چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

مراحل درمان فرد معتاد به کوکائین

اشتراک:
اعتیاد به کوکائین پزشکی
ماده مخدر کوکائین علائمی ایجاد می کند که می تواند علامت هشداری برای خانواده ها باشد و باید مراحل درمان شخص سریعا انجام شود

این نوع مواد مخدر یکی از اعتیادآور ترین مواد مخدر است که حتی با یکبار مصرف هم در فرد احساس وابستگی به آن دیده می شود. مصرف این ماده مخدر علاوه بر جنبه های جسمی و فیزیولوژیکی، وابستگی روانی و ذهنی در فرد ایجاد می کند و درمان آن برای افرادی که مدتی طولانی از این ماده مخدر استفاده می کنند و دوز مصرفی بالایی دارند، سخت و بعضا پیچیده است. در این بخش قصد داریم به معرفی مراحل درمان فرد معتاد به کوکائین بپردازیم و شما را با این مراحل آشنا کنیم.

کوکائین به چه میزان اعتیاد آور است؟

اعتیاد به این ماده به شدت بالاست، آنقدری که فرد همواره به دنبال تهیه و مصرف مواد است یا اشتیاق به مصرف آن بیش از سایر مواد دیگر، در فرد معتاد به کوکائین دیده می شود. یکی از نکاتی که در مصرف کوکائین وجود دارد، این است که فرد برای کسب احساس خوب و سرخوشی که از مصرف بار اول کوکائین به دست می آورد، مدام به سراغ مصرف این ماده می رود تا بتواند به آن احساس بار اول دست یابد اما به هیچ عنوان به هدف خود نخواهد رسید. ترک این ماده عوارض روحی و روانی مانند افسردگی را برای شخص به همراه خواهد داشت و ترک آن عملا فرایند سخت و پیچیده ای است. به این منظور حدود ۸۰ درصد از افرادی که این ماده را مصرف می کنند در دام اعتیاد به آن می افتند.

برای درمان اعتیاد به کوکائین بهترین روش کدام است؟

جنبه فیزیکی و جسمانی مصرف کوکائین به میزان جنبه های ذهنی و روانی آن به مراتب کمتر است و این جنبه ها می تواند بر سلامت زندگی شخصی، کاری، خانوادگی و دوستانه فرد تاثیر منفی و مخربی بگذارد.

با افزایش میزان مصرف افرادی که به مواد مخدر و به ویژه کوکائین اعتیاد دارند، روش های متنوع ای نیز برای درمان این افراد وجود دارد. درست است که زمان و شرایط ترک این ماده ممکن است سخت و طاقت فرسا باشد اما می توان! می توان اعتیاد به این ماده را برای همیشه از بدن خود خارج کنید تا بتوانید زندگی سالم و درستی را داشته باشید. علائم ترک کوکائین عبارت است از: افسردگی، تحریک پذیری، خواب آلودگی، اضطراب، خستگی، افزایش اشتها و میل شدید به مصرف مواد محرک که بهترین روش برای ترک آن استفاده از روش سم زدایی تدریجی و بستری در کلینیک های ترک اعتیاد است.

یکی از بهترین کلینیک های ترک اعتیاد، مرکز ترک اعتیاد پیام تندرستی است. در این کلینیک تمامی روش های درمانی زیر نظر پزشک، روانپزشک و روانشناس متخصص صورت می گیرد و تمامی شرایط جسمی، روحی و روانی فرد به خوبی کنترل خواهد شد.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که احتمال بازگشت افرادی که به مصرف کوکائین اعتیاد داشته اند حتی پس از بهبود و به اتمام رساندن طول درمان، بسیار بالاست. بنابراین فرد باید به صورت مداوم و به مدت یکسال پس از طول درمان با روانشناسان درمانگر کلینیک در ارتباط باشند. بنابراین بهترین مرحله ای که برای ترک این ماده می توان اعمال کرد، سم زدایی تدریجی در کلینیک های معتبر ترک اعتیاد است.

