پس از شکستن چرخه
خشونت خانگی برای بازسازی رابطه باید از متخصصان و مشاوران کمک گرفته شود.

بد نیست بدانید انواع خشونت علیه زنان کدامند؟

خشونت علیه زنانخشونت علیه زنان جامعه

خشونت چیه؟ زور گفتن کتک زدن چی؟خیلی خوبه؟ چرا همه فکر میکنند
با زور گفتن و نشان دادن خشونت و کتک زدن مردونگیه خوشون رو ثابت میکنند؟

خشونت علیه زنان فقط به کتک زدن و تنبیه‌های جسمی گفته نمی‌شود. کلمات توهین‌آمیز، شک، بدبینی که در جماعت مردانه آن را خوش‌غیرتی می‌دانند همان خشونتی است که بر زنان به اصطلاح مردان، «ضعیفه» اعمال می‌شود و هیچ‌گاه هیچ‌کس نمی‌فهمد این زن از چه درد می‌کشد و چه می‌خواهد و چه رویاهایی در سر دارد. بخش اعظم جامعه را زنانی تشکیل داده‌اند که هیچ از خود و حقوقشان نمی‌دانند و زن خوب بودن را در کدبانو بودن، شستن، رفتن، پختن و بچه‌داری می‌دانند و دلشان خوش است چه موجودات از خود گذشته پاکی هستند و بهشت زیر پای آنها است.

خشونت علیه زنان در همه طبقات اجتماعی، اقتصادی، نژادی، سنی و جغرافیایی یافت می شود. اما در برخی از گروه ها شایع تر است. خشونت بازتابی از حس پرخاشگری است. خشونت خانگی نوع خاصی از خشونت است که در سطح خانواده اعمال و منجر به آسیب یا رنج جسمی، روانی و جنسی می شود.

انواع خشونت علیه زنان

خشونت علیه زنانمشکلات خشونت علیه زنان

زنان در همه دوران زندگی خود ممکن است با خشونت روبه‌رو شوند. علاوه بر همسر، پدر و برادر و حتی فرزندان پسر نیز می‌توانند به زن خشونت کنند. زنان در زندگی خود چهار شکل خشونت شامل فیزیکی، روانی، اقتصادی و جنسی را تجربه می کنند. خشونت فیزیکی، همان‌طو که از نامش پیدا است، شیوه های آزار و اذیت جسمانی، ضرب و جرح، کشیدن مو، سوزاندن، گرفتن و بستن، زندانی کردن، اخراج از خانه، کتک کاری مفصل، محروم کردن از غذا، سیلی، لگد و مشت زدن، کشیدن و هل دادن، محکم کوبیدن در، به هم زدن سفره و میز غذا و شکستن اشیای منزل را شامل می شود که این نوع خشونت ممکن است برای همه زنان بدون توجه به نوع تحصیلات، نژاد و وضعیت خانوادگی روی دهد.

خشونت هایی روانی و کلام

خشونت علیه زنانخطرات خشونت علیه زنان

خشونت هایی روانی و کلامی نوع دیگری از خشونت هایی است که در خانه
علیه زنان استفاده می شود. از جمله می‌توان به، دشنام و به کار بردن
کلمات رکیک، بهانه گیری های پی درپی، داد و فریاد و بداخلاقی، بی احترامی،
رفتار آمرانه و تحکم آمیز و دستور دادن های پی درپی، تهدید به آزار یا کشتن وی،
تحقیر زن، قهر و صحبت نکردن وممنوعیت ملاقات با دوستان اشاره کرد.
این نوع خشونت موجب بروز روحیه پوچی یا خودنابودسازی، گریز از
مشارکت اجتماعی و اضطراب در زنان می شود.

خشونت دیگری که بر علیه زنان صورت می‌گیرد، خشونت اقتصادی است.
ندادن خرجی، سوءاستفاده مالی از زن و صدمه زدن به وسایل مورد علاقه او را
از جمله موارد خشونت اقتصادی علیه زنان برشمرده می شوند. به طوری که
در برخی موارد زنان حتی حق دخل و تصرف در اموال خود را نیز ندارند.
استفاده قهرآمیز بدون رضایت زن، اجبار در روابط زناشویی غیرمتعارف،
عدم اجازه استفاده از وسائل پیشگیری از بارداری ناخواسته و بی توجهی به نیازهای جنسی زن
از نمونه های خشونت جنسی علیه زنان است. زنانی که از جانب همسرانشان
مورد خشونت قرار می گیرند پنج برابر بیشتر از سایر زنان در معرض
آسیب های روانی و خطر خودکشی و شش برابر بیشتر در معرض اختلالات روانی قرار دارند.

باشگاه خبرنگاران و عصر ایران

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس
تالارکده