ماست جوش ، غذای پیشنهادی دامغانی ها ؛ غذایی ساده و راحت برای وعده شام
ماست جوش دامغانی یکی از غذاهای محلی و لذیذ شهر دامغان است که طرز تهیه ساده و طعم دلپذیری دارد . این غذا یک انتخاب عالی برای یک شام سریع و آسان محسوب میشود . ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم برای شما عزیزان طرز تهیه ماست جوش دامغانی یک غذای بسیار مقوی و بسیار مناسب برای وعده شام را آماده کنیم. این غذا طعم بسیار مناسبی دارد و بسیار سبک است
ماست جوش دامغانی
اگر دلتان یک شام ساده و راحت میخواهد ماست جوش دامغان بهترین انتخاب است.مواد زیادی هم لازم ندارد.اگر ماست و پیاز در خانه داشته باشید حل است و میتوانید یک شام خوشمزه و البته سنتی و اصیل درست کنید.
مواد لازم برای ۲ نفر
۲لیوان ماست
۱ عدد پیاز
۳حبه سیر
۱ق س نعنا
۲عدد گوجهفرنگی
۱عدد بادمجان
در صورت تمایل ۱ق س آرد
طرز تهیه:
۱ ابتداپیاز را نگینی خرد کنید وبا کمی روغن تفت دهید.
۲٫حالا آرد را اضافه کنید و روی حرارت کم هم بزنید.
۳٫سیر را نگینی خرد کنید،روی بقیه مواد بریزید و تفت دهید.
۴٫گوجهفرنگی و بادمجان رانگینی ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید.
۵٫حالاماست ونعنا را با یک لیوان آب مخلوط کنید، روی بقیه مواد بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم جوش بیاید.بعد از ۲۰ دقیقه مواد را از روی حرارت بردارید.
این غذا را باید با نان خشک و بهصورت ترید سرو کنید.
طرز ماست جوش دامغانی
راز خوشمزه تر شدن ماست جوش
ماست جوش یا کمه جوش یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با ماست، سبزیجات معطر و ادویه جات درست میشود. برای اینکه ماست جوش شما خوشمزهتر شود، میتوانید از چند ترفند ساده استفاده کنید:
انتخاب مواد اولیه با کیفیت
ماست: از ماست پرچرب و ترش استفاده کنید. ماست پرچرب باعث میشود ماست جوش غلیظتر و خوشمزهتر شود.
سبزیجات معطر: از سبزیجات تازه و معطر مانند شوید، نعناع، پیازچه و جعفری استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتوانید از کمی گشنیز نیز استفاده کنید.
ادویه جات: از ادویههایی مانند سیر، پودر سیر، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه برای طعمدار کردن ماست جوش استفاده کنید.
خیار: خیار رنده شده یا نگینی شده علاوه بر طعم، به تازگی ماست جوش میافزاید.
روش پخت
تفت دادن سبزیجات: قبل از اضافه کردن سبزیجات به ماست، آنها را کمی در روغن تفت دهید تا طعمشان آزاد شود.
آرام پختن: ماست جوش را با حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شوند و طعمها به خورد هم بروند.
اضافه کردن ماست به تدریج: ماست را به تدریج به مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
تزیین: ماست جوش را با پیازچه خرد شده، نعناع تازه و کمی روغن زیتون تزئین کنید.
تندی: اگر دوست دارید ماست جوشتان تند باشد، میتوانید از فلفل قرمز یا پودر چیلی استفاده کنید.
ترشی: برای ترشتر شدن ماست جوش، میتوانید از آبغوره یا آب نارنج استفاده کنید.
شیرینی: برای شیرینتر شدن ماست جوش، میتوانید از کمی شکر یا عسل استفاده کنید.
برای اینکه ماست جوش شما آب نیندازد، بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید. همچنین، هنگام پخت ماست جوش، مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
بیشتر بدانید از خواص ماست
مرطّب: یعنی رطوبت بخش. رطوبت در کیفیات چهارگانه به معنای انعطاف پذیری می باشد که در حفظ سلامتی بسیار مهم است. تمام بافت های بدن در اثر خشکی (یعنی عدم انعطاف پذیری و نرمی) آسیب می بینند. برای پیشگیری از این آسیب ها،باید رطوبت و انعطاف پذیری اندام ها را حفظ کرد که وجود ماست در برنامه غذایی روزانه بویژه در فصل گرما – به علّت اثر گرمای هوا در تحلیل رطوبات بدن – رطوبت مورد نیاز اندام ها را حفظ و استهلاک اندام ها را کند می کند و منجر به طول عمر می شود.
– محرّک و مقوّی باه محرورین: دو ویژگی مجزّا در ماست، تحریک و تقویت نیروی جنسی است. البته این ویژگی مخصوص محرورالمزاجین (یعنی افراد گرم مزاج)
است و روی افراد سردمزاج چنین تاثیری ندارد. وجود ماست در غذای افراد گرم مزاج سبب حفظ نشاط جنسی ایشان خواهد شد.
– مسکّن تشنگی: تشنگی درواقع نوعی حسّ نیاز به مایعات و بخصوص آب برای متعادل ساختن رطوبات بدن است.
عوامل ایجادکننده آن عبارتند از:
گرمای محیط، فعّالیّت بدنی طولانی مدّت یا شدید، مصرف غذاهای با طبیعت گرم،غذاهای شور، غذاهای غلیظ و لزج، غذاهای چرب و سرخکردنی، داروهای طبیعی و
شیمیایی، خونریزی ها، بیماریهای تابع سوء مزاج گرم، بلغم مالح (شور) و….
که در همه آن ها به نوعی رطوبات بدن تحلیل رفته اند. بنابراین ماست با تامی ن رطوبت مورد نیاز بدن و نیز متعادل ساختن قوام معده و روده، تشنگی را فرومی نشاند.
همچنین ماست با برودت (سردی) خود، حرارت (گرمی) را خنثی می کند. البته این خاصیت در دوغ – به خاطر رقّتش – بیشتر است؛ بویژه اگر آن را سرد کرده باشند.
* این نکته قابل ذکر است که در مواردی مثل غذاهای غلیظ و لزج، سرخ کردنی ها و … که بدن نیاز به تعدیل رطوبات دارد، مصرف ماست همزمان با این غذاها توصیه نمی شود؛ بلکه فاصله ۴-۳ ساعته باید رعایت شود.
– مشهّی: یعنی اشتهاآور. به سبب حموضت (ترشی) موجود در ماست، غذا سریعتر از معده عبور می کند و حسّ اشتها برانگیخته می شود. در ماست، مواد تحریک کننده قوّه شاهیّه معده (اشتها) نیز وجود دارد که بخصوص در بی اشتهایی های ناشی از سوء مزاج حار (گرم) کارساز است. برای این منظور بهتر است ۳۰-۱۵
دقیقه قبل از وعده غذایی، یک پیاله ماست میل شود تا اشتها برای غذای اصلی فراهم شود.
– مسمّن: یعنی چاق کننده. چاق شدن نیاز به افزوده شدن لحم و شحم (عضله و چربی) در بدن دارد که در هر دو، ویژگی تری مشترک است. کاهش یا فقدان رطوبت کافی در اندام ها باعث بروز لاغری می شود. پس متوجّه می شویم که ماست با تامین رطوبت اندام ها باعث افزایش حجم می شود. با این تعریف، ماست به علّت سردی و تری خود، برای افراد دارای مزاج گرم و خشک داروست؛ ولی در افراد با مزاج سرد ممکن است باعث بروز علامات نامطلوبی شود.
مجله آشپزی مثبت / alef