راهنمای سفر به جزیزه هنگام ؛ مقصدی برای همه فصول ، شنا، غواصی، قایقسواری و بازدید از روستاهای محلی در جزیره هنگام
جزیره هنگام، نگینی درخشان در خلیج فارس است که با طبیعت بکر، سواحل زیبا و جاذبههای گردشگری متنوع، هر ساله گردشگران زیادی را به سوی خود میکشاند. این جزیره کوچک با وسعتی حدود ۳۷ کیلومتر مربع، در جنوب شرقی جزیره قشم واقع شده و به دلیل نزدیکی به قشم، دسترسی آسانی دارد. راهنمای سفر به جزیزه هنگام را در پرشین وی ببینید.
راهنمای سفر به جزیره هنگام
جزیره هنگام یکی از زیباترین و بکرترین جزایر جنوبی ایران است که فاصله کمی با جزیره قشم دارد و امروزه در فصل پاییز و زمستان مقصد محبوبی برای مسافرها به شمار می رود. بکر بودن این جزیره و جاذبه هایش هر مسافری را مجذوب خود می کند چرا که در این منطقه هیچ خیابانی وجود ندارد و سکوت و آرامش دریا و خانه های محلی اش یکی از بهترین مکانها برای گرفتن آرامش به شمار می رود.
دسترسی از کیش برای سفر به جزیزه هنگام
رفتن به جزیره هنگام از بندرعباس بهترین مسیر برای بازدید از این جزیره است. در این صورت اگر در جزیره کیش حضور دارید، برای سفر به این مکان می توانید با استفاده از لنج های مسیر کیش به قشم سفر کرده و از آنجا به این جزیره بروید.
بهترین ساعت برای رفتن به جزیره هنگام
تماشای دلفینها: بهترین زمان برای دیدن دلفینها از اوایل پاییز تا اواخر اردیبهشت ماه است. شما میتوانید از ساعت ۷ صبح تا ۵ بعد از ظهر این موجودات را در سواحل جزیره مشاهده کنید.
خرید سوغات: برای خرید سوغات محلی، بهترین زمان از ۷ صبح تا ۱۱ قبل از ظهر است. به دلیل گرمای هوا، بعد از ساعت ۱۲ ظهر خرید در این جزیره توصیه نمیشود.
غواصی و شنا: اگر قصد دارید غواصی یا شنا کنید، بهترین ساعات برای این فعالیتها از ۹ صبح تا ۱ بعد از ظهر است. جزیره هنگام امکانات غواصی کاملی ندارد، اما سواحل مناسبی برای شنا دارد.
بازدید از ساحل نقرهای: بهترین زمان برای بازدید از این ساحل زیبا از ۷ صبح تا ۳ بعد از ظهر است، هرچند که ممکن است بعد از ساعت ۳ گرما کمی آزاردهنده باشد.
ساحل درخشان: اگر میخواهید زیباییهای ساحل درخشان را ببینید، بهترین زمان بین ساعت ۷ شب تا ۵ صبح است، زیرا در شب زیبایی آن دوچندان میشود.
فصل مناسب سفر به جزیره هنگام
به طور کلی، فصل پاییز و زمستان بهترین زمان برای سفر به جزیره هنگام است. در این فصول، آب و هوا بسیار مطبوعتر و مناسبتر برای گردشگری میباشد
تاریخچه جزیره هنگام جزیره ای با موقعیت استراتژیک
جزیره هنگام از دیرباز به دلیل موقعیت استراتژیک خود، مورد توجه قرار داشت. اهمیت این جزیره به دلیل برخورداری از آبهای عمیق و چاههایی برای لنگر انداختن کشتیها بوده است. به همین خاطر در دوره صفویه، پرتغالیها و در دوره قاجار، انگلیسیها بر این منطقه سلطه یافتند. حتی سلطان مسقط هم در دورهای به این جزیره چشم دوخته بود. در دوران رضا شاه پهلوی بود که ایران توانست انگلیسها را از خاک جزیره هنگام بیرون کند و این منطقه را بازپس گیرد. همه این اتفاقات سبب شد تا برجهای دیدهبانی بسیاری برای محافظت از خاک جزیره شکل بگیرد که اکنون بقایای آنها به یکی از جاذبه های تاریخی هنگام تبدیل شده است.
جزیره هنگام جزیره کوچکی است، از این رو جمعیت نسبتا اندکی نیز در آن زندگی میکند و اغلب با هم نسبت خویشاوندی دارند. به طور کلی ۱۴۱ خانه در جزیره وجود دارد و ۶۱۵ نفر در آن زندگی میکنند. مشاغل اصلی مردم هنگام، ماهیگیری، فروش صدف و ماهی، پرورش ماهی و میگو و مشاغلی چون راهنمای گردشگری است. از طرفی، این جزیره معادن نمک، خاک و سرب دارد که به اقتصاد آن کمک میکند.
جزیره هنگام در گذشته با نامهای هنجام و هنیام شناخته میشد. این جزیره در زبان پارسی باستان «هنگاما» نام داشت و در ارمنی نیز به «انگام» مشهور بود. نام جزیره هنگام از دو بخش «هن» و «گام» بهمعنای وقت، زمان و گاه تشکیل شده است.
سفر به جزیزه هنگام ساحل های جزیره
از بی نظیرترین جاذبه های جزیره هنگام می توان ساحل نقره را نام برد. این ساحل با شن های بسیار براق پوشیده شده و زمانی که نور آفتاب به این شن ها و سنگ ریزه ها می خورد درخششی از تلالو را به وجود می آورد. در سال های اخیر به خاطر برداشتن شن های نقره ای این ساحل، ورود به این قسمت ممنوع شده است و اگر به این منطقه می روید از نکاتی که باید رعایت کنید این است که از برداشتن شن های منطقه باید خود داری کنید.
یکی دیگر از جاذبه های جزیره هنگام، ساحل کله خماسی است. در این ساحل شما این امکان را دارید که از ارتفاعات صخره ای به درون آب شیرجه بزنید و یک شنای جانانه داشته باشید. در این منطقه می توانید عروس دریایی و خیار ماهی را هم ببینید. ساحل خنیزی در سمت شرق جزیره یکی از خلوت ترین ساحل های هنگام به شمار می آید که درون آب می توانید ماهی های متنوع را مشاهده کنید. ساحل درخشان هنگام از دیگر ساحل های معروف این جزیره است که شما می توانید پدیده شب تابی را در این ساحل در شب های پاییز و زمستان مشاهده کنید. فیتوپلانکتون ها پدیده شب تابی را ایجاد می کنند که باعث تغییر رنگ دریا به آبی می شوند و منظره بسیار زیبایی را ایجاد می کنند.
روستاهای جزیره هنگام
سه روستا در جزیره هنگام وجود دارند. این روستاها در کنار یکدیگر قرار دارند و از طریق راه شوسه به هم وصل میشوند. در ادامه شما را با روستاهای جزیره هنگام آشنا خواهیم کرد.
روستای هنگام نو: هنگام نو یا جدید (ماشی) جای مناسبی برای پهلو گرفتن قایقها به شمار میآید. زمین این روستا شنی است و از جمله امکانات آن میتوان به تاسیسات اسکله، پاسگاه انتظامی، کارخانه آب شیرینکن، دفتر پست و مدرسه اشاره کرد.
روستای غیل: روستای غیل بین دو روستای نو و قدیم هنگام در یک گودی واقع شده است. این روستا بهواسطه موقعیت جغرافیایی، آب بسیاری را در خود جمع میکند و به همین دلیل نام آن را غیل گذاشتهاند. جمعیت روستای غیل، ۲۰۰ نفر است. مردم این روستا سنی و شیعه هستند و به زبان عربی و فارسی صحبت میکنند. آب روستای غیل از چاه و باران تامین میشود و غلات از جمله محصولات این روستا است. اهالی روستای غیل بیشتر به صید ماهی و زراعت مشغول هستند.
روستای قدیم: جمعیت کمتری به نسبت روستای غیل و هنگام نو در روستای هنگام قدیم یا کهنه زندگی میکنند. این روستا در فاصله چهار کیلومتری از دو روستای دیگر قرار دارد و اکثر خانههای آن خالی از سکنه هستند. بیشتر اهالی روستای قدیم از طریق ماهیگیری بهویژه صید کوسه امرار معاش میکنند.
خاک سرخ و نخلستان های هنگام
یکی دیگر از جاذبه های زمین شناختی جزیره هنگام، خاک سرخ است که در بین گردشگرها زبانزد شده است و از مواردی که باید رعایت کنید این است که به هیچ عنوان خاک سرخ جزیره زیبای هنگام را نباید بردارید. در جزیره هنگام نخلستان های بزرگی وجود دارد که درخت هایش حدود چند صد سال سن دارند و برای ورود به نخلستان های هنگام هم باید از ساک نان محلی اجازه بگیرید و سپس وارد نخلستان ها شوید. خاک سرخ و نخلستان های هنگام از دیگر جاذبه های طبیعی این منطقه به شمار میرود.
دلفین های جزیره هنگام و پارک کروکدیل
یکی دیگر از جاذبه های هنگام که امروزه صدها گردشگر را به خود جذب کرده است دلفین های جزیره هنگام و پارک کروکدیل است. پارک کروکدیل در سال ۱۳۸۹ تاسیس شد و در آن ده ها مورد کروکدیل در منطقه حفاظت شده نگهداری می شود. از دیگر جاذبه های جزیره هنگام، دلفین ها هستند. این مکان بهترین منطقه برای دیدن دلفین ها به شمار می رود. دلفین ها از پاییز به اطراف جزیره هنگام می آیند و تا آخر اسفند حضور دارند. بسیاری از مسافرها به قصد دیدن دلفین ها به این منطقه سفر می کنند.
