سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲
درخواست تبلیغات

شناسایی و درمان مسمومیت‌های غذایی در مسافرت‌های نوروزی

اشتراک:
مسمومیت غذایی یادداشت روز
افرادی که دچار مسمومیت غذایی می‌شوند، باید استراحت کافی نیز داشته باشند. در موارد شدید مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد برای رفع کم‌آبی بدن بیمار، در بیمارستان به او سرُم تزریق شود.

رعایت نکردن برخی نکات در سفر می‌تواند سبب ابتلای افراد به مسمومیت غذایی و بروز بیماری‌های ناشی ازآن شود.
ازجمله عارضه‌های ناشی از مسمومیت غذایی می‌توان اسهال، استفراغ، ناراحتی پوستی، از دست دادن آب بدن و حتی بروز مرگ را نام برد.

مسمومیت غذایی

برای جلوگیری از بروز مسمومیت غذایی در زمان مسافرت‌های داخلی وخارجی رعایت برخی نکات مفید است. دروهله اول همیشه غذا‌های پخته بخورید و از مصرف خوراکی‌های خام اجتناب کنید.

مسمومیت غذاییبروز مسمومیت غذایی در زمان مسافرت‌های داخلی وخارجی

بسیاری از میکروب‌ها دراثر پخته شدن در دمای بالا از بین می‌روند. همچنین بهترین کاردر زمان مسافرت تهیه خوراک خانگی و خودداری از مصرف خوراکی‌های تهیه شده درخارج از منزل است.

در زمان سفر به ویژه اگر به ماجراجویی در نقاط کم تراکم و روستایی می‌پردازید از خوردن خوراک‌های محلی که از سلامت تهیه آن اطمینان ندارید خودداری کنید و با صرف کمی وقت خوراک خانگی برای خود و همراهانتان تهیه کنید.

مسمومیت غذاییخودداری از مصرف خوراکی‌های تهیه شده درخارج از منزل

با وجود خوشمزه‌تر بودن خوراک‌هایی که سرخ شده اند، پژوهش‌ها نشان داده است خوراک‌هایی که پخته و کبابی می‌شوند از سلامت بالاتری برخوردار هستند ومیکروب‌های بیشتری درآن‌ها از بین رفته است.

در مصرف آب و سایر نوشیدنی‌ها نیز احتیاط و همواره از آب سالم استفاده کنید. همراه داشتن بطری آب یا استفاده از آب معدنی استاندارد، جوشاندن آب، همراه داشتن قرص ضدعفونی کننده آب آشامیدنی، پرهیز از مصرف آب راکد چشمه‌ها و رودخانه ها، خودداری از نوشیدن آب در زمان شنا در دریا و استخر می‌تواند مانع از ابتلا به بیماری‌های انگلی، گوارشی در زمان مسافرت شود.

مسمومیت غذاییدر مصرف آب و سایر نوشیدنی‌ها نیز احتیاط کنید

اگر می‌خواهید از خوراک‌های تهیه شده در بازارچه‌ها و رستوران‌های سنتی محل مسافرت استفاده کنید، از آشپزخانه رستوران دیدن کنید، کارکنان بهداشتی باید در زمان تهیه خوراک دستکش به دست داشته باشند، همچنین از رستوران‌هایی که تعداد مشتریان کمی دارند خرید نکنید هرچند که برخی رستوران‌های دارای مشتریان زیاد نیز کیفیت چندانی ندارند.

لبنیات

مسمومیت غذاییاز رستوران‌هایی که تعداد مشتریان کمی دارند خرید نکنید

یکی از خطرناکترین خوراکی‌ها که احتمال مسمومیت و ابتلا به بیماری‌های مختلف دراثرمصرف آن‌ها وجود دارد، لبنیات است. در زمان مسافرت ازمصرف مواد لبنی محلی مانند شیر، ماست، کشک، دوغ، بستنی، خامه و کره خودداری کنید، زیرا احتمال مسمومیت و یا ابتلا به تب مالت وجود دارد. اگر تمایل به مصرف مواد لبنی دارید، حتماً از محصولات مشهور که نشان تجاری آن‌ها را می‌شناسید و دریخچال و دمای مناسب نگهداری شده اند استفاده کنید.

مسمومیت غذاییدر زمان مسافرت ازمصرف مواد لبنی خودداری کنید

از مصرف یخ به همراه نوشیدنی‌ خودداری کنید، زیرا امکان دارد با آب آلوده تهیه شده باشد.

از مصرف مواد غذایی مخصوص اهالی بومی منطقه ایی که به آنجا سفر کرده اید خودداری کنید، زیرا امکان دارد درآن خوراک از ادویه‌ها یا مواد خوراکی استفاده شده باشد که شما به آن آلرژی داشته باشید.

مسمومیت غذاییاز مصرف مواد غذایی مخصوص اهالی بومی منطقه خودداری کنید

اگر تمایل به مصرف میوه و سبزیجات دارید، حتماٌ آن‌ها را به خوبی شسته و ضدعفونی کنید و پس از خشک کردن مصرف کنید، همچنین قبل و پس از مصرف مواد خوراکی دست‌های خود را با آب و صابون به خوبی شسته وخشک کنید.

مسمومیت غذاییمیوه ها را به خوبی شسته و ضدعفونی کنید

در زمان بروز مسمومیت فرد دچار حالت‌هایی، چون تهوع، اسهال، خستگی، تب، ضعف، از دست دادن آب بدن، هذیان و مواردی از این دست می‌شود. دراین حالت در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید و اقدام‌های درمانی برای حفظ سلامت خود را انجام دهید.

پس از بهبود بیماری مسواک خود را به دور بیندازید، زیرا درمسمومیت احتمال زنده ماندن باکتری‌ها برروی مسواک و ابتلای دوباره شما به بیماری وجود دارد.

خوب است بدانید مسمومیت غذایی چگونه درمان می‌شود

آب نارگیل – مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی معمولا در خانه درمان می‌شود و اغلب موارد آن در عرض ۳ تا ۵ روز برطرف خواهند شد.

اگر به مسمومیت غذایی دچار شدید، بسیار مهم است که مایعات کافی مصرف کنید تا بدن‌تان کاملا هیدراته بماند. نوشیدنی‌های ورزشیِ سرشار از الکترولیت در آب‌رسانی به بدن مفید هستند. آب‌ میوه و آب نارگیل نیز می‌توانند کربوهیدرات‌های از دست‌رفته را به بدن‌تان بازگردانند و به رفع خستگی کمک کنند.

از کافئین اجتناب کنید، چون ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارش‌تان شود. چای‌های بدون کافئین با گیاهان آرامش‌بخشی مانند بابونه، نعناع و قاصدک می‌توانند معده‌ی به‌هم‌ریخته‌‌ی شما را آرام کنند.

داروهای بدون نسخه‌ مانند ایمودیوم و پپتوبیسمول به کنترل اسهال و فرونشاندن تهوع کمک می‌کنند. با این حال شما باید قبل از استفاده از این داروها با پزشک‌تان مشورت کنید، چون بدن برای خلاص شدن از شر سموم، از اسهال و استفراغ استفاده می‌کند. همچنین استفاده از این داروها ممکن است شدت بیماری را پنهان کند و باعث شود که مراجعه به پزشک را به تأخیر بیندازید.

افرادی که دچار مسمومیت غذایی می‌شوند، باید استراحت کافی نیز داشته باشند. در موارد شدید مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد برای رفع کم‌آبی بدن بیمار، در بیمارستان به او سرُم تزریق شود. در موارد بسیار وخیم مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد شخص مدت طولانی‌تری در بیمارستان بستری شود تا به‌طور کامل بهبود بیابد.

رژیم غذایی

غذاهایی که بهتر است در هنگام مسمومیت غذایی مصرف کنید
آب مرغ – مسمومیت غذایی

بهتر است تا هنگامی که اسهال و استفراغ‌تان برطرف شود، مصرف غذاهای سفت و جامد را
محدود کنید و در عوض با خوردن غذاهای ملایم و کم‌چرب که به‌راحتی هضم می‌شوند،
به‌آرامی به رژیم غذایی معمول‌تان برگردید. مواد غذایی زیر برای شما مفیدند:

کراکرهای نمکی؛
ژلاتین؛
موز؛
برنج؛
بلغور جو دوسر؛
آب مرغ؛
پوره‌ی سیب‌زمینی؛
سبزیجات آب‌پز؛
نان تُست؛
نوشابه‌های بدون کافئین؛
آب‌میوه‌ی رقیق؛
نوشیدنی‌های ورزشی.

غذاهایی که مصرف‌شان در هنگام مسمومیت غذایی مضر است

برای آنکه معده‌تان بیشتر ناراحت نشود، سعی کنید از مواد غذایی زیر که سخت‌تر
هضم می‌شوند، اجتناب کنید؛ حتی اگر حس می کنید که حال‌تان بهتر است:

محصولات لبنی، به‌خصوص شیر و پنیر؛
غذاهای چرب؛
غذاهای پرادویه؛
مواد غذایی با محتوای قند بالا؛
غذاهای تند؛
غذاهای سرخ‌شده.
از موارد زیر نیز اجتناب کنید:

کافئین (نوشابه، نوشابه‌های انرژی‌زا، قهوه)؛
الکل؛
نیکوتین.

باشگاه خبرنگاران و چطور

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
یادداشت روز
بیشتر >
آرون گروپس
تالارکده