یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

دوست داشتن خود در زمان دچار شدن به افسردگی با چند راه کار موثر

اشتراک:
دوست داشتن خود روانشناسی
با معنای دوست داشتن خود و همچنین راه کارهای عشق ورزی به خود به خصوص در دوران افسردگی و همچنین بایدها و نبایدهای لازم درباره این موضوع بیشتر آشنا شوید.

دوست داشتن خود یکی از مهمترین مراحل حیاتی در کنار آمدن با افسردگی است. افسردگی می تواند آسیب های متعددی برای روابط ایجاد کند. با مثبت اندیشی و دوست داشتن خود می توانید رابطه تان با دوستان، خانواده و همکاران را بهینه و متعادل نگه دارید. در مقاله ای که می خوانید با مفهوم ارتباط با خود و چگونگی دوست داشتن خود با پنج راه کار برای مقابله با افسردگی آشنا می شوید.

دوست داشتن خود یعنی چه

دوست داشتن خود به سادگی به این معنیست که شما درست مثل وقت هایی که قدردان دوست و یا عضوی از خانواده می شوید و یا مراقبت او هستید، قدردان خودتان هم باشید. یعنی زمانی را صرف شناخت خود کنید، به خودتان احترام بگذارید و رابطه خوبی با خودتان داشته باشید. علاوه بر این بدین معنیست که مراقب خودتان باشید و عادت هایی را در خود ایجاد کنید که برای سلامتی، رفاه و محافظت تان از آسیب ها موثر باشد.

دوست داشتن خود یعنی نسبت به خود صبور و مهربان باشید، درست مثل کاری که برای عزیزانتان انجام می دهید. به گزارش پرشین وی چیزهایی مثل پذیرفتن عیوب خود، دیدن خوبی های خود، بخشیدن خود و … همگی می تواند در این دوست داشتن سهمی داشته باشند.

افسردگی چطور بر روی دوست داشتن خود تاثیر می گذارد؟

اگر با افسردگی دست و پنجه نرم می کنید یعنی یک جنگ درونی با خود دارید و همین امر بی شک روی چگونگی احساساتتان نسبت به خود و نوع ارتباطتان با خود اثر می گذارد.

در حقیقت سروکار داشتن با افسردگی اغلب وضعیتی درست برخلاف دوست داشتن خود است. بدین معنی که ممکن است شخص حتی به خود آزاری و یا دیگر رفتارهای مخرب نسبت به خود دست بزند. بسیار مهم است به خاطر داشته باشید افسردگی یک بیماری جدی برای سلامت روان است و وقتی کسی دچار آن شود یعنی درک درست خود را نسبت به واقعیت “خود” از دست می دهد. داشتن افکار خودکشی یکی از رایج ترین علایم افسردگی و یکی دیگر از جنبه های تفکر مخرب است که در زمان افسردگی ظاهر می شود.

چطور عشق به خود را در زمان افسردگی پیدا کرده و خود را دوست بداریم؟

راه کار اول: مراقبت از خود را تمرین کنید.

در زمان افسردگی، مراقبت از خود چیزی نیست که کسی به سادگی به آن توجه کند، چرا که شاید این آخرین چیزی باشد که بتوانید به آن فکر کنید! بیشتر می خواهید خودتان را مجازات کنید تا اینکه از خود مراقبت کنید! ولی در این زمان باید تا قبل از اینکه ذهنیت خوبی نسبت به خود پیدا کنید از روش “تقلب، تا وقتی خودت انجام دهی” استفاده کنید، بدین معنی که سوال نکنید و یا به دنبال دلیل نباشید، بلکه صرفا انجام دهید.

به خاطر داشته باشید مهمترین چیز در این کار این است که برای شروع باید کارهای ساده را انتخاب کنید، کارهای کوچکی که تفاوت هایی را ایجاد کند و به شما انرژی انجام کارهای بزرگتر را بدهد.

ما در اینجا درباره از نو ساختن خود و یا شروع دوره دکترا صحبت نمی کنیم. بلکه منظور کارهای روزمره مراقبت از خود است، چیزهایی مثل توجه به بهداشت، خوردن غذاهای سالم و غیرفراوری شده، پیاده روی در بیرون و ارتباط روزانه با یک دوست و یا یکی از اعضای خانواده.

وقتی احساس بهتری پیدا کردید، روتین مراقبت از خود را کمی بیشتر کنید، مثلا فعالیت های دیگری را اضافه کنید، ناهارتان را همراه کار نخورید، کتاب مورد علاقه تان را پیدا کنید و یا وقتی از سالن زیبایی بگیرید، هر چه که باشد به شما در پیدا کردن عشق به خود و قدردانی از خودتان کمک کند چرا که معمولا چنین چیزی در لایه های افسردگی پنهان می شود.

راه کار دوم: برای دوست داشتن خود از قضاوت کردن خود خودداری کنید.

شما خوب می دانید که خود بزرگترین منتقد خودتان هستید و مدام در گفتگوهای درونی ذهنتان، خود را محکوم به چیزهای مختلف می کنید. اولین گام در دوست داشتن خود این است که از این کار به خود استراحت دهید. شما هم انسان هستید و کم و کاستی های خود را دارید و دچار اشتباه می شوید و اشکالی ندارد.

در تحقیقات صورت گرفته، ارتباط نزدیکی بین افسردگی و کمال گرایی وجود دارد. در نوعی از افسردگی کسانی که می خواهند همه چیز را به طور دقیق کامل انجام دهند از سلامت روان ضعیفی برخوردار هستند. این موضوع مقوله وسیع تری است و اگر فکر می کنید دچار این حالت هستید، بد نیست برای رفع چالش هایی که با این موضوع دارید به فکر درمان باشید.

ولی در این مقاله منظور پیش داوری هایی هست که به خود تحمیل می کنیم. این باور ذهنی را داشته باشید که شما در جهت بهبود و ارتقاء در حرکت هستید، شاید امروز در جایگاه مورد نظرتان نباشید ولی در همان جهت حرکت می کنید. یکی دیگر از راه های مبارزه با “خود انتقادی” این است که به دنبال چیزهایی در خود باشید که با آنها مشکلی ندارید، روی همان ها تمرکز کنید، آنها را بنویسید و آن موارد را به خود یادآوری کنید.

دوست داشتن خودراه کارهای عشق ورزی به خود

عدم مقایسه خود با دیگران

همچنین نباید خود را با دوستانتان مقایسه کنید، همه شما سفر مخصوص به خود را در این دنیا دارید و گرچه شاید ممکن است زندگی برخی از نظرتان ایده آل تر باشد ولی آنها نیز با چالش های دیگری مواجه هستند. تنها روی زندگی خود و چیزهایی که باید برای خود انجام دهید، تمرکز کنید.

راه کار سوم: خود را ببخشید.

همانطور که اشاره کردیم، همه ما اشتباه می کنیم، همه ما ممکن است کاری که نباید انجام می دادیم را انجام دادیم و یا چیزهای اشتباهی را در اولویت قرار دادیم. اشتباه کردن و بخشیدن خود از بابت آنها نیز همگی بخشی از دوست داشتن خود است. تمرکز روی کارهایی که نباید انجام می دادید و یا سرزنش کردن مداوم خود از بابت اشتباهات، درست همان جایی است که افکار زشت منفی را به سمت شما می کشاند. بنابراین به جای اینکار به روی کارهای درست خود متمرکز شوید.

محبت داشتن به خود فرایند مجزای دیگری است ولی در بطن آن به شما فضایی برای اشتباه کردن می دهد و اینکه در برهه ای از زمان بهترین کاری که از عهده تان برمی آمده را انجام دادید. تصدیق چنین چیزی، نسبت به هر کسی که باشد می تواند تفاوت زیادی در وضعیت روحی او ایجاد کند.

این واقعیت را بپذیرید که اشتباه کردید و در جهت بهتر شدن کار خواهید کرد. به گزارش پرشین وی این کاری است که می توانید به منظور بخشیدن خود انجام دهید.

راه کار چهارم: محدودیت هایی را برای خود وضع کنید.

محدودیت وضع کردن برای خود به خصوص وقتی در مورد ارتباط با دیگران باشد بسیار مهم است. گاهی اوقات بستگی به یک رابطه، حفظ فاصله ها سخت است، به خصوص اگر حرف بر سر روابط بسیار صمیمانه باشد. در این زمان ها “نه” گفتن به دیگران سخت تر می شود و صحبت ها می تواند جنبه ای تند و تیز پیدا کند. ولی اگر فاصله ها و محدودیت ها را حفظ کنیم “نه گفتن” به برخی چیزها ساده تر شده و به دیگران نشان می دهیم که چه چیزی خوب است و چه چیزی اشکال دارد.

نمونه هایی از زمان هایی که ممکن است نیاز به وضع محدودیت داشته باشید، می تواند مواردی شبیه موقعیت های زیر و یا چیزهای دیگر باشد:

موقعیت فرضی ۱: یک همسایه و یا دوست قدیمی درست مثل قدیم ها، سرزده به خانه تان می آید… بستگی با نوع دوستی که با او دارید، گاهی اوقات چنین کاری مطلوب نیست. ولی می توانید از او درخواست کنید که هر زمان قصد آمدن داشت با یک پیامک و یا تماس فوری به شما خبر دهد. زندگی اکنون تغییر کرده و چیزی که در گذشته شاید ایرادی به آن نبوده، ممکن است در حالت کنونی دیگر چنین حالتی نداشته باشد.

نمونه هایی از وضع کردن محدودیت

موقعیت فرضی ۲: رئیس از شما خواسته تا ساعات بیشتری را در سر کار باشید و یا در یک رویداد، کار اضافه ای انجام دهید. اگر شغل تان به نحوی باشد که با یک اتحادیه سرو کار داشته باشید، این کار آسان تر است چرا که آنها بسیاری از این مرزبندی ها را برای شما انجام می دهند. ولی اگر در بخش خصوصی باشد آسان نیست. یاد گرفتن “نه گفتن” و حفظ اولویت های شخصی مهم است. وقتی باید “بله” بگویید که با انجام کار و یا آن اضافه کاری مشکلی نداشته باشید.

موقعیت فرضی ۳: در روابط عاشقانه، احساس حسادت و احساس خود کم بینی و ناامنی به سادگی با هم اشتباه گرفته می شوند. داشتن مالکیت احساسات شخصی خود، یکی از راه های ایجاد برخی از محدودیت هاست. گرچه این موضوع می تواند جای بسط داشته باشد.

موقعیت فرضی ۴: اگر از اوقات تنهایی خود لذت می برید، اشکال ندارد، زمانی را برای آن اختصاص داده و به خانواده تان اطلاع دهید که نیاز دارید این وقت را برای خود بگذارید. در حقیقت تحقیقات زیادی درباره مزایای داشتن اوقات تنهایی و تاثیر آن روی ابتکار و کمک به ارتباط بهتر با خود وجود دارد، به خصوص در دنیای امروزه که گاهی اوقات پیدا کردن دو دقیقه زمان تنهایی سخت است … شاید برای برخی فقط استفاده از سرویس بهداشتی، تنها زمان شخصی شان باشد!

عشق ورزی به خودتاثیر عشق ورزی به خود در روابط با دیگران

راه کار پنجم: روان درمانی

اگر دچار افسردگی هستید، ممکن است بخواهید روان درمانی را لحاظ کنید. البته همه مشکلات را حل نمی کند ولی می تواند در زمان دچار شدن به چالش های مختلف سلامت روان، برای شما پشتیبانی فراهم کرده و در عبور از این چالش ها به شما کمک کند.

دوست داشتن خود و تاثیر آن بر روی روابط

برای داشتن روابط سالم، بهینه و ثمربخش با دیگران، اولین قدم این است که ارتباط سالمی اول با خودتان داشته باشید و اینجاست که دوست داشتن خود قدم به میدان می گذارد.

وقتی بتوانید به خود عشق بورزید و قدر خود را بدانید، می توانید روابط مطمئن تر و رفتار با اعتماد به نفس تری در رابطه هایتان داشته باشید. به گزارش پرشین وی از بسیاری جهات اولین ارتباط و مهم ترین رابطه با شخص خودتان است و از آنجاست که چیزهای خوب و یا حداقل صادقانه از روابط با دیگران به دست می آید.

دوست داشتن خود به شکل های زیر می تواند به روابط شما کمک کند:

  • با خودتان صادق هستید.
  • همسر، دوست و یا همکار بهتری هستید.
  • محدودیت های سالم وضع می کنید و محدودیت های خود را می شناسید…
  • شما را از سو استفاده ها در روابط محافظت می کند.
  • در زندگی تان تعادل خواهید داشت.
  • استقلال برخی چیزها را در زندگی حفظ می کنید.
  • به شما کمک می کند احساسات خود را از دیگر چیزها جدا کنید، گاهی اوقات چیزهای مختلف می تواند با هم اشتباه گرفته شود.

چیزهایی که می تواند از مصادیق دوست داشتن خود باشد:

  • گوش دادن به حس ششم خود
  • قدم زدن به تنهایی یا با یک دوست
  • داشتن فعالیت فیزیکی
  • به خود استراحت دادن از کار
  • خوابیدن در صبح روز تعطیل
  • پختن یک غذای خانگی
  • کوتاه کردن و رسیدگی به موها
  • نه گفتن در زمان های لازم
  • هر چند وقت یکبار خود را به نحوی تحویل گرفتن
  • استخدام کسی برای نظافت منزل

دوست داشتن خود شامل موارد زیر نمی شود:

  • کار کردن مداوم در تمام ساعت های روز بدون استراحت
  • خورشیدن را ندیدن
  • تمام روز پشت میز نشستن
  • داشتن خواب کم
  • انجام هر کاری که دیگران از شما می خواهند.
  • نادیده گرفتن صدای درونی

تهیه و ترجمه: گروه روانشناسی پرشین وی

بخش اختصاصی پرشین وی

منبع: themindsjournal

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس