علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه پسر و نطفه دختر

علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه شامل لکهبینی لانهگزینی، حساس شدن سینهها، خستگی، تهوع، تکرر ادرار و عقب افتادن پریود است.این علائم در حاملگی پسر و دختر تفاوت علمی مشخصی ندارند، اما برخی باورهای عامیانه علائمی مانند میل به غذاهای شور و سطح انرژی بالاتر را در حاملگی پسر ذکر کردهاند.برای تشخیص قطعی بارداری و جنسیت جنین باید به پزشک مراجعه و آزمایشهای لازم انجام شود.. با ما همراه باشید.
علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه
علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه معمولاً بسیار خفیف و گاهی غیرقابل توجه هستند، اما برخی از نشانهها ممکن است ظاهر شوند که به شرح زیر است:
- لکهبینی لانهگزینی: یکی از مهمترین علائم اولیه بارداری است که به دلیل چسبیدن تخمک بارور شده به دیواره رحم رخ میدهد. این لکهبینی معمولاً خفیف است و با خونریزی قاعدگی متفاوت است، ممکن است به صورت لکههای صورتی یا قهوهای دیده شود و چند ساعت تا چند روز طول بکشد.
- گرفتگی و درد خفیف شکم یا کمر: مشابه دردهای قاعدگی، ممکن است در ناحیه شکم یا کمر احساس شود.
- حساس شدن سینهها: سینهها ممکن است متورم، دردناک و حساس شوند و هاله اطراف نوک سینه تیرهتر شود.
- خستگی و بیحالی: احساس خستگی بیش از حد معمول یکی از علائم شایع است.
- تکرر ادرار: نیاز مکرر به دفع ادرار به دلیل تغییرات هورمونی.
- تهوع و حالت تهوع صبحگاهی: ممکن است از هفتههای بعد شروع شود اما برخی زنان در روزهای اول نیز آن را تجربه میکنند.
- تغییرات در حس بویایی و طعمها: حساسیت بیشتر به بوها و تغییر در ذائقه.
- عقب افتادن پریود: یکی از قطعیترین علائم بارداری است که معمولاً پس از چند روز تا یک هفته از لقاح رخ میدهد.
- نفخ و یبوست: به دلیل تغییرات هورمونی در دستگاه گوارش.
- تغییرات خلق و خو و زودرنجی: نوسانات هورمونی میتواند باعث تغییرات روحی شود.
این علائم در روزهای اول تشکیل نطفه ممکن است به صورت ملایم و پراکنده باشند و برای تشخیص قطعی بارداری باید تستهای خانگی یا آزمایش خون انجام شود.
علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه پسر
از نظر علمی، علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه برای جنین پسر یا دختر تفاوت قابل توجهی ندارد و علائم اولیه بارداری مشابه است. با این حال، برخی باورهای عامیانه و تجربیات کاربران به موارد زیر اشاره دارند که ممکن است در حاملگی پسر بیشتر دیده شود:
- کاهش حساسیت سینهها نسبت به بارداری دختران.
- سطح انرژی بالاتر در مادران باردار پسر.
- میل به خوردن غذاهای شور بیشتر گزارش شده است.
- بروز جوش و آکنه به دلیل تغییرات هورمونی که در حاملگی پسر شایعتر است.
- حالت تهوع صبحگاهی که ممکن است در حاملگی پسر نیز دیده شود.
این موارد بیشتر بر اساس تجربیات شخصی و باورهای غیرعلمی است و تنها آزمایشهای پزشکی میتوانند جنسیت جنین را به طور قطعی مشخص کنند.
علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه دختر بر اساس باورهای رایج و تجربیات کاربران
- تهوع شدید صبحگاهی: یکی از شایعترین علائم بارداری دختر که معمولاً در ماه اول بارداری دیده میشود و شدت آن نسبت به بارداری پسر بیشتر گزارش شده است.
- ضربان قلب سریع جنین: باور بر این است که ضربان قلب جنین دختر سریعتر از پسر است، هرچند این موضوع علمی قطعی ندارد.
- شکم گرد و برجستهتر: برخی معتقدند در بارداری دختر شکم مادر گردتر و پایینتر است.
- ویار به سمت شیرینیها: تمایل بیشتر به خوردن خوراکیهای شیرین در بارداری دختر گزارش شده است.
- پوست چرب و جوشدار: افزایش جوش و آکنه در ماه اول بارداری از علائم شایع بارداری دختر است که به تغییرات هورمونی مرتبط است.
- نوسانات خلقی بیشتر: تغییرات روحی و خلقی شدیدتر در بارداری دختر دیده میشود.
- رنگ ادرار تیرهتر: برخی معتقدند رنگ ادرار در بارداری دختر تیرهتر است.
- افزایش وزن بیشتر در شکم و رانها: در بارداری دختر، افزایش وزن در این نواحی بیشتر گزارش شده است.
این علائم بیشتر بر اساس تجربیات شخصی و باورهای سنتی است و از نظر علمی تفاوت قطعی بین علائم بارداری دختر و پسر وجود ندارد. علائم اولیه بارداری مانند لکهبینی لانهگزینی، حساس شدن سینهها، خستگی، تکرر ادرار و تهوع در هر دو نوع بارداری مشترک است و شدت آنها ممکن است متفاوت باشد.
برای تشخیص قطعی جنسیت جنین باید پس از هفتههای اول بارداری و با انجام سونوگرافی یا آزمایشهای ژنتیکی اقدام کرد.
لقاح زمانی اتفاق میافتد که تخمک از تخمدان آزاد شده باشد. پس از انجام رابطه جنسی اسپرم در صورت رسیدن به تخمک، تخمک را بارور میکند. باروری تخمک حدوداً ۱۴ روز پس از شروع فرآیند قاعدگی اتفاق میافتد. طبق بررسیهای متخصصین لانه گزینی تخمک حدوداً ۶ تا ۷ روز پس از لقاح شروع میشود. در این زمان تخمک بارور است و به لایه داخلی رحم میچسبد. با چسبیدن تخمک به دیوار رحم امکان دارد که عروقی خونی دیواره رحم بشکنند و زن خونریزی خفیف و گرفتگی در رحم را احساس کند.
بهطورکلی علائم حاملگی از هفته اول بعد از آخرین زمان قاعدگی خود را نشان میدهند. شروع درد لگنی، گرفتگی خفیف و لکه بینی یک تا چند روزه از علائم اولیه آن بهشمار میرود. در ادامه علائم اولیه بارداری را شرح میدهیم تا بتوانید تفاوتشان با علائم پریود را از هم تمیز دهید. دقت کنید این دو علامت مرتبط با هفته اول پس از لقاح است.
همچنین با انجام آزمایش BHCG و بررسی جدول عدد بتا در بارداری میتوانید از بارداری خود مطمئن شوید. شما میتوانید با استفاده از خدمات هومکا این آزمایش را در منزل خود انجام دهید.
هفته اول بارداری دقیقاً چه زمانی است؟
در هفته اول بارداری احتمالاً شما هیچ تغییری را احساس نمیکنید، چراکه در حال سپری کردن روزهای پریود هستید و تصور نمیکنید که باردار باشید. حتی الگوی قاعدگی نیز تغییری نمیکند و مانند ماههای قبل انجام میگیرد. تنها تفاوتش این است که این آخرین پریودی است که شما تا ۹ ماه دیگر پشت سر میگذارید. با وجود اینکه در ظاهر چیزی احساس نمیکنید یا نمیبینید، اما در رحم و بدن شما تغییرات بزرگی درحال رخ دادن است و مجموع این تغییرات را شروع بارداری میگویند. از اواخر این هفته باید خود را کم کم آماده تجربه تغییرات بزرگ نمایید.
در حقیقت هفته اول بارداری را نمیتوان بهطور یقین تشخیص داد و تعیین کرد. بهطور معمول متخصصین پزشکی زنان هفته نخست بارداری را از نخستین روز آخرین قاعدگی یک زن مشخص میکنند. خوب است بدانید در این مرحله زن واقعاً باردار نیست، شمارش هفته اول از آخرین دوره پریود برای این است که بتوانند تاریخ تخمینی بارداری را به دست بیاورند.
در ادامه به علائم اولیه بارداری اشاره میکنیم، یعنی زمانی که واقعا لقاح انجام گرفته و هفت روز از لقاح گذشته است. این هفته پس از هفته اول آخرین پریود در واقع نخستین هفته بارداری مادر بهشمار میرود. اما اگر بخواهیم اولین و شایعترین علامت بارداری را به شما بگوییم، عقب افتادن پریود است.
چگونه علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه را بشناسیم؟
شناخت علائم بارداری در هفته اول بعد از لقاح میتواند چالشبرانگیز باشد؛ زیرا بسیاری از این نشانهها خفیف هستند. از طرفی، ممکن است علائم اولیه بارداری با نشانههای قبل از قاعدگی، تغییرات طبیعی بدن و علائم برخی بیماریها اشتباه گرفته شوند. در چنین شرایطی، توصیه میشود برای اطمینان از حاملگی حتما تست بارداری انجام دهید.
یکی دیگر از راههای شناخت نشانههای بارداری در هفته اول بعد از لقاح، عقب افتادن پریود است. اگر پس از رابطه جنسی، تاریخ مشخص عادت ماهانه شما به تاخیر افتاد و با یک سری علائم غیر معمول مانند لکهبینی، انقباضات خفیف، تغییرات در سینهها، خستگی شدید، نوسانات خلقی، حالت تهوع و تغییر در حس بویایی مواجه شدید، حتما برای معاینه و بررسی دقیقتر به پزشک زنان مراجعه کنید.
علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه از روی چهره
تورم بینی: در غشاهای مخاطی بینی، گردش خون افزایش پیدا می کند و منجر به تورم بینی می شود.
ملاسما: منظور از ملاسما لکه های قهوه ای هستند که در دوران بارداری خود را نشان می دهند و ممکن است سرتاسر صورت را بپوشانند. این موضوع به علت تغییرات هورمونی رخ می دهد.
تورم صورت و بدن: تورم صورت، دست و پا در دوران بارداری امری طبیعی است و باعث می شود که فرد چاق تر از چیزی که هست نشان داده شود. این حالت موقتی است و بعد از زایمان برطرف می شود.
چشم های پفدار: در برخی از خانم های بارداری، علی رغم خواب و استراحت کافی شاهدیم که چشم ها همچنان پف دارند و چهره آن ها را خسته نشان می دهد. این حالت در سه ماهه آخر بارداری به دلیل افزایش وزن رخ می دهد.
قرمزی پوست: وزن اضافی و حمل کودک در دوران بارداری باعث افزایش فشار خون می شود که رنگ پوست را به قرمزی متمایل می کند.
ریزش مژه و ابرو: برخی از خانم ها ریزش مژه و ابرو و برخی دیگر نازک شدن آن ها را تجربه می کنند و این حالت زمانی تشدید می شود که رژیم غذایی حاوی ویتامین و پروتئین مصرف نمی کنند و بر عملکرد تیروئید آن ها تاثیر منفی می گذارد.
آکنه: آکنه در دوران بارداری امری طبیعی است و به دلیل افزایش چربی و سبوم رخ می دهد. این موضوع باعث می شود که منافذ پوست بسته شوند و خود را به صورت آکنه نشان دهند.
علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه بعد از چند روز ظاهر می شود؟
برخی از خانم ها ۱ الی ۲ هفته بعد از لقاح و برخی دیگر ۴ الی ۵ هفته بعد از آن علائم بارداری را مشاهده می کنند. اما به طور کلی لقاح تخمک و اسپرم که در دوران تخمک گذاری انجام می شود ۱۴ روز بعد از اولین پریود می باشد. بعد از آن تخمکی که بارور شده به سمت رحم حرکت می کند و ۷ روز بعد از لقاح به دیواره رحم می چسبد. اغلب خانم ها نخستین علامت بارداری را در هفته ۵ مشاهده می کنند.
هومکا، درمانکده، بهراد مدیکال