آداب صحیح دعا کردن

بسیاری از ما در زندگی به مشکلاتی برمی خوریم که نیاز داریم به درگاه الهی رجوع کنیم و از او بخواهیم ما را در برابر مشکلات و سختی های زندگی در امان بدارد و به هدفی که داریم به راحتی نزدیک کند. دعا کرن ادابی دارد. با آداب صحیح دعا کردن در پرشین وی اشنا شوید.
بررسی آداب صحیح دعا
- حضور قلب.
- خضوع و فروتنى.
- امیدوارى.
- شناخت خدا و اعتقاد به قدرت او و علم او به نیاز.
- امیدوارى به خدا و قطع امید از دیگران.
- پرهیز از گناه به ویژه ستم مالى و آبرویى به مردم.
- گریستن.روایت شده است : ((بین بهشت و جهنم ، گردنه اى است که کسى از آن عبور نمى کند، مگر کسانى که از ترس خدا، خیلى گریه کرده باشند)).
- سپاس و ستایش خداوند.
- ذکر نامهاى خدا که مناسب دعایش مى باشد و نیز گفتن نعمتهاى خداوند و شکر آن ، بیان گناهان و آمرزش خواستن براى آنها.
- درنگ و عجله نکردن و اصرار و پافشارى در دعا.زیرا خداوند درخواست کننده لجوج را دوست دارد و حداقل پافشارى این است که دعاى خود را سه بار تکرار کرده و خواسته خود را سه بار بگوید.
- پنهان دعا کردن.زیرا هم فرمان خداوند را که مى فرماید: ((در پنهان دعا کنید)) اجابت کرده و هم از آفت ریا دور مى ماند.روایت شده است : ((دعاى پنهانى ، برابر با هفتاد دعاى آشکار است )).
- شریک ساختن دیگران در دعا .
- با دیگران دعا کردن.دعا در جمع نیز باعث اجابت است. بهترین جمعیت براى دعا، چهل نفر است. چهار نفر هم مى توانند هر کدام ده بار دعا کنند و اگر نتوانست در جمع دعا کند، خود نیز مى تواند چهل بار دعا کند.
آشنایی با آداب صحیح دعا
- تضرع در دعا به همراه قلب خاضع و بدن متواضع و چاپلوسى.خداوند به حضرت موسى (علیه السلام ) وحى کرد: ((موسى ! هنگامى که مرا مى خوانى ترسان باش ، صورت خود را خاک آلوده کن و با اعضاى مهم بدنت ، برایم سجده کن… قلبت را با ترس از من بمیران. زنده دل و کهنه لباس باش…))
- صلوات فرستادن بر محمد (صلى الله علیه و آله و سلم ) و آل او (علیهم السلام) در اول و آخر دعا باعث اجابت دعا است.
- پاکدلى و روى آوردن با تمام وجود به خداوند.
- دعا کردن قبل از بلا.
- شریک نمودن دیگران در دعا و قبل از خود، آنان را دعا کردن.
- بلند کردن کف دستها هنگام دعا.
- در دست داشتن انگشترى عقیق یا فیروزه.از امام صادق (علیه السلام ) روایت شده : ((هیچ کف دستى به سوى خداى متعال بلند نشده است که نزد او محبوبتر باشد از کفى که انگشتر عقیق در آن است.))
- صدقه دادن قبل از دعا، باعث اجابت دعا مى گردد.
آداب صحیح دعا کردن
- انتخاب اوقات مخصوصى براى دعا، مثل شب و روز جمعه ، بین ظهر و عصر روز چهارشنبه براى نفرین کردن کفار، وقت نماز عشاء، یک ششم اول از نیمه دوم شب ، آخر شب تا طلوع فجر، بین طلوعین ، سه شب قدر در ماه رمضان که برترین آن شب بیست و سوم است ، شبهاى احیاء که عبارتنداز: شب اول رجب ، نیمه شعبان ، عید فطر و قربان و روز عرفه ، فطر و قربان ، هنگام وزیدن بادها، باریدن باران ، از بین رفتن سایه ها و ریختن اولین قطره خون مقتول مؤ من ، هنگام اذان ظهر و از طلوع فجر تا طلوع خورشید، بعد از نمازهاى واجب ، وتر، فجر و نماز ظهر و مغرب.
- مکانهاى خاص نیز به اجابت دعا کمک مى کنند.مانند: ((راءس الحسین و مکانى که زیر گنبد آن قرار دارد)).
- حالات عالى مانند رقت قلب.
- طهارت ، نماز و روزه.
گنج های معنوی












