جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

مهدی باقربیگی بر سر مزار مرحوم پروین دخت یزدانیان بی بی قصه های مجید

تاریخ نشر :دوشنبه 26 سپتامبر 2022 اشتراک:
مهدی باقربیگی بر سر مزار مرحوم پروین دخت یزدانیان بی بی قصه های مجید اخبار گوناگون
اگر متولد دهه پنجاه و شصت باشید هرگز سریال قصه های مجید را فراموش نخواهید کرد. پسر نوجوان و شاعر مسلکی که با وجود فقر و تنگدستی بسیار عزتمند زندگی می کرد و با همسالانش تفاوت های زیادی داشت.

بی بی قصه های مجید سال هاست از میان ما رفته است اما هرگز بازی های خوب و به یادمادنی او را فراموش نخواهیم کرد. وقتی دغدغه هایش با مجید قصه های مجید دغدغه های آن روزهای ما نیز بود. مهدی باقربیگی بر سر مزار پروین دخت یزدانیان پرشین وی ببینید.

مزار پروین دخت یزدانیان

مهدی باقربیگی بر سر مزار مرحوم پروین دخت یزدانیان بی بی قصه های مجیدمهدی باقربیگی بر سر مزار مرحوم پروین دخت یزدانیان بی بی قصه های مجید

مادرم هفته ای سه بار به سینما می رفت

کیومرث پوراحمد در گفتگو با موزه سینما در مجموعه تاریخ شفاهی سینمای ایران درباره انتخاب مادرش (پروین دخت یزدانیان) برای بازی در «قصه‌های مجید» گفت:
داستان به این شکل بود که ما خانه و مهدی باقربیگی (مجید) را انتخاب کرده بودیم و فقط بی بی مانده بود. مادر من برای انتخاب نقش بی بی با همسایه‌ها و خانم‌های مُسن صحبت می‌کرد و ما از آنها تِست بازیگری می‌گرفتیم .
یادم می‌آید یک روز یکی از خواهرانم به من گفت تو سراغ خانم‌های معمولی خانه دار می‌روی مادر خودمان هم این خصوصیات را دارد چرا از او برای این نقش استفاده نمی‌کنی. این‌ها درحالی بود که مادر من عاشق سینما بود؛ هفته‌ای دو سه بار به سینما می‌رفت، همه سریال‌های تلویزیون را می‌دید و در آشپزخانه‌اش یک رادیو داشت که دائم قصه‌ها را گوش می‌کرد، کتاب زیاد می‌خواند و کتاب قصه های مجید را هم چندبار خوانده بود.

مزار پروین دخت یزدانیانپروین دخت یزدانیان

یک دوربین وی اچ اس کوچک داشتیم مادرم را به خانه‌ای که انتخاب کرده بودیم به همراه مجید بردیم و به او گفتم قصه خواب نما را بگوید و ما فیلمبرداری کردیم و متوجه شدم که مادرم برای این نقش بسیارخوب است و به این شکل بود که بی بی قصه‌های مجید انتخاب شد.

خلاصه ای از زندگی نامه پروین دخت یزدانیان، بی بی قصه های مجید
پروین (پوران) دخت یزدانیان متولد سال ۱۳۰۲ در نجف آباد اصفهان است. مدرک تحصیلی وی ششم ابتدایی است. او از سال ۱۳۷۰، با ایفای نقش بی‌بی در سریال تلویزیونی قصه‌های مجید به کارگردانی فرزندش، کیومرث پوراحمد پا به عرصه ی بازیگری نهاد و سپس در سال ۱۳۷۱ با بازی در فیلم‌های صبح روز بعد و شرم به کارگردانی پسرش وارد سینما شد.

مزار پروین دخت یزدانیانپروین دخت یزدانیان در قصه های مجید

پروین دخت یزدانیان در فعالیت کوتاه مدت خود در سینما پس از این دو فیلم، حضور در فیلم‌های نان و شعر -۱۳۷۲، خواهران غریب -۱۳۷۴ و شب یلدا -۱۳۷۹ را به کارگردانی فرزندش کیومرث پوراحمد و ایفای نقش در فیلم مهریه بی بی- ۱۳۷۳ ساخته اصغر هاشمی را تجربه کرد. حاصل این حضور هم دو دیپلم افتخار و یک کاندیداتوری در جشنواره فیلم فجر بود. یزدانیان که کمکم همه او را به نام بی‌بی شناختیم و به یاد آوردیم، دیر به دنیای بازیگری وارد شد و پسرش کیومرث پوراحمد مشوق او در این راه بود. فرزندی که خود نیز کارگردانی محبوب بود.
یزدانیان برای بازی در فیلم صبح روز بعد، برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش دوم زن از یازدهمین جشنواره فیلم فجر شد.پروین دخت یزدانیان یا همان بی بی قصه های مجید  ۵ فروردین ۱۳۹۱، در سن ۸۹ سالگی و در اصفهان دار فانی را وداع گفت.

خلاصه داستان

سریال روایتگر لحظاتی از زندگی نوجوانی به نام مجید و مادربزرگش (بی بی) است. در این سریال داستان های متعددی را برای مخاطبان به نمایش می‌گذارند که از آن جمله می‌توان به ملخ دریایی، امتحان ورزش، زنگ انشاء، اردو و … اشاره کرد.

بازیگران
پروین‌دخت یزدانیان در نقش بی‌بی، مهدی باقربیگی در نقش مجید و جهانبخش سلطانی در نقش ناظم مدرسه از بازیگران اصلی این سریال بودند.

نقد قصه‌های مجید؛ راز جاودانگی

محمد عنبرسوز در فیلم‌گردی می‌نویسد: «قصه‌های مجید» یکی از ماندگارترین مجموعه‌های تاریخ تلویزیون است که ظاهرش به یک سریال ویژه کودک و نوجوان شبیه بود؛ اما نهایتا به اثری تبدیل شد که نه‌تنها می‌توانست مناسب تمام اقشار جامعه و گروه‌های سنی مختلف باشد، بلکه با دست یافتن به فرم بومی قدرتمندی که نمونه‌اش کمتر در آثار نمایشی ایرانی به چشم می‌خورد، به یک نماد مهم فرهنگی در تاریخ تلویزیون تبدیل شد.

کیومرث پوراحمد، اگرچه در سال‌های اخیر بخاطر افول کیفیت آثارش همواره مورد شماتت و طعنه اهالی سینما واقع شده، اما اگر فقط همین یک اثر را هم در کارنامه داشت، باز هم نامش در تاریخ تلویزیون ماندگار می‌شد. خلق مجموعه موفق و ماندگار «قصه‌های مجید» که بخشی از کودکی بچه‌های متولد دهه شصت را به خود اختصاص داد، نیازمند یک فیلمساز کاربلد بود که از یک طرف به خوبی با ادبیات آشنا باشد و اصول اقتباس هنری را بشناسد؛ و از سوی دیگر، در فضای فرهنگی اصفهان که سریال در آن روایت می‌شد، نفس کشیده باشد و نسبت به ریزترین جزئیات فرهنگی آن منطقه‌ جغرافیایی از کشورمان آگاهانه عمل کند.

اینستاگرام ـ خبرآنلاین ـ دخالت

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس