زندگی زیبا بنماران ، نرگس در سریال گیلدخت ؛ بازیگر و مجری تا کارگردان و نویسنده
مجری بازیگری و نویسنده این ها عناوین فعالیت های چهره مشهور تلویزیون به جز حوزه اجرا برای کودکان است که در عرصه بازیگری در سریال های رهایی و کیمیا بازی کرده و اکنون در سریال گیلدخت در نقش نرگس بازی کرده است. در ادامه جزئیات بیشتر درباره زندگی زیبا بنماران را در پرشین وی مشاهده کنید.
زندگی زیبا بنماران
زیبا بنماران از سال ۱۳۷۰ کار در رادیو را به عنوان صداپیشه و از سال ۱۳۷۲ فعالیت در تلویزیون را به عنوان گزارشگر آغاز کرد. وی ازدواج کرده و یک پسر به نام ایلیا دارد.
او در ۳۰ خرداد سال ۱۳۸۱، در برنامه ی “به خانه بر می گیردیم” با معرفی برنامه ی رنگین کمان، اجرای اولین برنامه کودک خود را به صورت زنده در شبکه ی تهران تجربه نمود. در این برنامه وی به نام هنری “خاله زیبا” شهرت یافت.
وی در برنامه رنگین کمان با اولین عروسک این برنامه به نام “جان بِرار” به روی آنتن رفت و پس از آن عروسک های دیگری هم چون “چِرا”، “چیِه”، “چِطور”، “پَنگول” و غیره نیز به همراه زیبا در برنامه حضور پیدا کردند.
در این برنامه عروسک “چِرا” به عنوان هم بازی کودکی های زیبا، مرحوم جعفر بزرگی به عنوان پدربزرگ زیبا در نقش “آقاجون”، عباس شجاع در نقش “مَش عباس”، حسین عباسی در نقش “فضانورد و کارگاه۰۰۷” و صابر اَبَر به عنوان دوست “چِرا” و همکار زیبا در این برنامه به ایفای نقش می پرداختند.
اجرا، نویسندگی، بازیگری یا گویندگی؟
فاز این کارها متفاوت است و در هر کدام یک اتفاق میافتد؛ انرژی های متفاوتی از هنرمند میگیرند. ولی در همه اینها چیزی را خلق میکنی. یک هنرمند سعی میکند با وجود تمام مشکلات و محدودیت ها صادق باشد و مسائل را مطرح کند. همه را دوست دارم ولی صادقانه میگویم اجرا برای بچهها تجربه عجیبی است که هیچ چیز شبیهاش نیست، هیچ چیز
گفتنی است ایشان از همان سال تاکنون بهطور مستمر علاوه بر مجری گری به عنوان نویسنده، بازیگر، کارگردان، شاعر و صداپیشه در تلویزیون و تئاتر فعالیت های موفقی را داشته اند. آنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
زندگی زیبا بنماران بازیگر نقش نرگس در گیلدخت
سریال گیلدخت به کارگردانی مجید اسماعیلی و تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی، یکی از مجموعه های تاریخی و عاشقانه در سال ۱۴۰۱ است که از ۱۹ آبان ماه به روی آنتن شبکه یک سیما رفت. زیبا بنماران بازیگر نقش نرگس در سریال گیلدخت می باشد.
این سریال در زمان قاجار روایت می شود و زندگی اسماعیل و گلنار را به تصویر می کشد که در میان هیاهو و مهلکه های قاجار، عاشق یکدیگر شده اند.
در خلاصه داستان این سریال آمده است: عالم را آب ببرد، بزرگان و درباریان مملکت محروسه را خواب برده است. در این هیاهو و غوغا آصف میرزای قاجار رویای تکیه زدن بر تخت طاووس را دارد و ولایت دارالمرز گیلان را به عنوان مقر این طرح و توطئه انتخاب می کند، بی آن که آگاه باشد در آنجا گلنار خان زاده به یاری دلداده اش اسماعیل میرشکار قصد بر باد دادن این رویا را دارند و می خواهند طرحی نو در اندازند.
این سریال حکایت گلنار و اسماعیل است که در میان هیاهو و مهلکه قجری تارو پود دلشون با مهر و محبت هم بافته می شود و…
از بازیگران این اثر می توان به سعید راد، میترا رفیع، رضا اکبر پور، سعید چنگیزیان، رامتین خداپناهی، شقایق فراهانی، یاسمن معاوی، پریوش نظریه، ثریا قاسمی، محمود پاک نیت، سعید راد، صالح میرزا اقایی، حبیب دهقان نسب، نفیسه روشن، فخرالدین صدیق شریف، حمید ابراهیمی، فریبا متخصص، محمد فیلی، رویا جاویدنیا و … اشاره کرد.
گفتگو با مجری مشهور تلویزیون
هیچ کاری شبیه اجرا برای بچه ها نیست
«زیبا بنماران» به قول خودش گاهی مجری است، گاهی نویسنده، گاهی بازیگر و گاهی گوینده. بازیگری تئاتر، بیشک تأثیر زیادی در موفقیت او دارد.
او «رنگینکمان» و «تن تن کارتون» شبکه تهران، سریالهای «رهایی»، «کیمیا» شبکه دو، «گیتا مهر» شبکه جامجم، «نون و پنیر و پسته» شبکه یک، «موج» شبکه شما را در کارنامه دارد شاید کمتر کسی فکرش را میکرد «خاله زیبا»، مجری رنگینکمان بتواند با این سرعت به شهرت و محبوبیت برسد.
کدام یک از کارهایتان را مهمترین و بهترین کار خود میدانید؟
اگر کاری از نظرم مهم و دوستداشتنی نباشد انجامش نمیدهم. مهم نیست یک کار چقدر کوچک است، یک شعر، متن یا حتی یک جمله برای یک پلاتو؛ این کار برایم خیلی مهم است. اصولاً بعضی کارها برای مردم مهمتر هستند و بیشتر دیده میشوند.
من خدا را شکر چندین کار از همین نوع داشتهام. اولین و بزرگترین این کارها «رنگینکمان» بود. هنوز رنگینکمان را دوست دارم در این سالها من کارهای ریز و درشت دیگری هم داشتم، ولی دیده نشد. در سریال «رهایی» آقای تکاور هم نقش یک مأمور نیروی انتظامی را داشتم.
احساس میکردم بعد از سالها مردم من را دیدهاند؛ من از آقای تکاور ممنونم. در سریال «کیمیا» با این که نقش کوتاهی به عنوان معاون مدرسه کیمیا داشتم، مورد توجه خیلیها قرار گرفت و لطف دوستان بود که به دلیل سابقه کاری اسم مرا در تیتراژ زده بودند. همه از نقش و زمان شروع کارم می پرسیدند.
زندگی زیبا بنماران مجری رنگین کمان
«رنگینکمان» چطور متولد شد؟
من از ابتدای رسیدن طرح به ذهن آقای ذاکری و مفیدینیا حضور نداشتم. در آن زمان خانم «نگار استخر» یکی از مجریهای مطرح کودک بود، مجری بچگیهای من. من کار خانم «گیتی خامنه» و دیگر مجریهای کودک را میدیدم ولی خودم نمیخواستم مجری کودک باشم.
حدود ۱۵ ـ ۱۰ سال گذشته، شاید بعضی از جزئیات را فراموش کرده باشم. در عرض شش ماه از حدود ۴۰۰۰ نفر تست گرفته بودند، ولی هیچکس انتخاب نشده بود. تا یک هفته قبل از شروع برنامه قرار بود خانم استخر مجری کار باشند.
شاید من یک معذرتخواهی به ایشان بدهکارم. من هیچ وقت نخواستم جای ایشان را بگیرم، و اعتقادم این است که هر کسی در دنیای هنر جای خودش را دارد.
و ایشان طراح صحنه رنگین کمان شدند. یک روز در برنامه به خانه برمیگردیم نامههای مردم که درخواست کرده بودند برنامه کودک ساخته شود را آوردیم و رنگینکمان را معرفی کردیم.
«خاله زیبا» چطور وارد رنگین کمان شد؟
(با خنده) بسختی! من آقای ذاکری را نمیشناختم، تا قبل از آن من کارهای کوتاه یا گزارشی در رادیو و تلویزیون داشتم. تئاتر کودک هم کار کرده بودم. در تئاتر «قصههای مروارید» فرهنگسرای بهمن، نقش مروارید که یک دختربچه ۶-۵ ساله بود را بازی میکردم. یک روز وسط اجرا متوجه یک دوربین تلویزیونی شدم که در حال فیلمبرداری از اجرا بود.
من هیچ اتفاقی مثل عکاسی و فیلمبرداری را بدون هماهنگی نمیپذیرفتم. آن زمان آقای شکرِخدا گودرزی رئیس سالن مبارک بود. وقتی یک کاراکتر کودکانه بازی میکنی بچهها خیلی ارتباط نزدیکی با تو برقرار میکنند.
مصاحبه خواندنی با خاله زیبا
به بچهها گفتم: «یه نفر داره از ما فیلم میگیره، شاید جاسوس آقاگرگه باشه. بذارین من برم ببینم دوربین رو از کجا آورده؟ و بعد میام.» و همه بچهها به طرف دوربین برگشتند. آقایان کوروش و رضا ذاکری پشت دوربین بودند.
من رفتم و از ایشان و کارگردان توضیح خواستم. به من گفتند از آقای گودرزی اجازه گرفتند. من جواب دادم ایشان مسؤول سالن هستند نه مسؤول این که تصویری از من گرفته شود یا نه. هر چقدر خنده خنده با من صحبت کردند من راضی نشدم و در آخر فیلم را همان جا پاک کردند.
انگار از همین جسارت و ارتباط من با بچهها خوششان آمده بود. مرا به دفتر آقای ذاکری دعوت کردند. من اوایل راضی نمیشدم بروم ولی آقایان شکرخدا گودرزی و امیر دژاکام خیلی با من حرف زدند و گفتند برو، اگر خوشت نیامد قبول نکن.
من چندبار به دفتر آقای ذاکری رفتم و ساعتها بدون موضوع و بداهه با یک عروسک بدون مو و چشم با عروسکگردانی و صداپیشگی آقای عباس شجاع اجرا کردیم و فیلم گرفتند.
تمام فیلمها توسط مدیر وقت شبکه تهران دیده شد و در نهایت بهعنوان مجری رنگین کمان انتخاب شدم. من معتقدم آدم نتیجه زحماتش را در زمانهای متمادی میبیند.
کودک درون خودتان چند ساله است؟
(میخندد) اگر سالهای پیش بود میگفتم کودک درونم هنوز هم نیاز دارد برایش توضیح بدهم بقیه چه میگویند. خدا را شکر میکنم که خدا آرزوی مرا مثل هر زنی برآورده کرد و به من یک پسر بچه به اسم ایلیا داد که خیلی دوستش دارم.
زندگی زیبا بنماران بازیگر و نویسنده
کودک درون من همراه او زندگی میکند. تا قبل از این اگر مادری میگفت دل من هم سن بچه من است میگفتم آدم باید دلش جوان باشد. ولی حالا دل من هفت ساله است و مثل ایلیا زندگی و کشف میکنم. با هم بازی میکنیم و مدرسه میرویم و حتی گاهی ایلیا بهتر از من کشف میکند و من ذوق میکنم.
چه چیزی دوست داشتید بپرسم و نپرسیدم؟
این که چرا خاله زیبا از رنگینکمان و جعفر بزرگی (آقاجون) جدا شد؟ در داستان اولیه اصلی رنگینکمان که خانم درویش نوشتند «چرا» عروسک بچگیهای من بود و من نوه آقاجون، پس نبودن من ماجرای نشدنی بود.
اما گاهی بهعنوان یک هنرمند در زندگی به جایگاهی میرسی که برای حفظش باید از زندگی شخصی خود بگذری. من هیچ موقع چنین آدمی نبودم برای مردم احترام قائل بوده و هستم.
به من میگفتند ره صد ساله را یک شبه طی کردی، یکی از مجریان معروف وقت در صدا و سیما بودم و این برایم دوست داشتنی و قابل احترام بود. با وجود این که خیلی آدم احساسی هستم به جایی رسیدم که تشخیص دادم باید زندگی کنم. نباید کار کنم و رفتم زندگی کردم. نمیشد من همراه رنگینکمان زندگی کنم، خط و فازش با من فرق داشت.
گفتم خداحافظ تا یک روز دیگر. من هم یک آدمم مثل همه آدمها، هیچ اتفاق عجیبی نیفتاده است. من همان زیبا بنماران هستم با همان ویژگیها و قابلیتها.
گفتگویی جالب با مجری تلویزیون
بودن و ساختن کار برای بچهها و بزرگترها را دوست دارم و هر کجا مجالی باشد چه در زمینه نوشتن و بازی و اجرا و کارگردانی و چه در زمینه تدریس هنر تمام تلاشم را برای سربلندی هنر، مردمم و دلم خواهم کرد.
ممنونم که هستید و حمایتم میکنید. ممنونم که بخشی از دلهای نازنینتان را به من دادید و با قلبتان خودم و کارهایم را دنبال میکنید. پایدار باشید و شاد و سفره دلتان پر برکت باشد.
مهمترین دغدغه
بچهها امروز بیشتر به عاطفه و احساسات نیاز دارند و حتی این را به زبان میآورند. خیلی از بچهها تنها هستند و مثل بچگی من خواهر و برادر ندارند. حتی بعضی از آنها مادر و پدر را هم در کنار خود ندارند. پدرها و مادرها یا درگیر کار و یا بعضی مشغول فضای مجازی، عمل زیبایی و… هستند.
حداقل ما پدر و مادر و خانواده را داشتیم که با ما بازی کنند. الان اگر اوضاع خوب باشد فامیل را ماهی یکبار میبینند. من خودم سعی میکنم وقتی هستم با ایلیا بازی و مشکلاتش را رفع کنم. دعا میکنم خدا هم به ما کمک کند.
چیزهای دیگری برای بچهها جایگزین شدهاند؛ موبایل، تبلت، بازیهای رایانهای و… که باعث شده بچهها خشنتر و بیعاطفهتر شوند در عین حال که نیاز آنها به عاطفه زیادتر و تنهاییشان بیشتر میشود .
وصاله لطیفی , جام جم , آخرین خبر , خبر انلاین