چهارشنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

بیوگرافی اکبر عبدی مرد هزار چهره سینما ؛ از تئاتر و شهرت تا زندگی شخصی و حواشی

بیوگرافی افراد مشهور
اکبر عبدی پس از گذراندن دوره‌ های آموزشی بازیگری فعالیت حرفه‌ ای خود را در دهه ۱۳۶۰ آغاز کرد و ابتدا در تئاتر و سپس در تلویزیون به ایفای نقش پرداخت و با بازی در سریال‌ هایی مختلف توانایی‌ های خود را به نمایش گذاشت و به سرعت به یکی از چهره‌ های محبوب تلویزیون تبدیل شد.

این بازیگر بااستعداد با تلاش و پشتکار فراوان توانست از یک بازیگر آماتور به یکی از ستون‌ های سینمای کمدی ایران تبدیل شود و با بازی‌ های طنز و به‌ یادماندنی خود لحظات شاد و مفرحی را برای مخاطبان خود ایجاد کرده است. در ادامه عکس ها و بیوگرافی اکبر عبدی را در پرشین وی مشاهده کنید.

بیوگرافی اکبر عبدی

اکبر عبدی آقاباقر در ۴ شهریور ۱۳۳۹ از پدری اردبیلی و مادری تهرانی در محله نازی آباد تهران متولد شد و اصالتاً اهل روستای آقاباقر اردبیل است.

پدر او اصالتا ترک روستای آقاباقر اردبیل بود و در کارخانه چیت سازی کار می‌کرد. مادرش نیز خیاط بود و با این کار امرار معاش نیز می‌کرد. آقای عبدی سه برادر دیگر به نام‌ های اصغر، علی و ناصر دارد.

برادر او اصغر در زمان جنگ ایران و عراق به جبهه رفت، جانباز و در سال ۱۳۸۰ آسمانی شد. او همچنین یک خواهر به نام اشرف نیز دارد. خانواده آقای عبدی پرجمعیت بودند و ایشان در سال ۱۳۵۸ موفق شد دیپلم بگیرد.

بیوگرافی اکبر عبدیکودکی اکبر عبدی

زندگی شخصی بازیگر محبوب سینما

آقای عبدی به گفته خودش در سن ۱۹ سالگی عاشق یک دختر ۱۸ ساله می‌ شود اما خانواده او شدیدا مخالف این موضوع بودند. بنابراین خیلی زود ۲۰ روز بعد تدارک ازدواج او با دختر دایی خود نینا را می‌ بینند و حاصل ازدواج آنها دختری به نام المیرا می‌ شود.

در بیوگرافی این هنرپیشه می‌خوانیم که همسر اکبر عبدی در زمان ازدواج ۱۴ سال داشت و همچنین بارها شایعه همسر دوم اکبر عبدی بر زبان‌ها افتاده بود که دروغ بودن آن مشخص شد. همچنین مانند بیشتر هنرمندان شایعه طلاق و همسر سابق اکبر عبدی پخش شد که آن هم دروغ بود. دختر این هنرمند ازدواج کرده و فرزندی به نام سام دارد.

بیوگرافی اکبر عبدیاکبر عبدی و همسرش

پدرم مخالف بازیگری من بود

اکبر عبدی بازیگر سینما و تلویزیون با حضور در برنامه جام آرزوها که از شبکه نسیم در حال پخش است خاطره‌ای از دوران کودکی اش برای مخاطبان تلویزیون می گوید. او گفت پدرم مخالف این بود من به حوزه تئاتر و نمایش ورود کنم اما مادرم همیشه حامی من بود حتی برای تامین هزینه‌های کلاس بازیگری النگوهایش را فروخت.

شهرت با سریال بازم مدرسم دیر شد

در ادامه بیوگرافی اکبر عبدی او را خیلی ها با یک سریال در دهه ۶۰ به یاد می آورند. در دهه ۱۳۶۰ که مدرسه‌ ها در امور تربیتی و آموزشی سخت‌ گیری زیادی داشتند و بچه‌ ها از مدرسه رفتن فراری بودند، با ساخت سریال‌ هایی مثل «بازم مدرسم دیر شد» عواقب تنبلی و بازیگوشی به بچه‌ ها گوشزد می‌ شد. در واقع در آن دوران تلویزیون به عنوان تنها رسانه فراگیر سعی می‌ کرد بچه‌ ها را از نظر ذهنی برای رفتن به مدرسه آماده کند.

