تصاویر تعجب برانگیز از نانوایی سنگکی شاطر « لیلا خبازی» در کنج حیاط خانه

در ستایش نان و اهمیت آن در فرهنگ ایرانی شاید بشود به همین نکته بسنده کرد که در زبان و گویش «نان» را معادل غذا میدانند و هر وعده غذا خوردن را «نان خوردن» مینامند. از طرفی کسی که مقدمات فراهم آوردن نان را برای اهل خانه به عهده اوست «نان آور» و دیگران را «نان خور» میشناسند. اما موضوع نان تنها به این اسمها محدود نمیشود؛ شاید پدر شما هم بارها و بارها به شما گفته است هر کاری میکنی بکن اما «نانبری» نکن. خلاصه همه این مفاهیم در ساحت ذهن ما ایرانیان، واژه نان را به تقدس نزدیک و بارها ما را وادار کرده است تا برای خرده نانی و بوسیدن آن قامت خم کنیم تا پاسدار حرمت زحمات کشاورز و نانوا باشیم
عکسهای شاطر لیلا خبازی را در ادامه در پرشین وی می توانید مشاهده کنید .
عکسهای شاطر لیلا خبازی
هر کسی نوشآباد رفته باشد، روبروی پارک نسترن، یک مغازه نانوایی را میبیند که یک زوج جوان در آنجا مشغول کار هستند. هرچقدر این صحنه برای مشتریهای محلی آشنا است، اما برای گردشگران جالب و تعجببرانگیز است.
✅ بانویی که پای تنور در کنار همسرش میایستد و نان سنگک را از تنور داغ بیرون میکشد و با خنده و خوشرویی به دست مشتری میسپرد. «لیلا خبازی» بانوی ۴۰ساله نوشآبادی است که بخشی از حیاط خانه خود را تبدیل به نانوایی کرده و همپای همسر خود، کار میکند.
✅ وقتی از واکنش مشتریها پرسیدم، باز هم لبخند زد و گفت: روزهای اول برای مردم جالب بود که یک خانم در یک محیط مردانه کار میکند و چون همسایه و آشنا بودند کسی واکنش خاصی نداشت، اما گردشگران در برخورد اول تعجب کرده و کمی نگاه میکنند و بعد نانشان را میخرند. اما به نوعی این امر باعث اعتبار مغازه شده است چون به نسبت مغازههای مردانه، هم محیط تمیزتر است و هم نوبت رعایت میشود.
نانوایی سنگکی در گوشه حیاط
ایسنا