مجله اینترنتی پرشین وی؛ سبک زندگی، سرگرمی و خانواده
تبلیغات
امروز:
خبرهای روز

برگر را با سنگک و بربری بخوریم؟ پیشنهاد عجیب در بحبوحه گرانی نان!

برگر را با سنگک و بربری بخوریم؟ پیشنهاد عجیب در بحبوحه گرانی نان!

همبرگر با نان سنگک و بربری به‌جای نان گرد و نرم مخصوص برگر؟ این ترکیب متفاوت، همزمان با بحث‌های مربوط به گرانی نان خبرساز شده است. در گزارشی ویدیویی، موضوع استفاده از نان‌های سنتی برای خوردن برگر مطرح شده؛ در حالی که فعالان صنف نانوایی از افزایش هزینه تولید و فشار اقتصادی بر این حرفه سخن می‌گویند.

به گزارش پرشین‌وی، محمدجواد کرمی، از مسئولان صنفی حوزه آرد و نان، درباره پیامدهای رشد هزینه‌ها برای نانوایی‌ها هشدار داده است. به گفته او، افزایش قیمت تمام‌شده تولید نان و فشار بر قدرت خرید مشتریان می‌تواند فعالیت واحدهای صنفی و اشتغال کارگران را با مشکل مواجه کند.

ماجرای پیشنهاد خوردن برگر با سنگک و بربری چیست؟

همشهری آنلاین در گزارشی ویدیویی با عنوان «از این به بعد برگر را با سنگک و بربری بخورید!» به موضوع نان و شرایط اقتصادی نانوایان پرداخته است.

این عنوان، توجه‌ها را به یک ایده غذایی جلب می‌کند: استفاده از نان‌های سنتی مانند سنگک و بربری برای تهیه همبرگر و ساندویچ، به‌جای نان‌های رایج مخصوص فست‌فود.

با این حال، در متن گزارش منتشرشده، جزئیاتی درباره ابلاغ یک دستورالعمل رسمی یا الزام مصرف‌کنندگان به چنین تغییری ارائه نشده است. بنابراین، نمی‌توان این موضوع را یک تصمیم اجرایی یا دستور رسمی اتاق اصناف معرفی کرد.

استفاده از نان سنگک و بربری برای تهیه ساندویچ از نظر آشپزی امکان‌پذیر است؛ اما اقتصادی‌تر بودن آن به قیمت روز نان، اندازه مصرف و مواد اولیه بستگی دارد.

چرا هزینه تولید نان افزایش یافته است؟

محمدجواد کرمی در اظهارات مختلف خود به افزایش هزینه‌های فعالیت نانوایی‌ها اشاره کرده است. دستمزد نیروی متخصص، اجاره محل، هزینه مواد اولیه و سایر مخارج جاری از عواملی هستند که بر قیمت تمام‌شده نان تأثیر می‌گذارند.

به گفته این مقام صنفی، حفظ کارگران ماهر یکی از چالش‌های نانوایی‌هاست؛ زیرا کار در نانوایی به مهارت و تجربه نیاز دارد و افزایش هزینه دستمزد، فشار بیشتری بر صاحبان واحدهای تولیدی وارد می‌کند.

این موضوع در شرایطی مطرح می‌شود که در ماه‌های گذشته نیز درباره فروش کیلویی نان و اثر آن بر کیفیت و هزینه تولید بحث‌هایی صورت گرفته است.

آیا گرانی نان باعث تعدیل کارگران می‌شود؟

افزایش قیمت نان لزوماً به معنای افزایش سود نانوایان نیست. زمانی که هزینه مواد اولیه، اجاره و دستمزد با سرعت بیشتری از درآمد واحد صنفی رشد کند، حتی افزایش نرخ فروش نیز ممکن است تمام هزینه‌ها را جبران نکند.

از سوی دیگر، رشد قیمت برای مصرف‌کننده می‌تواند الگوی خرید را تغییر دهد. در بعضی واحدها، کاهش فروش یا افزایش هزینه تولید ممکن است به محدود شدن ساعات فعالیت و فشار بر اشتغال منجر شود.

کرمی پیش‌تر درباره دشواری تأمین آرد برای برخی واحدهای آزادپز و صنعتی نیز هشدار داده بود. این موضوع به‌ویژه برای نانوایی‌هایی که نیروی کار بیشتری دارند، اهمیت دارد.

برای شناخت تفاوت واحدهای یارانه‌ای و آزادپز، می‌توانید گزارش تفاوت قیمت نان دولتی و آزادپز و احتمال اضافه شدن نان به کالابرگ را مطالعه کنید.

ویدیوی پیشنهاد استفاده از سنگک و بربری برای برگر

در ویدیوی زیر، گزارش مربوط به نان، افزایش هزینه‌های تولید و موضوع استفاده از نان‌های سنتی برای برگر را مشاهده می‌کنید.

قیمت نان در نانوایی‌ها باید چگونه تعیین شود؟

یکی از نکات مهم برای مصرف‌کنندگان، تفاوت میان افزایش رسمی قیمت و گران‌فروشی است. نانوایی‌هایی که آرد یارانه‌ای دریافت می‌کنند، موظف‌اند نان را مطابق مقررات و نرخ مصوب عرضه کنند.

در مقابل، قیمت‌گذاری واحدهای آزادپز سازوکار متفاوتی دارد. بنابراین هنگام خرید نان باید نوع نانوایی و نرخ معتبر همان منطقه را در نظر گرفت.

چنانچه مشتری با قیمت‌گذاری غیرمجاز یا کم‌فروشی مواجه شود، می‌تواند از مسیرهای رسمی شکایت کند. جزئیات بیشتر در مطلب روش گزارش گران‌فروشی و تخلفات نانوایی‌ها توضیح داده شده است.

برای بررسی تغییرات پیشین نرخ‌ها نیز می‌توانید گزارش جزئیات قیمت نان و توضیحات اتاق اصناف را بخوانید.

منابع

۱. همشهری آنلاین؛ گزارش ویدیویی درباره برگر با سنگک و بربری و اظهارات محمدجواد کرمی، ۶ آبان ۱۴۰۵.

۲. خبرگزاری تسنیم؛ گزارش‌های مربوط به کارگروه آرد و نان اتاق اصناف و وضعیت هزینه‌های نانوایی‌ها.

۳. خبرگزاری مهر؛ اظهارات محمدجواد کرمی درباره هزینه تولید، دستمزد کارگران و تأمین آرد.

برچسب‌ها: —
اشتراک‌گذاری:

از دیگر بخش‌های پرشین‌وی

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *