تاریخ انتشار : بروزرسانی :
آجیل‌های چند میلیونی وارد ویترین تهران شدند ؛ از ماکادمیا ۶.۵ میلیونی تا رزبری و پکان اخبار گوناگون
آجیل های خارجی در ایران؛ ویترین بعضی آجیل‌فروشی‌های تهران با محصولاتی مثل ماکادمیا، پکان، رزبری، برزیل‌نات و گیلاس استوایی رنگ‌وبوی تازه‌ای گرفته است. برخی از این مغزها و میوه‌های خشک با قیمت بیش از ۶ میلیون تومان در هر کیلو عرضه می‌شوند.

ویترین بعضی آجیل‌فروشی‌های تهران دیگر فقط از پسته، بادام، فندق و بادام هندی پر نشده است. کنار این محصولات آشنا، حالا اسم‌هایی مثل ماکادمیا، پکان، رزبری، گیلاس استوایی، برزیل‌نات و بلوبری هم دیده می‌شود؛ محصولاتی که تا چند سال قبل بیشتر در فروشگاه‌های تخصصی یا بسته‌های وارداتی پیدا می‌شدند.

قیمت بعضی از این تازه‌واردها به چند میلیون تومان برای هر کیلو می‌رسد. ماکادمیا در برخی فروشگاه‌ها بیش از ۶ میلیون تومان قیمت دارد، پکان حدود ۴.۷ میلیون تومان فروخته می‌شود و رزبری و گیلاس استوایی نیز در محدوده بیش از ۳ میلیون تومان قرار گرفته‌اند.

این محصولات هنوز رقیب مستقیم پسته، بادام و فندق نیستند. بیشتر مشتریان برای تنوع، ساخت آجیل‌های خاص، بسته‌های هدیه یا امتحان کردن طعم‌هایی که کمتر شناخته شده‌اند سراغشان می‌روند.

قیمت آجیل‌ها و میوه‌های خشک خاص در بازار

محصولقیمت تقریبی هر کیلو
ماکادمیا خامحدود ۶ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان
ماکادمیا برشتهحدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
پکانحدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
رزبری خشکحدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
گیلاس استواییحدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
مغز فندق خامحدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
مغز فندق قرمزحدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
توت‌فرنگی خشک ممتازحدود ۲ تا ۳ میلیون تومان
کرنبری خشک آمریکاییحدود ۱ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان
برزیل‌ناتحدود ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
بلوبری خشک خارجیاز چند صد هزار تومان تا حدود یک میلیون تومان

این قیمت‌ها مربوط به نمونه‌های عرضه‌شده در بازار هستند و بسته به کیفیت، نوع محصول و فروشگاه می‌توانند متفاوت باشند.

ماکادمیا؛ مهمان ۶ میلیونی ویترین آجیل

ماکادمیا را می‌توان یکی از شاخص‌ترین محصولات این موج تازه دانست. مغزی گرد و روشن که ظاهرش تا حدودی به فندق شبیه است، اما بافت نرم‌تر و طعمی کره‌ای دارد. این محصول در بازار ایران با نام «فندق استرالیایی» هم شناخته می‌شود.

ماکادمیا در چند سطح قیمتی عرضه می‌شود. نوع با پوست معمولاً ارزان‌تر است، اما مغز آماده مصرف قیمت بیشتری دارد. در نمونه‌های بررسی‌شده، ماکادمیای خام حدود ۶ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان و نوع برشته آن حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در هر کیلو قیمت داشته است.

با چنین قیمتی طبیعی است که بسیاری از مشتریان به جای یک کیلو، چند صد گرم ماکادمیا بخرند یا مقدار کمی از آن را داخل یک ترکیب آجیل قرار دهند. همین چند عدد می‌تواند ظاهر و طعم آجیل را تغییر دهد، بدون اینکه هزینه بسته بیش از حد بالا برود.

رزبری خشک؛ رنگ قرمز با قیمت ۳.۵ میلیون تومان

رزبری خشک بیشتر از هر چیز با رنگ قرمز تیره‌اش در ویترین دیده می‌شود. وقتی در کنار پسته سبز، بادام روشن و فندق قهوه‌ای قرار می‌گیرد، تفاوت ظاهری آن کاملاً مشخص است.

قیمت رزبری خشک در بازار حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر کیلو عنوان شده است. به همین دلیل بیشتر در آجیل‌های خاص، ترکیب‌های میوه خشک و بسته‌های هدیه دیده می‌شود.

میزان مصرف رزبری هنوز قابل مقایسه با کشمش یا توت خشک نیست و اساساً برای رقابت مستقیم با آنها وارد بازار نشده است. بیشتر نقش یک انتخاب متفاوت را برای مشتری بازی می‌کند.

گیلاس استوایی؛ یک میوه خشک ۳.۲ میلیونی

گیلاس استوایی نیز در میان محصولات جدید ویترین‌ها دیده می‌شود و قیمت آن حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای هر کیلو است.

گیلاس خشک برای بازار ایران محصول کاملاً ناشناخته‌ای نیست، اما نوع عرضه و حضور آن در میکس‌های گران‌تر میوه خشک و آجیل باعث شده در گروه محصولات خاص قرار بگیرد.

یکی از نکات جالب درباره این گروه از محصولات، کنجکاوی مشتری است. بسیاری ابتدا درباره اسم محصول سؤال می‌کنند، سپس مقدار کمی می‌خرند تا طعمش را امتحان کنند.

پکان؛ گردوی متفاوت با قیمت ۴.۷ میلیون تومان

پکان از نظر ظاهر برای مشتری ایرانی چندان غریبه نیست. شکل آن به گردو شباهت دارد، اما کشیده‌تر است و طعم شیرین‌تری دارد.

در یکی از قیمت‌های ثبت‌شده فروشگاهی، پکان حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای هر کیلو عرضه شده؛ رقمی که آن را در گروه مغزهای گران بازار قرار می‌دهد.

پکان نیز معمولاً به صورت ترکیبی خریداری می‌شود. چند عدد پکان در کنار ماکادمیا، پسته و بادام هندی می‌تواند یک ترکیب متفاوت بسازد، بدون اینکه لازم باشد مشتری مقدار زیادی از آن بخرد.

فندق قرمز چه فرقی با فندق معمولی دارد؟

فندق محصول تازه‌ای در بازار ایران نیست، اما حالا انواع بیشتری از آن در بعضی فروشگاه‌ها دیده می‌شود؛ از مغز فندق سفید تا مغز فندق قرمز.

در نمونه‌های موجود، مغز فندق خام حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و مغز فندق قرمز حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای هر کیلو قیمت داشته است.

فندق قرمز طعمی ملایم، شیرین و کمی کره‌ای دارد و عطر آن ظریف‌تر توصیف می‌شود. بافت ترد و چرب آن نیز باعث شده در ترکیب آجیل‌های لوکس و محصولات شکلاتی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

برزیل‌نات؛ درشت اما ارزان‌تر از ماکادمیا

برزیل‌نات یکی دیگر از مغزهای خارجی موجود در آجیل‌های خاص است. اندازه بزرگ و فرم کشیده آن باعث می‌شود حتی در یک ترکیب شلوغ هم به‌راحتی دیده شود.

قیمت این محصول بسته به فروشگاه متفاوت است، اما یک نمونه عرضه‌شده حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برای هر کیلو قیمت داشته است.

این رقم در مقایسه با ماکادمیا و پکان پایین‌تر است و برزیل‌نات را به یکی از گزینه‌های ارزان‌تر در میان مغزهای خاص خارجی تبدیل می‌کند.

بلوبری و کرنبری هم وارد ترکیب آجیل شده‌اند

تغییر ویترین‌ها فقط به مغزهای خارجی محدود نمی‌شود. بلوبری و کرنبری خشک هم در میکس‌های جدید آجیل و میوه خشک حضور دارند.

کرنبری خشک آمریکایی در یکی از عرضه‌ها حدود یک میلیون و ۴۴۰ هزار تومان برای هر کیلو قیمت داشته است. بلوبری خشک خارجی نیز بسته به نوع و کیفیت، از چند صد هزار تومان تا حدود یک میلیون تومان در هر کیلو دیده می‌شود.

این میوه‌ها معمولاً همراه مغزها مصرف می‌شوند. بلوبری با رنگ تیره و کرنبری با رنگ قرمز می‌توانند ظاهر ترکیب را تغییر دهند و طعم ترش یا شیرین آنها در کنار مغزهای شور، تضاد متفاوتی ایجاد کند.

فیزالیس و توت‌فرنگی خشک؛ بیشتر برای بسته‌های خاص

فیزالیس و توت‌فرنگی خشک هم بیشتر برای ساخت ترکیب‌های متفاوت استفاده می‌شوند تا اینکه بخواهند جای میوه‌های خشک سنتی را بگیرند.

فیزالیس خشک با رنگ نارنجی و شکل متفاوتش برای بسته‌های لوکس مناسب است و توت‌فرنگی خشک نیز به دلیل رنگ و ظاهرش در بسته‌های هدیه و میکس میوه خشک کاربرد دارد.

قیمت توت‌فرنگی خشک ممتاز در بعضی عرضه‌ها به حدود ۲ تا ۳ میلیون تومان برای هر کیلو رسیده است.

مشتری جوان‌تر چطور آجیل می‌خرد؟

تغییر بازار فقط به ورود چند محصول خارجی مربوط نمی‌شود؛ شکل خرید بخشی از مشتریان هم تغییر کرده است. بعضی مشتریان جوان‌تر با یک فهرست از قبل مشخص‌شده وارد آجیل‌فروشی نمی‌شوند. محصول تازه را می‌بینند، درباره‌اش سؤال می‌کنند و مقدار کمی می‌خرند.

اگر طعم آن را بپسندند، ممکن است در خرید بعدی مقدار بیشتری سفارش دهند. این رفتار به فروشنده اجازه می‌دهد ترکیب‌های سفارشی بسازد؛ مثلاً پسته و بادام هندی را با مقدار کمی ماکادمیا، رزبری یا گیلاس استوایی ترکیب کند.

در چنین حالتی قیمت نهایی آجیل کاملاً به انتخاب مشتری و سهم هرکدام از مغزها و میوه‌های خشک بستگی دارد.

آجیل سنتی هنوز بازیگر اصلی بازار است

با تمام این تغییرات، پسته، بادام، فندق و بادام هندی همچنان بخش اصلی بازار آجیل را تشکیل می‌دهند. محصولات تازه بیشتر در بخش آجیل‌های خاص و گران‌تر جای گرفته‌اند.

مشتری‌ای که برای یک مهمانی خانوادگی یا خرید معمول آجیل وارد فروشگاه می‌شود، همچنان می‌تواند همان ترکیب‌های سنتی را انتخاب کند. در کنار او، مشتری دیگری ممکن است برای هدیه، پذیرایی متفاوت یا فقط امتحان کردن یک طعم تازه سراغ ماکادمیا، پکان یا رزبری برود.

به این ترتیب دو نوع بازار در کنار هم شکل گرفته است؛ بازار سنتی که همچنان سهم اصلی را دارد و بازار کوچک‌تر اما رو به گسترش مغزها و میوه‌های خشک خاص.

وقتی قیمت یک کیلو آجیل از ۶ میلیون تومان عبور می‌کند

ماکادمیا، پکان، رزبری و گیلاس استوایی امروز بخشی از ویترین تازه آجیل‌فروشی‌ها هستند. بعضی از آنها قیمت چند میلیون تومانی دارند و هنوز خریدشان برای بسیاری از مشتریان به مقدارهای کم محدود می‌شود.

ممکن است با گذشت زمان نام بعضی از این محصولات هم مانند بادام هندی برای مشتری ایرانی عادی شود. فعلاً اما حضورشان باعث شده کنار آجیل سنتی، بازاری با رنگ‌ها، شکل‌ها، طعم‌ها و البته قیمت‌های کاملاً متفاوت شکل بگیرد.

منبع: هفت صبح


فروش دامنه های رند و سه حرفی

اخبار مرتبط

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد دیدگاه شما پس از تأیید نمایش داده می‌شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد دیدگاه شما در سایت منتشر شد.

نظرات

اولین نظر را شما ثبت کنید

پربازدیدترین‌های پرشین وی

آخرین مطالب همین بخش

برای نمایش مطالب بیشتر، صفحه را به پایین بکشید...