آزاده اسماعیل خانی دختر بزرگتر گوهر خیراندیش در جشن تولد ۴۱ سالگی اش

گوهر خیراندیش سه فرزند از مرحوم همسرش جمشید اسماعیل خانی دارد که یکی از دخترانش تصمیم گرفت همراه با مادر در سینما و تلویزیون حضور یابد . آنها در سریال معمای شاه همبازی بودند. تولد آزاده اسماعیل خانی را در پرشین وی ببینید.
تولد آزاده اسماعیل خانی
آزاده اسماعیل خانی دختر بزرگتر گوهر خیراندیش در جشن تولد ۴۱ سالگی اش
درباره چهل سالگی
همه کسانی که ۳۵ سالگی را پشت سر گذاشتهاند با تغییراتی که در خلقوخو، رفتار و احساساتشان پدید آمده آشنایند یا از دیدن علائمی در خود که سابقه نداشته تعجب کردهاند: بیقراری، ناامیدی، بیحوصلگی، تغییرات شغلی شتابزده، و حتی رها کردن خانواده و سر به کوه و بیابان گذاشتن.
این تغییرات ورود به دوران میانسالی را به یکی از بزرگترین چالشهای هر فرد در دوران میانسالی بدل میکند. در دوران میانسالی که ۳۵ تا ۵۵ سالگی را در برمیگیرد، فرد ممکن است نسبت به زندگی، پیشه یا شریک زندگی خود احساس ملال کند و برای ایجاد تغییر در زندگی خود، میلی قوی را حس کند.
سویهٔ مثبت این دوران “آغاز فردیت” یا شروع فرایند تحقق نفس یا “خودشکوفایی” است که تا هنگام مرگ ادامه مییابد. در این درس ضمن تشریح علائم و پیامدهای میانسالی راهکارهای غلبه و گذر از بحران میانسالی ارائهشده است.
بحران میانسالی چیست؟
اولین بار الیوت ژاک (Elliot Jaques) در سال ۱۹۶۵ مفهوم بحران میانسالی را مطرح کرد و روانشناسان پیروِ فروید (Freud) مانند کارل یونگ (Carl Jung) به صورتی گسترده از آن استفاده کردند.
بحران میانسالی دورهای طبیعی در زندگی افراد است که طی آن فرد از دورهٔ جوانی به دورهٔ میانسالی وارد میشود. اریک اریکسون، در نظریه معروف هشت مرحلهای خود، این مرحله را “بزرگسالی میانه” نامید و اینگونه توضیح داد: مرحلهای که مردم بهطور طبیعی با سؤالاتی در مورد معنی و هدف زندگی خود دستوپنجه نرم میکنند.
به اعتقاد اریکسون، با تنظیمات لازم در دوران میانسالی، افراد میتوانند تا آخرین مرحله از زندگی، تحت عنوان “اواخر بزرگسالی”، به رضایتی طولانیمدت دست یابند.
در دوره میانسالی، افراد دستاوردها، اهداف و داشتههای فعلیشان را با آنچه در جوانی یا نوجوانی آرزو داشتند مقایسه میکنند. بنا به مطالعات انجامشده، مردان و زنان بحران میانسالی را تجربه میکنند، اما علائم و پیامدهای این بحران در آنها متفاوت است.
مردان اغلب بر دستاوردهایشان تمرکز میکنند و تمایل دارند موفقیتهایشان را به اطرافیان ثابت کنند اما زنان تمایل دارند ظاهر فیزیکی و جذابیتهای ظاهریشان را حفظ کنند.
در مردان میانسالی با عصبانیت، پرخاشگری، بیتفاوتی و ترک کار یا منزل همراه است و در زنان با ناامیدی، افسردگی، بیحوصلگی و افسوس و سرزنش دیگران. ازآنجاکه اغلب میانسالان در این دوره فرزندان خود را بزرگ کرده و بهعنوان والدین وظایف چندانی ندارند، مایلاند کارهایی انجام بدهند که در گذشته به دلیل وجود فرزندان از انجام آن چشمپوشی کرده بودند.
نکته جالبتوجه اینکه، افرادی که در جوانی و نوجوانی با علایق و آرزوهای خود زندگی کرده و به راه خود رفتهاند، کمتر از سایرین به بحران میانسالی دچار میشوند و پذیرش میانسالی برایشان راحتتر است؛ اما دستهٔ دیگر که اکثریت را تشکیل میدهند، ناگهان درمییابند که سنشان بالا رفته، زمان گذشته و آنها هنوز برای رؤیاها و آرزوهایشان کاری نکردهاند.
آگاهی به این موضوع میتواند برای این گروه از مردان و زنان افسوس و پشیمانی زیادی به بار آورد و موجب بروز علائم و پیامدهای میانسالی در شکلی حاد شود.
اینستاگرام ـ سواد زندگی