بازیگران سریال جشن سربرون مجموعه تلویزیونی ایام نوروز و رمضان ۱۴۰۲

یکی از سریال های مناسبتی که برای ایام عید و ماه مبارک رمضان از شبکه سه سیما تدارک دیده شده مجموعه تاریخی پر بازیگری به کارگردانی مجتبی راعی می باشد. در ادامه عکس های بازیگران سریال جشن سربرون و داستان و زمان پخش آن را در پرشین وی مشاهده کنید.
بازیگران سریال جشن سربرون
سریال تاریخی «جشن سربرون» که پخش آن در مقاطعی به تعویق افتاده بود، حالا از سوی مدیران سیما، مناسب پخش در دو مناسبت همزمان نوروز و رمضان ۱۴۰۲ در شبکه سه تشخیص داده شده است. سریالی که به ماجرای خانهای قاجاریه و جشنی سنتی از پایان بافت قالی پرداخته است. قصه از اساس واقعیت دارد اما کارگردانش آن را در فضایی تخیلی نوشته است تا به کسی برنخورد.
داستان «جشن سربرون» به دوران مشروطه برمیگردد و عنوان این سریال، یک اصطلاح درباره جشنی است که پس از پایان بافت قالی برگزار میشود؛ به این صورت که وقتی بافت قالی تمام میشود، قالی را از بالای دار میبرند و به اصطلاح میگویند سر قالی را میبریم؛ این رسم، وجه تسمیه داستان و محور قصه است.
با این حال مجتبی راعی ـ کارگردان سریال ـ درباره نام آن که در ظاهر مخاطب را با عنوانی خشن مواجه میکند، مطرح کرده بود، نمیشود گفت خشن اما اگر خوب دقت کنیم لطافت آن را متوجه میشویم.
او گفته بود بهتر است بگذاریم سریال روی آنتن برود تا دلیل انتخاب این اسم روشن شود.
مجتبی راعی در زمان کلید خوردن سریال به نکته قابل تأملی اشاره کرده بود و آن اینکه هرچند اساس قصه بر واقعیت است اما برای پرهیز از هر نوع سوءتفاهمی که منجر به اختلافهای قومیتی شود، بازیگران سریال بدون لهجه بازی میکنند.
آنها برای اینکه «جشن سربرون» به سرنوشتی مشابه سریال کمال تبریزی یعنی «سرزمین کهن» مواجه نشود، به داستان آن چیزهایی را اضافه و به عبارتی اسامی را درست کردند. به عنوان مثال نام یکی از ایلهایی که در این سریال قصهاش به نمایش درمیآید، «پوسان» است! تا به کسی برنخورد.
محمود پاک نیت خان محبوب
محمود پاکنیت که بعد از حضور موفق در سریال «پس از باران» و ظاهر شدن در کاراکتر خان، بارها برای اجرای چنین نقشهای تاریخی انتخاب شده و در سریال «گیلدخت» نیز نقشی مشابه را ایفا کرده است، حالا یکی از نقشهای اصلی «جشن سربرون» را برعهده دارد.
به گفته این بازیگر، داستان فتحاللهخان در منطقه فارس میگذرد که یکی از خانهای آن منطقه است. او شخصیت جاهطلبی است که همراه با حاکم فارس مسیر قصه را پیش میبرد و البته در بخشی از قصه، مخاطب شاهد رفتار درست او خواهد بود تا وجوه مختلف این شخصیت را بشناسد.
این سریال در مقاطعی هم با توقف در تولید مواجه شده بود. چندی پیش سازندگان این سریال درباره مشکلات ساخت «جشن سربرون»، اعلام کرده بودند که به لحاظ مالی یکسری مشکلات وجود داشته که سازمان صداوسیما قول همکاری و مساعدت داده است.
همچنین مدتی هم این سریال به دلیل آنچه سازندگانش آسیبدیدگی حسین محجوب بازیگر اصلی «جشن سربرون» عنوان کرده بودند، متوقف شده بود و حالا با آمادهسازی این سریال پخش آن به آنتن نوروز و رمضان رسیده است.
به گفته حسن نجاریان، تهیهکننده سریال تاکنون چند بار قرار بوده پخش «جشن سربرون» در تلویزیون آغاز شود اما بروز برخی مسائل، گرچه پخش را به تاخیر انداخت اما در نهایت باعث شد، مدت زمان بیشتری برای کار بر روی مجموعه وقت داشته باشند.
داستان و زمان پخش سریال جشن سربرون
سریال «جشن سربرون» به کارگردانی مجتبی راعی محصول سیمافیلم است در ۵۸ قسمت روایت شده و از حسین محجوب، محمود پاک نیت، داریوش کاردان، فرخ نعمتی، لاله اسکندری، قاسم زارع، سهیلا رضوی، میرطاهر مظلومی، بیوک میرزایی، مرحوم کریم اکبری مبارکه، مهدی فقیه، نادر فلاح و … به عنوان بازیگران این مجموعه تاریخی یاد شده است.
داستان «جشن سربرون» این چنین است که قصه سریال جشن سربرون که بعدهای مختلفی دارد را میتوان در چند خط چنین خلاصه کرد: بهادر (حسین محجوب)، کدخدای ایل پوسان با کدخدای طایفه همسایه، سرخو (نادر فلاح) رقابت و مخالفتی دیرینه دارد.
مدتی است آتش کینهها خاموش شده تا اینکه سرخو با اعتمادبهنفس به خواستگاری دختر زیبا و کمسنوسال بهادر، جهانپسند (مریم موسویان) میآید. غافل از اینکه قرار است مدتی بعد جهانپسند به عقد پسرعمویش درآید.
بهادر قاطعانه با این وصلت مخالفت میکند. زخمهای کهنه سر باز میکنند. هر دو طایفه از کدخدای خود حمایت میکنند. درگیری ابعاد بزرگتری مییابد و… .
تصویربرداری سریال «جشن سربرون» در شهریار آغاز شد و لوکیشنهای این سریال در تهران، شهرک سینمایی، فارس، کهکیلویه و بویراحمد و …بوده است و ضبط آن در سال ۹۸ آغاز و دی ماه ۱۴۰۰ به پایان رسیده است و از سوی مدیران سیما، مناسب پخش در دو مناسبت همزمان نوروز و رمضان ۱۴۰۲ در شبکه سه تشخیص داده شده است.
آشنایی با بازیگران سریال جشن سربرون
همانطور که اشاره شد در این سریال چهرههای بسیاری حضور دارند که عهدهدار نقشهای اصلی و فرعی هستند. بازیگران جشن سربرون عبارتند از: حسین محجوب، محمود پاکنیت، نادر فلاح، لیلا اوتادی، فرخ نعمتی، قاسم زارع، داریوش کاردان، میرطاهر مظلومی، رامین ناصرنصیر، مهدی فقیه، کریم اکبریمبارکه، صدرالدین حجازی، بیوک میرزایی، ارسلان قاسمی، جواد قامتی، ابراهیم برزیده،
سیامک اشعریون، پرویز بزرگی، علی جاویدفر، محمد حاجحسینی، فرشید صمدیپور، محمدرضا راد، حسن محمودی، مجتبی واشیان، امیر کسارنژاد، ساقی عسگری، سارا اشتری، امیر زمستانی، سودابه علیپور، نجات علیمرادی، سیامک حلمی، آرمین ترکمندی، علی حسن ناصری، ذبیح ذبیحپور، علی نجاریان، زهرا برومند، ایوب دمان، امیر نداففر، عباس براری، رضا درمکزین،
ابوالفضل حاجیعلیخانی، مجیدیاراحمدی، مهران هادی، جواد عاقبتبین، حسن زارع، محمودرضا بهرامی، علی عطایی، سیامک نظری، مرتضی ستارپور، محمد نادرخانی، فیروز حیدرزاده، سجاد مومنی و رضا سیدی. ….
سرخو، یک شخصیت دراماتیک
از دیگر نقشهای اصلی سریال که نامش در خلاصه قصه هم ذکر شده، «سرخو» با نقشآفرینی نادر فلاح است. فلاح را میتوان بازیگر توانمندی دانست که وزن نقشهای به اصطلاح منفی یا خاکستری کارنامهاش بر نقشهای مثبتش سنگینی میکند.
این بازیگر که او را در سریالهایی نظیر زمین گرم، زیرخاکی و… دیدهایم درباره نقشش در جشن سربرون به جامجم میگوید: فکر میکنم «سرخو» شخصیت سیاهی باشد، البته آقای راعی در پرداخت شخصیت خیلی اصرار ندارد او را سیاه نشان دهد، اما در تعاریفی که ما داریم، بد محسوب میشود.
کلا هر کسی که در درام، عملی را انجام میدهد از نظر خودش کار درستی کرده است، سرخو هم همینگونه فکر میکند اما وقتی دیگری به قضاوت مینشیند، کارهایش را درست و اخلاقی نمیداند.
به گفته فلاح، این شخصیت در طول قصه بیشترین درگیریها را با شخصیت اصلی یعنی بهادر با بازی حسین محجوب دارد. او ادامه میدهد: سرخو در قصه شخصیتی موثر و پیشبرنده است. همیشه در انتخابهایم میزان تاثیرگذاری نقش در قصه و درگیریهای دراماتیک او با دیگر شخصیتها برایم اهمیت دارد.
صدرالدین حجازی از بازیگران سریال جشن سربرون
خانی از خان های قصه
از بازیگران سریال، صدرالدین حجازی است که در سریالهایی نظیر مختارنامه، چهاردیواری و… بازی کرده است. او که در جشن سربرون، نقش شوکتخان را دارد به ما میگوید: این قصه چند خان دارد که بر سر قدرت با هم درگیر میشوند.
ازجمله شوکتخان که من بازی میکنم و آقای محمود پاکنیت که نقش فتحا…خان را بازی میکند و این دو خان با هم درگیر میشوند. یکی از ویژگیهای این سریال این است که با وجود کرونا و مشکلاتی که بر سر راه تولید است اما آقای نجاریان بهعنوان تهیهکننده سریال باعث شده بتوانیم سختیهای کار را پشتسر بگذاریم. با اینکه خیلی از پیشنهادهای کاریام را از دست دادم اما خوشحالم که در این پروژه حضور دارم، چون عوامل و آدمهای حرفهای در این سریال دور هم جمع شدهاند.
این بازیگر ادامه میدهد: زمانی که برای نخستین بار با این پیشنهاد روبهرو شدم، فکر میکردم داستان معمولی داشته باشد اما وقتی فیلمنامه را مطالعه کردم، متوجه شدم کار خیلی خوبی است. چون نویسندههای حرفهای دارد و آقای راعی هم با اشراف روی متن تصویربرداری را پیش میبرد. فیلمنامه خیلی هوشمندانه نوشته شده و وارد مشروطه نشدهاند، بلکه آینهای از مشروطه را در این سریال میبینیم.
بیوگرافی مجتبی راعی کارگردان
مجتبی راعی از کارگردان های با سابقه و خوشنام کشورمان است که در سال در سال ۱۳۳۶ در اصفهان در شهر دهق به دنیا آمد و تحصیلات مقدماتی خود را در همان جا گذراند. پس از پایان تحصیلات مقدماتی وارد دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر شد و در رشته کارگردانی سینما فارغ التحصیل گردید.
در حال حاضر راعی ساکن تهران است و در فعالیت هایی نظیر فیلمنامه نویسی، کارگردانی و تدریس سینما مشغول به کار می باشد. از ساخته های این کارگردان می توان به مواردی نظیر سریال جشن سربرون (۱۴۰۰)، ترنج (۱۳۹۱)، عصر روز دهم (۱۳۸۷)، سفر به هیدالو (۱۳۸۴)، صنوبر (۱۳۸۰)، جنگجوی پیروز (۱۳۷۷)، تولد یک پروانه (۱۳۷۶)، غزال (۱۳۷۴)، جای امن (۱۳۷۲)، تونل (۱۳۷۱)، تابستان ۵۸ (۱۳۶۸) و انسان و اسلحه (۱۳۶۷) اشاره کرد.
در نهایت امیدواریم ای سریال تاریخی که احتمالا از شبکه یک پخش خواهد شد، با استقبال بینندگان و علاقمندان به سریال های تاریخی روبرو شود.
به گفته راعی، قصه اساس واقعی دارد اما برای اینکه به کسی برنخورد و مثل دیگر آثار با مشکل مواجه نشود، به آن چیزهایی اضافه و اسامی را طراحی کردند. همچنین در این سریال از لهجه استفاده نمیشود و مثلا نام یکی از ایلهایی که در این سریال قصهاش به نمایش درمیآید، «پوسان» است! به راعی از شباهت این اسم با نامهای کرهای میگوییم و جواب میدهد: «میخواهیم به کسی برنخورد.»
فرخ نعمتی و همسرش از بازیگران سریال جشن سربرون
فرخ نعمتی تا به حال در رمضان سالهای ۹۰، ۹۳ و ۹۷ سه مجموعه مناسبتی «سقوط یک فرشته»، «فاخته» و «سر دلبران» را روی آنتن داشته است.
دو مجموعه «فاخته» و «سر دلبران» توفیقی در جذب مخاطب به دست نیاوردند، اما «سقوط یک فرشته» زمانی که سریالهای ماورائی مرسوم و مورد توجه بودند، ساخته شد و مخاطبان خاص خودش را داشت، به همین دلیل تیم مجموعه در مقایسه با دیگر سریالهای رمضانی فرخ نعمتی، اثر موفقتری محسوب میشود.
این بازیگر پیش کسوت در این سریالها جزو نقشهای اصلی نبود، اکنون باید دید شخصیت او در «جشن سربرون» چه ویژگیهایی دارد و تا چه اندازه در قصه تاثیرگذار خواهد بود.
سهیلا رضوی جزو بازیگران پیش کسوت پرکار نیست، بنابراین سابقهای طولانی در سریالهای نوروزی یا رمضانی ندارد. او رمضان سال ۹۵ مجموعه «برادر» را که متناسب با حال و هوای این مناسبت به موضوع روزی حلال میپرداخت، روی آنتن داشت.
رضوی در این سریال نقش مادر خانواده اصلی قصه را برعهده داشت. «برادر» داستان عامهپسندی داشت و در زمان خودش دیده شد. سهیلا رضوی، ماه رمضان امسال با سریال تاریخی «جشن سربرون» به تلویزیون میآید تا برای دومینبار در کنداکتور رمضانی تلویزیون سهمی داشته باشد. او در این مجموعه با همسرش فرخ نعمتی همبازی بوده است.
حسین محجوب از بازیگران سریال جشن سربرون
اولینبار ماه رمضان سال ۸۵ بود که حسین محجوب با سریالی ویژه این مناسبت در قاب تلویزیون دیده شد. او در این مجموعه به یادماندنی ساخته محمدحسین لطیفی، نقش یک صحاف را ایفا کرد که فرد درستکار و مومنی بود. این مجموعه با قصه جذاب و تاثیرگذاری که داشت با استقبال مخاطبان مواجه شد، همچنین بازی و نقش حسین محجوب نیز به نقطه عطفی در کارنامه تلویزیونی او تبدیل شد.
این بازیگر باسابقه چهار سال بعد در رمضان ۸۹ هم با سریال «در مسیر زاینده رود» ساخته حسن فتحی دیده شد. این مجموعه نیز به موضوعاتی مانند گذشت، بخشش و غرور میپرداخت و سریال پربیننده ای بود.
محجوب پس از دو سریال رمضانی موفق و پربیننده، بار دیگر ماه رمضان سریالی روی آنتن خواهد داشت. برخلاف این مجموعه ها، قصه «جشن سربرون» ارتباطی با مناسبت ماه رمضان ندارد و حسین محجوب با نقش کدخدای یک ایل که شخصیت اصلی سریال است، دیده می شود.
ایسنا , جام جم , تسنیم , فارس , آخرین خبر , خبر انلاین