بیوگرافی اکبر عبدیبازیگران سریال بازم مدرسم دیر شد

اکبر عبدی در برنامه تلویزیونی «چهل‌ تیکه» که از شبکه نسیم پخش می‌ شد، ‌ درباره حال‌ و هوای مدرسه در آن سال‌ ها گفته بود: «الان بچه‌ ها مدرسه را دوست دارند؛ وگرنه آن زمان بچه‌ ها خیلی از مدیر و معلم حساب می‌ بردند. الان معلم اگر بلند داد بزند سر بچه‌ها، می‌توان از او شکایت کرد و وضعیت خیلی فرق کرده است.»

او سپس خاطره‌ ای از دوران مدرسه‌ اش تعریف کرد: «یک‌بار سر کلاس مدام به معلم‌مان می‌گفتم آقا میشه برم دستشویی، میشه برم دستشویی؟ معلم هم گفت نمیشه. مدتی که گذشت، دلش به رحم اومد و گفت بیا برو. گفتم دیگه نمی‌ خوام، همون سر زنگ تفریح می‌ رم و به مامانم می‌ گم برام لباس بیاره.»

عبدی درباره سریال «بازم مدرسم دیر شد» در این برنامه گفت: «در مجموعه «بازم مدرسم دیر شد» هر قسمت ۱۰۰۰ تومان دستمزد می‌گرفتم و در همان موقع فیلم سینمایی با دستمزد ۵۰۰ هزار تومان پیشنهاد شد که همان کاراکتر «بازم مدرسم دیر شد» را بازی کنم اما چون تکراری بود قبول نکردم. این را باید گفت که در دام تکرار افتادن به شرایط مالی و معنوی بازیگر خیلی بستگی دارد.»

بیوگرافی اکبر عبدی و شروع فعالیتش

او در سال ۱۳۶۰ با سریال پرطرفدار «مثل‌آباد» وارد تلویزیون شد و پس از دیده شدن، سه سال بعد در فیلم سینمایی «جنجال بزرگ» به کارگردانی سیاوش شاکری ایفای نقش داشت. بازی در نقش‌های کمدی باعث شد که اکبر عبدی به عنوان یک بازیگر طنز چهره شود.

همانطور که در زندگینامه اکبر عبدی اشاره شد، تثبیت آقای عبدی در سینما و تلویزیون اتفاق افتاد. این اتفاق به دلیل چند فاکتور مختلف از جمله: چهره بازیگر، نشستن گریم بر چهره او و مهارت بازیگری بالا در اجرای نقش‌ های مختلف باعث شد که آقای عبدی تبدیل به بازیگری استثنایی شود.

بازیگرعکس های اکبر عبدی

این که می‌گوییم اکبر عبدی یک چهره است نه صرفا بازیگر، فقط یک حرف نیست. او در فیلم «اجاره‌نشین‌ها» نقش آقای قندی را بازی می‌کند و پس از آن در «مادر» نقش یک معلول ذهنی را دارد.

در «دزد عروسک‌ها» نقش گنجو را دارد که یکی از به‌یادماندنی‌ترین تیپ‌های ایران است و پس از آن در «سفر جادویی» نوجوانی و بزرگسالی (دو سن کاملا متمایز) رضا کمالی را بازی می‌ کند. اکبر عبدی در «ناصرالدین شاه آکتور سینما» نقش ملیجکی کاملا متفاوت را ایفا کرد و کاراکتر آقا فرج بوسلیکی «دلشدگان» او بسیار تحسین شد.

حضور متفاوت در سینما با آدم برفی

در ادامه بیوگرافی اکبر عبدی وی با فیلم «آدم‌برفی» یک قدم متفاوت در دنیای بازیگری آقای عبدی بود. او در این فیلم نه تنها نقشی متفاوت بلکه جنسیتی متفاوت را از خود به نمایش گذاشت. اگرچه جنسیت اصلی او در فیلم آدم‌برفی مذکر بود اما دقایق طولانی از فیلم گریم و صدایی زنانه داشت.

اما از نیمه‌های دهه هفتاد شاهد رکود و نوسان در نقش‌‌آفرینی‌های او بودیم‌. این بازیگر در این سال‌ها کاراکترهای یک شکل زیادی داشت و از اکبر عبدی شروع کار خود که با گفتن جمله «باز مدرسم دیر شده!» کمی فاصله گرفته بود.

بیوگرافی اکبر عبدیاکبر عبدی و آزیتا حاجیان در آدم برفی

این روند تا اواسط دهه ۸۰ ادامه داشت تا اینکه فیلم «اخراجی‌ها» و نقش بایرام لودر باقالی آن را متوقف کرد. از این به بعد چهره جدیدی از آقای عبدی چه در سینما و چه تلویزیون دیدیم. نقش حسن آقا حسینی قشنگه در سریال «در چشم باد» یکی از ایفای نقش‌های به‌یادماندنی او در این دوره بود.

در خلاصه داستان فیلم آدم برفی آمده است که عباس با هنرمندی اکبر عبدی که در استانبول، ۴ بار با اسامی و چهره‌های مختلف، از طریق دلالان تقاضای ویزا کرده و پولش به هدر رفته است، با جوانی به نام جواد آشنا می‌شود که خود را نسبت به مشکلات عباس، علاقه‌مند نشان می‌دهد. از طریق جواد، عباس با رئیس ایرانی او، اِسی آشنا می‌شود که در یک هتل، برای کاسبی خود که نوعی کلاه‌برداری است، اتاقی را اشغال کرده و با صاحب هتل که چرچیل نام دارد، همدست است.

به پیشنهاد اسی که خود را دوستدار هموطنان معرفی می‌ کند، عباس تبدیل به زنی به نام درنا می‌شود تا با مردی آمریکایی ازدواج کند و پس از رفتن به آمریکا و دریافت کارت سبز، از او جدا شود. ….

بیوگرافی اکبر عبدی از دهه ۹۰ تاکنون

ز دهه ۹۰ به بعد این بازیگر به جمع پیشکسوتان پیوست و دیگر ایفاگر نقش‌های مکمل بود. او در این دهه فیلم «رسوایی» و نقش متفاوت یک روحانی را در کارنامه کاری خود ثبت کرد.

بازیگراکبر عبدی در کنار نوه اش سام

همچنین در سریال‌ های نمایش خانگی ای همچون «شاهگوش» و مجموعه‌ های تلویزیونی مانند «محله گل و بلبل»، «چوب خط» و «روزهای آبی» حضور داشت. آخرین فیلم اکبر عبدی در سینما «معجزه عشق» بود که در سال ۱۴۰۲ اکران شد. او هم چنین در سال ۱۴۰۲ سریال «نیوکمپ» را نیز بازی کرد.

تنها موفقیت عبدی در گیشه دهه ۹۰ باز هم ردپایی از مسعود ده نمکی را با خود دارد. دو فیلم «معراجی‌ها» با حدود یک میلیون و ۱۳۴ هزار تماشاگر در نوروز سال ۱۳۹۳ و «رسوایی» با نزدیک به ۹۶۵ هزار مخاطب در نوروز سال ۱۳۹۲ تنها آثار موفق در جذب بیننده به سالن‌های سینما بودند و دیگر فیلم‌ها حتی نتوانستند ۸۰۰ هزار تماشاگر داشته باشند.

حتی فیلمی چون «خوابم میاد» ساخته رضا عطاران که اکبر عبدی برای بازی در آن توانست دومین سیمرغ بلورین خود را در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از سی‌امین جشنواره فیلم فجر از آن خود کند هم نتوانست در گیشه بدرخشد و تنها ۷۳۱ هزار نفر از آن دیدن کردند.

بازیگراکبر عبدی و دخترش المیرا

چند نکته مهم درباره کارنامه سینمایی اکبر عبدی

زن پوشی اکبر عبدی

اکبر عبدی طی دوران فعالیت سینمایی‌اش تا به حال در ۴ فیلم «آدم برفی» (۱۳۷۳)، «خوابم می‌آد» (۱۳۹۰)، «خواب زده‌ها» (۱۳۹۲) و «جنس لطیف» (۱۳۹۹) در نقش زن هم ظاهر شده است.

با توجه به توقیف «آدم برفی» در آستانه برگزاری سیزدهم جشنواره فیلم فجر، عبدی در نقش‌آفرینی تحسین برانگیزش در نقش مادر شخصیت اصلی در فیلم «خوابم می‌آد» ساخته رضا عطاران از سی‌امین جشنواره فیلم فجر دومین سیمرغ بلورین خود را به دست آورد.

۱۵ فیلم بالای یک میلیون تماشاگر در کارنامه سینمایی

اکبر عبدی شاید تنها بازیگر ایرانی است که با توجه به حضور پرشمار آثار سینمایی در کارنامه‌اش، در ۱۵ فیلمی که موفق به جذب بالای یک میلیون تماشاگر شده‌اند، هنرنمایی کرده است.

بیوگرافی اکبر عبدیگریم های مختلف اکبر عبدی

همکاری با کارگردانان صاحب نام

اکبر عبدی طی ۴ دهه فعالیت در سینما با کارگردانان صاحب نامی چون داریوش مهرجویی، علی حاتمی، ناصر تقوایی، محسن مخملباف، بهروز افخمی، داود میرباقری، ایرج قادری، ابوالحسن داودی، احمدرضا معتمدی، تهمینه میلانی، فریدون جیرانی و یدالله صمدی کار کرده است.

بیشترین همکاری با یک کارگردان |مسعود ده‌نمکی

اکبر عبدی در ۶ فیلم سینمایی به کارگردانی مسعود ده نمکی (سه گانه «اخراجی‌ ها»، دوگانه «رسوایی» و «معراجی‌ها») به عنوان بازیگر حضور داشته است و در کارنامه سینمایی‌ اش با کارگردان دیگری در بیش از دو فیلم همکاری نکرده است.

بیوگرافی اکبر عبدی و درخشش در اخراجی ها

عبدی در دهه ۸۰ حتی فیلم مهم و تحسین برانگیزی را هم به کارنامه سینمایی‌ اش اضافه نکرد. از این میان شاید «نان و عشق و موتور ۱۰۰۰» ساخته ابوالحسن داودی و «قاعده بازی» به کارگردانی احمدرضا معتمدی در کارنامه دهه ۸۰ اکبر عبدی برجسته و قابل اعتنا باشند و البته همچنان کفه ترازو به سمت آثار زیر متوسط به شدت سنگینی می‌کند.

بازیگراکبر عبدی در اخراجی ها

صرف نظر از سه گانه «اخراجی‌ ها» تنها دو فیلم «نان و عشق و موتور ۱۰۰۰» و «کلاغ پر» بیش از یک میلیون تماشاگر را روانه سالن های نمایش دهنده کردند و «دلداده» هم توانست نزدیک به مرز یک میلیون مخاطب برسد. دیگر فیلم‌ ها در گیشه چندان موفق نبودند تا جایی که ۱۲ فیلم هم شکست در گیشه را تجربه کردند.

اولین اخراجی‌ها ساخته مسعود ده نمکی و با حضور بازیگران پرشمار عرصه طنز که در بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر همراه با «سنتوری» به کارگردانی داریوش مهرجویی موفق به کسب سیمرغ بلورین فیلم منتخب تماشاگران شد در نوروز سال ۱۳۸۶ اکران عمومی شد و یک میلیون و ۸۷۶ هزار بیننده را با خود همراه کرد و صدر جدول پر مخاطب‌ ترین‌ های سال را به دست آورد.

اما اخراجی ها۲ رکورد بی نظیری را در جذب تماشاگر از خود به جای گذاشت که سال‌ ها سینمای ایران به خود ندیده بود. فیلم با این که در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر هم از طرف داوران و هم از طرف نویسندگان و منتقدان ناکام بزرگ لقب گرفت، اما در نوروز سال ۱۳۸۸ به روی پرده سینماهای سراسر ایران رفت و بیش از ۵ میلیون و ۳۲۸ هزار تماشاگر از آن دیدن کردند و بار دیگر صدر جدول پربیننده‌ ترین‌ های سال به یک «اخراجی‌ ها»ی دیگر رسید.

حواشی بازیگر کمدی و طناز سینما

در ادامه بیوگرافی اکبر عبدی این بازیگر در زندگی خود حواشی هم داشت. یکی از حاشیه‌های او انتقاد‌هایش به داوران جشنواره فیلم فجر بود که عادلانه انتخاب نمی‌کنند و معتقد بود برای فیلم ای ایران باید سیمرغ دریافت می‌کرد.

حاشیه بعدی او اختلافش با محمدرضا شریفی‌نیا از زمان فیلم‌برداری اخراجی‌ ها بود که به عنوان تهیه‌ کننده اخلاقی غیرحرفه‌ ای دارد و پول را به موقع پرداخت نمی‌ کند.

بازیگراکبر عبدی و محمدرضا شریفی نیا

از دیگر حاشیه‌ های او باید به انتقاد اخیرش به شبکه جم، کارگردانان ایرانی و فیلم فسیل اشاره کنیم. او انتقاد تندی به اینکه در تبلیغ‌های فیلم فسیل آن را بهترین فیلم کمدی تاریخ سینمای ایران خواندند، کرد.

اکبر عبدی در یکی از مصاحبه‌ های خود درباره اعتیادش به مواد مخدر نیز گفت. این بازیگر ۲۵ سال معتاد به ماده مخدر تریاک بود و ۱۵ سال آن را سیگار می‌ کشید اما پس از پیوند کلیه‌ ای که داشت، ترک کرد.

او اخیرا یکی از چهره‌ ها و خبرنگاران خارج از ایران را که در مسائل داخلی دخالت می‌ کرد، مورد انتقاد قرار داد و این اظهار نظر او در فضای مجازی سر و صدای زیادی کرد.

اکبر عبدی بازیگر پیشکسوت سینمابه تازگی با انتشار ویدیویی نسبت به حقوق اندک بازنشستگی اعتراض کرد و گفت با حقوق ۶، ۷ میلیونی، وقتی شخصی بازنشسته می‌شود خودش و اطرافیانش آرزو می‌ کند که بمیرد!

پلازا , همشهری آنلاین , فیلیموشات , خبرآنلاین , تابناک , ایسنا

گردآوری:

اخبار مرتبط: