پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

حساسیت به پنی‌سیلین و نکات مهمی که باید بدانید

اشتراک:
حساسیت به پنی‌سیلین پزشکی
اگر کسی به پنی سیلین حساسیت نشان دهد مجبور است از داروهای آنتی بیتویک خوراکی استفاده کند

 

حتما دیده اید که وقتی برای تزریق آمپول پنی سیلین به مطب دکتر مراجعه می کنید قبل از تزریق یک تست روی شما انجام می دهند آن برای این است که اگر حساسیت به پنی‌سیلین داشته باشید نشان دهد و از خطرات احتمالی بعد از تزریق جلوگیری کنید.

حساسیت به پنی‌سیلین

برخی متخصصان علوم پزشکی معتقدند بسیاری از افرادی که تصور می‌کنند به پنی‌سیلین حساسیت دارند در واقع به این آنتی‌بیوتیک
آلرژی ندارند.

دکتر «مین لی» از مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس در این باره گفت: افرادی که تصور می‌کنند به پنی سیلین واکنش
آلرژی‌زا نشان می‌دهند باید پیش از تزریق حتما آن را تست کنند چون ممکن است به این دارو حساسیت نداشته
باشند.

حساسیت به پنی‌سیلیندلایل حساسیت به پنی‌سیلین

به گفته کارشناسان، برخی از افراد که در گذشته به این آنتی‌بیوتیک حساسیت داشته‌اند ممکن است دیگر به آن واکنش
نشان ندهند.

لی افزود: پنی سیلین یکی از ارزان‌ترین و ایمن‌ترین آنتی بیوتیک‌های موجود است و افرادی که به آن حساسیت دارند
اغلب ناچارند آنتی بیوتیک‌های گران‌تر و با قابلیت سمی بودن دریافت کنند.

پزشکان می‌توانند آلرژی به پنی‌سیلین را در دو مرحله تست کنند.
ابتدا تست این آنتی بیوتیک روی پوست انجام می‌شود و اگر نتیجه آن منفی باشد بیمار برای تایید نتیجه بدست
آمده به روش خوراکی آن را دریافت می‌کند.
در تست خوراکی افراد ماده‌ای دریافت می‌کنند که ممکن است آلرژی زا باشد تا مشخص شود به پنی سیلین حساسیت
دارند یا خیر؟

خطر حساسیت به پنی‌سیلین

مهم است تا آلرژی به پنی سیلین تایید شود تا از مصرف
داروهای جایگزین و افزایش دهنده خطر عوارض جانبی خوددداری گردد.

به گفته متخصصان، سطح وسیعی از آنتی بیوتیک‌ها برای افرادی که قادر به دریافت پنی سیلین نیستند تجویز می‌شود اما
این داروهای جایگزین در واقع عوارض جانبی داشته و به از بین رفتن باکتری روده منجر شده و در نهایت
مقاومت دارویی به آنتی بیوتیک را افزایش می‌دهند.

جزئیات بیشتر درباره پنیسیلین و عوارض آن

حساسیت به پنی‌سیلینخطرات حساسیت به پنی‌سیلین

در خبرها آمده بود که یک کودک ۶ ساله خرم آبادی به نام «کیانا» بر اثر تزریق اشتباهی پنی‌سیلین در خرم‌آباد فلج شده است. پنیسیلین یکی از قوی‌ترین آنتی‌بیوتیک‌ها برای مبارزه با باکتری‌های مهاجم به بدن است و اگرچه دارویی مفید است می‌تواند خطرناک و در مواردی کشنده باشد. سلامت آنلاین در ادامه اطلاعاتی پیش رویتان می‌نهد تا همچون والدین کیانا پشیمان و اندوهگین نشوید.

پنیسیلین معمولا برای درمان انواع مختلف عفونت‌های ایجاد شده از طریق باکتری‌ها (مانند عفونی شدن گوش) مورد استفاده قرار می‌گیرد اما گاه ممکن است عوارض جانبی ناخواسته‌ای ایجاد کند که به درمان‌های فوری نیاز دارد.

