شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

شب یلدا قجری دورهمی مردان بدون همسرانشان

تاریخ نشر :چهارشنبه 21 دسامبر 2022 اشتراک:
شب یلدا در زمان قاجار اخبار گوناگون
در این مطلب عکسی از جشن شب یلدا در زمان قاجار را مشاهده می کنید که یک دورهمی مردانه است. یلدا یکی از جشن های باستانی ایرانیان است که از هزاران سال پیش مردم آن را جشن می گرفتند. بهانه این جشن یک دقیقه بلندتر بودن روز است

شب یلدا بلندترین شب سال است که از هزاران سال پیش ایرانیان این شب را جشن میگرفتند. خوشبختانه این جشن تاکنون باقی مانده و مانند دیگر جشن های ایرانی از بین نرفته است. در ادامه در پرشین وی می خواهیم عکسی از شب یلدا در زمان قاجار را برای شما قرار دهیم

شب یلدا در زمان قاجار

تصویر جالبی از میهمانی شب یلدا در زمان قاجار باقی مانده است که نشان می‎‌دهد آخرین شب پاییز و طولانی‌ترین شب در طول سال از گذشته نزد ایرانیان اهمیت داشته است.

با فرارسیدن بلندترین شب سال، ایرانی‌ها طبق سنت همیشگی و قدیمی دور یکدیگر جمع خواهند شد. این آیین در زمان قاجار هم مرسوم بوده است. در تصویر زیر که از زمان قاجار باقی مانده است جمع شدن افراد دور هم را در شب یلدا مشاهده می‌کنید.

شب یلدا در زمان قاجارعکس شب یلدا در زمان قاجار

تاریخچه شب یلدا

شب یلدا یا شب چله یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های ایرانی است که مثل نوروز و چهارشنبه‌سوری از تاریخ و پیشینه قدیم ایران به یادگار مانده. شب یلدا در واقع از زمان غروب آفتاب در آخرین روز پاییز یعنی ۳۰ آذر شروع می‌شود و با طلوع آفتاب در اولین روز زمستان یعنی اول دی به پایان می‌رسد.

شب یلدا در زمان قاجارتاریخچه شب یلدا

این شب از تمام شب‌های سال بلندتر است و اجداد ما هر سال آن را جشن می‌گرفته‌اند. زمان شب یلدا به تاریخ میلادی متغیر است و احتمال دارد ۲۰، ۲۱ یا حتی ۲۲ دسامبر باشد. برای مثال تاریخ شب یلدا ۹۷ و ۹۶ معادل ۲۱ دسامبر ۲۰۱۸ و ۲۰۱۷ ولی در سال ۹۵ این شب معادل ۲۰ دسامبر ۲۰۱۶ بود. شب چله به عنوان بلندترین شب سال، برای ما ایرانی‌ها پر از خاطره است.

از زمان کودکی که انشای شب یلدا می‌نوشتیم تا جمع شدن فامیل، انداختن سفره شب یلدا، تزیین انار شب یلدا و گوش دادن به شعر و قصه زیر کرسی.

جشن باستانیجشن باستانی

یلدا یعنی چه؟

یلدا واژه‌ای سُریانی به معنای زایش و تولد است. سریانی زبانی بود که در میان مسیحیان رواج داشت. این معنا، از بررسی و تحقیق در واژه‌نامه‌ها و کتاب‌های تاریخی به دست آمده است. ابوریحان بیرونی، دانشمند همه فن حریف و تقویم‌شناس، از شب یلدا با نام میلاد اکبر یاد می‌کند؛ و منظور از این نام را میلاد خورشید دانسته است. کتاب آثار الباقیه نوشته اوست. کتاب به عربی نوشته شده و در حال حاضر، چند ترجمه فارسی از آن منتشر می‌شود. ابوریحان در این کتاب گاه‌شماری و تقویم اقوام مختلف را بررسی کرده است.

همشهری آنلاین و برترین ها

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
تصاویر خبری
بیشتر >
آرون گروپس