زیرزمین تخت جمشید / دنیایی از رازها و شگفتیها که هنوز کشف نشدهاند !
در زیر تخت جمشید ، شبکهای از آبراههها و تونلهای زیرزمینی وجود دارد که به عنوان سیستم دفع آب و فاضلاب عمل میکند. این آبراههها به گونهای طراحی شدهاند که میتوانند آبهای سطحی و بارندگیها را به خارج از محوطه هدایت کنند. ویدیویی از زیرزمین تخت جمشید را در ادامه در پرشین وی می توانید مشاهده کنید.
زیرزمین تخت جمشید
تخت جمشید، که به نامهای دیگری چون پرسپولیس و پارسه نیز شناخته میشود، یکی از مهمترین و بزرگترین آثار باستانی ایران است. این مجموعه تاریخی در ۶۰ کیلومتری شمال شیراز و در نزدیکی شهر مرودشت واقع شده و به عنوان پایتخت باشکوه امپراتوری هخامنشیان در دوران داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول ساخته شده است
زیرزمین تخت جمشید، یا به عبارتی شبکه آبراههها و تونلهای زیرزمینی این مجموعه باستانی، یکی از موضوعات جذاب و مرموز در تحقیقات باستانشناسی است. این شبکهها به دلیل طراحی مهندسی پیشرفتهای که دارند، توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کردهاند.
برخی از این تونلها ارتفاعی بین پنج تا شش متر دارند و به صورت پیچیدهای در زیر زمین قرار گرفتهاند. باستانشناسان در سالهای اخیر موفق به کشف بخشهایی جدید از این شبکه شدهاند که نشاندهنده مهارت بالای مهندسی هخامنشیان است.