افرادی که به پنیسیلین یا سایر انواع آنتی‌بیوتیک‌‌ها از این خانواده (مانند آموکسی‌سیلین و آمپی‌سیلین) حساسیت دارند، نباید از این قبیل داروها استفاده کنند زیرا حساسیت بدن به آن موجب بروز عوارضی گاه شدید می‌شود. پنی‌سیلین همچنین اثر قرص‌های ضد بارداری را کاهش می‌دهد و در نتیجه احتمال خنثی شدن روش‌های جلوگیری از باروری و حاملگی ناخواسته وجود دارند. نکته‌ای که در مورد آنتی‌بیوتیک‌هایی چون پنی‌سیلین بر آن تاکید می‌شود، این است که باید در موعد مقرر و به همان مقداری مصرف شود که پزشک تجویز کرده. بنابراین نباید مصرف آن را در نیمه راه و بعد از مشاهده کمی بهبودی قطع کرد.

این دارو قادر به درمان عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا نیست بنابراین هرگز نباید این دارو را برای افرادی تجویز یا توصیه کرد که علائمی مشابه بیماری شما دارند، بلکه حتما باید تحت تظر پزشک آن را مصرف کرد.

آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است باعث بروز اسهال شوند که یکی از نشانه‌های ایجاد عفونت جدید در بدن است. در صورت مشاهده اسهال آبکی یا خون‌آلود حتما به پزشک مراجعه کنید و خودسرانه اقدام به مصرف داروهای متوقف کننده اسهال نکنید.

حساسیت به تزریق پنی‌سیلین

قبل از تزریق پنی‌سیلین

به خاطر داشته باشید که پیش از تزریق پنی‌سیلین، در صورت حساسیت به هر یک از خانواده‌های آنتی‌بیوتیک یا هر نوع حساسیت دارویی، پزشک معالج را از این موضوع مطلع کنید. همچنین در صورت ابتلا به بیماری‌هایی چون آسم، بیماری کلیوی، خونریزی یا اختلال خونریزی، سابقه اسهال به دنبال مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و یا هر گونه سابقه حساسیت، حتما پزشک معالج را در جریان بگذارید. زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند نیز باید پیش از تزریق، به پزشک اطلاع دهند. از سوی دیگر، پنی‌سیلین از طریق شیر مادر قابل انتقال به نوزاد است و می‌تواند عوارضی را در نوزاد ایجاد کند.

تست پنی‌سیلین

معمول‌ترین روش برای اطلاع از وجود حساسیت به پنی‌سیلین و پیشگیری از عوارض آن، تست پوستی پنی‌سیلین است. پزشک ابتدا مقداری از ماده را زیر پوست بیمار تزریق می‌کند یا خراشی روی پوست ایجاد می‌کند و بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه منتظر می‌ماند. در صورت وجود حساسیت، ناحیه تست و اطراف آن قرمز و متورم می‌شود. این واکنش پوستی معمولا با خارش همراه است و نشان می‌دهد که بیمار به پنی‌سیلین حساسیت دارد. در صورتی که هیچ علامتی از قرمزی و خارش مشاهده نشود، تزریق آن معمولا بلامانع است. از آن‌جا که احتمال بروز حساسیت به آنتی‌بیوتیک‌هایی چون پنی‌سیلین بالاست، پزشکان توصیه می‌کنند در هر بار تزریق این دارو، حتما تست حساسیت به آن انجام شود تا از بروز اتفاقات بعدی جلوگیری شود.

عوارض ناشی از تزریق پنی‌سیلین

از جمله عوارضی که به دنبال حساسیت به پنی‌سیلین رخ می‌دهد، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

تنفس سریع یا نامنظم، تب، درد مفصلی، از حال رفتن ناگهانی، تورم صورت، قرمزی پوست، کوتاه شدن تنفس، جوش یا کهیر و خارش پوستی، اسهال، تهوع و استفراغ، گلودرد، بروز صرع، دردهای شکمی و گرفتگی عضلات شکم، اضطراب و در موارد شدید، ممکن است در فرد شوک آنافیلاکسی ایجاد شود و در صورتی که اقدامات فوری در مورد فرد انجام نشود می‌تواند جان او را در معرض خطر قرار دهد.

آنچه در انتها باید افزود این است که اگرچه معمولا افراد پس از یک بار تزریق پنی‌سیلین و عدم مشاهده حساسیت به آن دفعات بعدی نیز بدون تست این ماده را تزریق می‌کنند ولی تاکید شده که بهتر است در هر بار تزریق دارو تست حساسیت را مجددا انجام داد.

ایسنا و سلامت آنلاین

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس