پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

چگونه می توان به رشد و خلاقیت بیشتر فرزند خود کمک کرد؟

اشتراک:
خلاقیت فرزند کودک و نوزاد
چگونه می توان به رشد و خلاقیت بیشتر فرزند خود کمک کرد؟ کودک خود را در حال بازی کردن در یک روز بارانی، نقاشی کشیدن بر روی کاغذ یا اشیاء دیگر، خیال پردازی با قصه های کودکانه و بازی در نقش شخصیت های مورد علاقه خودش تصور کنید .

کودک خود را در حال بازی کردن در یک روز بارانی، نقاشی کشیدن بر روی کاغذ یا اشیاء دیگر، خیال پردازی با قصه های کودکانه و بازی در نقش شخصیت های مورد علاقه خودش و یا گوش دادن به آهنگ کودکانه تصور کنید. این صحنه ها لحظاتی زیبا هستند که رویایی به نظر می رسند؛ اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که این فعالیت ها چیزی فراتر از سرگرمی کودک شما هستند؟ این نوع فعالیت‌های خلاقانه در عین حال که کودک شما را سرگرم می کنند، می‌توانند مزایای عمیق و ماندگاری بر سلامت، رشد و خلاقیت فرزند شما داشته باشند.

در این مقاله به اهمیت این بازی های به ظاهر ساده و خلاقیت های نهفته در آن برای رشد رفتار اجتماعی، عاطفی و خودشناسی فرزندتان می پردازیم. سپس چند فعالیت خلاق و سرگرم کننده را بررسی خواهیم کرد که می‌توانند برای کمک به کودکتان در کشف تخیل خود موثر باشند.

خلاقیت چیست؟

خلاقیت، مهارتی بیشتر از یک استعداد ذاتی پنهان در درون انسان است؛ توانایی ای که هم والدین و هم معلمان می توانند با به کارگیری روش های خاص و اثربخش، آن را در بین بچه ها تسهیل کنند. این یک تصورغلط رایج است که خلاقیت یک استعداد ذاتی است، به این معنی که یا بچه ها آن را دارند یا ندارند؛ اما کودک شما ممکن است گاهی اوقات شما را به عنوان یک والدین شگفت‌زده کند و خلاقانه‌تر از آن چیزی که فکر می‌کنید، عمل کند.

در واقع، آنها ممکن است ایده‌های نوآورانه‌ای داشته باشند و جهان را آینده‌نگرتر از آن چیزی که هر بزرگسالی حتی در رویاپردازی جرات کند، ببینند. کودکان ترس را نمی شناسند و جسارتی که در وجود کودکان است، آنها را در مسیر خلاقیت و ریسکی بی پایان قرار می دهد.

روش های هدفمند و موثری برای رشد خلاقیت کودکان از طرف والدین و آموزگاران آن ها وجود دارد که هر کدام به نوعی در بهبود این قوه در کودکان موثر هستند. در زیر به برخی از مواردی که در ایجاد فرصت برای داشتن کودکی خلاق و نابغه، به شما کمک می کند، می پردازیم.

خلاقیت چیست

  • کودکان خود را به سوال کردن تشویق کنید.
  • به او فرصت دهید تا استعداد و توانایی خود را نشان دهد.
  • فرصت آموزش نقاشی و نقاشی کشیدن را از کودکان خود نگیرید.
  • آهنگ کودکانه؛ این فرصت بکر رشد و خلاقیت را ازدست ندهید.
  • راه های متفاوت حل کردن مسائل و مشکلات را به آنها بیاموزید.
  • کنجکاوی کودکان را برانگیخته کنید.
  • در فعالیت های خود از کودکان کمک بگیرید.
  • برای انجام کارهای خلاقانه به کودکان خود جایزه ندهید؛ اما او را تشویق کنید.

آموزش نقاشی، بستری برای پرواز

آموزش نقاشی و نقاشی کشیدن، راهی برای بروز خلاقیت کودکان در انفجار رنگ هاست. انتقال ایده ها، ابراز احساسات، استفاده از حواس، کشف رنگ ها، کشف فرآیند و نتایج و خلق آثار و تجربیات زیبایی شناختی، از فواید آموزش نقاشی برای کودکان می باشد.

نقاشی به کودک کمک می کند تا مهارت های حرکتی خود را توسعه دهد. آنها از ماهیچه های دست خود استفاده می کنند که به آنها امکان می دهد، هم از نظر ذهنی و هم از نظر جسمی رشد کنند.

نقاشی به کودکان این توانایی را می دهد تا مهارت هایی را در مورد چگونگی تمرکز بر روی جزئیات به ظاهر بی اهمیت، کسب کنند. نقاشی روی بوم باشد یا یک تکه کاغذ، فرقی نمی کند، آموزش نقاشی شانس بی نظیری را در رشد مهارت های متنوع فردی و اجتماعی به خردسالان می بخشد.

آموزش نقاشی

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که نقاشی فقط مهارت‌های خلاقانه را بهبود می‌بخشد، اما شاید تعجب برانگیز باشد که نقاشی، مدیریت بحران و قدرت حل مشکلات را نیز در کودکان تقویت می‌کند. کودک در حین نقاشی کشیدن با چالش هایی رو به رو می شود که این چالش های متنوع، به بزرگ شدن کودک از جنبه های شخصیتی و تفکری نیز کمک می کند و این یکی از معجزات آموزش نقاشی در کودکان می باشد. هنر، تفکر خلاق قرن است که راه گشای زندگی بشر بوده است و از این منظر هم به عمیق تر فکر کردن کودکان و نوجوانان ، کمک می کند.

امروزه دانشمندان معتقدند، تنها دانستن دانش ریاضی، فیزیک و سواد خواندن و نوشتن، نمی تواند در دنیای پر از اطلاعات امروز، یک فرد را در زمره افراد با سواد قرار دهد و به او در رشد کردن کمک کند؛ بنابراین اگر از کودکی، به فرزند خود بستری برای بروز توانایی های ذهنی اش و رشد خلاقیت او دهیم، به آینده او کمک بزرگی خواهیم کرد.

آهنگ کودکانه، بازی رویایی کلمات

در ادامه‌ی نکته هایی درباره خلاقیت و پیشرفت کودکان، به آهنگ کودکانه برخورد می کنیم. موسیقی، همه زمینه های رشد کودک و مهارت های لازم برای آمادگی مدرسه را شعله ور می کند؛ از جمله سواد فکری، اجتماعی، عاطفی، حرکتی و زبانی. آهنگ کودکانه به کودکان کمک می کند که بدن و ذهن خود را هماهنگ کنند و فرصت بروز خلاقیت در گنجینه ذهنی را به آنان می دهد. قرار دادن کودکان در معرض موسیقی های ملایم و لالایی های کودکانه، در مراحل اولیه رشد، به آنها کمک می کند تا صداها و معانی آن را بیاموزند و ریتم موزیک، ذهن کودک را شکفته می کند و به او فرصت برتری می دهد.

اگر به کودکی خود نگاهی بیندازیم، همه ما تجربه ای از شنیدن لالایی ها از زبان مادران خود داریم. والدین به طور غریزی از موسیقی برای آرام کردن و تسکین کودکان، ابراز عشق و شادی و تعامل با فرزند خود استفاده می کنند. والدین می توانند با یادگیری این که چگونه موسیقی می تواند بر رشد کودک تأثیر بگذارد، مهارت های اجتماعی را بهبود بخشد، از این غریزه طبیعی در جهت قدرت بخشیدن به فرزندان خود استفاده کنند. موسیقی و آهنگ کودکانه می تواند برای کودکان در تمام سنین مفید باشد.

سخن پایانی

در پایان، با وجود تمام اثرات مثبت موسیقی، نقاشی و دیگر رفتارهای خلاقانه بر روی کودکان، در صورت عدم آگاهی و شناخت کامل، از سمت والدین و مربیان، این فعالیت ها می تواند تا حدی آسیب زننده نیز باشند. به طور مثال اگر کودک خود را مجبور به انجام فعالیتی بکنیم، که به آن علاقه ای ندارد و یا به دنبال تعبیر رویاهای خود در وجود فرزندانمان باشیم، ممکن است کودک ما از رسیدن به اهداف خود خسته شود؛ بنابراین بهتر است در این زمینه به روانشناسان و کارشناسان کودک و سایت های معتبر تولید محتوای مناسب کودک مانند وب سایت وولک به آدرس www.voolak.com مراجعه کنیم، تا بهتر بتوانیم، فرزند خود را در جهت رشد و نمو هدایت کنیم.

این وب سایت، که به تازگی اپلیکیشن خود را نیز معرفی کرده است، دنیای رنگارنگی از قصه های کودکانه، آهنگ کودکانه، تماشای برنامه های آموزش نقاشی ، آموزش های روان شناسی و دیگر موضوع های مرتبط با کودک را در اختیار والدین و مادران قرار داده است تا از امکانات سایت و اپلیکیشن وولک، در مسیر رشد کودکان خود از آن استفاده کنند و بتوانند به عنوان پدر و مادر، با آگاهی و شناخت بیشتری عمل کرده وعلاوه بر سرگرم کردن کودکان خود، مهارت های زندگی را به آن ها بیاموزند.

گردآوری:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس