یکشنبه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۴
درخواست تبلیغات

کاشت ناخن مصنوعی چه حکمی دارد؟

احکام و مسائل شرعی
در این بخش قصد داریم کاشت ناخن مصنوعی را برای شما شرح دهیم . زیبایی ظاهری بسیار خوب است ولی اینکه مخالف دستورات الهی نباشد نکته ی مهمی است مطالب ما را دنبال کنید .

از انواع تزیین وزیبایی ناخن کاشت ناخن میباشد .در این کار با استفاده از مواد خاص و مربوطه ناخن مصنوعی را به ناخن میچسبانند .ما دراین بخش قصد داریم تا
حکم شرعی کاشت ناخن را برای شما توضیح بدهیم . درسته که انواع مدل و روش‌های کاشت ناخن وجود دارد ولی از نظر مراجع کاشت ان مشکل دارد . مطالب ما را در پرشین وی ببینید.

حکم شرعی کاشت ناخن

انسان میل ذاتی به زیبایی دارد و همین مسأله گاهی باعث می‌شود تا برای رسیدن به کمال ظاهری دستبه هر کاری بزند و راه‌های عجیبی را برای آراستن خود پیدا کند.زمانی برای تزئین ناخن از لاک‌های رنگی استفادهمی‌شد، بعد ناخن‌های مصنوعی به بازار آمد، مدتی نگین‌های ناخن مُد شد و امروز هم مشتریان کاشت ناخن پای
ثابت آرایشگاه‌های زنانه هستند.

ویژگی خاص تکنیک‌های آرایشی جدید این است که به سادگی از بین نمی‌روند، برای نمونه اکستنشن مژه حداقل تا ۶ماه به تار موی انسان می‌چسبد و قابل شستشو نیست و ناخن‌های کاشت شده هم با لاک پاک‌کن و استونبرداشته نمی‌شوند و برای از بین رفتن آنها باید تا رشد مجدد ناخن‌ها صبر کرد.بنابراین انجام کارهایی مانند کاشت ناخنو اکستنشن مژه احکام شرعی جدیدی را برای وضو گرفتن، نماز خواندن و غسل کردن ایجاد می‌کند که نیاز بهاستفتاء از مراجع عظام تقلید دارد.

حکم شرعی کاشت ناخنکاشت ناخن مصنوعی

آیت الله خامنه ای

سوال

۱- کاشت ناخن مصنوعى براى بانوان چه حکمى دارد؟

۲-اگر کسى ناخن مصنوعى بکارد، براى وضو و غسلش چه باید بکند؟

پاسخ

۱- کاشت ناخن فى نفسه اشکال ندارد و با فرض صدق زینت، بایداز نامحرم پوشانده شود.

۲- در صورت کاشت ناخن، براى وضو و غسل باید مانع ـ ولو با صرف هزینه ممکنـ برطرف گردد و چنانچه می‌داند امکان برطرف‌کردن آن نیست و یا رفع آن با مشقّت غیر قابل تحمّل همراهبوده و یا ضرر قابل توجهى دارد.

در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به این کار کند و وضو و غسل‌هاىبعدى را باید به‌صورت جبیره انجام دهد(یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نماید)؛ احکام شرعی کاشت ناخن اما در صورتى که امکان برطرفکردن آن ولو در روز‌های بعد ـ باشد و برطرف نکند، وضو و غسل جبیره باطل خواهد بود.

کاشت ناخن مصنوعیکاشت ناخن

احکام شرعی کاشت ناخن و مژه

آیت الله مکارم شیرازی
سوال

– لطفا بفرمایید کاشت ناخن توسط بانوان چه حکمی دارد و آیا میتوان با این نوع ناخن وضو گرفت و غسل کرد و نماز خواند؟

پاسخ

در صورتی که ضرورتی برای این کار نباشد آن را ترک کنند، و چنانچه ضرورتی وجود داشته باشد و امکانجداسازی ناخن های مصنوعی به هنگام غسل و وضو نباشد، با آن وضو و غسل جبیره ای می گیرند.

آیت الله صافی گلپایگانی

سوال

کاشتن ناخن برای زنان چه حکمی دارد؟

پاسخ

کاشتن ناخن به صورتی که برای وضو و غسل نتوانند آنرا بردارند اشکال دارد ولی چنانچه شخصی مرتکب این عمل شده باشد، در صورت امکان، ناخن مصنوعی را بردارد و
وضو و غسل به نحو معمول انجام شود و در صورت عدم امکان برداشتن ناخن، با همان حال وضو وغسل به عنوان جبیره انجام شود و احتیاطاً تیمّم هم کند(dot)

آیت الله سیستانی

سوال

برخی خانمها ناخنهایشان را بهقصد آرایش از حد طبیعی بلندتر می کنند و چون گاهی اوقات آنها می شکنندطبیبان روکشی تجویز می کنندکه تا پاسی از روز روی ناخنها می ماند و با علم به این کهآن روکش و یا لاکو “مانکور” مانع از رسیدن آب به هنگام غسل و وضو به ناخنهاست آیا استفادهخانمها از چنان روکش، لاک و یا مانکور جایز است و وضو و غسل با آن چطور است؟

پاسخ

غسل و وضو با چنان چیزی که مانع از وصول آب می شود صحیح نیست و ناگزیر باید آنها را برای انجام غسل و وضویصحیح زایل و پاک کرد و قصد آرایش، مجوّز چنان کاری نمی شود.

آیت الله بهجت

سوال

۱- حکم شرعى کاشتن ناخن مصنوعى را بیان فرمایید.

۲- در هر حال اگر کسى ناخن مصنوعى بکارد، وظیفه اش در وضو و غسل چیست؟

پاسخ

۱- شخصى که اصلاً ناخن ندارد و مى خواهد ناخن مصنوعى بکارد، آن ناخن جزو بدن او نمى شود، چون رشد و نموّندارد و از اوّل این کاشتن جایز نیست، چون اضطرار ندارد.

۲- در وضو و غسل اشکال پیدا مى شود ودر داخل وقت نماز، ضایع نمودن امر واجب محسوب مى شود و قبل از وقت نماز هم خلاف احتیاط است؛ولى اگر این کار را کرد و هنگام وضو یا غسل امکان بیرون آوردنِ آن نبود، باید در مسح وغسل عمل به جبیره کند.

آیا کاشت ناخن زینت محسوب می شود؟

پاسخ: ملاک زینت بودن و نبودن عرف است.

غسل جبیره برای کاشت ناخن

آیت‌الله صافی

پرسش: حکم وضو و غسل برای کسانی که ناخن می کارند چگونه است؟ آیا زینت محسوب میشود؟

پاسخ: کاشتن ناخن به صورتی که برای وضو و غسل نتوانند آن را بردارند اشکال دارد و احکام شرعی کاشت ناخن ولی چنانچهشخصی مرتکب این عمل شده باشد، در صورت امکان، پس از برداشتن ناخن وضو و غسل را به طور طبیعیانجام دهد و در صورت عدم امکان، با همان حال وضو و غسل جبیره ای و احتیاطاً تیمّم هم انجام
دهد.

در چنین صورتی تیمم لازم و احتیاط واجب آن خواهد بود که بعد از برداشتن ناخن نمازهای خوانده شده راقضا کند.

در مورد سؤال پیش گفته چنین ناخنی زینت محسوب می‌شود.

۲.استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات جامعه الزهراء(قم)

آیت‌الله شبیری زنجانی

پرسش: حکم وضو و غسل برای کسانی

که ناخن می کارند چگونه است؟ آیا زینت محسوب می شود؟

پاسخ: کاشتن ناخن مصنوعی اگر ضرورت نداشته باشد،جائز نیست، و در هر حال چنانچه کسی ناخن مصنوعی بکارد و این ناخن قابل کندن نباشد یا کندن آن
موجب سختی و مشکل شدید شود، باید برای نماز تیمم نماید و بنابر احتیاط مستحب وضوی جبیره‌ای نیز بگیرد.در موردسؤال پیش گفته چنین ناخنی زینت محسوب نمی‌شود و موکول به نظر عرف است.

آیت‌الله وحید خراسانی

پرسش: حکم وضو و غسل با ناخن مصنوعی چگونه است؟ آیا زینت محسوب می شود؟

پاسخ: اگردر جای وضو و غسل چیزی چسبیده که برداشتن آن ممکن نیست یا موجب حرج(سختی) است بنابر احتیاط واجب هموضو یا غسل جبیره‌ای گرفته و هم تیمم نماید.همچنین احتیاط واجب آن است که بعد از برداشتن ناخن نمازهای خواندهشده را قضا کند.بنابر احتیاط واجب در مورد سؤال پیش گفته چنین ناخنی، زینب محسوب می شود.

دین و اندیشه

گردآوری:

برچسب ها:
اخبار مرتبط: