یکشنبه, ۲۲ مهر , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

احادیثی درباره غذا خوردن

اشتراک:
آداب غذا خوردن احکام و مسائل شرعی
در این مطلب قرار است شما را با تمامی آداب غذا خوردن در جمع و نکاتی که در مورد این موضوع وجود دارد را برای شما بررسی کنیم. در ادامه نکاتی بسیار مهم را در مورد این کار برایتان بررسی می کنیم.با ما همراه باشید .

هر انچه انجام می دهیم ادابی دارد. اسلام خوردن طعام های لذیذ و همچنین دادن این گونه طعام به مردم را خوب می داند، اما باید حلال باشد و در خوردن نیز زیاده روی نشود. زیاده روی در خوردن مثل اسراف است . آداب غذا خوردن را در پرشین وی ببینید.

آداب غذا خوردن

پیامبر اکرم(ص) : از غذای مردم فاسق تناول مکن. پیامبر صلى ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله :اَلْمُؤمِنُ یَأْکُلُ فی مِعاءٍ واحِدَهٍ وَ الْمُنافِقُ یَأْکُلُ فی سَبعَهِ أمْعاءٍ؛مؤمن کم خوراک است و منافق پرخور.وسائل الشیعه، ج ۲۴پیامبر صلى ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله :مَنْ اَکَلَ وَ ذو عَیْنَیْنِ یَنْظُرُ اِلَیْهِ وَ لَمْیُواسِهِ ابْتُلى بِداءٍ لا دَواءَ لَهُ ؛هر کس غذا بخورد و دیگرى به او نگاه کند، و به او ندهد،به دردى بى درمان مبتلا مى‏شود.تنبیه الخواطر معروف به مجموعه ورام ج ۱ ، ص ۴۷

پیامبر صلى‏ الله‏ علیه ‏و‏ آله :کُلوا جَمیعا وَلا تَفَرَّقوا فَاِنَّ البَرَکَهَ مَعَ الجَماعَهِ؛با هم غذا بخورید و پراکنده نباشید، که برکت با جماعت است.نهج الفصاحه ص ۶۱۵، ح۲۱۸۰ – بحارالأنوار(ط-بیروت) ج ۶۳، ص ۳۴۹ ، ح۹پیامبر صلى ‏الله‏ علیه ‏و ‏آله :مَنْ قَلَّ طَعْمُهُ صَحَّ بَدَنُهُ وَ مَنْ کَثُرَ طَعْمُهُسَقُمَ بَدَنُهُ وَ قَسا قَلْبُهُ؛هر کس کم بخورد، سالم مى‏ ماند و هر کس زیاد بخورد تنش بیمار مى ‏شودو قساوت قلب پیدا مى‏ کند.نهج الفصاحه ص۷۲۸ ، ح ۲۷۷۹

پیامبر صلى‏ الله ‏علیه ‏و ‏آله :لاتأکُل طَعامَ الفاسِقینَ.از غذای مردم فاسق تناول مکن.وسائلالشیعه، ج۲۴ ص ۲۷۴ ، ح۳۰۵۳۱*امام کاظم علیه السلام :إنَّ اللهَ لَم یُحَرّم الخَمرَ لِاسمِها وَ لَکِنَّهُ حَرَّمَها لِعاقِبَتِها فَما کانَ عاقِبَتُهُعاقِبَهَ الخَمر فَهو خَمرُخداوند شراب را به خاطر نامش حرام نکرده بلکه به خاطر عاقبتش حرام فرموده و هر چهپیامدهای شراب را داشته باشد نیز (در حکم) شراب است.کافی(ط-الاسلامیه) ج۶ ، ص ۴۱۲ ،ح

آداب غذا خوردنفایده برخی از مواد غذایی

خوردن و آشامیدن در سیره نبوی

پیامبر خدا(ص): شستن دستها پیش و پس از غذا، شفایی برای تن و مایه برکت در روزی است. پیامبر خدا(ص): شستن دستها پیش از غذا، فقر را دور می کند و شستن دستها پس از غذا، اندوه را می راند و چشم را سلامت می دهد. پیامبر خدا(ص): اگر کسی از شما در حالی که خوابید که در دستانش بوی گوشت بود و آن را نشست و آنگاه عارضه ای به وی رسید، مبادا جز خویش را نکوهش کند. حضرت علی(ع): شستن دستها پیش و پس از غذا، موجب فزون شدن عمر است و سبب زدودن چربی از جامه هاست و دیده را جلا می دهد.

امام صادق(ع): دستهایتان را پیش و پس از غذا بشویید؛ چرا که فقر را می برد و بر عمر می افزاید.گذاشتن سبزی در سفره: پیامبر خدا(ص): سفره هایتان را به سبزی آذین کنید؛ زیرا آن، همراه با گفتن بسم الله، شیطان را می راند. امام صادق(ع): هر چیزی زیوری است و زیور سفره، سبزی است.درآوردن کفش ها: رسول خدا(ص): به هنگام غذا، کفش هایتان را درآورید؛ چرا که این، رفتاری زیباست.- رسول خدا(ص): چون غذا نهاده می شود، کفش های خود را درآورید؛ زیرا این کار، موجب آسایش بیشتر پاهایتان است.

آداب غذا خوردن  در اسلام

بر زبان آوردن نام خدا رسول اکرم(ع): هر غذایی که بر آن نام خدا برده نشود، درد است و هیچ برکتی در آن نیست.- امام علی(ع): – در سفارش های خود به کمیل-: به گاه غذا خوردن، از آن کسی نام ببر که با وجود نام او، دیگر هیچ دردی زیان نمی رساند و نامش، شفای همه بیماری ها و ناتن درستی هاست.خوردن با دست راست مسند ابن حنبل – به نقل از عایشه -: پیامبر خدا دست راست خود را به خوردن و برآوردن نیازهای دیگر خویش اختصاص داده و دست چپ را به زدودن آلودگی از مقعد و آنچه در آن ناحیه است، واگذارده بود.

ترفندها و آداب غذا خوردن در جمعآموزش آداب غذا

وعده‌های خوردن غذا

آغاز کردن غذا با نمک و به پایان بردن آن با نمک یا سرکه پیامبر خدا(ص): هر کسی که غذای خود را با نمک آغاز کند وبا نمک به پایان ببرد، از هفتاد و دو درد- که جذام و برص(پیسی) از آن جمله است – در امان می ماند. امام صادق(ع): بنی اسرائیل، [غذا را] غذا را با سرکه آغاز می کردند و با آن نیز به پایان می بردند؛ ولی ما با نمک آغاز می کنیم و با سرکه به پایان می بریم. امام کاظم(ع): سفره ای که در آن نمک نباشد، بی برکت است. آغاز کردن غذا با نمک، برای تن درستی، بهتر است.

خوردن غذا به هنگام گرسنگی و اشتها رسول اکرم(ص): خوردن بدون گرسنگی و خوابیدن بدون بیداری کشیدن[ و احساس نیاز به خواب]، نزد خداوند، گناهی سهمگین است. امام علی(ع): هر کس می خواهد هیچ غذایی به او زیانی نرساند، تنها هنگامی غذا بخورد که گرسنه شده و معد? او [ازخوراک پیشین،] پاک شده باشد.آغاز کردن با سبک ترین غذاامام رضا(ع): غذای خود را با سبک ترین غذایی که بدنت به اندازه عادتت و بر حسب اقامتگاه و فعالیت ها و زمانه ات تغذیه می کند، آغاز کن.

آوینی  –  باشگاه خبرنگاران

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
ترک اعتیاد