ماهی های آکواریوم جزیره هنگام
یکی از دیگر فرصت هایی که نباید در سفر به جزیره هنگام قشم از دست بدهید دیدن ماهی های آکواریوم جزیره هنگام است. این بخش در حوالی جزیره قرار گرفته و خانه ی ماهی های رنگارنگ و متنوع است. سطح آب بسیار شفاف است و شما می توانید صدها گونه گیاهی و جانوری از جمله مرجان ها، عروس دریایی، ماهی ریز، خرچنگ ها و لاک پشت ها را ببینید.
سوالات متداول درباره سفر به جزیزه هنگام
۱٫ جزیره هنگام کجاست و چگونه میتوان به آنجا رفت؟
جزیره هنگام در استان هرمزگان و در نزدیکی بندرعباس قرار دارد. برای رسیدن به این جزیره میتوانید از بندرعباس با قایقهای لنج یا سفرهای دریایی تفریحی استفاده کنید. مدت زمان سفر با قایق حدود یک ساعت است.
۲٫ بهترین زمان برای سفر به جزیره هنگام چه زمانی است؟
بهترین زمان برای سفر به جزیره هنگام فصل پاییز و زمستان است. در این فصول هوا معتدلتر است و میتوانید از تفریحات دریایی و بازدید از جاذبههای طبیعی لذت ببرید.
۳٫ جاهای دیدنی جزیره هنگام کدامند؟
دلفینهای صورتی: یکی از اصلیترین جاذبههای جزیره هنگام، دلفینهای صورتی است که در آبهای اطراف جزیره زندگی میکنند.
سواحل زیبا: سواحل صخرهای و ماسهای جزیره هنگام، مکانی عالی برای استراحت و لذت بردن از طبیعت هستند.
کوههای مریخی: این کوهها با رنگهای قرمز و نارنجی خود، منظرهای بینظیر را ایجاد کردهاند.
روستای هنگام: بازدید از روستای هنگام و آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم مردم محلی نیز بسیار جذاب است.
۴٫ چه فعالیتهایی را میتوان در جزیره هنگام انجام داد؟
قایق سواری: میتوانید با قایقهای لنج در اطراف جزیره گشت بزنید و از دیدن دلفینها لذت ببرید.
شنا و آفتاب گرفتن: در سواحل زیبا و آرام جزیره، میتوانید به شنا و آفتاب گرفتن بپردازید.
کوهنوردی: کوهنوردی در کوههای مریخی تجربه بینظیری است.
غواصی و اسنورکلینگ: آبهای اطراف جزیره هنگام برای غواصی و اسنورکلینگ بسیار مناسب هستند.
بازدید از کارگاههای لنج سازی: میتوانید از کارگاههای لنج سازی بازدید کرده و با نحوه ساخت لنجهای سنتی آشنا شوید.
۵٫ چه چیزهایی را باید برای سفر به جزیره هنگام همراه داشت؟
کرم ضد آفتاب: به دلیل آفتاب شدید، استفاده از کرم ضد آفتاب ضروری است.
کلاه و عینک آفتابی: برای محافظت از چشمها و پوست در برابر آفتاب
لباس مناسب: لباسهای راحت و سبک
کفش مناسب پیادهروی: برای گشت و گذار در جزیره
دوربین عکاسی: برای ثبت لحظات زیبا
۶٫ اقامت در جزیره هنگام چگونه است؟
در جزیره هنگام، اقامتگاههای متنوعی از جمله خانههای محلی و اقامتگاههای بومگردی وجود دارد. همچنین میتوانید از کمپینگ در ساحل نیز لذت ببرید.
۷٫ چه غذاهایی را در جزیره هنگام میتوان امتحان کرد؟
غذاهای محلی هرمزگان بسیار متنوع و خوشمزه هستند. میتوانید غذاهایی مانند ماهی شور، مهیاوه، و قلیه ماهی را امتحان کنید.
۸٫ هزینه سفر به جزیره هنگام چقدر است؟
هزینه سفر به جزیره هنگام به عوامل مختلفی مانند فصل سفر، نوع اقامتگاه، فعالیتهایی که انجام میدهید و تعداد روزهای اقامت بستگی دارد.
۹٫ چه نکاتی را برای سفر به جزیره هنگام باید رعایت کرد؟
حفظ محیط زیست: از ریختن زباله در طبیعت خودداری کنید.
احترام به فرهنگ محلی: به فرهنگ و آداب و رسوم مردم محلی احترام بگذارید.
استفاده از راهنمای محلی: برای آشنایی بیشتر با جزیره، میتوانید از راهنمای محلی کمک بگیرید.
۱۰٫ آیا برای سفر به جزیره هنگام به ویزا نیاز است؟
خیر، برای سفر به جزیره هنگام به عنوان یک گردشگر ایرانی به ویزا نیازی نیست.