چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

مواد غذایی مفید که به تسکین سردرد کمک می کنند !

مواد غذایی برای سردرد خواص خوراکیها
منیزیم، اسیدهای چرب امگا ۳ و غذاهای مناسب کتوژنیک می‌توانند به کاهش یا پیشگیری از سردرد و حملات میگرنی کمک کنند. برای داشتن یک رژیم غذایی موثر، مصرف موادی مانند سبزیجات برگ‌دار تیره، آووکادو و ماهی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

عواملی مانند برخی غذاها، صدا، نور، تغییرات در الگوهای خواب، مصرف الکل و قرار گرفتن در معرض بوهای شدید یا آلرژن‌ها می‌توانند باعث سردرد شوند. مواد غذایی مفید برای سردرد ، ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در برخی غذاها ممکن است اثر مثبتی بر سردردها داشته باشند و علائم آن‌ها را پیشگیری، متوقف یا تسکین دهند.سردردهای تنشی زمانی رخ می‌دهند که عضلات پوست سر و گردن منقبض یا تنش می‌یابند و درد مداومی ایجاد می‌کنند. میگرن، که یک سردرد ناتوان‌کننده است و با عروق خونی در سر مرتبط است، باعث درد شدید ضربان‌دار یا تپنده‌ای می‌شود که می‌تواند ساعت‌ها یا روزها ادامه داشته باشد.

خوردن برخی غذاها به طور منظم، مانند ماهی‌های چرب، سبزیجات برگ‌دار و مغزها، ممکن است دفعات سردردهای شما را کاهش دهد. غذاهای دیگری از جمله زنجبیل، حبوبات و لوبیاها، به همراه هیدراته ماندن مناسب، می‌توانند در تسکین درد پس از شروع سردرد کمک کنند.

برای آشنایی با مواد غذایی مفید برای انواع سردرد که باید مصرف کنید یا از آن‌ها اجتناب نمایید ادامه مطلب را در پرشین وی مشاهده کنید.

مواد غذایی مفید برای تسکین سردرد

این غذاها را مصرف کنید تا به پیشگیری و تسکین درد سر کمک کنید.

سبزیجات برگ‌دار سبز

سبزیجاتی مانند بروکلی، کاهو رومانی و اسفناج منابع غنی از ویتامین B به نام فولیک اسید هستند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که فولیک اسید می‌تواند در پیشگیری و کاهش شدت سردردها در افرادی که میگرن دارند، موثر باشد.

خوراکی برای تسکین سردرد

مغزها و دانه‌ها

کمبود منیزیم ممکن است با میگرن‌های مزمن، سردردهای خوشه‌ای و سردردهای ناشی از استرس یا تنش ارتباط داشته باشد. مغزها و دانه‌ها منابع اصلی منیزیم هستند، به ویژه بادام، کشمش، پسته و دانه‌های کدو.

زنجبیل 

خوراکی برای سردرد

یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که زنجبیل ممکن است به اندازه داروی میگرن سوماتریپتان در تسکین درد سردرد موثر باشد. همچنین زنجبیل در تسکین علائمی مانند تهوع که ممکن است با میگرن‌های شدید همراه باشد، موثر است.

ماهی‌های چرب

تحقیقات مؤسسه ملی سلامت نشان داد که خوردن رژیمی غنی از ماهی‌های چرب که اسیدهای چرب امگا ۳ دارند، مانند سالمون و تن، به مدت حداقل ۱۶ هفته شدت و دفعات سردردهای میگرنی را کاهش می‌دهد.

آب 

کمبود آب می‌تواند باعث انقباض مغز، فشار به اعصاب و ایجاد سردرد شود. با نوشیدن حداقل ۲ لیتر (یا بیشتر از ۸ فنجان) آب در روز هیدراته بمانید. هنگامی که احساس درد سردرد کردید، یک یا دو لیوان آب بنوشید.

حبوبات 

مواد غذایی برای سردرد

لوبیا سیاه، نخود و سایر حبوبات حاوی منیزیم و فولیک اسید هستند که هر دو می‌توانند در تسکین سردرد موثر باشند. آن‌ها همچنین حاوی فیبر و پروتئین هستند که به حفظ سطح قند خون کمک می‌کنند و از سردردهای ناشی از نوسانات قند خون جلوگیری می‌کنند.

چه مواد غذایی برای میگرنی مفید هستند؟

تقریباً همه افراد هر از گاهی سردرد را تجربه می‌کنند، اما برای کسانی که به میگرن مبتلا هستند، درد می‌تواند بسیار شدیدتر باشد و همراه با علائم دیگری ظاهر شود.

تخمین زده می‌شود که حدود ۱.۱ میلیارد نفر در جهان دچار حملات میگرنی هستند، که این وضعیت را به دومین عامل اصلی ناتوانی در سطح جهانی تبدیل کرده است.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که مواد غذایی و رژیم غذایی می‌توانند در مدیریت سردرد و میگرن نقش موثری داشته باشند. ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی ممکن است به پیشگیری از حملات میگرنی یا کاهش تعداد آن‌ها کمک کند.

برخی از غذاها سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها و اسیدهای چرب هستند که می‌توانند به پیشگیری از حملات میگرنی کمک کنند.

غذاهای غنی از منیزیم

غذاهای منیزیم دار برای میگرن

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۲۱ نشان داد که بین دفعات حملات میگرنی و بزرگسالان آمریکایی بین ۲۰ تا ۵۰ سال که میزان منیزیم کافی در رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کردند، ارتباط وجود دارد. تحقیقات دیگری در همان سال که بیشتر شامل زنان سفیدپوست بود، نشان می‌دهد که منیزیم ممکن است در تسکین میگرن مؤثر باشد.

غذاهای غنی از منیزیم عبارتند از:

– سبزیجات برگ‌دار تیره

– آووکادو

– تن ماهی

– موز

شکلات تلخ نیز سرشار از منیزیم است، اما در مورد اینکه آیا سایر اجزای آن ممکن است حملات میگرنی را تحریک کنند، بحث‌هایی وجود دارد. طبق یک مرور سیستماتیک در سال ۲۰۲۰، شواهد کافی برای اثبات این موضوع وجود ندارد، اما تجربه هر فرد ممکن است متفاوت باشد.

اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ برای میگرن

تحقیقات نشان می‌دهند که افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ می‌تواند به افراد مبتلا به میگرن کمک کند. غذاهای سرشار از امگا ۳ عبارتند از:

ماهی‌هایی مانند ماهی خال‌خالی و سالمون

– دانه‌ها

– حبوبات

غذاهای سرشار از فیبر

غذایی مفید برای سردرد

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۲ نشان داد که افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی با کاهش دفعات سردردهای شدید یا حملات میگرنی مرتبط است.

نویسندگان این مطالعه بر نیاز به تحقیقات بیشتر قبل از ارائه توصیه‌های غذایی عمومی تأکید کردند، اما نقش بالقوه فیبر در کاهش میگرن قابل توجه است.

غذاهای غنی از فیبر شامل:

– غلات کامل

– میوه‌ها

– سبزیجات

– سیب‌زمینی

– لوبیا

غذاهای طبیعی و کامل

جایگزینی غذاهای فرآوری‌شده با غذاهای طبیعی و کامل، توصیه‌ای کلی و مفید برای همه افراد است. غذاهای کامل شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات، حبوبات و مغزها و دانه‌ها می‌شوند.

البته اجتناب کامل از غذاهای فرآوری‌شده دشوار است. اگر افزودنی‌هایی مانند طعم‌دهنده‌های مصنوعی، شیرین‌کننده‌ها یا مواد نگهدارنده برای شما محرک میگرن هستند، سعی کنید از مصرف آن‌ها در بخش عمده رژیم غذایی خود اجتناب کنید.

آب

هیدراته ماندن می‌تواند به پیشگیری از میگرن و کاهش علائم آن کمک کند، زیرا کم‌آبی بدن می‌تواند یکی از عوامل تحریک‌کننده میگرن باشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ که بر روی ۲۵۶ زن بزرگسال زیر ۴۵ سال انجام شد، نشان داد که نوشیدن آب بیشتر در روز شدت و دفعات سردردهای میگرنی را کاهش می‌دهد.

برخی از چای‌ها نیز ممکن است فواید اضافی داشته باشند، مانند کاهش حالت تهوع یا تسکین علائم سردرد.

کدام غذاها برای میگرن مضر است؟

غذاها و مواد شیمیایی موجود در آن‌ها ممکن است عامل تحریک حملات میگرنی باشند. البته در حال حاضر فهرست قطعی از غذاها یا نوشیدنی‌هایی که میگرن را ایجاد یا تشدید می‌کنند وجود ندارد، زیرا حساسیت‌ها و عوامل محرک میگرن در افراد مختلف متفاوت است.

با این حال، بسیاری از افراد به صورت تجربی گزارش داده‌اند که برخی غذاها و نوشیدنی‌ها می‌توانند محرک حملات میگرنی آن‌ها باشند. طبق تحقیقات، این موارد شامل:

– غذاهای غنی از نیترات، مانند گوشت‌های فرآوری‌شده و هات‌داگ

– مونو سدیم گلوتامات (MSG)، افزودنی موجود در بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده

– شیرین‌کننده‌های مصنوعی، به‌ویژه آسپارتام و سوکرالوز

– تیرامین، ماده شیمیایی موجود در غذاهای تخمیری، پنیرهای کهنه و برخی نان‌های تازه

– نیل اتیل آمین، یک آمینو اسید موجود در شکلات، آجیل، مرکبات، غذاهای سویا و سرکه

– نوشیدنی‌های الکلی مانند شراب و آبجو

– محصولات لبنی و بستنی

– نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه

– برخی سبزیجات، از جمله گوجه‌فرنگی و پیاز

– غذاهای حاوی هیستامین، مانند الکل، غذاهای تخمیری، میوه‌های خشک و موارد دیگر

– گلوتن، پروتئین موجود در گندم

برخی مطالعات نشان می‌دهند که مشکل اصلی ممکن است خود غذاها نباشند، بلکه هوس غذایی و گرسنگی عامل اصلی تحریک میگرن باشد.

زمانی که افراد به دلیل افت قند خون دچار هوس غذایی می‌شوند و سپس چیزی می‌خورند، اغلب دیر است، زیرا ممکن است علائم میگرن از قبل شروع شده باشد.

گردآوری:

اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
خواص خوراکیها
بیشتر >