آیا تمامی افراد معتاد به کوکائین، باید بستری شوند؟

خیر، لزومی ندارد تمامی افراد در کلینیک بستری شوند اما این موضوع بسته به شرایط افراد متفاوت است. برخی از مواقع پزشک و روانپزشک متخصص با انجام آزمایشات لازم، مطلع بودن از زمان و دوز مصرفی، تشخیص می دهند که بیمار می تواند باقی مراحل و طول درمان خود را در منزل سپری کند و نیازی به بستری نیست.

ترک ماده کوکائین چه علائمی دارد؟

ترک کوکائین علائم متعددی دارد که به مرور و بدون مصرف آن در رفتار و خلق و خوی فرد نشان داده می شود.

برخی بیماران مصرف کننده کوکائین در اثر سوءمصرف این ماده دچار هیچ گونه عوارض جسمی نمی‌شوند. اما کوکائین علائم دیگری ایجاد می‌کند که می‌تواند علامت هشداری برای خانواده‌ها باشد. البته این علائم ممکن است جزئی باشد و فرد دچار اعتیاد بتواند آنها را به سادگی توجیه کند. کسانی که مصرف کوکائین دارند، هر از گاهی اقدام به ترک کوکائین می‌کنند تا خود را از سوء مصرف مواد محرک نجات دهند، اما قطع مصرف کوکائین منجر به بروز علائم ترک زیر می‌شود:

  • آشفتگی
  • خستگی مزمن
  • افسردگی
  • آرامش غیرعادی
  • افزایش اشتها
  • اختلال خواب

اگر این علائم مشاهده شود و ناگهان جای خود را به انرژی فراوان و سرخوشی بدهد، می‌توان به اعتیاد به کوکائین مشکوک شد.

کلینیک های ترک اعتیاد چگونه معتادان به کوکائین را ویزیت می کنند؟

مراحل ویزیت تا بستری در کلینک های ترک اعتیاد مرحله بسیار مهمی است که باید با دقت بالایی انجام شود. عموما مراحل بستری تا ترک کامل این ماده در کلینیک های ترک اعتیاد به مراحل زیر تقسیم بندی می شود.

  • مشاوره اولیه بستری
  • انجام آزمایش خون و تست اعتیاد
  • شرح حال بیمار
  • ویزیت روانپزشک
  • دریافت داروهای اولیه بعد از ویزیت دکتر
  • بستری

برای کنار گذاشتن مصرف کوکائین چند روز زمان نیاز است؟

یکی از رایج ترین سوالات برای افرادی که به کوکائین اعتیاد دارند، این است که ترک این ماده چقدر زمان می برد؟ جالب است بدانید که عدد ثابتی برای ترک کوکائین وجود ندارد و بسته به شرایط هر فرد (شرایط سنی شخص مصرف کننده، مدت زمان مصرف و دوز مصرفی این محرک در روز) متغیر است اما عموما بازه زمانی یک الی ۳ هفته ای برای درمان آن نیاز است.

چه زمان در منزل نمی توان ترک اعتیاد به کوکائین را انجام داد؟

در شرایط عادی مراحل و طول درمان اعتیاد به کوکائین در منزل امکان پذیر است مگر در شرایطی که علائم ترک اعتیاد شدید شود! در این شرایط برای سم زدایی باید در کلینیک و زیر نظر متخصص مربوطه انجام شود. درست است که ترک کوکائین در حالت کلی بی خطر است اما عوارض جانبی آن همچون افسردگی شدید، پارانویا، روان پریشی یا افکار خودکشی می تواند شرایط نامناسبی را برای فرد به وجود بیاورد تا شرایط عود مصرف مجدد به کوکائین در فرد به وجود نیاید.

جمع بندی:

اگر قصد ترک اعتیاد به کوکائین برای همیشه را دارید باید دوره بستری برای ترک کوکائین تحت نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد را پشت سر بگذارید و پس از مرحله سم زدایی نیز دوره درمانی خود را تحت نظر پزشک و روانشناس ادامه دهید تا وسوسه و هوس مصرف مجدد این ماده به صورت کامل از ذهن شما خارج شود. البته دریافت برنامه درمانی جامع برای ترک اعتیاد کوکائین که در کلینیک های ترک اعتیاد تجویز می شوند نیز بسیار مهم و تاثیر گذار است. اینجاست که انتخاب کلینیک مناسب و درست تاثیر گذار خواهد بود.

گردآوری:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس