دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

سرپرستی و آموزش به یتیم از نظر امام حسین (ع)

اشتراک:
سرپرستی يتيمان احکام و مسائل شرعی
شرایط نحوه صحیح رفتار با کودک بسیار مهم و قابل توجه می باشد که در رابطه با آن باید نکات بسیاری را رعایت کنید.در ادامه این مطلب نحوه صحیح رفتار با کودک یتیم و نکاتی که در این رابطه باید رعایت کنید با ما همراه شوید .

یکی دیگر از محاسن اخلاق  ،سرپرستی ایتام و محبّت نسبت به آنان است. در زندگی انسانها خلأها و کمبودهایی وجود دارد که جز از طریق محبّت و دوستی نمی توان آن را جبران کرد و در این میان، کودکان یتیم بیشترین نیاز را احساس می کنندبرای سرپرستی یتیمان با ما در پرشین وی همراه باشید .

سرپرستی یتیمان

امام حسین علیه السلام فرمودند: هر کس یتیمى از ما را که به سببِ در خفا و استتار بودن ما،به ما دسترسى ندارد سرپرستى کند و از علوم ما که نصیب او شده است در اختیار وى بگذارد و
او را راهنمایى و هدایت کند، خداوند عزّ و جلّ فرماید: اى بنده کریم و غم خوار! من به کرمو بخشندگى از تو سزاوارترم.اى فرشتگان من! به تعداد هر حرفى که به او آموخته است، هزار هزار قصر دربهشت ها برایش بسازید و از دیگر نعمت هایى که در خور این قصرهاست به آنها اضافه کنید.

متن حدیث الإمامُ الحُسَینُ علیه السلام: مَن کَفلَ لَنا یَتیما قَطَعَتهُ عَنّا مَحَبَّتُنا باستِتارِنا، فَواساهُ مِن عُلومِنا الّتی سَقَطَت إلَیهِ حتّى أرشَدَهُو هَداهُ، قالَ اللّه ُ عَزَّ و جلَّ: أیُّها العَبدُ الکَریمُ المُواسِی، أنا أولى بِالکَرَمِ مِنکَ، اِجعَلوا لَهُ یا مَلائکتیفی الجِنانِ بِعَدَدِ کُلِّ حَرفٍ عَلَّمَهُ ألفَ ألفِ قَصرٍ، و ضُمُّوا إلَیها ما یَلیقُ بِها مِن سائرِ النِّعَمِ.مکرر اتفاق می افتد که پدران و مادران در جریان جنگ یا به صورت عادی از دنیا می روند و کودکان خردسالی از آنان باقی می ماند که باید در اجتماع نگهداری و تربیت شوند و با پرورش صحیح عضو مفیدی برای جامعه فردا باشند در قوانین کشورهای جهان برای این قبیل از کودکان مقرراتی وضع شده و موسسات مخصوصی از آنان نگه داری می کنند، اسلام نیز در تعالیم قانونی و اخلاقی خود درباره یتیمان دستورهای دامنه داری برای پیروان خود دارد که آنان را در انجام وظائف لازم راهنمایی فرموده است.

سرپرستی یتیمانآموزش دادن یتیم

سرپرستی و آموزش دادن یتیم

اگر کودک یتیم از ارث پدر یا مادر مالی دارد، شخصی که به عنوان سرپرست از طرف مقام صلاحیت دار حکومت اسلامی تعیین شده است، مصارف لباس و مسکن و مخارج زندگی او را از مال خود کودک می پردازد و اگر کودک فقیر و بی بضاعت باشد، خزانه دار دولت اسلام موظف است مصارف او را تقبل نماید و طبق قانون مالی اسلام، زندگی یتیمان از در آمدهای مختلف، قابل تأمین است؛ ولی مطلب قابل ملاحظه این است که سعادت یتیمان را تنها در تأمین زندگی مادی و تهیه غذا و لباس و مسکن نمی داند.

خیرُبُیوتِکُم بَیتٌ فیهِ یَتیمٌ مُکَرَّمٌ.بهترین خانه‌های شما خانه‌ایست که در آن طفل یتیمی مورد مهر و عطوفت قرار بگیرد. (مواعظ عددیّه، ص ١٩) «مولی امیرالمؤمنین علیه‌السلام»:اَلله اَلله فی الأَیتامِ! فلا تَغُبّوا اَفواهَهُم و لایَضیعُوا بِحضَرِتَکُم.از خدا بترسید و درباره ایتام، خدا را شاهد و ناظر بگیرید! مبادا آن‌ها گاهی سیر و گاهی گرسنه بمانند و در جمع شما حقّشان ضایع و پایمال گردد. (نهج‌البلاغه، (وصیت)نامه ص ۴٧) «مولی امیرالمؤمنین علیه‌السلام»:مِنْ أفضَلِ البِرِّبِرُّ الأَیتامِ.یکی از والاترین مراتب نیکوکاری لطف و اِحسان نسبت به یتیمان است. (فهرست غرر، ص ۴٣١)

حمایت از کودکان یتیم کمیته امدادثواب سرپرستی

ثواب پناه دادن یتیم

«حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها»:فَرَض اللهُ مُجانَبَهَ أَکِل اَموالِ الیَتامی اجارهً مِنَ الظُّلم.خداوند خوردن مال یتیمان را حرام فرمود تا حقوق آنان از ظلم و تعدّی محفوظ بماند. (بحار، ج ٧٩، ص ٢۶٨) «پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم»:اِنّ الیَتیمَ اِذا بَکی اِهتَزَّ لِبُکائِهِ عَرشُ الرَّحمنِ!وقتی یتیم گریه می‌کند عرش خدای رحمن به لرزه درمی‌آید! (لئالی الأخبار، ج ٣، ص ١٨١) «مولی امیرالمؤمنین علیه‌السلام»:اِرحَموا الأرْمَلَهَ وَ الیَتیمَ.نسبت به بیوه‌زنان و یتیمان دلرحم و مهربان باشید

مشرق  –  خبرگزاری حوزه

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی