شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

توجیه بی حجابی ، به خودم ربط داره ! آقایون نگاه نکنند !

اشتراک:
توجیه بی حجابی احکام و مسائل شرعی
انتخاب یک پوشش مناسب برای زنان در جامعه دغدغه بسیاری است. بی حجابی عواقب سخت و بدی دارد . انسان در پناه حجاب و پوشیدگی در امان است و احساس ارامش میکند . حجاب یک مساله مهمی است که در قران هم به ان اشاره شده ایت.

این روزها بحث داغی که بین مردم جامعه علی الخصوص خانم ها رد و بدل می شود مساله حجاب است. کشور ما کشوری اسلامی است و به حجاب اهمیت فراوانی داده می شود. هدف از حجاب این ست که خدا ان را واجب کرد تا از چشم بیمار دلان در امان باشید . حجاب خانمها نشانه ی پرهیزگاری اوست. توجیه بی حجابی برای خیلی ها فقط برای رفع تکلیف از خود می باشد. ولی حجاب مانع دست یافتن به هوا و هوس و نگاه های الوده دیگران به خود است با ما در پرشین وی همراه باشید .

توجیه بی حجابی

یکی از شبهات قابل تأملی که از سوی بعضی افراد مطرح می شود این است که بی حجابی من به خودم ربط دارد، اگر آقایان منحرف می شوند نگاه نکنند!انسان از دیر باز برای حفظنظام اجتماعی و ادامه حیات بشری خود ناگزیر از وضع قوانین مشخص اجتماعی بوده است.هر چند که این قوانین بازدارنده و ایجاب کننده به خودی خود محدودیت هایی را برای افراد به وجود می آورد، ولی آنچه مسلم است

قوانینی که قانون گذاران مصلح و متعهد به مبانی و اصول اخلاقی وضع می نمودند در جهت منافع جمعی انسانها بوده است، از این رو تخلف و عدم تمکین به این قوانین در بسیاری موارد نه تنها موجبات ضرربه قانون شکن؛ بلکه سلامت روانی و زیستی دیگران را نیز در مواردی به مخاطره می انداخت.با این نگاه و مقدمه بحث خود را در خصوص یکی از قوانین مهم دینی و اجتماعی به عنوان حجابو عفاف پی می گیریم.

سؤالات بی شماری در خصوص این قانون الهی در ذهن بعضی افراد وجود دارد  توجیه بی حجابی که نیازبه کنکاش و تحقیق جدی دارد، از جمله اینکه اصولاً فایده و اثر این قانون چیست؟ آیا این قانون دینی و اجتماعی تنها مختص به جامعه زنان است یا اینکه مردان نیز به نوبه خود ملزم به رعایت آن هستند؟از امام حسین (علیه السلام) در حدیث نقل شده است که فرمودند: مَنْ لَبِسَ ثَوْباً یُشْهِرُهُ کَساهُ اللهُ یَوْمَالْقِیامَهِ ثَوْباً مِنَ النّارِ؛ هرکس لباس شهرت و انگشت نما از هر جهت – بپوشد، خداوند او را در روزقیامت لباسى از آتش مى پوشانددر ابتدای این نوشتار سخن از قانون به میان آمد،

توجیه بی حجابیریشه‌یابی جامعه‌شناختی بی‌حجابی

عواقب بی حجابی

برای نمونه اگر قدری در خصوص قوانین راهنمایی و رانندگی دقت شود می توان این چنین بیان داشت، که همه افراد در حفظ ورعایت این قانون اجتماعی یکسان هستند، نمی توان بین جامعه زنان و مردان در اجرای آن فرق گذاشت؛ چرا که عدم رعایت این قانون نه تنها سلامت شخص بلکه سلامت دیگران را نیز در معرض تهدید قرار می دهد.با نگاهی اجمالی به سایر قوانین مدنی و اجتماعی می توان این عمومیت و عدم استثناء پذیر بودن را استخراج کرد.از جمله این قوانین، قانون حجاب و عفاف است.

از آنجا که رعایت حجاب محصول نهایی حیا و عفت درونیاست؛  توجیه بی حجابی به راستی نمی توان به خاطر بعضی از خصوصیات زنانگی و زیبایی های خدادادی حجاب و عفاف را تنهامختص به این قشر از جامعه دانست و مردان را از آن جدا کرد.هر چند که رعایت حجاب به طورمعمول برای زنان لازم تر و زیباتر به نظر می رسد، ولی به طور قطع نمی توان قواعد اخلاقی راصرفاً برای جامعه زنان شایسته دانست و مردان را از آن مستثنی نمود.

نیاز به حجاب ذاتی زنان شل حجاب

در روایات علاوه بر زیبا دانستن حیا برای زنان، مردان نیز مورد توجه قرار گرفته اند، کما اینکه در روایتاز امام صادق (علیه السلام) نقل شده است: «اَلحَیاءُ عَشَرَهُ أَجزاءٍ تِسعَهٌ فِى النِّساءِ و َواحِدٌ فِى الرِّجالِ؛ [۲] حیاده جز دارد، نه جزء آن در زنان است و یک جزء در مردان» و همچنین در روایت نقل شدهاست در روایتی از پیامبراکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) نقل شده است که فرمودند: «کسی که لباسشهوت انگیز بپوشد، خداوند در روز قیامت لباس ذلت بر تنش می کند و سپس او را به آتش میاندازد.»[۱]

با اندک توجهی در مفهوم این روایت متوجه خواهیم شد که ممنوعیت لباسهای شبهه ناک و شهوت برانگیز تنهامختص به زنان نیست.در روایت دیگری از امام حسین (علیه السلام) در حدیث نقل شده است که فرمودند: مَنْ لَبِسَثَوْباً یُشْهِرُهُ کَساهُ اللهُ یَوْمَ الْقِیامَهِ ثَوْباً مِنَ النّارِ؛ [۳] هر کس لباس شهرت و انگشت نما از هر جهت- بپوشد، خداوند او را در روز قیامت لباسى از آتش مى پوشاند.» یقین لباس های زننده ای که بعضیاز آقایان می پوشند می تواند یکی از مصادیق لباس شهرت باشد، چرا که به خاطر عدم رعایت حیا درنحوه پوشش، موجب انگشت نما شدن شان در جامعه می شود.

یکی دیگر از شبهات قابل تأملی که از سوی بعضی افراد مطرح می شود این است که بی حجابی من به خودم ربط دارد، اگر آقایان منحرف می شوند نگاه نکنند!این سخن گفتاری پر از ایراد و مخالف با آموزه های دینی و اسلامی است.قبل از بیان ادله ی روایی و قرآنی جواب این ادعا را نیز بایک مثال و پرسش پی می گیریم.

در مثال رانندگی در خیابان، آیا شخص راننده می تواند با این تفکر که ماشین وسیله شخصی هر کسی محسوبمی شود، از اینرو مجاز است، به هر شکل و هر سرعتی در خیابان های شهر تردد نماید و یااینکه اگر دیگران در معرض خطر هستند مواظب خودشان باشند و جلوی ماشین ها عبور ننمایند.هر انسان با درایتی ایننوع استدلال را رد می نماید و صاحبان این چنین تفکری را دور از عقل سلیم خطاب قرار می دهند.

جرم بی حجابی و مجازات زنان بی حجاب

در خصوص حجاب نیز به همین منوال است.ما نمی توانیم با بهانه های واهی با سیمای دور از حیا وحجاب منظر و اساس زندگی اجتماعی را دستخوش اختلالات روانی و آثار سوء خودنمایی و ت برج نماییم؛ چرا که بااین رویکرد و روش نا مناسب، ما فکر و اندیشه دیگران را از مسیر اخلاقی دور نموده و موجبات تقویتو تشویش هیجانات نفسانی و شیطانی دیگران را موجب می شویم، این در حالی است که بر اساس آموزه های دینی و اسلامی همه افراد جامعه در مقابل یکدیگر مسئول هستند.

رعایت قانون حجاب و عفاف در روابط اجتماعی علاوه بر اینکه یک وظیفه دینی و الهی است، یک وظیفه ومسئولیت اجتماعی نیز می باشد.از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) نقل شده است که فرمودند: «کُلُّکُمْ رَاعٍ وَ کُلُّکُمْ مَسْئُولٌعَنْ رَعِیَّتِه ؛ [۴] به راستی که همه شما حافظ و سرپرستیدو توجیه بی حجابی  و همه شما جوابگوی مردم زیردست خود هستید».از طرفی بی حجابی بر اساس آموزه های قرآنی یکی از نواهی و محرمات اسلامی به حساب می آید وافراد اجازه گسترش و شیوع آن را در جامعه ندارند

به عبارت دیگر با این استدلال که حجاب من به خودم ربط دارد دیگران نگاه نکنند، نمی توان مجوز شیوع و گسترش بی حجابی را در جامعه داد، کما اینکه خداوند متعال در خصوص شیوع گناه در جامعه می فرماید: «إِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَن تَشِیعَ الْفَاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْعَذَابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیَا وَالْآخِرَهِ وَاللَّهُ یَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ؛[النور/۱۹] کسانى که دوست دارند زشتکارى در میان آنان که ایمانآورده اند، شیوع پیدا کند، براى آنان در دنیا و آخرت عذابى پر درد خواهد بود، و خدا [ست که] مى داند و شما نمى دانید».

آثار سوء و خطرناک بی حجابی در آخرت اگر آثار سوء بی حجابی در اجتماع برای افراد بی حجاب اهمیتی نداشته باشد و خود را مسئول آسیب هایاجتماعی بی حجابی ندانند، سزاوار است به خاطر مصونیت خود از عذاب های هولناک و سخت قیامت از این ناهنجاری دینی و اجتماعی خودداری نمایند.

تبیان

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس